Packers Hungary Club

Packers 2018 draft értékelő

Véget ért a draft, a fő állomása a csapatok megerősítésének a 2018-as szezon előtt. Brian Gutekunst új GM első ilyen eseménye volt ez, de a bejátszásokon azt is láthattuk, hogy nem volt egyedül – Ted Thompson továbbra is ott ült a teremben, és segített a megfelelő döntések meghozásában. Az alábbiakban értékeljük, hogy hogyan is sikerült mindez (az 1-5ig terjedő skála a magyar iskolákban megszokottaknak megfelelően működik).

1/18 Jaire Alexander CB

Ami egészen zseniális volt az első körben, az a trade manőverezés. A lemozgás és felmozgás kombinációja után még mindig a legjobb cornerek közül válogathattunk, és szereztünk egy 2019-es plusz első kört. Az ilyen, Kevin Costnert (draft day) idéző nyerészkedés mindig jól jön. Hogy kit választottunk a pickel, azzal alapvetően szintén elégedettek lehetünk: a sikertelen Fuller igazolás és Randall eltradelése után az egyébként is gyengén teljesítő cornerek még nagyobb problémának tűntek.

Hogy miért nem csillagos ötös a pick, az két dolognak köszönhető. Egyrészt Jaire bár nagyon tehetséges corner, mérete (5’10), felépítése és a futás elleni kevésbé agresszív hozzáállása miatt sok csapat inkább slot cornerként tekint rá. Az első körben alapvető igazság, hogy inkább kívül is bevethető cornert szeretne az ember, de fontos megemlíteni hogy erre is szükségünk volt, illetve hogy meglepheti a ligát egy egy corner (pl Hayward is láthatóan képes outside játszani hasonló aggodalmak után). Másrészt a 2017-es szezon nagy részét sérülten töltötte, ami sosem ideális.

Pick értékelés: 5

 

2/14 Joshua Jackson CB

Jackson csak egy évet volt kezdő, de a drafthoz vezető folyamatban sokáig mégis őt tartották a második legjobb cornerben a classnak, köszönhetően annak az egy elit évnek: 8 interceptionnal és 26 levédekezett passzal a college legtermékenyebb cornere lett, és a PFF-től is a legjobb play by play gradet kapta. Valószínűleg a “csak” 4.56-os 40 yardos ideje miatt csúszott le a drafton a várakozásokkal ellentétben a második körbe, a Packers nagy szerencséjére. A mockok egy része az első körben is őt vizionálta a csapathoz, a második körben pedig kimondottan nagyszerű pick.

A legtöbb csapatnál két cornerre az első két körben azt mondhatnánk hogy túl sok egy pozícióra – ránk ez nem igaz, mint egy falat kenyér, úgy kellett ez az erősítés.

Pick értékelés: 5+

 

3/88 Oren Burks LB

A második napon eredetileg nem volt több pickje a csapatnak, Gutekunst azonban a negyedik kör legelső pickjét és egy korai ötödik köröst feláldozva még a 3. körben behúzta Oren Burks belső linebackert. Igazából ez a felmozgás és plusz értékfizetés ami miatt ezt tartjuk az első, most nem a legjobbnak tűnő picknek. Ilyen kaliberű belső linebackerek hagyományosan teremnek a negyedik ötödik körökben is, a Packers is innen hozta a kiválóan teljesítő Martinezt és Jake Ryant. A szükséglet egyértelmű: Joe Thomas távozásával elment a coverageban legjobban teljesítő linebackerünk – de Joe Thomas egy UDFA volt. Nyilvánvalóan nemcsak pótlásról hanem minőségemelésről is szó van, de elsőre sokkaljuk.

Hogy pozitívat is mondjuk, Burks pályafutása korai szakaszában safetyt is játszott, így valóban belerögzült a passz elleni védekezés, és 4.59es sebessége safetynek is elmenne.

Pick értékelés: 3, de jó teljesítménnyel ránk tud cáfolni

4/133 J’Mon Moore WR

Nelson távozott, Cobb szerződése hamarosan lejár, így borítékolhattuk hogy a számtalan pickünkből lesz WR erősítés. Azon kicsit meglepődtünk hogy a legmagasabb választásunk pont Moorera esett. Moore nagyon nyers, collegeban nem rakta még igazán össze a játékát, a route runninggal és a labda megszelídítésével is voltak problémái. Amiben jó, az az általános atletikusság, és a 6’3-as magasság kombinációja relatív jó sebességgel. Sajnos a sebesség is csak a magassághoz képest jó, a 4,6 másodperces 40 yard azért nem olyan nagy büszkeség ezen a poszton. És pontosan ezért is csodálkozunk a picken, jelnlegi WR1-ünk Davante Adams sem a sebességéről híres (4,56-ot futott a combineon), és láttuk már hogy mi történik az offensünkkel ha lassú elkapókat állítunk ki. Látatlanban így nehéz azt éreznünk hogy így az Adams – Moore páros hosszú távú megoldást nyújthatna, Adams pedig elég sok pénzt kapott most ahhoz hogy az ő posztja biztosnak tekinthető legyen jó sokáig. Úgy érezzük mentek ki e pick után jobb elkapók.

Pick értékelés: 2+

5/138 Cole Madison OL

Ez az a magasság ahonna Ted Thompson kiváló falembereket tudott varázsolni a csapatnak, reméljük e képességet átörökítette Gutekunstra is. Ránézésre tipikus Packers falember pick: nem elit erősség vagy fizikum/karhossz, de szolid technika, és kiváló küzdőszellem. Jó esélyjel mi guardként fogunk számolni vele, és jó esélye van akár viszonylag korán a kezdő közelébe kerülni.

Pick értékelés: 5

5/172 JK Scott P

Az egyetlen pozitívum ebben a pickben hogy az Oakland rögtön egyel utánunk kivitt egy rosszabb puntert. Egyébként gyakorlatilag semmi értelme puntert pickelni, hiszen UDFAk és FAk közül bőven meg lehet oldani a posztot. Arról sem vagyunk meggyőződve hogy Scott legyőzi majd Vogelt a training campben (hacsak pont azért nem, mert picket öltünk bele), két punter pedig nyilvánvalóan nem lesz a keretben.

Ahogy az NFL Network szakértői a vállukat megvonva a draft alatt mondták: Scott nagyot tud rúgni a labdába és szépen, mint bármelyik punter.

Pick értékelés: 1

5/174 Marques Valdez-Scantling WR

Fizikailag Valdez-Scantling már sokkal inkább az a típus akit el tudunk képzelni Adams mellett: a 6’4es magasságához 4,37es sebesség párosul. Hogy ennek ellenére ilyen későn elérhető volt, az szintén a route running hiányosságoknak köszönhető, és annak hogy sokszor a testével kell rásegítenie az elkapásokban (ebbe közrejátszik viszonylag kis keze). Egy körrel később tehát egy nagyon hasonló projekt mint Moore, csak gyorsabb, magasabb, de cserébe még nyersebb. Ezt a típusú picket az 5. kör legvégén sokkal jobban komáljuk, és a jobb atletika jobb upsideot jelent.

Pick értékelés: 4

6/207: Equanimeous Tristan Imhotep J. St. Brown WR

Rátripláztunk a WR-e, és még egy körrel később hoztuk a draft legérdekesebb nevű játékosát. St Brown egyébként a három közül messze a legtehetségesebb, a legjobb profillal és a legnagyobb ismertséggel rendelkező játékos. Collegben is jó egyetemben játszott (Notre Dame), így a 2. és 4. kör között várták, és sokakat meglepett a draft napi esése (minket is). Az okok pályán kívüliek, a hírek alapján az interjúk után sok csapat úgy érezte, nem elegendő az elkötelezettsége a futball iránt, és nem biztos hogy belead majd mindent amit kell. Ékes példája ennek, hogy a special teamben sem szeretne játszani.

A 6. körben azért szeretjük ezt a picket, mert a csapatnál megvannak azok a veterán játékosok és edzők akik talán tudnak ezen változtatni. A 6’5 magasság és a 4,8 sebesség alapján ő is beleillik a magas/gyors profilba, és bár ő is nyers, Packershez draftolt társainál azért kevésbé. Ha rendbe tudjuk tenni a fejét, óriási steal, ha nem, akkor is csak egy 6. kör végébe került.

Pick értékelés: 5, a nevelés kimenetelétől függetlenül ezt meg kellett próbálni

7/232: James Looney DE

Szokásos draft végi pickek a darts dobások az atletikus, de collegeben nemigazán teljesítő vagy konkrét pozícióval nem rendelkező játékosok. Looney az utóbbi, defensive linemannek túl kicsi, linebackernek túl nagy, de az összcsomag rendkívül atletikus. Az ilyen pick azért jó, mert ha másra nem is, special teamre jó lehet.

Pick értékelés: 4

7/239: Hunter Bradley LS

Luxuspick ez is mint az ötödik körös punter, de a 7. körben azért jobban elnézzük ezt. Anno a szendvicsboltból visszahozott Lovatót se érezte meg a rúgó csapat teljesítménye, így nem gondoljuk hogy Bradley ittléte vagy hiánya túl nagy változásokat fog okozni. Ami miatt mégis tetszik nekünk egy ilyen pick, hogy Brett Goode veterán LSünk veterán minimun fizetése lényegesen több mint Bradley rookie fizetése lenne ha beválik a campben, így évente kb fél milliót spórolhatunk rajta.

Pick értékelés: 5, mert igazából más posztra húzva lassan be se férne nagyon ember a keretbe

7/248: Kendall Donnerson EDGE

Ő pedig a másik fajta 7. körös, az atletikus de semmit sem csinált játékos. Donnerson szinte biztosan a gyakorlócsapatba megy majd, mert egyszerűen fogalmazva meg kéne tanulnia focizni. Erre kap majd vélhetően 1-2 évet, és ha sikerül, akkor hasznos rotációs elem lehet a 250 font mellett 4,48-as sebességével.

Pick értékelés: 3

Összesítés: 5

Nyilvánvalóan a magas pickek fontosabbak mint hogy hátrébb mi történik, ott pedig első ránézésre mesterien kezdett Gutekunst. A hátsóbb körökben is több jó húzást bemutattunk, így jelentősen segítettünk a lyukainkon, miközben kevés kompromisszumot hoztunk a “best player avaliable” vagyis “legjobb elérhető játékos” filozófián. Az idő persze mindent eldönt majd, de perpillanat elégedettek lehetünk, főleg ha idevesszük a Wilkerson szabadügynök igazolást amivel legalább ideiglenesen orvosoltuk a pass rusht. Most már nincs más hátra, mint elkezdeni edzeni a 2018as Packers gárdát, és kihozni a régi és új játékosokból a maximumot!

shop giay nuthoi trang f5Responsive WordPress Themenha cap 4 nong thongiay cao gotgiay nu 2015mau biet thu deptoc dephouse beautiful