Packers Hungary Club

Preseason – Beharangozó

 Tennessee Titans- Green Bay Packers

2018.08.10.  Lambeau Field, Green Bay

 

 

Az első meccs mindig különleges, az első mindig izgalmasabb, kezdhetnénk ezzel a klisével is, de nem akarjuk túlszínezni. Hosszú hónapokig tartó "koplalás" után az igazi szurkolók szívből tudnak örülni az apró morzsáknak is, mivel jól tudjuk, hogy az előszezon mérkőzések messze nem olyan színvonalon zajlanak mint az alapszakasz és a rájátszás. Mégis megdobban a szíve mindenkinek, amikor végre megpillantja a játékos kijáróban feltűnő sárga sisakokat, az izgalomtól csillogó szemű újoncokat, mert bizony ez legfőképpen az ő első nagyobb megmérettetéséről szól. S, hogy miért lehet mégis izgalmas egy előszezon meccs? Mert igenis lehet izgalmas annak ellenére, hogy igazi tétje a csapat szempontjából még nincs, ugyanakkor  elég csak visszatekintenünk az elmúlt szezonok augusztusi mérkőzéseire, a rookie-k bemutatkozása mellet óriási pozíció, illetve roster helyekért vívott harcokat láthattunk és remélhetőleg látunk majd most is.

Packers előzmények

Az új General Manager, Brian Gutekunst érkezése felpezsdítette a csapat körül az életet, ez rögtön meglátszott az ezidáig nem túl jellemző FA aktivitásunkon is. Két nagy név szinte azonnal "beesett" a kosárba, az évek óta TE gondokkal küszködő offense Jimmy Graham személyében egy rendkívül erős és sokoldalú  fegyvert kapott.

A védő oldalon pedig egy rendkívül rutinos és nem kevésbé sokoldalú remek falembert igazoltunk Muhammad Wilkerson személyében.

A felkészülés eleinte nagyon jól indult, több elemző is (köztük Tony Romo is) a legjobban fejlődő csapatok közé sorolta a Packerst, de sajnos az örök átok újra lesújtott. A sérülések ismét serényen tizedelték / tizedelik a keretet, s többek közt a két fent említett sztár FA-t is utolérték az edzőtábor során. A sérülések nem válogatnak, veterán-fiatal-újonc minden "kaszt"-ból elvette a magáét. De persze az élet zajlik tovább, a vezetés próbálja managelni a kiesők hiányát, az aggasztó azonban az, hogy még el se kezdődött az alapszakasz és már most lyukakat kell tömködnünk. Csak remélni tudjuk, hogy az előszezon mérkőzések nem növelik majd a kiesők számát szeptemberig.

Utolsó összecsapás

A két csapat előszezonban utoljára 2014-ben találkozott egymással, akkor a Packers utazott a preseason nyitó meccsre Tennessee-be és kikapott a házigazdáktól 20 - 16 arányban. Persze ennek az eredménynek sem volt semmi jelentősége akkor sem.

Titans előzmények

A Titans sem tétlenkedett az offseason alatt, lecserélte az edzői stáb számottevő részét (főleg a védelemben), a drafton elsősorban a védelmüket erősítették (első 3 körben 2 LB és egy CB-t húztak), de új RB edzőt is avattak, akihez  új futó is dukált, Dion Lewis személyében, aki többéves szerződést kötött a Titánokkal, s ezzel ők ketten lettek Derrick Henryvel a legszürreálisabb futó páros a ligában:

A LB sorukat még egy rutinos védővel (az egykori Redskins-es) Will Comptonnal erősítették meg, tehát a pass rush és a futás elleni védelmüket is érdemes lesz majd figyelemmel kísérni. A támadó oldalon a frissen draftolt QB Luke Falk játékát biztosan megcsodálhatjuk majd, illetve a futó Akrum Wadley és Dalyn Dawkins  is minden bizonnyal megmutathatja a tudományát. A frissen draftolt elkapók közül Jordan Veasy, Devin Ross és Deontay Burnett játéka lehet érdekes majd.

A mérkőzés

Igaz csak az előszezon kezdődik meg ezzel a derbivel, mégis prognosztizálható a teljes teltház a Lambeau Fieldre, pláne, hogy  időtlen idők óta nem kezdte kétszer egymásután hazai pályán az előszezont a csapat.

Mire számíthatunk? Nem lesz vérre menő küzdelem, ez szinte borítékolható, ugyanakkor a bevezetőben említett harcok felettébb megszínesíthetik a találkozót. Továbbá ez a kísérletezés ideje is, tehát jó eséllyel láthatunk mindkét oldalon olyan játék hívásokat, játék formációkat amiket egy "éles" meccsen nem, vagy csak nagyon elvétve. Érdekes lehet a csapatunk szinte teljes újra formálódása is, hiszen rengeteg fiatal játékos kap majd lehetőséget a bizonyításra. Külön figyelmet érdemel majd azon csapategységeink szereplése is, melyek az utóbbi időkben gyengélkedtek (például a defensive back gárda) és most eléggé új felállásban lépnek majd pályára. Természetesen a sztárjaink és rutinos veteránjaink igen kicsi eséllyel kapnak majd játék időt,  hisz feleslegesen nem érdemes az ördögöt a falra festeni, de ettől függetlenül élvezetes gálát hozhatnak össze a másod-harmad vonalban küzdő playerek is.

Ami döntő lehet

Mivel a végeredmény teljesen irreleváns, így döntő momentumokról felesleges morfondírozni. Ami elgondolkodtató lehet majd, az inkább a játék összképe lesz, illetve az egyéni teljesítmények.

Érdekességek

  • Ami legelsőre elég meglepő az az, hogy a Titans mind előszezon, mind alapszakaszban ellenünk lejátszott eddigi mérlege pozitív, tehát többször nyertek ellenünk, mint mi ellenük (alapszakaszban az örök mérleg: 7-5-0, előszezon mérleg: 8-3-0, a Lambeau Fileden az örök mérleg 4-2-0)
  • A Titans utoljára 2008-ban járt a Lambeau Fielden előszezon meccsen és akkor nyertek 23 - 21 arányban
  • 2000 óta az ötödik alkalom, hogy csütörtökön kezdi az előszezont a Packers (2005, 2012, 2015, 2017)
  • Nincs teljesen feltöltve a roster, 88 játékossal megyünk neki az első meccsnek, melyből 44 támadó, 40 védő.
  • A jelenlegi keretben 40 játékos kezdte a profi karrierjét draftolatlan szabad ügynökként
  • A 88-ból 76 játékos (86,4%) életkora 28, vagy annál kevesebb év.
  • Az utóbbi öt egymás elleni előszezon meccsből négyet a Titans nyert meg

Összegzés

Tegyük félre a nagy elvárásokat, hisz semmi értelme itt még pontokat számolgatni, eredményeket firtatni. Örüljünk inkább kicsit annak, hogy végre újra Packers meccset nézhetünk élőben és még ha foghíjasan is, de kedvenc csapatunk játékát élvezhetjük ismét. Tehát dőljünk hátra kényelmesen és élvezzük a nagy (illetve kis) nyitányt...

A mérkőzést a Sport TV nem közvetíti, így újra lesz stream az oldalon és persze a szokásos chat!

Go Pack Go!

shop giay nuthoi trang f5Responsive WordPress Themenha cap 4 nong thongiay cao gotgiay nu 2015mau biet thu deptoc dephouse beautiful