Packers Hungary Club

Week 1 – Beharangozó

Chicago Bears - Green Bay Packers
2018.09.09.  Lambeau Field, Green Bay

Végre fellélegezhet mindenki, útjára indul a 2018-2019-es szezon, ráadásul nem is akármilyen  rangadóval. Rögtön egy csoportmeccsel nyitja a Packers a szezont, az örök rivális Bears csapatát fogadjuk a Lambeau Fielden. Már most kiemelnénk ennek a mérkőzésnek a fontosságát, ugyanis amellett, hogy csoport ellenféllel lesz dolgunk, sok kérdéses dologra is végre választ kaphatunk a saját csapatunk oldaláról. De erről majd bővebben lentebb...

Packers előzmények

Ebben a témakörben most értelemszerűen csak a felkészülési időszak és az előszezon történéseit tudjuk figyelembe venni. A csapat építés vezéregyénisége idén már a frissen kinevezett GM Brian Gutekunst volt. Az új seprű igencsak jól seper, remek trade-k, kiváló FA igazolások és egy igen jónak nevezhető draftot tudhat magáénak a fiatal szakember ezidáig. A keret formálásban végre észrevehetők a gyengébb egységek szükségszerű, célzott erősítései (TE és DB poszton főleg), Jimmy Graham érkezése például égetően szükséges volt a támadó egységbe,

ugyanakkor voltak eléggé meglepő húzások is (pl. Jordy Nelson szó nélküli elengedése, Aaaron Ripkowski kirakása a végső keretből). A felkészülés elég jól sikerült, bár az örök mumus (sérülések) sajnos továbbra is tucatjával szedte az áldozatait. Ennek megfelelően mint az észrevehető volt, az első sorba sorolt veterán játékosaink a szokottnál is kevesebbet voltak pályán az előszezon mérkőzéseken. Gutekunst rátermettségét dicséri az a tény is, hogy a nem várt sérülésekből adódó krízis helyzeteket  remekül, szinte azonnal kezelni tudta (Jake Ryan kiesését illetve a futó egység foghíjasságát) egy-egy gyors trade-el, illetve játékos igazolással (LB-Antonio Morrison, LB-Korey Toomer és RB Darius Jackson érkezésével). Ted Thompson berögzült konzervatív filozófiája után ez a fiatalos lendület meglepő és egyben biztató a jövőre nézve. A csapatban nagy terhelés lesz egyes frissen beépített fiatal játékosok vállán (főleg a védelemben), ám ez már mondhatni megszokott dolog, mivel a Packers háza táján nem ritka, hogy rookie playereket szinte azonnal a mély vízbe dob az edzői stáb. A támadó oldalunkon, még Jordy Nelson elvesztése ellenére is egy erősnek mondható elkapó brigáddal futunk neki a szezonnak, az immár első számú wide recieverré előlépett Davante Adams remélhetőleg hozza a tőle elvárt TD rekordokat. Randall Cobb utóbbi években kissé elhalványult teljesítményénél is jóval többre lesz szükség, remélhetőleg ebben a szezonban sokkal jobb teljesítménnyel tud majd előrukkolni.

A másod-harmad sorban pedig várjuk a meglepetést, hiszen a frissen draftolt kiváló fiatal újonc WR brigádból biztosan akad majd olyan aki kiugró teljesítménnyel lép majd színre. CB oldalon ugyan két veterán (Tramon Williams és Davon House) viszi majd a prímet, ám mögöttük-mellettük is szükség van a megfelelő rotációra, ebben kap majd nagy szerepet a tavalyi első körös Kevin King, illetve az idei friss első körös Jaire Alexander, no meg persze majd HaHa Clinton Dix És Kentrell Brice mögött esetlegesen (S) Josh Jones is, bár ő a hírek szerint a Bears ellen sérülés miatt biztosan nem léphet majd pályára. 

A futó játékunkat alapvetően Jamaal Willaims és Ty Montgomery alapozza majd meg, az újonnan (Aaron Jones eltiltásának lejártáig)  hozott vésztartalék Darius Jackson nem valószínű, hogy nagyobb (sőt még kisebbet se biztos) szerepet kapna majd a meccsen. A védelem frontja (védő fal) elvileg Mike Daniels vezérletével, Kenny Clark, Montravius Adams és Muhammad Wilkersonnal erősődve  rendben lesz, bár a futás elleni védelmünk erősen kérdéses lehet Jake Ryan kiesése miatt. A pótlására érkezett játékosoknak (Antonio Morrison, Korey Toomer) nem sok idejük maradt a sémába illeszkedésre. Remélhetőleg Blake Martinez továbbra is hozza a remek formáját, illetve a passz siettetésben Clay Matthews és Nick Perry is teljesítik majd a tőlük elvárhatót. A speciális egység összetétele nemsokat változott tavaly óta, talán az egyetlen pozitívum az lehet, hogy (WR) Trevor Davis most már véglegesítve lett mint visszahordó és az alapszakasz kezdetére felépült a sérüléséből is. Továbbá még az lehet biztató, hogy Mason Crosby végre kapott egy rendes holdert JK Scott személyében (aki mellesleg az új punterünk és nem is rossz punter) , ugyanis tavaly többször is panaszkodott emiatt.

Utolsó összecsapás

Utoljára 2017 november 12-én csapott össze a két gárda Chicagoban a Soldier Fielden, ahol Brett Hundley vezetésével egy sack parádét át brunsztolva 23 - 16 arányban a Packers győzedelmeskedett. Az utolsó Lambeau Fielden lejátszott Bears elleni mérkőzés 2017. szeptember 28-án zajlott le a tavalyi szezon alapszakaszának negyedik fordulójában és az Aaron Rodgers vezette Packers meggyőző 35 - 14 arányú győzelmet aratott a Mike Glennon vezette Medvék felett.

Bears előzmények

A frissen kinevezett vezetőedzővel (Matt Nagy) a Macik se tétlenkedtek a holtszezon alatt, s arra kezdtek el építkezni, ami mindig is az erősségüknek volt mondható. Az idei drafton az első körös választottjuk Roquan Smith LB volt, de rajta kívül még egy LB, DL és egy DE is volt a pickjeik közt, ami azt bizonyítja, hogy továbbra is a bivaly erős védelemre törekednek. Ezt a feltevést támasztja még alá a Raidersel kötött trade is, amely során sikerült megszerezniük a liga egyik (ha nem A) legjobb edge rusher játékosát Khalil Mack személyében, akit ezáltal az NFL jelenlegi legjobban fizetett védő játékosává is tettek egy 6 évre szóló hosszútávú szerződéssel. Ám erre nagy szükségük is volt, hiszen mindkét tavalyi veterán edge rusherüket (Pernell McPhee, Willie Young) elküldték. A kezdő DB  gárdájuk egy elég jól összerakott brigád, Adrian Amos - Eddie Jackson safety páros mellett, a rutinos (CB) Prince Amukamara, illetve az általunk offerelelt, majd a Bears által végül match-elt  kiváló (CB) Kyle Fuller is remek játékos és ő hosszabb távú szerződést kapott, így ez az egységük is stabilnak mondható.

Támadó oldalon a futó brigádjuk Jordan Howard és Tarik Cohen jóvoltából stabilnak tűnik, míg a tavalyi újonc irányítójuk Mitch Trubisky "beérni" látszik, de érdekes módon az elkapó egységet teljesen lecserélték, a két új draft szerzemény mellett (Javon Wims és Anthony Miller) az ex Jaguars-os Allen Robinsonnal és a Browns és Falcons egykori veteránjával Taylor Gabriellel erősítettek(?). Továbbá második-harmadik vonalban továbbra is rendelkezésre áll még Kevin White és Josh Bellamy. TE vonalon Zach Miller tavalyi horror sérülés miatti kiesése után úgy látszik nem bíznak meg teljesen Dion Sims játékában, így az Eagles csapatától megszerezték a negyedik éves veterán Trey Burtont. Azt, hogy így mennyire lesz ütőképes a támadó (első) soruk, csak a mérkőzésen derül majd ki.

A mérkőzés

Nehéz megjósolni egy alapszakasz nyitó meccs iramát, lefolyását. Még a múltba visszatekintve is erősen vegyes a kép az első mérkőzéseket illetően. Ami mégis lökést adhat ennek a találkozónak, az az a tény, hogy az ős ellenfél ellen hazai pályán ki kell vágni a rezet. Különösen érdemes lesz majd figyelemmel kísérni az újoncok esetleges pályára lépését, illetve a frissen igazolt veterán FA-k játékát. Mindemellett több fontos tényezőt is figyelembe kell venni, legfőképpen a sérülés faktort, ami sajnos igencsak mérvadó az utóbbi időben. (Az utóbbi pár évben a statisztika azt mutatja, hogy a nyitó mérkőzéseken szemmel láthatóan megnőtt a kulcs játékosok sérüléseinek aránya liga szerte). Ettől függetlenül minden bizonnyal az összes játékos oda teszi magát maximálisan és egy remek rangadót kísérhetünk majd figyelemmel.

Ami döntő lehet

 • A hatékony secondary sarkalatos pontja lehet a mérkőzésnek, annak ellenére, hogy Trubisky még messze nem egy lézerágyú, ha jó napot fog ki, lehet több meglepően jó dobása is, amik ha ülnek akkor akár a meccs is elmehet rajta.
 • A futás elleni védelmünk a fent említettek végett, illetve Jake Ryan hiánya miatt is minden bizonnyal kiemelt szerepet kap majd, sok múlhat rajtuk mennyire tudják majd féken tartani Howardot és Cohent.
 • Ha az offense line elég időt tud adni Rodgersnek, akkor a főnök remélhetőleg hozni tudja a tőle méltán várható szintet (és persze a pontokat). Ez most Khalil Mack érkezésével és a rutinos Akiem Hicks jelenlétével, továbbá az ugyancsak rutinos veterán Sam Acho és az újonc Roquan Smith közreműködése miatt igencsak húzós feladat lehet.
 • A passz siettetés megfelelő hatékonysága több hibára kényszerítheti az ellenfél még nem eléggé rutinos irányítóját, aki messze nem az a szabaduló művész mint például Aaron Rodgers. Itt nagy munka vár Mike Daniels, Nick Perry, Clay Matthews és a friss szerzemény Muhammad Wilkersonra.
 • Az előszezon során rengeteg szabálytalanság volt a Packers játékosai részéről. Ez kissé meglepő, ugyanakkor tarthatatlan, hiszen a büntetésekből beszedett mínusz yardok komolyan visszaüthetnek, végül akár a meccs végkimenetelét is befolyásolhatják.
 • A pont rúgások fontosságát szeretnénk még megemlíteni, mert bár Mason Crosby teljesítménye megsüvegelendő, de ettől függetlenül ha szoros lesz a mérkőzés végkimenetele, akkor rendkívül fontos lehet, hogy a döntő rúgásnál helyén legyen az esze és a lába.

Érdekességek

 • a 197-ik összecsapás következik a két csapat közt, ami az amerikai foci történetének legrégibb rivalizálása. Az örök mérleg: 96 Packers győzelem, 94 Bears siker és 6 döntetlen. Play off mérleg: 1 - 1
 • Utoljára 2009-ben kezdte a Packers a Bears ellen az alapszakaszt hazai pályán, akkor a Packers nyert 21 - 15 arányban.
 • Amióta Mike McCarthy a vezetőedző, azóta 18 - 7 a mérlege a csapatnak a Bears ellen, és az utóbbi 16 egymás elleni meccsből 14-et a Packers nyert meg.
 • Az utóbbi 18 évben ez a 17-ik alkalom, hogy a Packers NFC csapat ellen kezdi az alapszakaszt.
 • Az utóbbi öt hazai pályán játszott alapszakasz nyitányt mind megnyerte a Packers a Lambeau Fielden.
 • A jelenlegi aktív keretben lévőknek több mint a fele (32 játékos, ami 60,4 %) újonc, vagy max másodéves player.
 • A Bears elleni örök mérleg a Lambeau Fileden: 46 győzelem, 42 vereség és 4 döntetlen

Összegzés

Tiszta lappal indul mindenki, nyitó meccs kis hazai pálya előnnyel. Jó mérkőzés, izgalmas találkozó várható, de könnyű győzelem nincs ezen a szinten. Összegezve mi várható? Foci a javából! Mostantól februárig, minden héten háború!

A mérkőzést a Sport 2 TV közvetíti vasárnap (2018.09.10.) 02:25-től élőben, de akinek ez nem elérhető, azoknak lesz stream az oldalon és persze a szokásos chat!

Go Pack Go!

shop giay nuthoi trang f5Responsive WordPress Themenha cap 4 nong thongiay cao gotgiay nu 2015mau biet thu deptoc dephouse beautiful