Packers Hungary Club

Week 2 – Beharangozó

Minnesota Vikings – Green Bay Packers
2018.09.17.  Lambeau Field, Green Bay

Bevezető

Egy hihetetlen mérkőzésről beszélt mindenki NFL körökben a múlt héten, ami tulajdonképp nem is olyan meglepő, ha a Packers lép pályára.

A kitartó szurkolók hasonló tünetekről számoltak be, mint pl. magas vérnyomás problémák, izzadó tenyér, lábon kihordott infarktusok, másnapi tünetként pedig komoly hangszálproblémák.

Packers előzmények

A 2018-2019-es alapszakasz első hetén a Packers fogadta egyik nagy riválisát, a Bears csapatát.

A mérkőzés izgalmait nem az első félidő hozta meg, ez tény. A Bears már szinte zsebben tudta a győzelmet, azonban A. Rodgers ezt az örömet nem hagyta meg nekik az utolsó sípszóig. Egy borzasztó állapotban lévő meccset élesztett fel az irányító. Ehhez azonban kellett egy jól működő offense és egy megfelelő védelmet adó defense. Így az abszolút húzójátékos szerepeket Aaron Rodgers mellett R. Cobb (142 elkapott yard,  TD), D. Adams (5 elkapásból 88 yard,  1 TD), G. Allison (5 elkapásból 69 yard, 1 TD) kapta meg.

A védelem nem vizsgázott csillagos ötösre. Sokat engedtek a Bears támadó egységének haladni, és az irányítók sem kaptak mindig megfelelő védelmet.

Rodgers sérülését követően Kizernek hamar be kellett mutatkoznia. Teljesítménye nem volt túl meggyőző, de annyira lehangoló sem, hiszen az első passzai szépen célba értek. M. McCarthy elmondása szerint is még nagyon sokat kell tanulnia, de a vezető edző azt is kihangsúlyozta, hogy Rodgers-nek is rengeteg időt és energiát kellett abba fektetnie, hogy erre a szintre jusson.

Vikings előzmények

Első körben a SF 49ers csapatával találkoztak, melynek eredménye: 24-16 a Vikingek javára.

A támadó egység vezére, Cousins jó célpontokat talált, mégpedig a következő játékosok személyében:

(WR) A. Thielen: 6 elkapásból 102 yardot szedett össze.

(WR) S. Diggs: 3 elkapás, 1 TD.

(RB) D. Cook: 40 futott yard, 1 fumble. A 23 éves játékos második évét tölti a Vikingeknél.

(TE) K. Rudolph: egy hosszú passzból 1 TD.

Cousinstól láthattunk szép kimozgást a zsebből, amit futással vezetett le, a támadófal szépen dolgozott. Ugyanakkor megvédésében itt is vannak hiányosságok, hiszen az irányítót három alkalommal is sikerült a földre vinnie az ellencsapatnak.

Volt egy fumble lehetőségük amiből nem sikerült hasznot húzni, továbbá két labdaeladást is sikerült nekik elhappolni, amiből egyet (CB) M. Hughes TD-re vitt.

A meccset nézve megfigyelhető volt, hogy a hosszú passzokat és a futást is sikeresen kivitelezte a 49ers. Ennek ellenére mindössze 1 TD-t engedett nekik a Vikings.

Ami döntő lehet

  • A Packers védelme mennyire tud olyan összetartóan és egységben dolgozni, mint a múlt hét utolsó negyedében. Különös tekintettel arra, hogy Aaron Rodgers a rehabilitációs kezelést követően feltételezhetően játszani fog. Amennyiben a teljes szezont vele szeretné a csapat végig vinni, márpedig a ragaszkodás erősen érzékelhető, nagyon oda kell nekik figyelni a Vikings sack mestereire.
  • Rodgers sérülését egész biztosan ki akarja majd használni a Vikings csapata, amennyiben valóban pályára lép. Ebből adódóan olyan játékosokat kell majd féken tartani, mint (DE) E. Griffen (61,5 sack/karrier), (DT) L. Joseph (20 sack/karrier), (DT) S. Richardson, aki most került a csapatba (19,5 sack/karrier) és H. Smith, akinek neve mellé 0,5 sack lett jóváírva a múlt héten, így összesen 10 sack a statisztikája.
  • Gyors passzokra lesz szükség, a lasztitól mihamarabb szabadulni és erre az ellenfél is garantáltan készül.
  • Amennyiben Rodgers valami okból nem kerülne játékba, DeShone Kizer fogja irányítani a Packers csapatát. Elmondása szerint készen áll arra, hogy az ő neve fog elhangzani mint kezdő irányító, és készen áll arra is, hogy mindent megtegyen ami csak tőle telik.

 

Érdekekességek

  • A Green Bay Packers ismét otthon fogadja ellenfelét. 2012 óta nem volt ilyen lehetőségük, hogy egymás után két alkalommal is hazai pályán kezdjék az alapszakaszt.
  • A play off játékokat is beleértve, a mérleg 9-3-1 a Vikings ellen, ha a Lambeau Field-et és M. McCarthy vezetése alatti statisztikát vesszük figyelembe.
  • 2008 óta ez az első matchup a két csapat között, hogy szeptember hónapban a Lambeau-n játszanak.
  • Még egy szeptembert érintő adat: 5 meccsből négyet a Packers nyert, amikor otthon játszottak.
  • Örök mérleg, a Lambeau field-en: 23-19-2.
  • Utoljára a két csapat az alapszakaszban 2017. 12. 23-án találkozott, amikor a Vikingek sajnos 16-0-s győzelmet arattak.

Összegzés

Bár még a szezon elején vagyunk, de minél hamarabb be kell biztosítani a győztes meccseket. Játékosaink sérülése soha nem jön jókor, és Rodgers esetében ez hatványozódik. Nagy lesz a nyomás a csapaton, de a hazai pálya előnye, az utazás kellemetlenségeinek kimaradása mint szerencse faktor a játékosok mellett szól.

Élő közvetítés a vasárnap este 19.00-kor kezdődő mérkőzésről nem lesz, de a szokásos linket stream elérhetőségekkel biztosítjuk.

A meccset a sport 2 közvetíti, 2018. 09. 17-én, 18.00-kor.

shop giay nuthoi trang f5Responsive WordPress Themenha cap 4 nong thongiay cao gotgiay nu 2015mau biet thu deptoc dephouse beautiful