Packers Hungary Club

Week 2 – Értékelő

Minnesota Vikings - Green Bay Packers

29 - 29

ŐRÜLET!

Csupa nagy betűvel! Egyszerűen nem tudunk mást írni arra, amit a Vikings elleni csoport rangadón láttunk hétfő hajnalban!

A mérkőzés

Egy gyufaszálat se lehetett volna leejteni a Lambeau Field-en, ami nem meglepő, hisz egy hazai csoport rangadón (meg tulajdonképpen minden hazai meccsen) mindig garantált a telt ház. Erre, a szomszédvárak csatájára több mint 84 ezren voltak kíváncsiak a helyszínen, s ezzel a stadion történetének negyedik legnagyobb nézőszámú találkozója zajlott le. A nagy szünetben Jerry Kramer frissen beiktatott HOF tag és egykori (élő) Packers legenda neve is felkerült a stadion karzatára, az őt megillető helyre.

Statisztikák

Nehéz lenne szavakba önteni a látottakat, ezért inkább íme a nem mindennapi összecsapás legfontosabb mozzanatai, egy videóban összefoglalva:

Pozitívumok

 • A támadó sor most az elejétől fogva jól muzsikált, s bár a második játék részre elfogyott a lendület, ennek ellenére karmesterünk mesterien vezette az offense-t, pedig nem volt száz százalékosan egészséges. Végig vezettünk a meccsen, a vendégeknek kellet folyamatosan futniuk az eredmény után. 
 • Az elkapó brigád ismét külön dicséretet érdemel, Davante Adams, Geronimo Allison, Randall Cobb mellet most végre Jimmy Graham is remek teljesítményt nyújtott (6 elkapásból 95 fontos yard) 
 • A special team egyértelműen átlag feletti munkát végzett, elég csak megemlíteni a blokkolt punt-ból szerzett TD-t
 • A futás elleni védelmünket kell még megemlíteni mindenképpen, ugyanis a kiváló formában lévő Dalvin Cook, illetve a veterán Latavius Murray sem tudott együtt összesen 100 yard fölé kerülni, a kettejük össz teljesítménye mindössze 57 yard volt, de a vendégek teljes futás eredménye is csak 68 yard volt, futott TD nélkül. 
 • JK Scott punter-ünknek remek napja volt, 5 rúgásból 259 yardot teljesített 51,8 yardos átlaggal és kétszer varázsolta be a disznóbőrt az ellenfél húszasán belülre, s a leghosszabb rúgása 63 yardot is elérte a fiatal játékosnak. 

Negatívumok

 • A seconday sajnos elég vegyes képet mutat, míg a safety-jeink viszonylag jól teljesítenek, addig a corner brigád egy igazi hullámvasút volt. Az aggasztó az, hogy nem is feltétlenül az újoncokkal van a gond, sajnos a rutinos veteránok is alapvető hibákat vétenek, Tramon Williams és Davon House kifejezetten rossz napot fogott ki a Viks ellen. Ez főleg akkor mutatkozott meg, amikor a Diggst addig nullázó Kevin King megsérült, és a többi corner közül senki sem tudta igazán megfogni. Stefon Diggs és Adam Thielen nagyon jó elkapók, de ha ilyeneket csinálunk ellenük, azzal csak még nagyobbá tesszük őket:
 • A fenti példán kívül is sok volt az elhibázott szerelés.
 • Az edzői gárda most a negatívumok közé sorolandó, nehezen hisszük el, hogy a negyedik negyedben 29 - 21-es vezetésnél 2:05-nél amikor mi támadtunk nem lehetett volna jobban le managelni a hátra lévő időt.
 • Mason Crosby igazából nem érdemelné meg, hogy ide kerüljön, fájó szívvel írjuk, de a tény az, hogy most a legfontosabb mezőnygólt nem rúgta be  :/ 
 • Rengeteg hibával játszott a csapat, nem feltétlenül az elrontott play-ekre gondolunk, hanem összességében mindenre (felesleges szabálytalanságok, figyelmetlenségek, néha kapkodás és  tanácstalanság / bizonytalanság  stb.)
 • Továbbra se volt képes megfelelően megvédeni a támadó fal Aaron Rodgerst, amelynek 4 sack és 9 QB hit lett az eredménye.
 • A passz elleni védekezésünk sajnos nagyon gyenge volt, mind a négy vendég TD passz játékból született, a Vikings elkapók összesen 425 yardot szedtek össze elkapásokból és a leghosszabb sikeres elkapás (Diggs) 75 yardos volt.
 • A futó játékunk még mindig nem elég hatékony, bár igaz Jamaal Willaims és Ty Montgomery minden tőlük telhetőt megtett, de így is csak 98 yardig jutottak ketten együtt véve összesen és futott TD a mi oldalunkon sem született. Remélhetőleg Aaron Jones visszatérése a hétvégén további lendületet visz majd ebbe a csapat egységbe. 
 • A passz siettetésünk nem muzsikál túl jól, ez a secondary dolgát is megnehezíti. Bár a vendégek irányítóját kétszer sikerült bezsákolni, illetve 6 alkalommal szereztünk QB hitet, a probléma hogy ezek nagy része nem a pass rushért alapvetően felelős OLBktől érkezett - egyik sackünk egy corner blitz, másik Kenny Clark nose tackle ügyességének eredménye.
 • Clay Matthews most nem feltétlenül az ominózus Kirk ellen irányult szerelési kísérlete miatt kerül be ide, hiszen az eset erősen véleményes volt, viszont Matthews még mindig messze árnyéka csak régi önmagának. Clay mellett a veterán DE Muhammad Wilkerson és Mike Daniels is említést érdemel, illetve nem igazán van mit velük kapcsolatban megemlíteni, kicsit ők is mintha őszi fáradtságban szenvednének ( a Vikings ellen Daniels-nek konkrétan 0, azaz nulla volt minden stat-ja) 

 

Összefoglalás

Saját magunknak nehezítettük meg ezt a mérkőzést, sőt inkább úgy fogalmaznánk, hogy egy zsebben levő győzelmet kótyavetyéltünk el könnyelműen. A végére örülhettünk a döntetlennek, hiszen mégsem szenvedtünk hazai pályán vereséget és ez akárhogy is nézzük, azért pozitívum. Remélhetőleg sokat tanultunk ebből a meccsből és a csapatvezetés, illetve az edzői stáb is erősen elgondolkozik majd a történteken. Menni kell tovább, a fővárosba indul a csapat a héten, ahol a nem éppen kirobbanó formát mutató Redskins gárdája lesz az aktuális ellenfél. A Rézbőrüek még Kirk Unokatesók (Cousins) nélkül sem lebecsülendő ellenfelek, hiszen a nem kevésbé rutinos Alex Smith is sok borsot törhet majd az orrunk alá. Ennek ellenére verhető ellenfél még idegenben is, persze csak akkor ha nem leszünk olyan könnyelműek mint legutóbb...

shop giay nuthoi trang f5Responsive WordPress Themenha cap 4 nong thongiay cao gotgiay nu 2015mau biet thu deptoc dephouse beautiful