Packers Hungary Club

Week 3 – Beharangozó

Green Bay Packers at Washington Redskins

2018.09.23. 19:00, FedEx Field, Landover

Az elmúlt 2 hétben 2 hazai meccsen vagyunk túl, amelyek bár más-más kimenetellel végződtek, egyaránt szívinfarktus közeli állapotba sodorták a szurkolókat. Ezúttal a szezonban először útra kel a csapat, hogy a Redskins vendégeként, a FedEx Fielden lépjen pályára, és azt hiszem minden drukker nevében mondhatom, hogy most már igazán jól esne mindenkinek egy viszonylag nyugodtabb lefolyású találkozó. 😀 A két csapat legutóbbi mérkőzése szintén a Redskins otthonában zajlott 2016 novemberében, és bár magáról a 24-42-es buktáról nem sok jó emlékünk maradhatott, az azért talán sokaknak eszébe jut, hogy ez volt abban a szezonban zsinórban a negyedik elvesztett meccsünk, ami után 3 nappal elhangzott Rodgers szájából a mára ikonikussá vált “run the table” kifejezés. A két franchise egyébként eddig összesen 36 alkalommal találkozott (melyből 3 a rájátszásban történt), a 20-15-1 állású örökmérleg pedig a Packers felé billen.

Packers előzmények

Túl sokat nem beszélnék a Bears és a Vikings elleni összecsapásokról, azok értékelőit ITT és ITT olvashatjátok. A lényeget leszűrve az utóbbi két mérkőzésünkön ismét megtapasztalhattuk, hogy mit is jelent Rodgers a Packers számára. Ha ARod a pályán van, 15-20 pontos hátrányból sem lehetetlen a felállás, a hiányára viszont sajnos jelenleg egyáltalán nincs felkészülve a csapat. Persze mondhatnánk, hogy azért nem sok olyan franchise van, aki ne sínylené meg az első számú irányítójának a sérülését/kidőlését, azonban Green Bay-ben tényleg minden a 12-es körül forog.

Épp ezért is várhatjuk izgalommal a meccset, ugyanis a Sajtfejűek eredményessége (és szezonja) gyakorlatilag Aaron Rodgers sérült bal térdének állapotától függ. A héten a sérültjelentések szerint a Vikings elleni felkészüléshez hasonlóan mindhárom hétköznapi edzést kihagyta pihentetés céljából, és hivatalosan “kérdéses” státuszt kapott a mérkőzésre. Rob Demovsky ESPN insider szerint azonban ARod várhatóan ezúttal is pályára lép majd a sérülése ellenére.

Irányítónkon kívül még 4 játékos neve bukkant fel a sérültjelentéseken, akik közül Kevin King ágyéksérülése bizonyult a legsúlyosabbnak, ő biztosan nem fog játszani a Redskins ellen. A többiek (Oren Burks, Davon House és Josh Jones) hivatalos státusza Rodgershez hasonlóan “kérdéses”.

Redskins előzmények

A Redskins az utóbbi két hétben egyaránt megjárta a magasságot és a mélységet is, meglehetősen szélsőséges teljesítményt mutatva. Az első játékhéten az előzetesen viszonylag kiegyenlített csatának jósolt meccsen végül nagyarányú, 24-6-os vereséget mértek a Cardinalsra. A támadósor veterán tengelye, Alex Smith és Adrian Peterson is elég meggyőző performanszt tett le az asztalra, így a washingtoniak joggal várhatták lelkesedéssel a következő találkozójukat. A Colts ellen viszont mintha minden a feje tetejére állt volna, ami eddig ment, abból most semmi sem sikerült, így végül 21-9-re Andrew Luckék győztek. A futójáték gyakorlatilag értékelhetetlen volt, a legtöbb futott yardot, összesen 29-et egy elkapó, Jamison Crowder szerezte.

Ezek után elég nehéz megjósolni, hogy mit várhatunk a Redskinstől, ezúttal vajon melyik oldalukat fogják mutatni? Mindenesetre csak remélhetjük, hogy nem egy győzelemmel folytatódik a sormintájuk.

Az ő sérültjelentésükön jóval több név bukkant fel a hét folyamán, de a legtöbben csak 1-2 edzést hagytak ki vagy végeztek limitáltan, a vasárnap estét játékra alkalmasan várhatják. Akik viszont biztosan nem léphetnek pályára az Troy Apke (S) és Shawn Lauvao (G), továbbá Zach Brown (LB), Maurice Harris (WR) és Paul Richardson Jr. (WR) játéka kérdéses.

Érdekes statisztikák

  • Ez az ötödik alkalom, hogy a Packers és a Redskins szeptemberben találkozik egymással (1933, 1950, 2001 és 2013 után), viszont most először lesz a Packers a vendégcsapat.
  • Utoljára 2012-ben nyitottuk 3 NFC-s ellenfél ellen a szezont.
  • Szintén 2012-ben történt meg utoljára, hogy a szezon első idegenbeli mérkőzésére a 3. játékhéten kerüljön sor.
  • A McCarthy-érában a Packersnek 20-11-es az örökmérlege az NFC East csapatai ellen, és ez a .645-ös győzelmi mutató 2006 óta az NFC-n belül a legjobb, a ligán belül pedig a 3. legjobb. Érdekességképp az első kettő helyezett a Chargers (10-2, .833) és a Patriots (10-5, .667).

Összegzés

Érdekes meccsnek nézünk elébe, mert bár ha ARod a pályán lesz, mindenképp a Packers az esélyesebb, a Redskins utóbbi két mérkőzéséből nem igazán lehet tudni, hogy mire számítsunk tőlük.

A mérkőzés magyar idő szerint vasárnap este 19:00-kor kezdődik, a Sport TV nem közvetíti, de mi mindenkit várunk majd szeretettel az oldalon stream linkekkel és a szokásos chatablakkal!

Illetve ne feledkezzetek meg a tippjátékunkról sem, ha esetleg még adtátok volna le a tippjeiteket, IDE kattintva elérhetitek az oldalt, ahol a meccsek kickoffjáig még megtehetitek! 🙂

Go Pack Go!

shop giay nuthoi trang f5Responsive WordPress Themenha cap 4 nong thongiay cao gotgiay nu 2015mau biet thu deptoc dephouse beautiful