Packers Hungary Club

Week 3 – Értékelő

Green Bay Packers - Washington Redskins

17 - 31

Komoly hideg zuhanyt kaptunk a fővárosban és nem csak az esős időjárás miatt. Sajnos rengeteg hibával játszott mindkét fő csapat egységünk, amik a végére megbosszulták magukat. Azt kell, hogy írjuk, az eredmény alapján nem a házigazdák voltak ennyire jók, hanem most mi voltunk ennyire rosszak. Lássuk akkor tüzetesebben, mi történt vasárnap Washingtonban:

A mérkőzés

Szép reményekkel érkezett a csapat a FedExField-re, ahol a házigazda a Redskins gárdája volt. Sokan voltak kint a mérkőzésen, ám kissé meglepő módon (talán a szemerkélő eső miatt)  szemmel láthatóan akadtak még üres ülő helyek is a lelátón. Szép számmal képviselték magukat és csapatukat a green bay-i szurkolók, egy-egy éles helyzetnél jól hallható volt a Zöld-Arany szurkolók hangja is. A hangulatra nem lehetett panasz, mindkét oldal rajongói kitettek magukért végig a mérkőzés folyamán.

Statisztikák

Vesztes mérkőzést sosem öröm vissza nézni, ettől függetlenül a találkozó fontosabb történéseinek összefoglalója itt látható:

Pozitívumok

 • JK Scott továbbra is remekül punt-ol, ezen a meccsen 232 yardot rúgott 5 próbálkozásból és kettő landolt a Redskins 20 yard vonalán belül.
 • Remek formában tért vissza az eltiltásából Aaron Jones, igaz TD-t nem ért el és csak 42 yardig jutott 6 próbálkozásból, de így is a legeredményesebb futónk volt a mérkőzés folyamán. Jones segítségével elértük a 100 futott yardot összesen.
 • Kenny Clark munkája érdemel még külön említést, kiváló teljesítményt nyújt már nem először a fiatal játékos, szinte a hátán viszi az egész védő falat.
 • Aaron Rodgers játéka nem volt éppen kiemelkedő, de ha azt vesszük alapul, hogy sérülten játszotta végig a derbit, akkor nem is rossz az a 265 passzolt yard, a 2 TD és a 13 futott yard. Továbbá meg kell, hogy említsük, az elejtett passzok számottevő része se az ő hibája, szinte minden fontos szituációban az átadása pontos volt, az elkapók hibájából voltak a drop-ok (Pl: Cobb, Kendricks)
 • Azért akad jónak mondható teljesítmény az elkapóinknál is, például Geronimo Allison, Davante Adams és Jimmy Graham játéka megfelelt az elvárásnak.
 • Kissé mintha javult volna a támadó fal, igaz most is engedtek 4  sack és 6 QB hit-et, de így is a legtöbbször volt elég ideje Rodgersnek célpontot találni. Ezt mondjuk árnyalja az a tény, hogy Jones visszatérésével több volt némileg a futó játék is.

Negatívumok

Itt aztán van mit sorolni, nem is tudjuk hirtelen mivel kezdjük:

 • A védelem. Még mielőtt keresztre feszítenénk a védőinket, megjegyeznénk, hogy az igyekezet és az elszántság nagyon látszott minden játékoson, de sajnos jó párszor ez lett a hibák forrása. Hihetetlen mennyiségű elvétett szerelés és elhibázott helyezkedés / váltás és figyelmetlenség volt a részünkről, főleg a defensive back egységben. Sajnos több fiatal játékosunkon jött / jön elő a rutintalanságból származó ügyetlenkedés.
 • Adrian Petersonnal egyszerűen nem tudtunk mit kezdeni, tarthatatlan volt a veterán futó, 120 yardot és 2 TD-t teljesített, amihez a futás elleni védelmünk csak (mondhatni) asszisztált.
 • A passz elleni védekezésünk továbbra is elkeserítő, Kevin King kiesésével még inkább meggyengült ez a brigád, már ott tartunk, hogy egy újonc elkapót még double coverage-ben se vagyunk képesek levédekezni, ami valljuk be vér ciki.
 • Radall Cobb nagyon rossz napot fogott ki, két (fontos) elkapást is drop-olt, illetve egyszer elfumblizta a labdát, ami tőle meglepően rossz performansz.
 • A sérülések újra tizedelik a csapatot és rögtön kulcs fontosságú játékosainkat. (DE) Muhammad Wilkerson boka sérülése olyannyira komoly, hogy műteni kell, s így nagy valószínűséggel a szezonjának is vége.  (OLB) Nick Perry agyrázkódást szenvedett, (OL) Bryan Bulaga hát sérülést szedett össze és  (OL) Justin McCray válla sérült meg.
 • A pass rush (passz siettetés) továbbra is gyenge. Ugyan Matthews kissé össze kapta magát, de Nick Perry és Wilkerson kiesésével ő egyedül kevés lesz az amúgy is gyengén muzsikáló QB siettetésben. Vészmegoldásként továbbra is maradhat ideig-óráig a CB / safety blitz lehetősége, amit meg nem lehet a végsőkig folyamatosan használni, hiszen az ellenfél erre is építheti majd a támadásait, ha kiismerik a sémát. Reggie Gilbert-re és Kyler Fackrell-re nagy feladatok várnak az elkövetkezendőkben.
 • Nem szokásunk "bírózni", de most már nem mehetünk el szó nélkül a már-már szinte minősíthetetlen zebra hívások mellett. Azon már nem annyira lepődtünk meg, hogy Clay Matthews-ra "utaztak" a roughing the passer szituációk minimális lehetőségénél is, azonban ezen kívül voltak annyira ordenáré, égbe kiáltóan rossz döntéseik is, hogy az már ezen a szinten botrányos! (Vicc Peterson futott TD, A-rod-ot sokkal durvábban sack-elték mint Clay Smith-t, mégsem volt zászló stb) 
 • A speciális egység se remekelt, az ellenfél 3 visszahordásból csinált 42 yardot, míg a mi oldalunkon 5 visszahordásból 54 yard sikerült, ráadásul előfordult, hogy csak szerencsével sikerült elcsípni az ellenfél visszahordó játékosát. A mezőnygól helyetti  trükkös játék próbálkozásról meg inkább ne is beszéljünk.

Összefoglalás

Fájó vereségen vagyunk túl, de nem szabad sokáig rágódni rajta, menni kell tovább. A mérlegünk még három meccs után sem rossz, igaz kezd kiélezetté válni a csoport, ami nem meglepő, hiszen az egyik legnehezebb csoportnak tartják jelenleg az NFC North-ot az NFL-ben. Míg a Vikings megtette nekünk azt a szívességet, hogy kikapott a Bills gárdájától, addig a Bears kapott az alkalmon és a Cardinals-t legyűrve átvette a vezetést a csoportban. Azonban nem szabad figyelmen kívül hagyni az éledező Lions csapatát sem, hiszen ők se akárkiket vertek meg legutóbb, hanem a Patriots-ot. Hozzánk az a Bills érkezik a hétvégén, akik ugyan két vereséggel kezdték az idei alap szakaszt, de legutóbb saját otthonukban verték rommá (27-6 arányban) a Vikingeket, ami intő jel lehet számunkra. Remélhetőleg össze kapja magát a védelmünk és az offense is felszívja majd magát a Lambeau Field-en vasárnap este, ugyanis ha nyerni akarjuk a csoportunkat, akkor innentől kezdve úgy kell minden győzelem, mint egy falat kenyér az éhezőnek.

shop giay nuthoi trang f5Responsive WordPress Themenha cap 4 nong thongiay cao gotgiay nu 2015mau biet thu deptoc dephouse beautiful