Packers Hungary Club

Week 4 – Beharangozó

 Buffalo Bills - Green Bay Packers 

2018.09.30. 19:00, Lambeau Field

 

Ritka alkalmak egyike jött el, a Buffalo Bills gárdája nem sűrűn látogat a wisconsini kisvárosba, pedig alig 600-700 km-re van egymástól a két helység, ami amerikai kontinens nagyságát nézve nem számít nagy távolságnak. Legutóbb 2010-ben tette tiszteletét az Erie tó partiak, s akkor 34 -7 arányban alul maradtak a Packers otthonában.  Az AFC East idén meglepően kiélezett versenyt hozhat, mivel a Dolphins ezidáig nem talált legyőzőre, a Patriots ugyan botlott, de ők mindig is esélyesek ettől függetlenül, továbbá a Jets is okozhat meglepetést Darnold-al, illetve a Bills gárdája teljesen kiszámíthatatlan. A legutóbbi meccsüket éppen idegenben húzták be a Vikings ellen, nem is akárhogy! Mivel jelen pillanatban mi sem számítunk a legacélosabb csapatok egyikének a ligában, így most sem kizárt a szívinfarktus közeli izgalmakkal teli mérkőzés lehetősége.

Packers előzmények

Az alapszakasz nyitó meccsén megszerzett szerencsés győzelem óta kisebb hullámvölgybe került a csapat, egy elkönnyelműsködött hazai győzelmi lehetőség után borzasztó vereséget szenvedtünk a fővárosban. Mindegyik csapat egységünk alul múlta önmagát az utóbbi fordulóban, ráadásul az örök mumus (sérülések) is újra felütötte a fejét az aktív keretben, ami tovább nehezíti a dolgokat. Utóbbi miatt az elmúlt évek bevett szokásává vált keret foltozás ismét egyik fő feladattá válik. Szerencsére az új GM, Brian Gutekunst sokkal agilisabb, rugalmasabb  ilyen szempontból mint elődje Ted Thompson volt, vehemensen keresi a megoldásokat a kieső játékosok pótlására, ennek egyik ékes jele a frissen igazolt rutinos CB Bashaud Breeland is, akit szinte bagóért sikerült megszerezni, ami ugyancsak Gutekunst élelmességét dícséri. 

Vele természetesen még messze nem oldódott meg minden problémánk a védelemben, de Breeland-el, Tramon Williams-el és Kevin King valószínű közeli visszatérésével már a CB gárda jóval hatékonyabb lehet mint idáig. Ami nagyobb gond lehet, az a pass rush megoldása, ugyanis Muhammad Wilkerson és Nick Perry kiesésével szinte csak Clay Matthews marad erre a feladatra, pláne, hogy Mike Daniels és Dean Lowry se szárnyal eddig. Szerencsére Reggie Gilbert egyre jobb formát mutat és talán Kyler Fackrell is feljebb tud lépni majd, hiszen mindkettőjükre nagy feladatok várnak az elkövetkezendőkben. Azért lenne különösen fontos az ellenfél irányítójának nyomás alatt tartása, mivel a Bills éppen egy tapasztalatlan rookie QB-el érkezik a Lambeau Field-re. Josh Allen nagyobb nyomás alatt biztosan több hibát vétene, ami nagyban befolyásolhatja a meccs kimenetelét.

Támadó oldalon kicsit szerencsésebb a helyzet, sérültek ugyan vannak (Jimmy Graham, Randall Cobb), de egyik sem komoly, nagy valószínűséggel mindenki bevethető lesz vasárnap estére. A futó játékunknak nagy plussz Aaron Jones visszatérése, viszont a Buffalo futás elleni védelme jelen pillanatban az ötödik legjobb a statisztikák szerint, szóval nagy szükség lesz a több jó futóra a megfelelő rotáció lehetőségéhez. 

Passzjátékban egyszerűen annyi lenne a feladat, hogy el kell kapni az átadásokat. A-rod nem éppen csúcs formában játszik (ez a sérült térdével nem is meglepő), de még így is bőven hozza  egy átlagos NFL irányító szintjét, tehát az elkapóknak most kell még inkább segíteniük a karmestert azzal, hogy legalább a pontos passzokat nem ejtik el. Szerencsére az Adams-Cobb-Allison-Graham "tengely" még liga szinten is elég jónak mondható receiver legénység. Ami még nagyon fontos, hogy az előző meccsek amatőr hibáit ki kell végre iktatni (helyezkedési-váltási hibák, elvétett szerelések stb), mert ezek hosszú távon vészes kerékkötői lehetnek a hatékony csapat játéknak. Sajnos már olyan dolgokat is figyelembe kell vennünk, mint a bírók ténykedése, akik újabban nagy előszeretettel szórják ránk a sárga "áldást", tehát a szabálytalanságokat is le kell redukálnunk a lehető legminimálisabb szintre.

Bills előzmények

Ha egy kicsit visszamegyünk a szezon kezdetéig, akkor láthatjuk, hogy a Bills csapatánál a legnagyobb változás az irányító poszton történt. A veterán Tyrod Taylor Browns-ba cserélése komoly feladat elé állította a buffalo-i vezetőséget. Ugyan volt a tarsolyukban a 2017-es draftról egy tartalék irányító Nathan Peterman személyében, de mint kiderült ő nem a megfelelő megoldás Taylor pótlására. Szerencséjükre nem bízták a véletlenre a dolgot és az idei draft első körében behúzták Josh Allent, akire alapozzák a jövőt jelenleg.

Jó döntésnek bizonyult Allen beiktatása kezdőnek, ugyanis az első két (tapasztalat szerző) vesztes alapszakasz meccs után a harmadikat már simán nyerték idegenben a Vikings ellen a 22 éves újonc vezérletével. Ebből arra lehet következtetni, hogy a fiatal irányító kezd belejönni a játékba, ami intő jel lehet számunkra. Ráadásul a legutóbbi hírek szerint, vasárnap vissza kapja az egyik legveszélyesebb fegyverét LeSean McCoy személyében, "Shady" McCoy állítólag már pályára fog lépni ellenünk a hétvégén és az eddig remek formában helyettesítő egykori Saints, Jets, Jaguars futóval Chris Ivory-val kiegészülve sok borsot törhet majd a nem túl acélos futás elleni védelmünk orra alá.

Elkapó vonalon nincsenek kiemelkedő számok egyik WR-üknél sem,  ami persze az újonc QB miatt nem meglepő.  Az első számú veterán TE Charles Clay kifejezetten gyenge szezont produkál idáig, a másod éves TE Jason Croom látszik a veszélyesebbnek kettőjük közül, főleg, hogy a futásokon kívül a checkdown passzok várhatók leginkább majd a Bills támadásai során, mivel nem tartjuk valószínűnek a felettébb rutintalan Allen hosszú passzainak túlzott erőltetését.  Ezek tekintetében nem csoda, hogy a három meccsen összedobált összesen 443  yard-jukkal csak a harmincadik helyen állnak a ligában passzolt yard-ok tekintetében. Akikre  azért mégis érdemes majd  odafigyelni, az Zay Jones, Kelvin Benjamin és Andre Holmes ugyanis a szerény statisztikai számok ellenére mindhárom elkapó képes kellemetlen meglepetést okozni ha jó napot fognak ki.

A vendégek védelme stabil, jól összerakott alakulat. Kifejezetten jó a futás elleni védelmük (jelenleg ötödik legjobb a ligában), és a passz védekezésük is a közép mezőnyben található (16-ik). A front seven-be jól integrálódott a két újonc (LB) Tremaine Edmunds és (DT) Harrison Phillips olyan veterán nagyágyúk mellé mint a 35 éves, de még mindig penge (OLB / SLB) Lorenzo Alexander és az ugyancsak rendkívül rutinos védő falember Kyle Williams. A DB gárdájuk Micah Hyde vezérletével (nagyon szívesen Bills!) egy erős safety brigád mellett egy alakulóban lévő corner egység tevékenykedik Tre'Davious White, Phillip Gaines és az újonc CB Taron Johnson közreműködésével. A speciális egységük sem rossz, visszahordásban a harmadik számú futójuk Marcus Murphy jeleskedik, a place kickerük pedig az a Steven Hauschka, akit bizonyára senkinek nem kell külön bemutatnunk. (A kép csak poén)

A mérkőzés

Mivel elég ritkán találkozik egymással a két csapat (főleg a Lambeau Field-en), így elég nehéz megjósolni, hogy melyik csapat játék stílusa fog jobban érvényesülni. A kibontakozóban lévő, jól fejlődő Bills támadó játék sajnos azt kell, hogy írjuk sok gondot okozhat majd a még nem éppen összeszokott, nem eléggé össze érett védelmünknek. Nem tartjuk valószínűnek, hogy az újonc Josh Allent belehajszolják túl sok veszélyes és extra bizonytalan helyzetekbe, alapvetően főként futó játékra alapuló támadásokra számítunk tőlük, egy-két rövidebb-hosszabb passzal megfűszerezve, de mindezektől eltekintve előrukkolhatnak meglepő dolgokkal is.

A defense oldalukon nagy csata várható, ugyanis a ligaszinten közép mezőnybe sorolt védőik kőkemények tudnak lenni minden téren. Futás ellen kifejezetten jók, a pass rush sem elhanyagolható náluk, így Aaron Rodgers védelme újfent rendkívül fontos tényezővé válhat. Erős a D line-uk is, nehéz utat nyitni rajtuk keresztül. Úgy gondoljuk az alapvető futás próbálkozásainkon túl a passzjáték sémák váltakozó alkalmazása lehet a nyerő stratégia a mi részünkről, annak ellenére is, hogy a DB gárdájuk ugyancsak nem elhanyagolandó.  Azonban nem kizárt az sem, ha nagy lesz a nyomás Rodgers-en és hamar kell szabadulnia a labdától, akkor előtérbe maradhat a sok futás, illetve a gyors rövid passzos játék nálunk is, amelyekben fontos szerephez juthatnak Jimmy Graham és Randall Cobb. A védelmünk várható teljesítménye nehezen megjósolható, Breeland érkezésével és King esetleges visszatérésével a passz elleni védelmünk talán rendben lehet, ám a front seven foghíjassága mind futás elleni védelemben, mind pass rush-ban még inkább gyengülhet, ami egy LeSean McCoy ellen nem túl biztató.

Ami döntő lehet

 • A futás elleni védelmünk hatékonysága sarkalatos pontja lesz a vasárnapi mérkőzésnek
 • Elkapóink játéka szintén döntő lehet, nem engedhetnek meg annyi hibát maguknak mint a Redskins ellen
 • Aaron Rodgers védelme nem kevésbé lesz alapvető, a támadó falnak muszáj lesz némi időt biztosítani klasszis irányítónknak
 • A fiatal játékosaink gyerekes hibáit végképp meg kell szüntetni, mert komoly gondjaink lehetnek belőlük
 • Fegyelmezett játékra van szükségünk, a szabálytalanságokat a lehető legminimálisabb szinten kell tartani
 • Nyomás alatt kell tartani Josh Allent minden eszközzel, ha máshogy nem megy akár corner/safety blitz árán is!
 • Tudjuk ezt nem lehet célzottan kontrollálni, mégis törekednünk kell a lehető legjobban az esetleges további sérülések elkerülésére.
 • Nem szabad elbíznunk magunkat esetleges nagyobb arányú vezetésnél sem! (Lásd Vikings meccs)

Érdekességek

 • Az örök mérleg alapszakaszban a két csapat közt a Lambeau Field-en: 4 - 2 a Packers javára és az utóbbi 3 mérkőzést zsinórban mi nyertük.
 • Utoljára 2010-ben látogatott a Bills Green Bay-be, akkor 34 - 7 arányban maradtak alul ellenünk.
 • Ez a negyedik alkalom a Packers történelmében, hogy győzelemmel, döntetlennel, majd vereséggel kezdte a szezont (1987, 1973, 1923)
 • Negyedik alkalommal fogja viselni a csapat ezt a fajta throwback mezt (1937-1948 éra) a franchise történetében.  (San Diego, Week 5 in 2015 / Dallas, Week 6 in 2016 / Baltimore, Week 11 in 2017)
 • A retro mezekben lejátszott eddigi meccseink mérlege: 8 győzelem, 5 vereség és az utóbbi 10 mérkőzésből hetet nyertünk meg ebben a szerelésben.
 • Aaron Rodgers eddig profi pályafutása során hét meccsen lépett pályára alapszakaszban AFC EAST ellenfelek ellen, amelyeken összesen 11 passzolt TD-t osztott ki és 3 INT-et dobott.
 • A csapat 26 offensive és 24 defense játékossal indul neki a Bills elleni meccsnek, továbbá 3 speciális player lesz még aktív a keretben.
 • A jelenlegi 53-as aktív keretben 40 játékos kezdte a profi karrierjét a Packers csapatában.

Összegzés

Az iramra biztosan nem lesz panasz, a végeredménytől egy nagyon picit tartunk, de természetesen azért egészséges önbizalommal várjuk a vasárnap esti rangadót, amelyet a magyar Sport2 sajnos nem közvetít.  A mérkőzés ideje alatt továbbra is lesz elérhető élő chat, és stream link a meccshez az oldalon azoknak, akik esetleg nem tudnak TV elé ülni a találkozó idejére. Aki még esetleg nem töltötte ki eheti tippjátékunkat, annak még nem (teljesen) késő, ugyan már egy meccs lement, de a többire még leadhatja voksait itt!

shop giay nuthoi trang f5Responsive WordPress Themenha cap 4 nong thongiay cao gotgiay nu 2015mau biet thu deptoc dephouse beautiful