Packers Hungary Club

Week 1 – Értékelő

Chicago Bears - Green Bay Packers

23 - 24

Fontos győzelem az első fordulóban hibákkal, sok-sok birkózással és küzdelemmel! Talán nem nagy túlzás azt kijelenteni, hogy a szezonnyitó hétvége legnagyobb csatározását hozta a Bears - Packers mérkőzés. Elég vegyes képet mutatott elsőre a csapat, de most úgy gondoljuk, helytálló az a közhely, miszerint (ennyire a legelején) a győzelem a fontos. Azt sem árt még inkább nyomatékosítani, hogy milyen sokat érhet majd ez a győzelem az alapszakasz végén, hisz az NFC North  az egyik legerősebbnek kikiáltott  csoport jelenleg az NFL-ben.

A mérkőzés

Igazi fieszta hangulat fogadta a Lambeau Fielden a Chicago bears csapatát, ami nem meglepő, hisz hosszú volt a böjt, ha az előszezont nem vesszük figyelembe. A lelátókon a legkülönfélébb felszerelésekben feszítettek a fanatikus rajongók, de nem csak a Packers drukkerek, hanem a Bears fanok is kitettek magukért. 

Statisztikák

 

 

Nehéz lenne megfelelő szavakba önteni a rangadón történteket, ezért úgy gondoltunk jobb eredetiben visszanézni mindent. A mérkőzés legfontosabb történései egy videóban összefoglalva:

Pozitívumok

Nagyon felemásra sikeredett a szezonnyitó, így bőven van megemlíteni való pozitív és negatív oldalon is. Lássuk mik voltak a jó dolgok:

 • Kivel is kezdhetnénk mással, mint a két lábon járó legendánk, Aaron Rodgers nevével. Igaz, a mérkőzés elején mutatott játéka inkább a negatívumokhoz sorolandó, ám a visszatérése után amit művelt, arra szavakat se találni. 286 yard 3 TD és ennek a 90%-át az utolsó két negyedben pakolta fel a statisztikájába, sérült bal lábbal.
 • Randall Cobb teljesítménye (142 elkapott yard 1 TD) külön kiemelendő, mindamellett, hogy az egész első sor kiválóan teljesített az elkapó egységünkben. Davante Adams és Geronimo Allison is remekül és hasznosan játszott, nagyban hozzájárulva játékukkal a győzelemhez.
 • A speciális egység munkája első ránézésre csak átlagosnak mondható, ám ha jobban megnézzük, akkor láthatjuk, hogy 85 yardot hordtunk vissza összesen (Trevor Davis nélkül) kirúgásokból és punt-okból, illetve nem hibáztunk pontrúgást a meccs folyamán, ami az egy pontos győzelmet nézve nem jelentéktelen.
 • A védelemben kissé meglepő módon most nem Blake Martinez volt a leghatékonyabb, a két kezdő safety  HaHa Clinton Dix és Kentrell Brice szereltek a legtöbbet. (Brice 9 tackle 1 sack, Clinton-Dix  7 tackle)
 • A secondary, azon belül a cornerback gárda (főként) második félidei munkája külön megsüvegelendő, az ellenfél két legjobb elkapója (Allen Robinson és Taylor Gabriel)  csak összesen 86 elkapott yardig jutott, de az egész mérkőzést nézve is csak  mindösszesen 171 yardot tudtak termelni 23 passz kísérletből úgy, hogy elkapott TD sem született Bears oldalon.
 • Az edzői és elemző gárda munkája érdemel még említést, hiszen a nagyszünetben nagyszerűen sikerült megtalálniuk a megoldást az addig rendkívül hatékonyan dolgozó Bears védelem ellen, azt is figyelembe véve, hogy Aaron Rodgers nem 100%-osan tért vissza a pályára.

Negatívumok

 • A támadófal eleinte láthatóan nem volt a helyzet magaslatán, Aaron Rodgers nem kapta meg a kellő védelmet, Bryan Bulaga  egyáltalán nem tudta féken tartani a vadállat üzemmódban teperő Khalil Mack-et, ennek megfelelően karmesterünk nem is tudott kibontakozni a meccs első szakaszában, pontatlan volt és dekoncentrált.
 • DeShone Kizer játéka eléggé  aggasztó. Igaz, sok ideje van még fejlődni a fiatal irányítónak Rodgers mögött, de most még keserű szájízzel konstatálhattuk, hogy jelenleg még messze nem megfelelő Aaron helyettesítésére.
 • Clay Matthews játéka  csalódás, veterán klasszisunk messze a tőle elvárható szint alatt teljesít. Ráadásul a hajrában egy buta és felesleges szabálytalansága miatt akár a meccs is elmehetett volna rajta.
 • Rengeteg missed tackle (elhibázott szerelés) volt a védelmünk részéről. A fent említett Clay Matthews is jópárszor árnyékra repült, de a DB gárdában is akadt szép számmal biztosnak tűnő, mégis elhibázott próbálkozás. Ezeket a jövőben muszáj lesz kiküszöbölni, vagy legalábbis a legminimálisabb szintre csökkenteni.
 • A futás elleni védelmünk erősen megsínylette Jake Ryan kiesését, Jordan Howard és Tarik Cohen meg is tett mindent, hogy ezt kihasználja, végül mégis csak az irányítójuk Mitch Trubisky ért el futott TD-t egyedül a meccsen.

Összefoglalás

Nem adta magát könnyen a Chicago Bears csapata, de végül kibrusztoltuk a győzelmet. Óriási végjátékban szereztük meg a rendkívül értékes győzelmet. A csapat még messze nem mutat tökéletes játékot, de az aggasztó hibák mellett van pár biztató jel is. A védelem első vonala például stabilnak tűnik és a kezdeti téblábolás után a végére secondary is összekapta magát. Ugyanakkor a támadóegységnél sajnos visszaköszön az "első félidős kóma" jelenség. Persze nagyon az út legelején járunk, az első lépést sikerrel tettük meg, menni kell tovább. A következő derbi se lesz séta galopp, a 49ers ellen győzelemmel kezdő Vikings  csapata még idehaza is bitang erős ellenfél. Ennek ellenére nem feltett kézzel, hanem a tavalyi vereségek utáni revans egészséges optimizmusával kell készülni a Lilák ellen.

shop giay nuthoi trang f5Responsive WordPress Themenha cap 4 nong thongiay cao gotgiay nu 2015mau biet thu deptoc dephouse beautiful