Packers Hungary Club

Weekly Vince – week 2

Szeva! A Bears megszerezte Khalil Mack-et, és (ha jól tudom) adtak érte két első kört. Kollégával azt beszéltük, hogy hosszú távon lehet, hogy a két első kör nem volt olyan jó üzlet, mert visszaüthet. Mit gondolsz erről? – TokenD

Mennyi egy első kör reális értéke? Valószínűleg ahány GM-et megkérdeznénk, annyi választ kapnánk erre a kérdésre. Ugyanakkor azt fontos számításba venni, hogy ezekkel a befektetésekkel a Bears pickje biztosan nem lesz túl korai, és a kettő közül az egyik 2020-as. Khalil Mack szintű tehetségek pedig szinte kizárólag a draft első pár pickjében találhatóak – vélhetően a drafton feltradelni ebbe a szintbe ugyanennyibe került volna a Bearsnek. Ebben az üzletben véleményem szerint inkább Mack fizetése a húzósabb egy franchise számára mint maga a vételár, mert mi is elég jó példa vagyunk rá hogy az első kör végén már korántsem garancia hogy beválnak a pickek.

A Bears egyébként ugyanazt a receptet alkalmazza mint az összes olyan csapat aki rookie szerződésen lévő tehetséges QB-val rendelkezik: vesz neki jó fegyvereket és jó védelmet abból a pénzből, amit a QB szerződésén spórol a csapat.

Üdv. Tudom, hogy már lejárt lemez a Mack-ügy de lenne pár kérdésem. Te mekkora ellenértéket adtál volna? Egy első és egy második kör + Clay esetleg nem lett volna elég (ismerve a macik ajánlatát és Gruden mentalitását)? – Dézsi Tamás

A Raiders 4-3 védelmet játszik, amiben Clay Matthewsnek nemigen van helye. 4-3 DE és 3-4 LB között az a különbség, hogy a 4-3-as DEnek fizikálisan keményebbnek, masszívabbnak kell lennie, mert többet kell a futás ellen védekeznie – eközben ugyanolyan fontos pass rush szerep is hárul rá. Nemhiszem hogy bármelyik csapatot érdeklené egy 32 éves Matthewst megpróbálni átképezni DE-re, ez inkább fordítva szokott gyakori út lenni az öregedő játékosoknál (lásd Peppers).

De ha egy pillanatra eltekintek ettől és azt mondom hogy a Raiders velünk állapodik meg, akkoris ott van a fizetés problémája. Egy Mackért sok olyan játékost kellene a következő években elengedni, akik nélkül megintcsak lyukas a csapat.

ClayM teljesítménye meddig tolerálható szerinted? Persze, még csupán az első meccsen vagyunk túl, de nagyon aggasztó a formája. Valóban akkora szerepe lehet vezérként a pályán, hogy az ilyen minőségű teljesítménnyel is biztos helye van a kezdőben? Milyen következménye lehet, ha nem javul a formája, akár ebben az idényben, akár a jövőben? – Buják

Először is fontos leszögeznem, hogy valóban borzasztó volt a teljesítménye, szabad szemmel látszott sok playen a rontása (elég csak Trubisky futott TD-jét megnéznünk). A PFF-nél 76 pass rushert értékeltek a fordulóban, ebből Matthews a 76. lett. Rövid távon ugyanakkor a válasz sajnos így is az, hogy amíg nincs jobb a keretben, addig sajnos biztosan. A külső linebacker nem egy vastag posztunk, és ráadásul egy olyan posztról van szó ahol a rotáció kimondottan hasznos, így biztos hogy ő is sokat fel fog tűnni akármilyen gyengén is játszik az adott meccsen – egy sack mindig benne lehet. A két külső linebacker posztunkra igazából Perryn és Matthewson kívül csak viszonylag tapasztalatlan, nem magas draft pedigrével rendelkező embereink vannak. Reggie Gilbert tűnik jelenleg harmadik számúnak, aki egy undrafted free agent akinek három évbe került rosterre kerülni, illetve az a Kyler Facklerr aki kizárólag azok ellen a támadófalemberek ellen hasznos, akiket sebességből meg lehet verni, mert más fegyvere nincs.

Hosszú távon Matthewsnak ez az utolsó év a szerződésén, ha így folytatja akkor vagy nem hosszabbítunk vele, vagy olcsón, ami mellé lehet más játékost is hozni.

 

Szia! Mivel Vikings védelem se lesz kevésbé potens és azon kívül is van még 14 forduló, kérdéses hogy Rodgers így meddig marad egészséges. A múltkor tárgyalt téma beigazolódhat, mert mitől erősödhetne a támadófal jövőre? Milyen megoldás lehet egy beszűkült mozgástérrel erre a fontos problémára edzői és Gm szinten? Majd hátulról felfedezetlen tehetségeket húzunk és/vagy ugyenezt kellene a free agent piacon. Általában véve az utóbbi évek konferenciadöntőt játszó csapatainak összerakásában az így szerződtetett játékosok aránya mennyi lehet? A tartalék irányító kérdést – egy meccs alapján megítélve – nem sikerült megoldani. Mennyi potenciált látsz a korábbi pályafutás, képességek figyelembevételével hogy valódi helyettesévé fejlődjön az új fiú? Bár kétségkívül nehéz helytállnia szintben a liga kiemelkedő QB-je mögött. Sok más QB mögött nem tűnne fel ekkora szakadék. És még egy 😉 kérdés: Van e jelentősebb potenciálnövekedési lehetőség a futójátékban? – TokenD

A támadófalunkkal igazából nincsenek problémák, az elmúlt 5-6 szezonban csak akkor voltak gondok mikor masszív sérüléshullámok érték. Azon kívül mindig legalább átlagos szintet hoznak, de kerültek már több évben top falak statisztikái és szakértői listáira is. A két elengedett sztár guardot igazából nagyobb nehézség nélkül pótoltuk belülről. Rodgers mozgását általában kimondottan jól érzik, ha nagyon keressük a módot arra hogy Rodgerst hogy kéne jobban megvédeni, azt inkább Aaron saját fejében kellene rendbe rakni. Az amerikai futball támadófala nem arra lett kitalálva hogy sok ideig tartson, ő viszont mindig az utolsó pillanatig és még azután is kivár hogy húzzon valami varázslatot. Ez az egyes meccseket megnyeri nekünk, de emiatt kapja az olyan ütéseket amiktől minden Packers szurkolónak összeszorul a szíve.

Mikor Kizer belépett a játékba, elsőre megdöbbentem. Három kilátástalan Rodgers drive után jött be, és vele elkezdett a csapat haladni. Utána persze jöttek a turnoverek, és oda a jó benyomás tételének esélye az új csere irányítónktól, de alapvetően ott tart ahol Hundley pár éve: jól dob, jól fut, de nem érzi honnan jön körülötte a baj. Hundley ezt nem tudta kinőni, én bízom benne hogy Kizer ki tudja (és abban is hogy ezt soha nem kell majd részletesen tesztelnünk). Amennyi labdát eladott tavaly Brownként, az reméljük egy karrierre elég is lesz :).

A futójátékban mindenképp van, de abban a helyzetben vagyunk hogy a legdinamikusabb futónk (az eltiltott Aaron Jones) nem passzblokkol olyan jól mint Jamaal Williams. Így Rodgers védelme érdekében jó darabig inkább Jamaalt fogjuk erőltetni, még ha a futóra kijátszott playeknél Jonesban nagyobb is a fantázia.

Bár néhány szó már volt korábban róla. Nelson elengedése. Én az utóbbi években azt láttam- legalábbis így emlékszem- hogy amikor fontos elkapás kellett, Jordy szinte mindig hozta. A sérülésből felépülés után szerintem nem játszott rosszul. Ha az életkort veszem figyelembe, nem öreg. Vajon csak az új szerződés ár volt ami miatt ez jó üzlet lett? Furcsa őt más szerelésben látni. – Zoarden

Engem meglepett hogy a Raiders több mint hét milliót adott évente Nelsonnak, és megértem ha mi ezt nem adtuk meg. 33 éves, ez az olyan elkapóknak akiknek sokat számított a gyorsaság és a fizikum, már sajnos öregnek számít. A tavalyi éve magához képest borzasztó volt, és bár persze Hundley is közrejátszott a statok elmaradásában, de Rodgerssel sem jöttek a yardok – egyetlen 100 yardos meccset sem tudott felmutatni. A PFF értékelése utoljára rookie szezonjában volt olyan alacsony, mint tavaly. Persze bárki hozhat jó szezont ilyen negatív előjelekkel is, de nem kockáztatott a csapat – érzésem szerint az is benne volt a döntésben azért, hogy az új GM a saját képére akarja formálni a csapatot. Láttunk már más elkapót Raiders mezben játszani majd visszatérni hozzánk olcsóbban egy évre, így picit bízhatunk még abban hogy látjuk Jordyt zöldben.

shop giay nuthoi trang f5Responsive WordPress Themenha cap 4 nong thongiay cao gotgiay nu 2015mau biet thu deptoc dephouse beautiful