Packers Hungary Club

Week 4 – Értékelő

                   Buffalo Bills  -  Green Bay Packers

0 - 22

Végre egy nyugodtabb meccsen vagyunk túl, s bár az offense játéka nem volt túl meggyőző, szerencsére a védelem kiváló játékkal kompenzált. Fontos volt ez a győzelem, mind a csapat önbizalma, mind pedig a csoportunkon belüli verseny tekintetében. Persze nem szabad hátradőlni, mivel messze nem tökéletes még minden. De, mielőtt az elkövetkezendőkre fókuszálnánk,  lássuk részletesen a vasárnap történteket!

A mérkőzés

Írhatnánk közhelyesen, hogy "csupán" a szokásos telt ház volt a Lambeau Field-en, ha nem a legendás stadionról és a nem kevésbé legendás szurkoló táborról lenne szó. A játéknap nem tréfa dolog, olyankor minden a feje tetejére áll Green Bay-ben. Szóval inkább azt írjuk: ismét foci ünnep volt a javából, a wisconsini kisváros (és nagy valószínűséggel a környékének) apraja-nagyja ott volt a lelátókon és még egy furcsa amerikai zászló is tiszteletét tette, amit a legtöbb amerikai szurkoló eléggé értetlenkedve fogadott.

 

Statisztikák

Végre egy összefoglaló, amit szívesen nézhetünk vissza. Íme a Bills elleni mérkőzés legemlékezetesebb pillanatai:

Pozitívumok

Nem meglepő módon egy nyert meccs után sok a pozitívum, a meglepő talán csak az lehet, hogy most főként inkább a védelem oldalán van mit kiemelni:

 • A futás elleni védelmünk rendkívül hatékony volt, LeSean McCoy és Chris Ivory együtt 11 próbálkozásból mindössze 39 yardot tudott összehozni, ami vicces, hogy az irányítójuk egyedül majdnem többet futott, mint a két futójuk külön-külön (Josh Allen ötször futott és 19 yardot teljesített) 
 • Működött a pass rush-unk, ami kellemes meglepetés volt, igaz kellett hozzá az is, hogy a beugró másod vonalas Kyler Fackrell ilyen aktív legyen (3 Sack és 3 QB hit) és az ellenfél QB-je is sokszor és sokat totojázzon, így volt idő odaérni rá. A számok impozánsak, öszesen 7 sack és 11 QB hit. 
 • A secondary is megérdemli a dicséretet, HaHa Clinton-Dix már-már mondhatni menetrendszerű leszedett INT-je mellett Jaire Alexander is elcsípett egy lasztit és a CB brigád többi tagja se lazsált, mindenki maximálisan hozzá tette a magáét a sikerhez.
 • JK Scott remekül punt-ol továbbra is. Olyan jól rúgja a labdát, hogy a gunner-einknek bőven van mindig idejük felérni a visszahordóra az ellenfél térfelén. Ez jól látszik a stat-ban: egyetlen egyszer tudott a meccsen megindulni Ray-Ray McCloud III, akkor is -1 yardra vissza tuszkoltuk. 
 • A futó játékunkon nagyot dobott Aaron Jones visszatérése, messze ő a leghatékonyabb tagja a futó egységünknek. Ezen a találkozón  kiválóan játszott és végre futott TD-nek örülhettünk az idei szezonban a Lambeau Field-en. 
 • Geronimo Allison jól lépett elő Cobb kiesésével egy szintet, Adams után ő volt a legmegbízhatóbb célpontja Aaron Rodgersnek, a sors fintora, hogy a meccs végére  lesérült, agyrázkódást szenvedett egy elkapásnál. Végre Jimmy Graham-nek is összejött a szabályos TD, amit természetesen a hagyomány tiszteltben tartásával egy Lambeau Leap-el ünnepelt meg, a közelben levő szurkolók nagy örömére. Jól sikerült a debütálás Marquez Valdes-Scantling-nek, igaz csak egy elkapása volt, de az a 38 yard akkor nagyon fontos előre haladás volt.

Negatívumok

A győzelem ellenére akadtak dolgok, amik hagytak maguk után kívánni valót:

 • Bár az offense mindent össze vetve nem teljesített nagyon rosszul, mégis kissé döcögősnek tűntek. Maga Aron Rodgers mondta a mérkőzés után a sajtó tájékoztatón, hogy nem volt megelégedve a támadó egység teljesítményével.
 • A speciális egység múltheti remek teljesítménye után, kicsit csalódás volt a mostani produkciójuk. A leg szembetűnőbb hiányosság az volt, hogy alig hord(t)unk vissza. A Cobb helyére beállított Tramon Willams ugyan biztos kézzel kapja el a punt-okat, de nem tud számottevően előre haladni. (5 punt-ból 20 yardot szenvedett össze), míg a kick return-ünk zéró. Trevor Davis hiánya egyre szembetűnőbb. 
 • Több a labda vesztés mostanában, ezen a meccsen háromszor fumbliztunk, ami tarthatatlan. A szerencsénk az volt, hogy a háromból csak egyet vesztettünk el, kettőt sikerült azonnal visszaszerezni.
 • Aaron Rodgers  mintha kissé pontatlanabb lenne újabban, többször fordul elő nála, hogy pontatlanul passzol és ami tőle végképp szokatlan, veszélyes és kétes pozíciókba is be-be dobja a disznóbőrt. Ennek sajnos kézenfekvő bizonyítéka volt a leütött  INT , amit dobott.
 • Sok volt a szabálytalanság és a fegyelmezetlenség a mérkőzés folyamán a mi oldalunkon. Sajnos nem igazán tudták a játékosaink féken tartani az indulataikat a parázs hangulatú mérkőzésen és megmutatkozott a büntetésekben is. Ezeket a jövőben meg kell szüntetni, mert komoly gondok adódhatnak belőle, ha nem orvosoljuk.
 • Mason Crosby extra pontot hibázott. Nem mezőnygólt! Extra pontot! Sok jelentősége végül nem volt, de azért meg kell, hogy említsük, mivel ez nála nem bevett szokás.  Reméljük nem is válik azzá a jövőben! 

Összefoglalás

Lesarkíthatnánk nemes egyszerűséggel az összefoglalást annyira: Hoztuk a kötelezőt.

Azonban ez a győzelem annál sokkal többet jelent most, ugyanis nagy lökést adhat a legutóbb a hullámvasút aljára süllyedt csapatunk számára. Sok biztató jel mutat arra, hogy végre kezd össze rázódni a csapat és végre egy igazi play off esélyes gárda arcát kezdi mutatni, azt ami el is várható. Viszont nem szabad sokáig a győzelem mámorában sem úszkálni, ugyanis menni kell tovább, a következő állomás Detroit, ahol egy olyan Lions vár ránk, amely teljesen kiszámíthatatlan ebben a szezonban. A lényeg, hogy ne bízzuk el magunkat, készüljünk fel a lehető legjobban az Oroszlánokból és tegyünk meg mindent majd a győzelemért az amerikai autógyártás egykori fellegvárában is.

shop giay nuthoi trang f5Responsive WordPress Themenha cap 4 nong thongiay cao gotgiay nu 2015mau biet thu deptoc dephouse beautiful