Packers Hungary Club

Week 5 – Értékelő

Green Bay Packers - Detroit Lions

23 - 31

Idén sajnos nem sikerült a varázslat  Detroit-ban, gyenge játékkal, sok hibával kapott ki a csapat a Ford Field-en. A találkozó negatív sztárja természetesen szegény Mason Crosby volt, akiről nem akarjuk már most a legelején leszedni a kereszt vizet, ugyanis bár az ő produkciója volt a legszembetűnőbben rossz, de azért messze nem csak rajta ment el ez a meccs.

A mérkőzés

Lassan gyülekeztek a hazai szurkolók a Ford Field lelátóira, de végül azért megtelt a modern fedett stadion. Szép számmal voltak  Zöld-Arany rajongók is, ami nem csoda, hisz Detroit szomszéd várnak számít, alig van messzebb légvonalban mint Chicago, vagy Minneapolis Green Bay-től. A hangulatra se lehetett panasz, ami megint csak nem meglepő, mivel egy NFC North csoport rangadó mindig nagy esemény. Persze a nagy  rivalizálás ellenére, szépen megfért egymás mellett mindenki, csupán a szokásos egymás heccelése volt felfedezhető mindkét oldal szurkolóinál.

Statisztikák

Vesztes meccs után mindig nehéz szívvel gondol vissza az ember a szomorú történésekre, ám aki még egyszer (vagy akár többször) meg szeretné tekinteni a legfontosabb pillanatait a Lions elleni találkozónak, az ebben az összefoglaló videóban itt megteheti:

 

Pozitívumok

A vereség ellenére volt néhány pozitív dolog is, amiket érdemes megemlíteni:

 • JK Scott bár nagyon jó formát mutatott az utóbbi hetekben, ezen a meccsen nem volt (szó szerint) semmi  tenni valója, viszont így hibátlan volt a teljesítménye is! 🙂
 • Davante Adams most is kiválóan játszott, 9 elkapásból 140 yard-al és egy TD-vel messze a legjobb WR munkát produkálta, persze ez el is várható volt tőle, hiszen mellette csak újoncok voltak ezen a találkozón. 
 • Aaron Rodgers történelmi rekordokat ért el ezen a mérkőzésen, ő az NFL történetében az az irányító, aki aktív profi pályafutása során a leggyorsabban elérte a 40000 yardot (minden beleszámít, dobott és futott yardok is) és a leghamarabb érte el a 300 TD-t (154 meccs alatt)
 • Blake Martinez kitett magáért, 2 sack és 2 QB hit-tel, illetve összesen 6 szereléssel vezér egyénisége volt  az amúgy nem túl acélos védelmünknek.
 • Aaron Jones tovább brillírozott, megint ő volt a leghatékonyabb futónk és értetlenkedve láttuk, hogy ennek ellenére a mérkőzés második részében szinte alig jutott szóhoz. Értjük, hogy gyorsítani kellett a játékunkon passzokkal, de mégis szinte mindig csak Montgomery és Williams volt fent a közbeni néhány futó játékunknál, pedig Jones sokkal agilisabb és ezáltal eredményesebb mint a két előzőleg említett futónk.  

Negatívumok

Sajnos bőven van mit kiemelni, minden csapategységnél voltak hibák és hiányosságok:

 • Természetesen a meccs legnagyobb negatív meglepetésével, Mason Crosby-val kell, hogy kezdjük a sort. Szegény Crosby élete legrosszabb meccsén van túl, 4 elhibázott mezőnygól és egy kihagyott extra pont kísérlettel. Profi pályafutása során sosem volt még olyan mérkőzés, ahol kettőnél több field goal-t kihagyott volna. Meglepő, érthetetlen és hihetetlen ami történt. 
 • Mason Crosby mellett a special team munkája sem volt éppen lenyűgöző. A visszahordás továbbra se megy, Tramon Williams és Ty Montgomery összesen 31 yardot kínlódott össze három próbálkozásból. Az ellenfél viszont egyetlen visszahordásból csinált 30 yardot ellenünk.
 • Ismét sok volt a labdavesztés az oldalunkon és most a háromból kettő a karmesterünk révén történt. Ráadásul egyiket sem sikerült visszaszereznünk, mindhárom alkalommal az ellenfél kaparintotta meg a szabad labdát. 
 • A defensive back gárda rengeteg hibával játszott. Sajnos a sérülésből visszatérő Kevin King se tudott érdemben hozzá tenni ezen egység sikeréhez. King a legtöbbször csak szabálytalanul (face mask, pass interferrance), vagy még úgy se tudta megfékezni a remekül játszó (és legeredményesebb) Lions elkapót Kenny Golladay-t. 
 • Sok volt a szabálytalanság a részünkről, összesen tizenkétszer dobtak ránk sárgát, amiből 112 yardot vesztettünk (illetve nyert az ellenfél)  a találkozón. Nem meglepő módon a legtöbbet a secondary-nk követte el, ahol a fiatal játékosaink továbbra sem tudnak elég fegyelmezetten viselkedni / játszani. 
 • Az offense tavalyi mumusa az "első félidei kóma" sajnos visszaköszönt, megint képtelenek voltunk az első nagy játékrészben ponto(ka)t szerezni, csak agonizált a támadó brigád. Nagyban közre játszhatott ebben, hogy az elején Rodgers szemmel láthatóan nem célozta gyakran a rookie elkapóit, akik viszont rendre képtelenek voltak elszakadni megfelelően a védőjüktől. A futásainkkal ugyan sikerült döcögve előre haladni, de pusztán futójátékkal lehetetlen lett volna megoldani mindent.
 • A passzsiettetésünk sem volt olyan hatékony mint egy héttel korábban a Bills ellen, sajnos Staffordnak sorra sikerült célpontot találnia időben, mielőtt odaértünk volna rá. Kyler Fackrell nem tudta megismételni a múltheti remek produkcióját, ám ami aggaszóbb, hogy Nick Perry és Clay Matthews sem kapta el a fonalat most se. 
 • Aaron Rodgers  a 442 yard és 3 Td mellett sajnos említést érdemel a negatívumok közt is. Meglepően sokat totojázott kritikus helyzetekben (pedig nyomás alatt szokott a legjobb lenni), ráadásul a legtöbbször most megkapta a megfelelő védelmet a támadó faltól. Itt újra érvként jöhet fel az, hogy lehetségesen nem bízott eléggé az újonc elkapókban és ezért tétovázott (vagy várt ki) olyan hosszan, hogy az / azok végül labdavesztéshez, illetve sack-ekhez vezettek. 
 • A futás elleni védelmünk az összesen engedett 94 yard-al nem is lenne rossznak mondható, azonban Legarrette Blount 2 futott TD-je mellett nem mehetünk el szó nélkül. Mindemellett azt is figyelembe kell vennünk, hogy a Lions futó játéka liga szinten az egyik leggyengébbnek számít. Tehát mindezek tükrében eléggé csalódás volt ezen egységünk munkája. 

Összefoglalás

Ez a vereség az idény ilyen korai szakaszában még simán belefért, azonban a csapat hullámzó teljesítményét szem előtt tartva további aggodalmakra adhat okot. Rendezni kell a sorainkat, rendet kell rakni a csapatban és a fejekben, majd menni kell tovább, hisz messze nincs még veszve semmi. Remélhetőleg a legfontosabb sérültjeink felépülnek a hétvégéig, amikor a tartalék irányítóval érkező 49ers lesz az ellenfelünk hazai pályán. Azonban az aranyásók még így se lebecsülendő ellenfelek, hiszen a beugró CJ. Beathard vezette niners ugyan elvesztette az utolsó három meccsét, de azért szoros eredmények is születtek és meglepetésre bármikor képesek, elég csak megnézni a liga szerte hétről hétre kialakuló meglepő meccs eredményeket. Nagyon jól fel kell készülnünk erre a találkozóra és a pihenő hét előtt mindenképpen be kellene húzni még egy győzelmet, mert a csoporton belül  nagyon kezd kiéleződni a verseny.

shop giay nuthoi trang f5Responsive WordPress Themenha cap 4 nong thongiay cao gotgiay nu 2015mau biet thu deptoc dephouse beautiful