Packers Hungary Club

Week 6 – Értékelő

San Francisco 49ers - Green Bay Packers

30 - 33

 

Nem adta könnyen magát a 49ers, becsülettel küzdöttek az immár egy meccsen belül is hullámvasutat játszó mieink ellen. Egy jól induló, nagy iramú mérkőzést láthattunk, ahol az összecsapás középső része ugyan (részünkről) feledhetővé laposodott, ám a végjáték ismét a már-már szokásosnak mondható (nem éppen szív barát) Aaronmagic-be ment át, s melynek végén újfent mi nevethettünk.

A mérkőzés

Talán írni se kellene, a Szentély természetesen csordultig megtelt, s ami miatt különösen nagy volt a várakozás, az az, hogy a legutóbb itt lejátszott 49ers elleni mérkőzés (2014 wild card vereség) még biztosan minden Packers szurkolóban elevenen élt és bizonyára minden Sajtfej arra várt, hogy most revansot vegyünk azért a fájó vereségért. Az időjárás már a Green Bay-ben ilyenkor megszokott hűvösebb arcát mutatta, a mérkőzés kezdetén mindössze 4 Celsius fok körüli volt a levegő hőmérséklet, ráadásul a páratartalom miatt még hidegebbnek volt érezhető.

Statisztikák

Aki szeretné újra átélni az izgalmakat, vagy esetleg kicsit tüzetesebben megnézni, megvizsgálni egy-egy fontosabb play-t, az megteheti a következő összefoglaló videóban:

Pozitívumok

 • Naná, hogy Mason Crosby-val kezdjük a sort, a múlt heti "leolvadása" után ezt a mérkőzést hibátlanul zárta, pedig volt dolga bőven. Meg is kapta a ligától mostani teljesítménye alapján  a "Hét  legjobb Speciális egység játékosa" címet.                                                               
 • Aaron Rodgers klasszisához méltón vezényelte le a mérkőzés támadó oldalát a részünkről, igaz a meccs derekán volt kisebb hullámvölgy a támadó játékunkban, de a végére újra varázsolt. A stat-jai is impozánsak: 425 yard, 2 TD, 0 INT
 • Davante Adams folyamatosan a legmegbízhatóbb eleme a támadó gépezetünknek elkapás terén. Karmesterünk legbiztosabb célpontja, s bár a találkozó első részében nem sokat láttuk játékban, a végére ő is előlépett, ahogy kell. A 10 elkapásból 132 yard és 2 TD nagyban hozzá járult a győzelem megszerzéséhez. 
 • Ty Montgomery nevét is meg kell, hogy említsük, Monty ugyan kissé beleszürkült egy amolyan igásló szerepbe az utóbbi időben, de ettől függetlenül nagyon hasznosan teszi a dolgát Jamaal Williams és Aaron Jones mellett, aki továbbra is remekül játszik, minden play-ből és szituációból a maximumot harcolja ki ő is.
 • A special team munkája kettős megítélés alá esik most nálunk, itt is és a negatívumoknál is fel kell, hogy hozzuk őket. Itt azért érdemelnek elismerést, mert a kiharcolt fumble mellett Monty révén volt végre némi visszahordásunk és a (pont) rúgásaink is mind hibátlanul sikerültek. Punt return-t pedig egy inch-et se engedtek az Aranyásóknak.
 • Blake Martinez immár végképp kiérdemelte a "Tackle Machine" titulust, 12 szereléssel (amiből 9 egyéni) ő volt a védelmünk motorja.       
 • Kiválóan helytálltak az újonc elkapók, Marquez Valdes-Scantling remek teljesítményt nyújtott és Equanimeous St. Brown-nak is volt egy nagyon fontos jó elkapása az oldalvonal mellet a végjátékban. 

Negatívumok

 • Még mindig sok sárga zászlót dobnak ránk (Most hatszor repült ránk a sárga rongy darab, amiből összesen 54 yard mínusz lett). Ami külön bosszantó, hogy továbbra is előfordult a fegyelmezetlenség miatt kapott büntetés (pl. Tony Brown oldalvonalnál történt lökése). Hihetetlen, hogy ennyi mérkőzés után is még több tíz yardokat vesztünk ilyen gyerekes hibák miatt.
 • A passz elleni védekezésünk továbbra se túl acélos. Marquis Goodwin két olyan TD-t kapott el, ami mindkettő hosszú passzból született és nem elég, hogy az egy az egy elleni harcokat nem tudják megnyerni a cornereink,  ráadásul az egyiknél double coverage-ben (ketten is fogták az ellenfél elkapóját részünkről)  sem voltunk képesek levédekezni az egykori olimpiai távolugrót.

 •  A futás elleni védelmünknek sem volt jó napja, a Matt Breida- Raheem Mostert párost nem valami jó eredménnyel tudta féken tartani. A Frisco két futója összesen 148 yardot és egy TD-t pakolt fel ellenünk a statisztikába úgy, hogy a harmadik számú rutinos futójukat (Alfred Morris) be sem vetették. 
 • Rengeteg ideje volt CJ Beathard-nek a zsebben, a pass rush-unk harmat gyenge volt. A meccs végére kicsit össze kapta magát a passz siettető brigádunk, de a derbi egészét nézve ez még mindig nagyon kevés. (Csak 2 sack és 4 QB hit volt összesen amit elértünk) 
 • A special team munkáját itt is szóvá kell tennünk, mert bár Crosby nem hibázott és még egy fumble-t is szerzett ez az egység, de sajnos emellett 138, azaz SZÁZHARMINCNYOLC yardot engedtek visszahordásokból a mieink a Ninersnek, ami borzasztóan sok.

Összefoglalás

Keserves diadal volt, de nagyon kellett! Most picit talán megnyugodhatunk, sikerült megszerezni a hőn áhított győzelmet a pihenő hét előtt, ugyanakkor ha előre tekintünk, máris kezdhetjük ráncolni a homlokunkat, ugyanis a bye week után az a Rams lesz idegenben az ellenfelünk, aki az egyedüli veretlen csapat jelen pillanatban ebben az idényben. Annak mindenképpen örülhetünk, hogy addigra remélhetőleg teljesen rendezni tudjuk a sorainkat sérülések terén, viszont nagy kérdés marad, hogy mit tudunk kitalálni a jelenleg minden szempontból bitang erős Kosok ellen. Az extra pihenő alatt sok mindenre megoldást kell találnia a vezetőségnek és az edzői gárdának, meg persze a lehető legjobban fel kell tudnia készülni a játékosainknak a Los Angeles-i túrára. De ez már egy következő történet...

shop giay nuthoi trang f5Responsive WordPress Themenha cap 4 nong thongiay cao gotgiay nu 2015mau biet thu deptoc dephouse beautiful