Packers Hungary Club

Week 8 – Értékelő

Green Bay Packers - Los Angeles Rams

27 - 29

Amikor elvállaltam ennek a mérkőzésnek az értékelőjét akkor (a végeredményt most nem számítva) pont ilyen csatára számítottam és arra gondoltam, hogy bizony lesz itt rengeteg dolog amiről érdemes lesz írni. Ez bejött. A Los Angelesben rendezett -a rengeteg Packers fan miatt már-már hazai meccsnek mondható- rangadót ugyan hivatalosan a Rams nyerte, de könnyen lehet, hogy mi is győztesnek mondhatjuk magunkat.

A mérkőzés

Elmondhatjuk, hogy a bye week jót tett a csapatnak és a felépült sérültekkel a jelenlegi keretünk legjobb összeállításában léphettünk pályára. Idei kedvencem Bashaud Breeland ugyan a mezszámát még csak edzőmezeken látta, de vele szerintem a ráájátszásra tartalékolunk.

Sikerült is meglepnünk a Ramst a váratlan futójátékainkal és a kőkemény védekezésünkel ami láthatóan nem tetszett Gofféknak.

Statisztikák

10 pontos előnyt sikerült kiharcolnunk már amikor elkezdett éledezni a liga egyik legjobb védelme és a félidő végére Shields és a szerencse aktív szerepének köszönhetően felzárkóztak 10:8-ra. A Rams első pontjait a védelem szerezte amikor az 1 yardos vonalról nem tudtuk kihozni a labdát és egy safetyt szereztek. Olvastam kritikákat, hogy miért nem passzoltunk például. Hát azért így utólag ez igen okos gondolat. De azért azt tudni kell, hogy ilyen helyzetekben a csapatok 90%-a futást hív. Az, hogy hibázott a támadófalunk az pedig egy passz hívásnál is benne van a játékban.

Viszont, hogy nem egyenlített a Rams az a védelemnek köszönhető. Az, hogy Todd Gurleyt pár yardról simán megfogtuk azt mutatja, hogy ez a Pettine féle védelem még nagy dolgokra lesz képes.

A második félidőben már összeszedettebb volt az ellenfelünk és az up tempo offense láthatóan kezdett nyomot hagyni a végig jól játszó védelmünkben. Annak ellenére, hogy pár hiba miatt fordítani tudtak a D Alexander és Martinez vezetésével meccsben tudott minket tartani. A támadóegységünk volt az ami kicsit dadogott, de ott is volt pár klasszis játék. Érezhető volt, hogy egy hiba bármelyik csapat részéről itt végzetes lehet. Sajnos az is lett.

Két perc volt hátra a mérkőzésből amikor két pont hátrányban visszakaptuk a labdát. Hiába Aaron Donald, Suh a védelemben, mi tudtuk, hogy nálunk van Rodgers akinek eljutni FG távolságba úgy, hogy akár a 4. kísérlettel is próbálkozhat az nem egy megoldhatatlan feladat. Viszont ezt már nem tudjuk meg soha, mert Montgomery az edzői utasítás ellenére touchback helyett megpróbált visszahordani és elvesztette a labdát. Ezután már gyerekjáték volt a Ramsnek a győzelmet behúzni. (azért annyit megjegyeznék, hogy a végén Gurley zseniális volt, hogy nem vitte be TD-re. Pár fantasy tulaj szívrohamot kapott, de a srác ezzel is bizonyította, hogy igenis komoly MVP esélyes) A vége 29:27, a Rams menetel tovább, a mi mérlegünk 3-3-1 lett.

Pozitívumok

Na ez a kedvenc részem. Itt most akkor jönnének felsorolva, hogy mik azok a pozitív dolgok amik a mérkőzésen történtek. Most egy kicsit másként csinálnám és annyit írnék, hogy ez volt a Packers legjobb mérkőzése idén. Igen kikaptunk, de a liga legjobbját szorítottuk meg hazai pályán. Aki arról beszél egy ilyen meccs után, hogy lassan elmegy a szezon annak kicsit át kellene gondolni a lebonyolítását az NFL-nek. Semmi nincsen veszve és ha ezt a játékot tudjuk hozni a késöbbiekben is akkor kérdés nem férhet hozzá, hogy a rájátszásban a helyünk.

De azért legyen kiemelve pár dolog. Mindenképpen írni kell itt Alexanderről aki ezen a mérkőzésen végleg elhallgattatta a fanyalgókat és igazolta miért is lett első körös választott. De dícséret illeti a komplett védelmet. Azt nem állítanám, hogy Pettine végzett a munkájával és ott vagyunk a legjobbak között, de látszik, hogy mérkőzésről mérkőzésre jobban, kevesebb hibával játszunk.

Pettine mellett (mostmegölmindenki) én kiemelném az edzők munkáját. Az, hogy ennyi borsot tudtunk a Rams orra alá dörgölni és tulajdonképpen pár szerencsétlen hibának vagy épp a részükről szerencsés playeknek köszönhetik a győzelmet az a komplett edzői stábot is dícséri.

Negatívumok

Most mindenki itt várja Montgomery nevét, a rossz puntot meg a Gurley TD előtti rossz védekezést. Persze ezek negatív dolgok. Hibák. De a csapat össz teljesítményét nézve és a jövőbe merengve azért azt csak kellene látni, hogy egy-egy egyéni hiba nem fogja a csapat jövő beli szereplését rombadönteni még akkor sem, ha az a hiba akár a vereségünket is okozta. Crosby a jó példa erre. Rajta egy csoportrangadó ment el. Azóta nem hibázik és ha tegnap odaértünk volna akkor is nyugodt szívvel vártam volna a rúgását. Scott újonc létére fantasztikusan puntol. Volt gyenge kísérlete? Igen, de menni kell tovább és a jövő héten majd 5 yardon belülről kell jönni a Patsnek. Gurleyt elszámoltuk és sétálva szerzett TD-t? Igen. A jövő héten ebből is tanulunk és majd kivédekezzük.

Ezekkel azt akarom mondani, hogy ha már kikapunk (ami nem jó persze) akkor inkább így kapjunk ki. Ez sokkal jobb annál mintha egy béna csapatunk lenne aki 40 pontot tuti beszed minden meccsen. Nálunk vannak bosszantó hibák, de ez nem általános.

Összegzés

A szezon elején ha bárki megkérdezett, hogy milyen szezonra számítok akkor azt mondtam lehet itt bármi. A csopor utolsó helye vagy akár nagydöntő is. Tulajdonképpen a szezonunk is ilyen. Egy mérkőzésen belül voltak katasztrófális negyedeink és olyanok is amiket a legjobbak tudnak. Most itt egy vereség amire mégis azt írtam a bevezetőben, hogy talán egy kicsit győzelem is. Megmutatta ez a csapat, hogy ha egészségesek vagyunk akkor bárkivel felvesszük a versenyt. Ez pedig nagyon jó dolog. A szezonunk nem veszett el, a sorsunk a kezünkben van. Ha túllépünk az egyéni hibáinkon és sikerül így vagy akár még jobban játszanunk a hátralévő időben akkor nem lehet gond a PO. Persze nem lesz egyszerű, de hát már olyan időket élünk ahol a Browns vereség sem tuti...

Go Pack Go

shop giay nuthoi trang f5Responsive WordPress Themenha cap 4 nong thongiay cao gotgiay nu 2015mau biet thu deptoc dephouse beautiful