Packers Hungary Club

Weekly Vince – week 5

Nekem két területtel kapcsolatba lennének kérdéseim, de előbb néhány megjegyzés: a Bills elleni meccsel kapcsolatban én nem vonnák le messzemenő következtetéseket, mert egy reménytelenül pocsék támadó sor ellen remekelt a védelem, és egy futottak még kategóriában játszó védelem ellen 22 pontot produkált a támadósor. A kérdéseim:

1. ARod és MM viszonya az elmúlt években sem volt felhőtlen, de legfeljebb az oldalvonalig jutott el. Most kikerült a sajtóba és bár utólag próbálják csökkenteni a jelentőségét, (kevés sikerrel) ezt már nem lehet az asztal alá söpörni.  Ez a korábbról már ismert ellentét befolyásolta-e, hogy csak egy éves szerződést kötöttek MM-el?  Szerinted, ha rövid időn belül nem sikerül megoldani ezt a konfliktust bármilyen módon, milyen mértékben fog kihatni a csapat eredményességére? Szerinted MM-nek ez az utolsó éve? Kivel oldható meg a helyettesítése?

2. A játékvezetésről. A Bills és a Redskins meccseket végignéztem offline is, lelassítva minden megadott és meg nem adott szabálytalanságot. Én azt mondom ….. Szóval elképesztő! Mint minden sportban, ahol emberek közreműködnek a játék szabályainak betartatásán, előfordulnak kisebb-nagyobb, vagy ordítóan nagy emberi hibázások (lásd labdarúgás, F1, …stb.) De ami az NFL-ben az utóbbi időben történik az hab a tortán! A legnagyobb gond, hogy alapvetően befolyásolják a mérkőzések eredményeit! Szerinted rövid időn belül fog változni valami a játékvezetői tevékenység területén, vagy hagyják az egészet úgy, ahogy van és csak a nézőszám csökkenése után fognak kapkodni megint? Mit lehet tenni olyan meg nem ítélt szabálytalanságokkal, mint amilyen a Bills meccsen az Allison ellen elkövetett? Szerintem az a szabálytalanság kimeríti a 9. 1. 4. pont előírásait. A lassításban látszik, hogy a védőjátékos (24-es) az ütközés előtt még feljebb is emeli a fejét, hogy tutira eltalálja Allisont, akinél már nem is volt a labda, mert kipattant a kezéből. Bocs, hogy ilyen hosszú voltam, bár nagyon sok maradt még bennem. – gogopackers

Szia, nem gond, próbáltam tagolni hogy minden olvasó számára könnyebben követhető legyen a gondolatmenet, de legközelebb ilyenkor érdemes két kérdésként beküldeni :).

A McCarthys témával kapcsolatban először is azt fontos leszögezni, hogy egy ekkora státuszú sztár mint Aaron Rodgers, bárkit fogunk idehozni edzőnek, lesznek pillanatok mikor azt fogja érezni hogy márpedig ő jobban tudja mint az edző – szóval konfliktusa ilyen szempontból mindenkivel lesz. Nem gondolom hogy feltétlen ez a kapcsolat adott volna okot arra hogy csak egy éves szerződést kapjon MM, sokkal inkább a játékosokhoz hasonló prove it dealnek látom: mutasd meg hogy megvan még benned az, hogy ismét komoly Super Bowl contenderré változtasd a csapatot. A probléma az, hogy edzőtől függetlenül a játékosállomány viszont nem feltétlenül tart ott, így kemény harcot kell vívnia az edzői stábnak hogy ilyen magasságokba juttassa ezt a keretet, és nem elképzelhetetlen hogy rajtuk csattan majd az az alapvetően GM felelősség, hogy néhány posztunk soha nem látott depth hiányban szenved.

A játékvezetés a mérkőzés eredményét azért elég ritkán befolyásolja – írtam is róla hogy Packers karrierem során két ilyen meccs volt, a mostani Vikings elleni és a Fail Mary. A kérdés persze az, hogy mit értesz rövid idő alatt. Nagy lépés az, hogy mostmár vannak bírók is, akiknek ez a hivatása, és nem másodállásban vannak a pályán, az ő a számuk a következő években nőni fog, és ezzel az általános bírói képességszint is. A nézőszámra a bírói tevékenységnek gyakorlatilag nulla hatása van, igazából a csapatok GMjei azok akik inkább nyomást gyakorolnak, gyakorolhatnak, mint a szurkolók.

Szia Vince! Hogyan értékelnéd Gutekunst munkáját összevetve TT-vel? Illetve: Bár Rodgers megkapta a új szerződését de vajon ki tudja tölteni azt? Az utóbbi szezonok során szinte mindig komoly sérüléssel bajlódott ami kihat a csapat eredményeire…. – sndor

Szerintem az látszik, hogy bátrabban akar a free agentekhez nyúlni, Jimmy Graham és Muhammad Wilkerson kaliberek egyszerre korábban ritkán jöttek. Ennek persze a másik oldalra hogy ehhez nem fél úgy megteremteni a forrásokat, hogy Jordy Nelsont cutolni kell. Nyilván a sérülések is közrejátszottak és nem varrnám az egészet Gutekunst nyakába, de nem értem hogy nem került a csapathoz több linebacker (ILB és OLB is). Ahogy a draftot levezényelte a Saints tradel az viszont zseniális volt, és a következő évi két első körünk sokat fog segíteni a lyukak betömésében. Rodgers biztosan ki fogja tölteni a szerződését, nincs az a sérülés ami miatt felbontanánk. Ha a kérdésed inkább arra vonatkozik, hogy a szerződése alatt lévő meccsek közül mennyin is fog játszani, akkor ha nem változtat és marad ilyen aggresszív, utolsó pillanatig lehetőséget kereső, akkor sajnos benne van még egy-két season ending IR.

Szia! Az lenne a kérdésem, hogy érdemes lenne-e Clinton-Dix-et megtartani vagy már nem ér annyit egy jó safety? – Bálint

Én általánosságban úgy vélekedek a nem prémium posztokról (prémium poszt nálam a QB, tackle, pass rusher, corner), hogy csak akkor érdemes megfizetni, ha elit játékosról van szó, az átlagos-jó szintet olcsóbban meg lehet oldani draftról illetve free agentekből. Clinton-Dix viszont az elit kategória – idén PFF-nél harmadik legjobb safety, 90.4-es ratingje a legjobb minden posztunkon – így az elvhez tartva magam igen, megfizetném. Sajnos korábbi nyilatkozatai alapján nem lehet nála maradási kedvezményre számítani, meg fogja kérni azt amit meg is ér.

Szia Vince! Szerinted meddig juthat a csapat ilyen hektikus teljesítménnyel? Az egyik meccsen a védelem, a másikon a támadók betliznek.A védelemből alapemberek hiányoznak, a támadóknál pedig rengeteg a hiba – Ez utóbbi mondjuk a védelemre is áll! A másik Rodgers sérülése. Láthatóan akadályozza a zsebben való mozgásban, vagy éppen a menekülésben.Ez az ő és a csapat eredményességét is rontja! Nem kellene pihentetni? – Üdv Zoli

Őszintén szólva bármeddig – a csoport harmadik helyéig, vagy a Super Bowlig. Ez a hektikus teljesítmény “szépsége”, ha jókor és jól jönnek ki a jó fázisok, minden meccsen veszélyesek lehetünk, ha rosszkor minden meccsen kikaphatunk. Mindazonáltal valós playoff esélyekhez a szezon végére ennél jobb formába kell lendülni, és a fiatal secondarynak a csapat húzóerősségévé kell válnia – mert a pass rush biztosan nem lesz az. Pettine kreatív blitz csomagjainak köszönhetően tudnak jönni a sackek mint a Bills ellen is, de ehhez kell az is hogy hátul 1 az 1 ellen le tudják szedni a cornerek az elkapókat. Rodgers sérüléséről tartom hogy jelenleg nem pihentetném, meg kell nézni hogy a bye week segít e neki. Minden egyes héten Kizer is többet tanul a playbookból, és több playre bevethető ha mégis eljutnánk oda, hogy pihennie kell a 12esnek.

Szia Vince! Szerinted mennyit érzékel Graham a külvilágból meccs közben? Annyira a fejére van húzva a sisak, hogy alig lát ki belőle 🙂 Ahhoz képest mondjuk elég jó arányban elkapja a felé dobott labdákat. – Peti

Remélem pont annyit mint más, amennyi féle sisakot lehet kapni csak szólna az illetékeseknek ha bármi gondja lenne 😀 Mindazonáltal valóban vannak vicces jelenetek és képek róla.

 

shop giay nuthoi trang f5Responsive WordPress Themenha cap 4 nong thongiay cao gotgiay nu 2015mau biet thu deptoc dephouse beautiful