Packers Hungary Club

Weekly Vince – week 6

Szia, volt egy mondat az 5. heti értékelődben: “Ez a vereség az idény ilyen korai szakaszában még simán belefért…” Nem igazán értem ezt a dolgot. Szerinted mi az a legrosszabb mutató amivel odaérhetünk a rájátszásba? 10-5-1 esetleg 9-6-1? Ennél rosszabbal nem hinném. Ez alapján maximum 3-4 vereség fér bele a szezon hátralevő részében. Nincs sima meccs, mi aztán megtanultuk idén, de azért vár minket pár nagyon rázós is. Gondolok itt: Rams, Patriots, Vikings, Bears. Miami is veszélyes lehet. Falcons fel fog szerintem támadni, és a védelmünket elnézve benne van a sok kapott pont. Kíváncsian várom, hogy a belefér dologgal kapcsolatban arra értetted-e, hogy még így is simán lehet rájátszás, vagy úgy gondolod, hogy nem realitás. Köszi – Viktor

Szia Viktor, az értékelőt szerkesztőtárs írta nem én – én talán a simánt nem fogalmaztam volna bele :). A konkrét kérdésedre válaszolva beleférni valóban belefér ez a rájátszásharcba is akár, köszönhetően főleg annak hogy a csoporttársaink, és úgy általában az NFC viszonylag gyengélkedik a szezon elején. A Vikingsal ugyanúgy állunk, a Bears potenciálisan 1,5 winnel (egyel kevesebbet játszottak, tehát ehhez meg is kell nyerni azt az egyet ami az NFL-ben nem olyan könnyű), és a wild card harcba eddig igazából csak a Redskins és a Panthers jelentkezett be. Mivel a Bearsel ráadásul eddig miénk a tie breaker, bőven behozható minden. 10-5-1-el szerintem jó esélyünk lenne bejutni, ehhez még 8 győzelem és 3 vereség “kell”. Ránézve a hátralévő ellenfeleinkre ez lehet realitás, hiszen nagyjából így kategorizálnám a meccseket. Meg kell nyerni: 49ers, Dolphins, @Seahawks, Cardinals, @Jets, Lions. Ki-ki meccs: @Patriots, @Vikings, @Bears, @Falcons lehet kapni: @Rams. Érdemes megfigyelni hogy a ki-ki meccseink mind idegenben lesznek, ez nyilván nehézség. Ha azonban ezek csak felét megnyerjük, a Ramstól kikapunk, és a verhető ellenfeleket megverjük akkor megvan a fenti mérleg. Persze ez az NFL, egyik meccs se lesz sima, és nem szabad olyan komédia parádét rendezni és 3 red zone körüli labdabirtoklást ajándékozni meg úgy field goalt kihagyni mint múlt héten. A teljes képhez még hozzátartozik hogy bár a fentiek alapján látható hogy belefért valóban a vereség, inkább ne egy csoportellenfél ellen fért volna bele – ez még fájhat egy esetleges csoportelsőség számításnál vagy wild card harcnál, ahol a csoportellenfelek elleni mérleg egy fontos tie breaker.

Szia Vince! A véleményedre vagyok kíváncsi a “Clinton-Dix ügyről”. Hogy látod a srác jövőjét? – Martin

Pont múlt héten írtam hogy Clinton-Dix nem fog hazai kedvezményt adni, és a héten sietett ismét nyilatkozni hogy igazat adjon nekem. Nyilvánvaló hogy az áll a tárgyalási problémák mögött, hogy Haha – egyébként szerintem egyáltalán nem elítélendő módon – ismeri az értékét, és tudja hogy a szezon végére 26 évesen igazából most van a nagy lehetősége bebiztosítani saját maga és családja anyagi hátterét. Mint minden rookienak, első kontraktusa le volt szabályozva, így teljesítményéhez képest nevetségesen keveset keresett.

Amikor a kiemelkedő rookiek az ilyen szerződések utolsó, opciós éve előtt (ebben vagyunk épp) nem kapnak új szerződést, az feszültséghez szokott vezetni. Ilyenkorra a bizonyított játékosokat sokszor lekötik egy hosszú távú, magas szerződéssel, így korábban juttatva őket a nagy pénzhez mintha ki kéne várni – az opciós év végigjátszása inkább az olyan kérdéses játékosokra jellemző mint pl Bortles szituációja volt a Jaguarsnál, ahol egy bizonyítási év kellett még neki. Úgy vélem Haha problémái mögött ez is a háttérben áll – keveset ajánlottak neki, és későn. A személyes véleményem az amit múlt héten leírtam – a töltelék játékosokat én nem tartogatnám, de a posztján kiemelkedőket igen. Őket sokkal nehezebb pótolni. HCD ilyen, így biztos vagyok benne hogy a csapat is fog még próbálkozni.

Brees most döntötte meg az NFL passing recordot – szerinted Rodgersnek mennyi esélye van hogy ő is elérje ezt? – Zsolt

Egészen konkrétan ugye Drew Brees a passzolt yardok rekordját döntötte meg – erre Rodgersnek őszintén szólva nincs túl sok esélye. Ebben nyilván nagy szerepe van annak is, hogy pályafutásából három évett padozott, illetve hogy többször is szenvedett season ending sérülést. Jelenleg Brees 72101 yarddal vezet, és nem tudjuk hol áll meg. Feltételezve hogy jövőre még játszik egy utolsó évet és utána vonul vissza – a szerződése még minimum erre utal, de akár köthet újat is – akkor körülbelül 78000 yard körül lehet (fontos megjegyzés: a rekord csak alapszakasz yardokat vesz figyelembe). Rodgersnek jelenleg 40,074 yardja van, 4200 yardos, nagyobb sérülés nélküli szezonokkal számolva 9 év kellene ehhez. Rodgers 34 éves most, tehát 43 éves korában is ilyen formában kéne ehhez lennie. Ez elég merész sok fronton: Brees nem mutatja jelét hogy abbahagyná, Rodgers meg szokott sajnos sérülni, és nem tudjuk az ő teste hány éves koráig bírná. És akkor arról még nem is beszéltünk, hogy az egy évvel fiatalabb Matt Ryan 3300-al több yarddal rendelkezik mint Rodgers. Aaron játéka sosem a yardok halmozásáról szólt, hanem a driveok nagyon hatékony kihasználásáról, és így a relatív kevés yardból sok TD szerzéséből – és az ehhez kapcsolódó kiváló passer ratingből. Amire több esélyt látok így, az a TD és a rating rekord. A rating rekordot jelentős előnyel vezeti, és tekintve a Seahawks problémáira Wilson nem manapság fog szintet ugrani.

Brady vagy Brees meg fogja dönteni Manning TD rekordját (539), de vélhetően nem túl sokkal. Tegyük fel hogy a két 500 körül álló QB közül az egyik eljut 550-ig, és ezt kellene Rodgersnek megdöntenie. Egészséges szezonjaiban Aaron bőven 30 felett tud dobálni, vegyük ezt a 30-at átlagnak hogy beleszámoljuk a problémákat, kihagyásokat is. Aaron így 323 TD-vel áll, vagyis ehhez csak 7,5 ilyen szezonra van szükség. Más szóval és röviden összefoglalva ha addig tud játszani mint most Brady és Brees, akkor ez meglesz, a passzolt yard nem.

Mi az isten volt ez Crosbytól? Mi lesz így a rúgójátékkal? Új kicker kell? – Ádám

És persze a hét nagy kérdésétől sem térhetünk el – mindenféle negatív rekord megdőlt az egyébként az elmúlt években betonbiztos lábú Mason Crosby által. Ha nem lenne évek óta a csapat tagja, aki már hosszú távon bizonyított, és egy válságból már ki tudott mászni, akkor a héten már ki lett volna vágva – láthattuk ezt az elmúlt hetekben a kisebb nevű rugókkal megtörténni. Úgy gondolom azonban, hogy jó döntés adni neki egy esélyt hogy rendbe hozza a fejét. Ha ez nem sikerülne, akkor viszont a megoldás egyértelmű. Még egy ilyen meccs, vagy két-három nem ennyire durva de pár könnyű field goal kihagyását hozó, és új embert kell keresni. Egy hétig akár elférhet két kicker is a kereten ha arról van szó hogy időt akarunk neki adni, de ha nem lesz javulás akkor meg kell majd húzni a cserét.

shop giay nuthoi trang f5Responsive WordPress Themenha cap 4 nong thongiay cao gotgiay nu 2015mau biet thu deptoc dephouse beautiful