Packers Hungary Club

Week 9 – Beharangozó

 Green Bay Packers - New England Patriots
2019.11.04.  Gillette Stadium

A szezon rangadója. Talán nem túlzás ezt írni a Packers és a Patriots soron következő egymás elleni mérkőzéséről. A két csapat találkozói mindig kiemelt figyelmet kapnak, igaz alapszakaszban nem túl gyakori a csörte. Nekünk lesz nehezebb dolgunk, mivel rajtunk a győzelmi kényszer, a házigazdákkal szemben, akik igen jó mérleggel várhatják hazai pályán ezt az összecsapást. Azonban az "Underdog" besorolás lehet, hogy nekünk csak jót tesz, hisz elég visszatekinteni a (vereség ellenére) Rams elleni meglepően jó játékunkra, amivel kis híján sikerült a lehetetlennek tűnő feladat megoldása. Bizonyára most sem feltett kézzel megy majd ki szeretett csapatunk a Hazafiak ellen a pályára, de borzasztó nehéz feladat vár most is az Aaron Rodgers vezette játékosainkra. A liga két legjobbnak tartott irányítójának csatáját azonban sok minden befolyásolhatja majd. Lássuk mire számíthatunk a két csapat NFL történetének tizenegyedik alapszakasz összecsapásán.

 

Packers előzmények

Egy utolsó pillanatokban elvesztett, amúgy teljesen elfogadhatónak értékelhető meccsen vagyunk túl az ellen a Rams ellen, amely az egyik legnagyobb esélyes idén a nagy döntőre az NFC-ből. A csapat múltheti játékára (néhány kivétellel) szinte nem lehet rosszat mondani semmire és senkire. Rendkívül jól felkészült és jól összerakott volt a csapatunk, akik jól láthatóan egy előre kidolgozott terv szerint küzdöttek a Kosok ellen szép eredményeket elérve. Azonban a személyi hibák újra előjöttek, most egy egyébként rendkívül intelligens játékos vétette a legnagyobbat Ty Montgomery személyében. Ez a hiba Green Bay-i karrierje végét is jelentette egyben.

Utolsó összecsapás

A legutóbbi egymás elleni alapszakasz mérkőzés 2014. November 30-án volt a Lambeau Field-en, ahol a Packers  nagy csatában 26-21 arányban győzni tudott a Patriots ellen. Foxborough-ban utoljára 2010. December 19-én találkozott a két együttes, az a meccs a Patriots 37 - 21 arányú győzelmével zárult, igaz akkor Matt Flynn irányított a Packers-ben.

Az mindenesetre biztató, hogy a Rams ellen látottak alapján az edzői stábunk és a koordinátorok jól dolgoznak és megfelelően tudják feltérképezni- elemzeni az adott ellenfél elleni legjobb lehetőségeket minden téren és ezek alapján jól rakják össze a végső stratégiánkat a soron következő mérkőzésre. Igaz legutóbb nagy segítségünkre volt a pihenő hét nyújtotta plusz idő is ehhez. Reméljük megtalálják a Patriots gyenge pontjait is amikre lehet építeni majd a taktikánkat. Nem lesz könnyű dolgunk, hisz a liga egyik (ha nem a) legjobb vezető edzőjének, Bill Belichick-nek az eszén túljárni szinte lehetetlennek tűnő küldetés. A keretünk alakulásában közbeszólt a trade határidő, amely két játékosunkat vitte el a csapattól. Ty Montgomery távozása nem volt meglepő és nem is annyira hagy nagy űrt maga mögött, mint az elit safety HaHa Clinton-Dix, aki Washingtonba tette át a székhelyét a Redskins csapatába. HaHa pótlása nehéz feladat lesz, pláne annak tekintetében, hogy a sorban utána következő Jermaine Whitehead éppen egy hát sérüléssel bajlódik. A vezetőség tűzoltás gyanánt úgy néz ki a veterán Tramon Williams corner-ből való átmozgatásával próbálja orvosolni átmenetileg(?) a problémát. 

Ty Montgomery pótlására a gyakorló csapatból lett aktiválva a korábbi Bengals-t megjárt futó Tra Carson, aki valószínűleg Jamaal Williams és Aaron Jones mögött nem sok szerepet fog kapni, de mindenképpen szükséges vésztartaléknak. Sérülések terén meglepően jól állunk, a Rams elleni találkozón nem volt komoly sérültünk, jelenleg a legfontosabb hiányzónk (WR) Geronimo Allison lehet, aki a szerdai edzésen szedett össze egy ágyék sérülést és emiatt sanszos, hogy ki kell hagynia a Patriots elleni meccset.

Patriots előzmények

A Hazafiak jól menetelnek, az utóbbi három meccsüket zsinórban nyerték és nekik sikerült a bomba formában kezdő Chiefs gárdáját is először térdre kényszeríteni ebben az idényben. A jó öreg Tom Brady még 41 évesen is remekül játszik és vitelezi ki Belichick bácsi fondorlatos terveit a pályán. Mindezek tükrében nem meglepő, hogy torony magasan vezetik az AFC East csoportot. 6-2-es mérlegük mellé még egy viszonylag könnyűnek mondható menetrendet mondhatnak magukénak a nem éppen acélos csoport ellenfeleiken kívül. Legutóbb az irányító gondokkal küzdő Bills csapatát fektették könnyedén két vállra meggyőző játékkal.

Sérültek terén akadnak gondjaik, második számú futójuk Sony Mitchell térdsérüléssel bajlódik, akárcsak a sztár TE Rob Gronkowski. Mindkettőjük hétvégi játéka kérdéses státuszban van. A nagyobb gondjuk az elkapóiknál akadhat, ugyanis jelen pillanatban Chris Hogan kivételével az összes WR-ük kisebb-nagyobb sérülések áldozata. Julian Edelman boka, Josh Gordon térdhajlító izom, Cordarrelle Patterson pedig nyak sérülés miatt van kérdéses státuszban. Nem kizárt, hogy emiatt az eddig eléggé mellőzött Phillip Dorsett több szerephez jut majd ellenünk, ugyanis ő teljesen egészséges.

A védelmükből a legfontosabb hiányzó Dont'a Hightower (LB) lehet, akinek a státusza térd sérülés miatt kérdéses. A támadó faluk egyik meghatározó tagja, Trent Brown van még a sérült listájukon, akinek váll sérülése van. Az ő játéka is kérdéses. 

A mérkőzés

A Rams után a másik legnehezebb ellenfél a Patriots ebben a szezonban, tehát késhegyre menő küzdelem várható, ugyanakkor nagyon kell vigyáznunk, nehogy felelőtlenül menjünk a falnak. Igaz, hogy nekünk a győzelem most már egyre életbevágóbb, mivel a csoportunkban kezd rendkívül kiéleződni a verseny. A házigazdák sokkal nyugodtabb helyzetben várhatják a találkozót, ám ettől függetlenül balgaság lenne könnyű győzelemben reménykedni. A Patriots csapatának hétről hétre minden egysége jól muzsikál, kezdve a futóktól, a Gronk fémjelezte remek TE és hatékony passz játékokon át, a védelmük minden téren magas potenciáljáig. Pontosan emiatt lesz nehéz rést találni a pajzson ellenük. Kevés újoncot építettek azonnal be a jól összeszokott csapategységeikbe, így a rutin is bőven megvan náluk mindenhol. Ha a támadó egységek mindkét oldalon elkapják a fonalat, akár egy nagy pontszámú adok-kapok is kialakulhat, amiből A-rod zsiványságával nem lehetetlen a meglepetés a végére.

Ami döntő lehet

 • A támadó  játékunk folytonos hatékonysága rendkívül fontos lesz majd az egész mérkőzés folyamán. Sajnos hajlamos ez a csapat egységünk "belealudni" a meccsbe, többször is előfordult már idén, hogy egész negyedeket betliztek el 3 és outokkal, ami megengedhetetlen, ha nyerni akarunk a Patriots otthonában. Pontokat kell szereznünk, minél többet és folyamatosan.
 • Kell a jó pass rush  Az öreg zsivány Brady ugyan rendkívüli rutinnal bír, de ha megfelelő nyomást tudunk helyezni rá, akkor bizony még ő is hibára késztethető. Ráadásul ő nem éppen a legmobilisabb irányítók közé tartozik, így könnyebben utolérhető, mint például Russel Wilson. 
 • Újfent felértékelődhet Mason Crosby szerepe, hiszen nem kizárt a szoros, fej-fej melletti haladás a mérkőzés folyamán az eredmény terén, ebből adódóan sorsdöntő lehet a végén egy pont rúgás, ami Crosby vállára megint nagy terhet rakhat.
 • Mivel a Pats alapvetően támadásban számít hatékonyabbnak, így a speciális egységünkre komoly feladat vár a téren, hogy a lehető legkevesebb  yardot engedjenek visszahordásokban, ezzel nehezítve a hazaiak offense-nek az előre jutását.
 • Labdákat kellene szerezni. Eddig nem állunk rosszul e téren, összesen 9 labda szerzésünk volt mostanáig és Brady 7 INT-nél tart ebben a szezonban, mi több idén már 4 fumble-t is csinált. A rossz hír, hogy nálunk az idei INT specialistánk (HaHa Clinton-Dix) már másik csapatot erősít.
 • A védelmünknek elő kell lépnie minden szempontból. Mike Pettine eddigi legnagyobb megmérettetése következik, most kiderül mit tud kihozni ebből az ember anyagból, ami rendelkezésre áll a védelmünkben. Brady legveszélyesebb fegyvereit (Gronk, White, Edelman, Hogan) semlegesíteni, vagy legalábbis féken tartani még egy elit védő gárdával is nagy kihívás, Pettine-nek most egy alakuló-formálódó Packers védelemmel kellene ezt megoldania.
 • Bár mostanában egyre jobb a Pats futó játéka, alapvetően passz orientált a támadó egységük. Ennek fényében kiemelt szerepet kaphat a corner és safety brigádunk. A remek formát mutató Jaire Alexander és a jól fejlődő Kevin King most megmutathatja miért voltak első körös választások. Reméljük sikerül jól hely állniuk a nagy nyomás alatt. Clinton-Dix távozásával nagy kérdőjel lesz a Kentrell Brice- Jermaine Whitehead (esetleg Tramon Williams) safety felállás.  Csak imádkozhatunk, hogy utóbbi összeállítás ne okozzon komolyabb gondokat.
 • Ki kell küszöbölnünk végre teljesen a gyermeteg hibákat, továbbá le kell redukálnunk a szabálytalanságainkat is a lehető legalacsonyabb szintre.
 • Az újonc Sony Mitchel esetleges visszatérésével és James White-al igen jó futó játékkal lephetnek meg minket, ezért a futás elleni védelmünknek is résen kell lennie. Pláne, hogy White személyében egy rendkívül hatékony elkapó-futó hibrid játékost tud játszatni a Patriots, tehát rá duplán kell ügyelni. 

Érdekességek

 • Aaron Rodgers profi pályafutása során még sosem játszott a Patriots ellen a Gillette Stadium-ban. 2010-ben játszott egyetlen egyszer a Packers a Rodgers érában Foxborough-ban, ám akkor A-rod sérült volt, így Matt Flynn irányított. Előtte 2002-ben játszott csak idegenben a Packers a Pats ellen.
 • Az alapszakasz örök mérlege a két csapatnak 5-5
 • Örök mérleg a Patriots mindenkori otthonában 4-2 a házigazdák javára
 • Az egyetlen rájátszás (postseason) meccs eredmény a két csapat közt a Favre féle 1997 januári Super Bowl győzelem.
 • Aaron Rodgers és Tom Brady másodszor játszik egymás ellen profi pályafutásuk során. (Először 2014-ben találkoztak szemtől-szembe a Lambeau Field-en)
 • Belichick örök mérlege a Packers ellen:  3-3
 • Belichick örök mérlege McCarthy ellen: 2-1
 • A legnagyobb pontkülönbség az 1988-as egymás elleni meccsen született a két csapat közt, akkor a Packers nyert 45-3 arányban a Lambeau Field-en.
 • Az első( Bill Belichick) és a harmadik(Mike McCarthy)  legjobb alapszakasz győzelmi mutatóval rendelkező két vezetőedző csatája lesz a hétfő hajnali mérkőzés.

Összegzés

Nagy csatában reménykedünk és természetesen győzelemben! Nem tudjuk elégszer hangsúlyozni mennyire fontos lenne most a W. Sok tényezős sajnos az esetleges siker, de idén már egy kis szerencse is mellénk szegődhetne, és mikor ha nem most? Ezzel nem azt akarjuk sugallni, hogy jó lenne bemákolni a meccset, viszont a csapat eddigi hullámvasút szériáit tekintve ártani nem árt a fohász és az ima, mert a Patriots nem fogja könnyen adni magát, az biztos! Ez a meccs minden szempontból víz választó lehet, itt minden kiderül. Mire és mennyire képes a mostani csapatunk, van-e, lesz-e helye az idei rájátszásban.

A mérkőzést a Sport 2 TV közvetíti vasárnap (2018.11.05.) 02:20-től élőben, de akinek ez nem elérhető, azoknak lesz stream az oldalon és persze a szokásos chat!

 

Go Pack Go!

shop giay nuthoi trang f5Responsive WordPress Themenha cap 4 nong thongiay cao gotgiay nu 2015mau biet thu deptoc dephouse beautiful