Packers Hungary Club

Week 10 – Értékelő

Miami Dolphins - Green Bay Packers

12- 31

Közepes iramú, kevésbé szívinfarktust katalizáló mérkőzésen sikerült térdre (vagy inkább uszonyra) kényszeríteni a Delfineket a Lambeau Field gyepén. Remek futójátékkal és a még remekebb védelmünkkel eléggé meg tudtuk lepni a délvidéki vendég gárdát.

A mérkőzés

Csipkelődős, tipikus green bay-i hideg idő fogadta a melegebb éghajlathoz szokott ritka vendégeket a Lambeau Field-en, nem csoda, hogy a partvonal mellett a játékosok vállára terítve megjelentek az ilyenkor szokásos katonai jellegű (Salute to Service) ruhadarabok mellet a nagykabátok is a játékok között. A közönség a tőle megszokott fieszta hangulatban várta az összecsapást és a mérkőzés folyamán se maradhatott el a Zöld-Arany hangorkánban a vissza-vissza térő "GO PACK GO!".

Statisztikák

A mérkőzés legfontosabb történéseinek videós összefoglalója itt tekinthető meg:

Pozitívumok

Nem csak a győzelem miatt voltak pozitívumok:

 • A futó játékunk fenomenális volt, köszönhetően a kiváló formában játszó Aaron Jones-nak, aki impozáns számokat produkált:
 • A védelmünk megint remek játékot mutatott, ennek legszembetűnőbb jele volt, hogy a vendégek nem tudtak TD-t szerezni, csupán mezőnygólokig jutottak.
 • Blake Martinez játszani tudott, ez nagy segítség volt a védelemnek, nem meglepő, hogy ő lett a leghatékonyabb eleme a D-nknek. (9 szerelés, mind a 9 egyéni)
 • Elfogadhatóan működött a pass russh-unk, Osweilert hatszor sack-eltük és 9 QB hit-et is sikerült rámérni az egyébként eléggé sokat ügyetlenkedő Brock Osweilerre. 
 • Davante Adams hétről hétre kiemelkedik a támadó egységben, Aaron Rodgers egyetlen biztos célpontja hozzá méltón hozza mindig a tőle elvárható szintet, ezen a meccsen is remekelt.
 • Van néhány játékos, akiket külön meg kell említeni az utóbbi időben mutatott kiemelkedő játékuk végett. Kenny Clark egyértelműen a védőfalunk legjobbja mostanság, a futás elleni védelmen felül a mindenkori ellenfél irányítóit is hatékonyan  tudja támadni, a legtöbbször könnyedén lerázva az emberét. (CB) Bashaud Breeland szépen kezd belerázódni a szerepébe, a Miami ellen leszedte első Packers-es mezben szerzett INT-jét és emellett jól végzi a számára kiszabott feladatokat. A fiatal CB-k között Josh Jackson előrelépése és Jaire Alexander kiemelkedése mellett az eddig szinte ismeretlen Raven Greene villanása okozott kellemes meglepetést. 
 • Jóval fegyelmezettebben játszottak a játékosaink, ez a szabálytalanságaink számán is jól látszott, igaz Equanimeous St. Brown csinált egy ordenáré nagy és (feleslegesen) durva ütközést a Maimi corneren Bobby McCain-en, de ettől eltekintve nem voltunk az átlagosnál rosszabbak. (6 büntetésből összesen 45 yard mínuszunk volt a mérkőzésen, az eddigi átlagunk 65 yard/meccs)

Negatívumok

A győzelem ellenére sajnos voltak továbbra is hibák, hiányosságok:

 • A futás elleni védelmünk nem fogott ki jó napot, s bár TD-t nem engedtek, de a veterán futó klasszis Frank Gore így is felpakolt 90 yardot a statjába ellenünk. Összesen 131 futott yard-ig jutott a vendég csapat, ez azért elég sok annak a fényében, hogy a Miami nem tartozik a top futó csapatok közé a ligában. 
 • A passz elleni védelmünk továbbra sem túl acélos. 213 yardot engedtek összesen elkapásokból, ez nem tűnhet túl soknak elsőre, viszont azt figyelembe véve, hogy az elkapóik (egy kivétellel) 10 yard felett átlagoltak elkapásonként, már erősen árnyalja azt az örvendetes tényt, hogy végülis nem sikerült elkapott TD-t szerezniük. 
 • Aaron Rodgers továbbra sem bízik eléggé az újonc elkapóinkban, ez meg is látszott a passzolt yardok számában, összesen még 200 yard fölé se jutott (199) és bár Marquez Valdes-Scantling (44 yard) kapott pár átadást, de összességében még mindig csak Davante Adams (57 yard)  a legfőbb célpont.
 • A speciális egységünk teljesítménye az egyetlen trükkös játékunk ellenére rendkívül gyenge volt. 97 yardot engedtek visszahordásból és egy eléggé várható fake punt-ot is "megettek". Ráadásul (a sajnos már mondhatni) menetrendszerű fumble-nk is érkezett, most Tramon Williams visszahordási kísérleténél rögtön a meccs elején.
 • JK Scott kissé visszaesett, az eddig kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtó fiatal punter az utóbbi meccseken rosszabbul átlagol a megszokottnál (írjuk ezt a baba áldás számlájára?)
 • A sérülések tovább tizedelik a sorainkat, ezen a meccsen (S) Kentrell Brice (boka), (OLB) Nick Perry (térd), (OL) David Bakhtiari (térd), (CB) Bashaud Breeland (ágyék), (G) Lucas Patrick (agyrázkódás) sérültek meg. Ezek a sérülések különösen rosszul jönnek most, mivel rendkívül rövid az idő a regenerálódásra csütörtökig, a következő meccsig.

Összefoglalás

Megtört a jég, két vereség után fontos és biztató győzelmet arattunk, s ami a legfontosabb, újra van élet a csapatban és most már méltán bizakodhatunk a további sikerekben, hisz tovább élnek a PO esélyek (még ha csak matematikailag is). Talán írhatjuk azt, hogy hoztuk a kötelezőt, de ennél azért jóval többről van szó jelen pillanatban, ugyanis nagyon hiányzott már a csapatnak a győzelmi momentum, ami erőt adhat a további sikerekhez. Kell is az erő, ugyanis újabb két kőkemény idegenbeli meccs vár ránk, a soron következő ellenfél, a Seattle Seahawks.  Russell Wilson-ék feltámadóban vannak az utóbbi fordulókban, igaz legutóbb kikaptak a Rams csapatától, de az nem annyira mérvadó ugyebár. Rövid időnk lesz felkészülni, mivel ezen a héten mi játsszuk a csütörtök esti rangadót, így hamarabb kell a stratégiánkat is összeállítani az utazás előtt, de reméljük az edzői brigád ismét elő tud rukkolni valami meglepő és hatékony taktikával. A nagyobb nehézségeink újra a sérültjeink miatt adódhatnak, hiszen megint több kulcs fontosságú játékosunk került fel a sérült listánkra.

shop giay nuthoi trang f5Responsive WordPress Themenha cap 4 nong thongiay cao gotgiay nu 2015mau biet thu deptoc dephouse beautiful