Packers Hungary Club

Week 11 – Beharangozó

 Green Bay Packers - Seattle Seahawks

2018.11.16. 2:25, CenturyLink Field, Seattle

 

Újfent ki-ki harcot vívhatunk az utóbbi évek nagy riválisával, a Seahawks gárdájával. Sajnos eléggé mumusnak számítanak, igaz az utóbbi három hazai mérkőzésünket megnyertük ellenük, ám idegenben viszont mindhárom legutóbbi találkozón alulmaradtunk. Tehát vegyes a kép, ráadásul most is a CenturyLink gyepén találkozunk a Sólymokkal. Lássuk mire számíthatunk!

Packers előzmények

Két bivalyerős csapattól elszenvedett vereség után, végre győzelmet ünnepelhettünk a Dolphins ellen, de ez a győzelem csalóka lehet, nem szabad elbíznunk magunkat miatta. Míg a Dolphins egy leolvadó félben levő, tartalék irányítóval vergődő csapat, addig a  Seahawks még  gyenge formában (ráadásul most pont, hogy feléledőben vannak inkább) is rendívül kemény ellenfél, pláne a saját otthonában. Összeszedett, taktikus játékot kell játszanunk ellenük és HIBÁK NÉLKÜL! A seattle-i gárda pontosan az a fajta csapat, akik még a legapróbb hibákra is hiénák módjára csapnak le és használják ki, ezért ellenük még inkább figyelnünk kell még a legapróbbnak tűnő dolgokra is. A másik fontos dolog velük kapcsolatban a fegyelem. Köztudottan forró fejűek a Seahawks játékosok, nem kell sok nekik a spontán csetepaték kialakulásához a pályán, emiatt a mi játékosainknak nagyon észnél kell majd lenniük, ha nem akarunk partiban lenni az ilyen ostoba balhék során. Ezek a szituációk nagyban befolyásolhatják majd a mérkőzés végkimenetelét és számunkra most a végeredmény életbevágóan fontos, akárcsak nekik. A legeslegfontosabb ennek a szem előtt tartása lesz, a gyermeteg egyéni hibákat végképp ki kell küszöbölnünk a játékunkból!

Utolsó összecsapás

A két csapat utolsó mérkőzése 2017. 09. 10-én mindkét együttesnek az alapszakasz nyitó találkozó volt a Lambeau Field-en, ahol nem túl meggyőző fölénnyel, de 17 - 9 arányban kibrusztolta a győzelmet Packers. Azon a találkozón a védelmünk dominanciája érvényesült továbbá a mérkőzésre erősen rányomta a bélyegét a Russell Wilson előtti támadófal vékonysága, amely még mindig csak formálódóban volt. A legutóbbi seattle-i találkozó az a bizonyos 2015 januári meccs volt, ahol hosszabbításban Brandon Bostick performanszának köszönhetően búcsúztunk a rájátszásból.

A támadó egységünk a legnagyobb jószándékkal is csak közepesnek mondható az elmúlt hetekben látottak alapján, ami azonban biztató lehet, az a futó játékunk fejlődése Aaron Jones révén. Nagy kérdés lesz viszont a passzjátékunk, hiszen se Randall Cobb, se pedig Geronimo Allison nem áll rendelkezésre, így Davante Adams mellett a három  újonc WR-el, Marquez Valdes-Scantling és Equanimeous St. Brown-al és az eddig nemsok szerepet kapott  J'Mon Moore-al állunk majd fel, ami A-rod bizalmatlanságát nézve nem túl biztató, még akkor se, ha Valdes-Scatling beérni látszik. 

Ebből adódóan nem kizárt, hogy nagyobb szerephez jut majd (TE) Jimmy Graham is, akinek a tehetségét eddig nem igazán használtuk ki maximálisan. A védelmünk oldalán kellemes optimizmussal várhatjuk a találkozót, ugyanis az utóbbi találkozókon meglepően jól szerepelt ez a csapategységünk. Reméljük (a sérülések ellenére)  tovább tudja tartani ezt a remek formát a Blake Martinez vezette D és azon se sértődnénk meg, ha esetleg ismét ők hoznák le nekünk ezt a meccset. A passz siettetésünk Perry kiválásával méginkább meggyengült, de bízzunk a helyére fellépő Kyler Fackrell és Reggie Gilbert elhivatottságában. Reméljük Mike Pettine erre a meccsre is megfelelő védelmi stratégiákkal küldi pályára majd a játékosainkat. Nagyobb kérdés lehet a speciális egység szereplése. Nem számít újdonságnak sajnos ezen brigád gyenge szereplése, szinte a szezon kezdete óta bajlódunk a gyengeségükkel. Velük kapcsolatban már az is nagy haladásnak számítana, ha nem lenne labdavesztésünk a mérkőzés folyamán a részükről. Aminek kicsit örülhetünk, az a sérülésből felépült (WR) Trevor Davis visszatérése, aki révén legalább a jobb visszahordásokban reménykedhetünk. 

Sérülések terén nem állunk túl jól, (WR) Randall Cobb, (OLB) Nick Perry, (S) Kentrell Brice és (CB) Kevin King biztosan nem fog játszani, (CB) BASHAUD BREELAND, (LB) Blake Martinez játéka kérdéses státuszban van a meccs kezdetéig. A jó hír, hogy (OL) David Bakhtiari, (TE) Jimmy Graham és (OL) Bryan Bulaga harcra kész, tehát ők biztosan játszanak majd.

Seahawks előzmények

A házigazdák az utóbbi öt meccsükből ugyan kettőt meg tudtak nyerni, de az a kettő diadal a nem túl acélos  Lions ás a Raiders ellen jött össze. Az azonban mindenképpen intő jel, hogy a Rams elleni mindkét találkozójuk szoros eredménnyel zárult. A támadó oldalukon Wilson kissé sajnos kezdi a régi jó formáját mutatni, ehhez a visszatérő veterán elkapó Doug Baldwin nagy segítsége lehet a passzjátékok során Tyler Lockett és a fiatal feltörekvő tehetségek David Moore és Jaron Brown mellett. 

További veszélyes fegyvere lehet a sérülés után visszatérő kiváló futó Chris Carson, aki Mike Davis-el és az ugyancsak jó formába lendült újonc Rashaad Penny-vel alkotott triumvirátusban igencsak sok borsot törhetnek majd a futás elleni védelmünk orra alá. 

A védelmük már messze nem az a legendás "legion of boom", ami pár éve volt, szinte teljesen kicserélődött a secondary-uk mellett a front seven is. Ami bizakodásra ad okot,  a futás elleni védelmük se tartozik a legjobbak közé, idén csak a 17-ik helyre rangsorolják őket holtversenyben a Jaguars csapatával az eddigi eredményeik alapján, tehát van mit keresnie Aaron Jonesnak. A passz elleni védelmük viszont nem lebecsülendő, még Richard Sherman távozása ellenére is a legjobb 10-ben vannak e téren. A két fiatal  cornerback Shaquill Griffin és Tre Flowers kiváló játékkal tartják uralmuk alatt a légterüket. A két rutinos veterán safety (Earl Thomas és Kam Chancellor) kiesése sem okozott nagyobb gondot náluk, ugyanis a helyükre fellépő Bradley McDougald és Tedric Thompson meglepően jól helyt állnak a posztjukon.

A védelmükből leginkább a veterán linebacker  K.J.  Wright fog hiányozni, az ő játéka erősen kétséges státuszban van. További sérültjeik: (CB) Neiko Thorpe (kérdéses) , (DE) Dion Jordan (kérdéses), (S) Maurice Alexander (kérdéses)

A mérkőzés

A CenturyLink Field számunkra nem túl szerencsés helyszín, az utóbbi három itt játszott mérkőzésünkből egyet sem tudtunk megnyerni, ráadásul a stadion a helyieknek legalább annyira Szentély mint nekünk a Lambeau Field, tehát arról még csak nem is álmodhatunk, hogy üresen fog kongani a mérkőzés idején. Ennek ellenére fel kell vennünk a harcot a 12-ik emberrel is, akármekkora hangerővel próbálja segíteni majd a hazai 11-eket. Nagy harcra számítunk, elsősorban a védelmek csatájára, sok birkózással, küzdelemmel. Ugyanakkor csak imádkozni tudunk, hogy emiatt ne dagadjon tovább a sérült listánk a meccs végére. Kemény csata lesz, a szív gyógyszerek-szív erősítők és a defibrillátor nem árt ha kéznél lesz!  🙂

Ami döntő lehet

 • A hatékony secondary sarkalatos pontja lehet a mérkőzésnek, annak ellenére, hogy Wilson biztosan sokszor próbálja majd kihasználni az új futói (Carson, Davis)  és önmaga futóképességeit is.
 • A futás elleni védelmünk a fent említettek végett minden bizonnyal extra terhelést kap majd, a mindhárom egészséges futóval felálló Seahawks ellen sok múlhat rajtuk.
 • Ha az offense line elég időt tud adni Rodgersnek, akkor a főnök remélhetőleg hozni tudja a tőle méltán várható szintet (és persze a pontokat) még annak ellenére is, hogy elsősorban futó játékok dominanciája várható tőlünk majd.
 • A passz siettetés megfelelő hatékonysága több hibára kényszerítheti az ellenfél irányítóját, akit még mindig  egy formálódó, nem teljesen rutinos támadó fal véd.
 • Maximálisan ki kell használnunk Aaron Jones adta lehetőségeinket a futó játékok során. A kiváló formában levő Jones meccsnyerő emberünk lehet, kiváltképpen annak fényében, hogy az elkapó sorunkban 2 újonccal leszünk kénytelenek kiállni erre a meccsre, így a passzjátékunk (Rodgers bizalmatlansága miatt) valószínűleg jóval visszafogottabb lesz.
 • A speciális egységnek össze kell kapnia magát, nem véthetünk olyan hibákat mint az előző mérkőzéseken, kiváltképpen a labda vesztésekre gondolunk!
 • Fegyelmezetten kell játszanunk, minél kevesebb szabálytalanság, annál kevesebb extra segítség a hazaiaknak!

Érdekességek

 • Ez a második csütörtök esti rangadója a Packers-nek a CentiryLink Field-en, amióta rendeznek Thursday Night meccseket a ligában. Az első 2014-ben, rögtön a szezonnyitó meccs volt
 • Az NFC West csapatai ellen Mike McCarthy eddigi örök mérlege: 18 győzelem, 8 vereség
 • 2002 óta a Packers összesen 23 meccset nyert az NFC West csapatai ellen ez a legtöbb a ligában az azonos konferencián belüli, de más csoportokban levő csapatok egymás elleni győzelmei közt.
 • Aaron Rodgers eddigi profi pályafutása során 21 alkalommal játszott NFC West ellenfelek ellen, ebből tizenötöt megnyert.
 • Jimmy Graham-nek jól megy az NFC West csapatok ellen idegenben, eddigi (korábbi) profi pályafutása alatt 31 meccsen (ebben benne vannak a rájátszás meccsek is) 14 TD-t kapott el, ennél csak (WR) Larry Fitzgerald hozott össze többet ugyanebben a kategóriában, ő 19 TD-ig jutott.
 • Packers vs Seahawks alapszakasz örök mérleg: 11 - 7 - 0
 • Packers vs Seahawks örök mérleg Seattle-ben: 5 - 2 a Seahawks javára
 • Örökmérleg a rájátszásban: 2 - 1 a Packers javára
 • Edzői mérlegek: Mike McCarthy: 135-82-2, .621 (melyből 10-8 rájátszás); 13-ik NFL szezonja,
  Pete Carroll: 126-91-1, .580 (melyből 10-7 rájátszás); 13-ik NFL szezon ja
 • A két edző egymás elleni mérlege: 3 - 3
 • Mike McCarthy örök mérlege a Seahawks ellen: 6 - 4

Összegzés

Jó mérkőzésre, izgalmas találkozóra számítunk. Itt már nem lesz mellé beszélés, a tét kőkeményen a rájátszás mindkét csapatnak. Tehát összegezve mi várható? Foci a javából! Mostantól még inkább minden héten háború! Go Pack Go!

A mérkőzést a Sport 2 TV közvetíti vasárnap (2018.11.16.) 02:20-tól élőben, de akinek ez nem elérhető, azoknak lesz stream az oldalon és persze a szokásos chat!

Go Pack Go!

shop giay nuthoi trang f5Responsive WordPress Themenha cap 4 nong thongiay cao gotgiay nu 2015mau biet thu deptoc dephouse beautiful