Packers Hungary Club

Week 9 – Értékelő

Green Bay Packers - New England Patriots

17 - 31

Már megint csak majdnem. Bosszankodhatnánk ismét, de ne felejtsük el, hogy a Patriots csapatát ebben a szezonban még nem sok csapatnak sikerült legyőzni, pláne nem a saját otthonában. Eleinte jól tartottuk a lépést, még a meccs megnyerésének esélye is a kezünkben volt, de sajnos megint egyéni hibák jöttek közbe, amik újfent a vesztünket okozták. Lássuk akkor részletesen mi történt Foxborough-ban.

A mérkőzés

A Gillette Stadium  azon létesítmények közé tartozik, amely hazai meccsek alkalmával sosem marad üres, de még csak félig üres sem! A telt ház ott is garantált minden egyes mérkőzésen, nem volt ez másképpen most sem. A hazai szurkolók közt szép számmal lehetett találni Packers drukkereket, de alapvetően a hazai kék-piros-fehér színek domináltak a közel 67 ezres férőhellyel rendelkező stadionban. Az ilyenkor már megszokott köd is tiszteletét tette, de szerencsére csak a mérkőzés elején homályosította el kissé a kamerák éles képét, a továbbiakban már nem okozott  gondot sem a pályán, sem a pályán kívül.

Statisztikák

A mérkőzés fontosabb történései ebben az összefoglaló videóban nézhetők újra:

Pozitívumok

A vereség ellenére akadt pár figyelemre méltó dolog is a részünkről:

 • Az újonc elkapó Marquez Valdes-Scantling egyre jobban játszik, szemmel láthatóan karmesterünk bizalma is egyre nagyobb irányába a hosszabb passzoknál. Ezt bizonyítja az impozáns stat-ja is: 
 • Jimmy Graham szép csendben, de folyamatosan lép elő a passzjátékoknál, most is egy TD-vel és 55 yard-al a második legeredményesebb volt elkapásban. 
 • Mason Crosby visszatért a megbízhatóság szobra státuszba, ez megnyugtató tény.
 • A védelem egészét nézve elégedettek lehetünk Pettine munkájával, már a második mérkőzésen bizonyították, hogy fel tudnak nőni a feladatokhoz még akkor is, ha sok hátráltató tényezővel kell megbirkózniuk. (Játékosok távozása, sérülések stb). Az újoncokra nehezedő felelősség súlyát jól bírják az ifjak, egyedül a fegyelmezettséggel van még gond, amit viszont sürgősen orvosolni kell.  
 • Az elvártnál gyengébb szereplés ellenére jól látni a csapatban az egységet és az elszántságot, ez rendkívül biztató és fontos pozitívum, mert így lehet tudni, hogy a becsúszott a vereségek ellenére is megmaradt a motiváció mindenkiben. Ha kellőképpen feltüzelt marad a gárda, akkor a néhány fiaskó ellenére (ha nem is egykönnyen), de nagy küzdelmek árán meglehet még a rájátszás.
 • (CB) Bashaud Breeland bemutatkozása nem sikerült rosszul. Igaz kicsit még "rozsdás" volt a mozgása, de ennek ellenére a második legtöbb sikeres védekezést hajtotta végre (8 szerelés, abból négy egyéni) és még két sikeres visszahordást is produkált a speciális egységben 43 yardot hozva ezzel is a konyhánkra.

 • Egyre jobb a futó játékunk, igaz volt most egy csúnya fumble Aaron Jones részéről és futott TD-t sajnos nem tudtunk elérni, de összességében nagyon hasznosan dolgoztak az RB-ek, sok fontos első kísérletet szerezve és meglepve az ellenfelet. A legnagyobb gondunk, hogy az endzone közelébe érve nincs olyan kaliberű erő futónk (Williams és Jones is inkább agility mint power runner), aki ezeket szituációkat izomból meg tudná oldani. Itt bizony visszaköszön a fullback hiány is. 

Negatívumok

Sajnos nagyon úgy fest, hogy bizonyos dolgok terén nem tanulunk a hibáinkból, több visszatérő problémával is nehezítettük a saját játékunkat:

 • Az egyéni hibákat, felelőtlenségeket-fegyelmezetlenségeket továbbra sem sikerült megfelelően kiküszöbölni, ismét több meghatározó szituációban akadt gondunk a saját játékosaink viselkedésével. Volt, hogy a túlbuzgóság (Tonyan punt blokkolási kísérlete), hol pedig a higgadtság hiánya (Whitehead pofozkodása) okozott kellemetlen következményekkel járó büntetéseket, melyek nagyban befolyásolták a mérkőzés végkimenezelét, ráadásul könnyen elkerülhetők lettek volna. 
 • A passz siettetésünk nem úgy muzsikált ahogy kellett volna, igaz 2 sack-et és 3 QB hit-et sikerült rámérni Brady-re, de ez összességében nagyon kevés volt a rendkívül rutinos öreg róka megfékezésére, aki 294 passzolt yardig és egy passzolt TD-ig jutott a meccs végéig. Ráadásul a futásoknál sem volt ritka a rövid checkdown/screen passzos kiindulás, amiket ugyancsak ritkán sikerült hatékonyan levédekezni. 
 • A futás elleni védelmünk eleinte elfogadhatóan működött, ám a meccs előrehaladtával egyre gyengült. Ezt nem csak a hazaiak első számú futója James White használta ki, hanem az éppen elkapóból futóvá átalakulófélben levő Cordarrelle Patterson is, aki a legtöbb yardot futotta ezen a mérkőzésen a Patriots színeiben. Sajnos három futott TD is született ezekből, ami mindenképpen negatívan minősíti a védelmünk eme részét.
 • A támadó oldalunk az elején jól tartotta a lépést, azonban most a végére fogyott el a tudomány. Sajnos ismét egy nagy egyéni hiba, ezúttal az egyébként remek formában lévő Aaron Jones ejtett el egy labdát futás közben, pont akkor amikor átvehettük volna a vezetést először a találkozó során. Sajnos pont ez a momentum adta vissza a Hazafiak életkedvét és ezután két TD-t is bepakoltak az eddigre már elfáradt védelmünknek.
 • A passz elleni védelmünk is hullámzott rendesen. Például Kevin King és a múlt héten brillírozó Jaire Alexander is csak közepesnek mondható teljesítményt nyújtott, míg a rutinos veterán Tramon Williams hihetetlen vegyes képet mutatott, hol remek gól vonal előtti szerelést csinált, hol pedig TD-t engedett egy elvétett szerelési kísérlettel (Gordonon) 
 • Visszatért ráadásul az örök mumus a sérülések. A mérkőzés végére erősen megtizedelte újra a sorainkat, négy kulcsfontosságú player-ünk (Kevin King, Bryan Bulaga, Kentrell Brice, Blake Martinez) esett ki meccs közben, igaz abból egy (Martinez) vissza tudott térni a hajrában.
 • Nem tudtuk kellően megvédeni Aaron Rodgerst, nem véletlenül üvöltözte folyamatosan Belichick a padon ülő védőiknek, hogy "Passrush! Passrush!, ami hatott is, mert A-rodra szinte mindig érkezett a nyomás, így szokás szerint menekülnie kellett az esetek túlnyomó részében. A legtöbbször a mostanában felettébb gyengén szereplő Lane Taylor-on keresztül érkeztek meg Rodgersre, ráadásul Bulaga kiesésével ez még jobban fokozódott.

Összefoglalás

Valljuk be őszintén, az utóbbi két meccset azért kicsit elkönyvelhettük már előre magunkban vereségként, hisz egyik eredmény sem meglepő annak a tükrében, hogy mind a Rams, mind a Patriots jelenleg a liga legerősebb csapatai közé tartoznak, ráadásul mindkettővel az otthonukban kellett megmérkőznünk. A probléma csak az, hogy a csoportunkban így már egyre nehezebb a helyzetünk. A Bears  és a Vikings kezdenek szépen elaraszolni előlünk, amit behozni nem lesz egyszerű. Viszont nem lehetetlen feladat! A következő ellenfelünk az idén teljesen kiismerhetetlen Miami Dolphins lesz, akik hasonló hullámzó teljesítményt produkálnak eddig mint mi. Csere irányítóval (Brock Osweiler) érkeznek hozzánk a Jets ellen hazai pályán kiszenvedett győzelem után. Ha legalább ezt az összeszedett, markáns  játékstílust tovább tudjuk ellenük is vinni és az offense-ünk esetleg tud még egy kis pluszt hozzárakni, akkor a felzárkózás első lépése meglehet már a soron következő hétvégén.

shop giay nuthoi trang f5Responsive WordPress Themenha cap 4 nong thongiay cao gotgiay nu 2015mau biet thu deptoc dephouse beautiful