Packers Hungary Club

Week 13 – Értékelő

Arizona Cardinals - Green Bay Packers

20 - 17

Már hazai pályán se megy. Ami még rátesz egy lapáttal, hogy a liga egyik jelenlegi leggyengébb csapata ellen sem. Mike McCarthy ide vagy oda, ez a csapatra nézve is egy szégyenteljes vereség. Így végleg szertefoszlani látszanak a Play Off esélyek, s ezen már Mike McCarthy azonnali menesztése se segít.

A mérkőzés

December elejéhez képest viszonylag enyhe időjárás fogadta a Lambeau Fieldre kiérkezőket, persze nem csupán ennek volt köszönhető a telt ház, hisz még a legzordabb környezeti körülmények közt is mindig dugig van a legendás stadion minden egyes hazai meccsen. Az idegenbeli vesztes meccsek után, vágyott végre a hazai közönség újra a győzelem édes ízére, annak ellenére is, hogy a play off remények eléggé elhalványulni látszanak, megőrizve azt a csekély örömöt, hogy legalább hazai pályán veretlen marad a csapat az idényben. Hát nagyot kellett csalódniuk, amit kaptak helyette, az inkább hasonlíthatott nagy valószínűséggel  a rémálmukra.

Statisztikák

 

Sok szépet nem lehet találni Packers oldalról, de aki azért a pár szép momentumért akarja, itt újranézheti a meccs fontosabb pillanatait:

Pozitívumok

Nem meglepő módon most alig találtunk pozitívumokat.

 • Aaron Jones teljesítménye most is említést érdemel,  igaz az a 64 yard nem tól sok, de futott egy (a meccs azon szakaszában) fontos és szép TD-t a hajrában.  
 • Dean Lowry jól lépett elő, az eredetileg csak legtöbbször rotációs DE-ként használt Lowry most kiválóan látta el (szükségszerűen) kezdő pozícióját, még egy sack-et is jegyzett az amúgy is hasznos meccs közbeni munkája során. 
 • Jake Kumerow visszatért és jó elkapással debütált az aktív keretben.
 • Nem volt labdavesztésünk, igen, ennek örülnünk kell az utóbbi mérkőzéseket tekintve.
 • A toldozott-foltozott defensive back brigádunk viszonylag jól szerepelt, összesen 149 yardot engedtek passzokból és elkapott TD-t nem kaptunk be. Ez persze egy Josh Rosen ellen nem egetverően nagy eredmény.  
 • A védelemben ismét Blake Martinez volt az etalon, mögötte pedig újra az az (S) Ibraheim Campbell volt a legeredményesebb, aki már az előző héten is jól teljesített.   

Negatívumok

Egy ilyen vereség után borítékolható volt a sok negatívum:

 • Legelsőként Aaron Rodgers "lélektelen" játéka érdemel pár szót. Lehangoló volt látni, ahogy Mr. 135 millió dollár mosolyogva, nevetgélve, szemmel láthatóan vidáman konstatálta még a saját rossz passzait is. Semmi tűz, semmi győzni akarás nem látszott rajta, ami számunkra (és biztosan sok rajongó számára) eléggé lélekromboló volt. Ez a viselkedése nem azt a Rodgerst mutatta, akit megszoktunk és szeretünk, a harcos, mindig "éles" és veszélyes QB gurut. 
 • Az elkapóink valami hihetetlenül rosszul játszottak, szinte kivétel nélkül mindegyikőjük ejtett el labdát, volt aki többször is. Igen, tudjuk, az időjárás most nagy befolyásoló tényező volt, de azért ennyi drop még ezt figyelembe véve is szembetűnően és bosszantóan sok volt.   
 • A futás elleni védelmünk is szétesett, ugyan a Cardinals sztár futója David Johnson gyenge napot fogott ki, ellenben az újonc Chase Edmonds berámolt két TD-t nekünk.  
 • Alig volt nyomás a vendégek irányítóján, Rosen szinte mindig kapott elég időt a célpontjai megtalálására. Passz siettetőink közül Clay Matthews és Dean Lowry voltak akik talán szót érdemelnek, de például Kyler Fackrell ismét alig észrevehető volt a játékok során.
 • Természetesen Mason Crosby elhibázott "elvitte a légörvény" mezőnygól kísérlete mellet se mehetünk el szó nélkül, egy ilyen rutinos rúgónak már tudnia kellene hogyan kell belekalkulálni a hasonló helyzeteknél a széljárást az adott rúgáskor. 
 • Sajnos megint többet szabálytalankodtunk a kelleténél, hétszer büntettek minket fontos szituációknál, amikből 43 yardot vesztettünk, persze most sokszor közrejátszott a hibáinknál a rossz időjárás okozta csúszkálás, esés-kelés, egyensúlyvesztés stb.

Összefoglalás

Nehéz összefoglalni ezt a produkciót, amit a szeretett csapatunk mutatott legutóbb. Különösen bosszantó, hogy a P.O. esély szempontjából számunkra fontos ÖSSZES többi mérkőzés eredménye a lehető legjobban alakult a részünkre, tehát ha ezt a meccset hoztuk volna, nagy lépést tehettünk volna a rájátszás elérése felé. Tudjuk  sok károgó most csak lemondóan legyint és hitehagyottan kb. annyit mond: "Ez a szezon már úgyis elúszott, mit akarnánk mi a play off-ba, úgyis csak agyon vernének minket az első fordulóban!", de ez legyen az ő bajuk. Igen, nekik már véget ért a szezon. Azonban vagyunk (remélhetőleg) jópáran olyanok is, akik továbbra is azért szorítunk, hogy igenis történjen csoda és jussunk be a kieséses szakaszba, akármi is történjen ott azután. Persze erre már nagyon parányi az esély, de amíg le nem fújták az utolsó alapszakasz meccset, addig semmi nem dőlt el véglegesen.

shop giay nuthoi trang f5Responsive WordPress Themenha cap 4 nong thongiay cao gotgiay nu 2015mau biet thu deptoc dephouse beautiful