Packers Hungary Club

Week 14 – Beharangozó

Atlanta Falcons - Green Bay Packers

2018.12.09. 19:00, Lambeau Field, Green Bay

Az legutóbbi mérkőzésünk óta eltelt időben kétségtelenül a legfontosabb hír az volt, hogy Mike McCarthy vezetőedzőt elküldte a csapat. Az új HC keresése és a körülötte felreppenő pletykák teljesen elfeledtették, hogy a szezonnak még nincsen vége és bizony még legalább 4 mérkőzésünk hátravan a kijelölt vezetőedzővel. Az első rögtön ma este hazai pályán a Falcons ellen.

Előzmények

A Falcons mérlege 4-8 amivel a 4. helyen állnak az NFC South csoportban. Ha nálunk elmondhatjuk, hogy már csak matematikai esélyünk van a továbbjutásra akkor ez rájuk is igaz. A legutóbbi 4 mérkőzésüket elvesztették és ráadásul 6 forduló óta képtelenek 20 pontnál többet feltenni a táblára ami igen meglepő egy olyan csapattól ahol Julio Jones is játszik és az elmúlt években mint rettegett offense tekinthettünk rájuk. A Packers az idegenbeli nyeretlenségi széria mellett elvesztette hazai veretlenségét is és attól a Cardinalstól kapott ki aki inkább az 1/1-ért állt harcban. Rengeteg játékosunk került IR listára, de ez sem lehetett indok így a vereség a HC fejébe került. Joe Philbin lett a megbízott HC a hátralévő mérkőzésekre.

Utolsó összecsapás

Az utolsó összecsapásunk 2017-ben volt Atlantában ahol a Falcons simán (34:23) legyőzte a Packerst. Míg nálunk a futások nagyon nem működtek addig Freeman és Coleman simán szétzilálta a védelmünket. Előbbi 2 TD-t is szerzett.

A mérkőzés

Sokan azon a véleményen vannak, hogy pihentetni kellene a sztár játékosainkat, nehogy összeszedjenek valami komoly sérülést hisz a PO esélyeink minimálisak. Hál Isten az NFL-ben ritrán gondolkodnak így. Egyrészt mint szurkoló -aki a "rövid" szezonban lehet csak 16 mérkőzésen látja a csapatát-  én győzelmeket akarok látni a csapattól. Nem akarom, hogy Raiders legyünk ahol szerintem már néha megalázó szurkolónak lenni annak ellenére, hogy a jövőjük szempontjából még jól is elsülhet a dolog. Másrészt a játékosok a saját állásukért, jövőjükért játszanak. Az új HC érkezésével akár komolyabb tisztogatás is lehet a csapatnál és hát nem sok tuti hely van jövőre... Ehhez kell az egész csapat, hogy teljesebb képet lássunk és a vezetőség könnyebben tudjon döntést hozni. Az újoncoknak (és Kumerownak) pedig lehetőség éles meccsen megmutatni a tudásukat. (MVS, EQ vagy Kumerow is Rodgers mellett kell, hogy jól szerepeljenek). Harmadrészt pedig a hosszú holtszezon miatt ritka az olyan sérülés amiből nem lehet felépülni. Nyilván, ha valaki már most sérüléssel bajlódik akkor azt ne eröltessük, de ha valaki egészséges akkor játszon.

Ugyan mindkét csapat közelebb van az 1/1-hez mint a PO részvételhez, de ez nem zárja ki azt, hogy egy nagyszerű mérkőzés legyen. A Matt Ryan vezette O bármikor okozhat kellemetlen meglepetést az ellenfelének, míg a Packers bizonyíthat, hogy valóban Mike McCarthy volt minden probléma okozója. Bár e utóbbi felöl kétségeink vannak azért az könnyen lehet, hogy ma a lelkesedéstől vezérelve hirtelen minden labdát elkapunk, nem esünk orra egy vakondtúrásban, a visszahordóink ha más nem elfutnak messze a labdától és még Crosby is visszaszerzi a bizalmat.

Ami döntő lehet

  • Joe Philbin és a csapat kapcsolata. Nyilván 1 hét alat nem lehet nagy dolgokat csinálni, de a Cards elleni lélektelen játék legalább eltűnhet. A vezetőség elmondta, hogy Philbin is reális alternatíva a HC posztra így a következő mérkőzések döntőek a jövője szempontjából. Az összeesküvéselméletek kedvelői figyelhetik, hogy a csapat akarja e őt vagy már most a megbuktatására törekednek.
  • Falcons WR-ek és a Packers secondary. Julio Jones, Sanu és a már 8 TD-nél járó újonc Ridley is, ha játszanak sok borsot törhetnek a fiatal védőink orra alá.  Reméljük Alexanderék ismét jól állják majd a sarat.
  • Sérültjeink pótlása. 12 játékosunk van már IR listán és a többségük kezdő. Az ő elvesztésük komoly érvágás és egy-egy rossz play után ezt nem szabad elfelejteni. A Falcons lehet az a csapat ahol a cseréink tudják kicsit a saját önbizalmukat növelni.
  • Aaron Jones és Davante Adams. Érdeklődve várjuk, hogy az új HC ad e több lehetőséget a bombaformában lévő Jonesnak. De ha így is lesz Adams vállán ismét nagy nyomás lehet hisz a keretben lévő elkapóink jó részének még nem sikerült a bizonyítás és aki már bizonyított (Cobb) sajnos ő is gyengébb a kelleténél.
  • Turnover. Az utóbbi mérkőzéseinken voltak buta labdavesztéseink amit jó lenne már elfelejteni. Ha nem így lesz akkor nagyon megnehezíthetjük a saját dolgunkat

Összegzés

Ha az elmúlt hét eseményei után arról beszélünk, hogy a jövőre koncentrálunk akkor ez akár egy ideális mérkőzés is lehet az induláshoz. A liga egyik legrosszabb védelme ellen játszunk akik könnyen nyelik a yardokat földön és levegőben egyaránt. (de ezt mondjuk már hallottuk a múlt héten is) Új HC van a csapatnál és még az sem zárható ki, hogy ő marad így a játékosok bizonyítási vágya nagy lehet. Eleve, ha egy új edző érkezik az egy kis lökést adhat a csapatnak. A mi múlt heti játékunkat látva pedig akár azt is mondhatnánk, hogy annál nincsen lejjebb. Packers győzelmet várunk és azt, hogy lesz végre lendülete a csapatnak és azt is, hogy az arcokon nem a szenvedést látjuk hanem azt, hogy ha kell meghalnak a pályán a csapatért!

A mérkőzést a Sport TV nem közvetíti, de természetesen lesz stream elérhetőség és chat is az oldalon.

Go Pack!

shop giay nuthoi trang f5Responsive WordPress Themenha cap 4 nong thongiay cao gotgiay nu 2015mau biet thu deptoc dephouse beautiful