Packers Hungary Club

Week 14 – Értékelő

Atlanta Falcons - Green Bay Packers

20 - 34

Meglepően jó játékkal rukkolt elő a csapat a múltheti Cardinals elleni vereség után, hogy ez McCarthy távozásának köszönhető, vagy sem, azt megállapítani nem a mi asztalunk, így mi inkább csak a meccs részleteit tekintjük át részletesen.

A mérkőzés

A szurkolók részéről a csapat iránti lojalitás soha sem lehet kérdéses Green Bay-ben, még egy olyan csúnya hazai vereség után se, mint amilyet a múlt héten szenvedett el a Packers hazai pályán a Cardinals ellen. Ennek megfelelően a Falcons ellen újra csordultig megtelt a Szentély és most már az időjárás is a megszokott Fagyott Tundra dermesztő katlanává változtatta a kultikus stadiont. S, hogy ez a fagyos idő kinek kedvezett? Természetesen a hazaiaknak, akik már hozzászoktak a farkasordító hideghez.

Statisztikák

A mérkőzés legfontosabb történései egy rövid videóban összefoglalva:

Pozitívumok

Akadt jópár pozitívum:

 • Aaron Rodgers végre megint a klasszis formáját mutatta, igaz az MVP formáját meg sem közelítette, de az utóbbi hetekhez képest sokkal jobb számokat produkált: 
 • Aaron Jones már stabilan hozza a kiváló játékokat hétről hétre, a mostani teljesítményére se lehet egyetlen rossz szavunk sem. Ami külön örömteli, hogy a futás mellett elkapásoknál is nagyon jól használható Jones, ugyanis  jó keze van ahhoz is. 
 • Labdákat szereztünk! Ennek nagyon lehet és kell örülni, mert eddig inkább csak labdá(ka)t vesztettünk. Most végre az újonc Jaire Alexander és a rutinos Bashaud Breeland révén sikerült, ráadásul az utóbbiból még TD-t is sikerült összehoznunk.
 • A sérülésből visszatérő Randall Cobb végre újra megvillantotta a tehetségét, Davante Adams mellett most ő is TD-t ünnepelhetett végre a Lambeau-n.
 • A védelemből (a szokásos) Blake Martinez mellett az újonc (CB) Jaire Alexander érdemel külön említést.  Igaz Alexander nem (mindig) bírt a kiváló Julio Jones-al, ám tapasztalatszerzésnek ragyogó lehetőség volt számára ez a mérkőzés a klasszis ellen. 
 • Clay Matthews szembetűnően magasabb sebességfokozatba kapcsolt, az utóbbi mérkőzéseken érezhetően jobban "harap", az alapszakasz végének közeledtével ez nem meglepő, hisz neki az esetleges green bay-i levezető éveiért  kell most maximálisan oda tennie magát. 
 • A futás elleni védelmünk jól megoldotta a feladatát, az is igaz, hogy a Falcons jelenlegi futó egysége Devonta Freeman nélkül igencsak foghíjas, ám a jelenlegi Tevin Coleman-Ito Smith duo sem rossz páros, és bár 105 yardot össze nyargaltak, de mégsem tudtak TD-t szerezni ellenünk még az END ZONE-unk közelébe érve sem. 
 • Volt némi kísérletezés az edzői stáb részéről a speciális egységben, Jaire Alexander punt visszahordással próbálkozhatott (nem sok sikerrel, még fumblizott is egyszer, de szerencsére visszaszerezte), míg (WR) J'Mon Moore kick return-t csinálhatott, ami viszont egész jól sikerült (26 yard), tehát nem kizárt, hogy Moore lehet Trevor Davis utódja ezen a poszton.
 • Egyik rúgását se fújta el a szél ezen a találkozón a kicker-ünknek, Mason Crosby hibátlan volt, pedig az egyik mezőnygólt 50 yardról kellett berámolnia, amit minden további nélkül meg is tett. 
 • Természetesen (CB) Bashaud Breeland remek pick six-e mellett sem mehetünk el szó nélkül, a rutinos veterán corner egyre jobb formába lendül ami kifejezetten jót tesz a gyengélkedő passz elleni védelmünknek.

Negatívumok

Akadt néhány dolog, ami hagy némi kívánni valót maga után:

 • A támadófalunkon erősen érződött a kezdő emberek hiánya (pl: Bulaga, Bell), ennek megfelelően Rodgers kénytelen volt hamar szabadulni a labdától, illetve szokás szerint menekülni. Még így is négyszer bezsákolták és 5 QB hit-et is kapott.  
 • Aaron Jones-t természetesen itt nem negatívumként említjük, viszont értetlenkedve láttuk, hogy az első nagy játékrészben alig volt pályán a kiváló formában lévő RB-nk. Tehát negatívumként most azt hoznánk fel, hogy ismét nem volt annyit játékban, amennyit elvárhattunk volna. Joe Philbin kicsit az A-rod SB időket idéző passzjátékokkal próbálkozott a meccs első szakaszában, amik úgy-ahogy működtek, azonban egy ilyen jó képességű futó padoztatása mint Aaron Jones,  véleményünk szerint nem volt túl jó elgondolás az ideiglenesen kinevezett vezetőedzőnktől.
 • Kissé javult ugyan a secondary-nk játéka, de a liga elit Julio Jones és a másik rutinos elkapójuk Mohamed Sanu még nagy falat volt. Jones, Justin Hardy  és Sanu neve mellé összesen több mint 200 elkapott yard került fel a statisztikába, amihez sajnos a cornereink elég sokszor csak statisztálni tudtak.  
 • JK Scott gyengébb napot fogott ki, egyetlen punt-ja se repült be az ellenfél 20 yard-osán belülre és az átlaga is elmaradt a szokásostól (46 yard körül szokott átlagolni, most csak 43 yard volt)
 • Volt némi extra feszültség a játékosok közt, ebből adódóan megint elég sok volt a ránk dobott zászló (hatszor büntettek minket, összesen 37 yard-ot vesztettünk belőle), mitöbb egy alkalommal még kisebb csetepaté is kialakult (OL) Lucas Patrick körül a pályán, amikor Rodgers megfutott egy first down-t .  
 • Jimmy Graham szereplése (a törött ujja ellenére) továbbra is csalódás. Igazából látszik rajta nagyon az akarás, ám a játékok során nem jut elég szerephez. Sajnos előfordult nála utóbb néhány labda ejtés és nem kizárt, hogy emiatt nem bíznak benne eléggé a játékhívások kiválasztásánál.  
 • Az újonc elkapóink (Marquez Valdes-Scantling és Equanimeous St. Brown) még mindig nem tudnak eléggé felnőni a feladatokhoz, pedig jól láthatóan újabban  be vannak vonva a gyorsabb játékokba, főként a rövid passzos scrimmage passz- slant formációknál. Fejlődésük megkérdőjelezhetetlen, ám sok hibával játszanak egyelőre. Ráadásul Jake Kumerow se villantott, pedig nagyon vártuk 🙂 
 • A passz siettetésünk  Clay Matthews éledezése ellenére is gyenge volt ezen a találkozón, az egyetlen sack-et a hínárhajú veterán klasszisunk osztotta mi a vendég irányítóra. Alig tudtunk nyomást helyezni Matt Ryan-re, Kyler Fackrell beleszürkült a front seven-ünkbe és a legtöbbször csak tisztes távolságból szemlélte Ryan tevékenységét, ráadásul Dean Lowry is kissé eltűnt az  elmúlthetek jó szereplése után.  

Összefoglalás

Ez sem volt egy túl szép győzelem (illetve dehogynem), de most a legfontosabb, hogy megvan! Ráadásul szinte minden jól alakult az NFC berkeiben számunkra ebben a fordulóban. Ebből adódóan kissé meglepő módon továbbra is él a (matematikai) esélyünk a rájátszásra. Ennek megfelelően kell tovább mennünk, a szeles Chicago nem kevésbé legendás Medve barlangjába. Most ugyan mi leszünk papíron az esélytelenebbek a Soldier Field-en, ráadásul tele vagyunk sérültekkel, de mégsem lehetetlen küldetés hazai pályán meglepni az időközben megacélosodott Bears gárdáját.

shop giay nuthoi trang f5Responsive WordPress Themenha cap 4 nong thongiay cao gotgiay nu 2015mau biet thu deptoc dephouse beautiful