Packers Hungary Club

Week 16 -beharangozó

Green Bay Packers – New York Jets

2018. 12. 23. MetLife Stadium

Bevezető
Az  végső hajráját játszák az esélyes csapatok, mi idén ezt az időszakot már az esélytelenek nyugalmával tudjuk átélni.
Vasárnap este a Green Bay Packers a New York Jets csapatával néz szembe. A Packers utazik, a MetLife Stadium ad otthont a meccsnek. A Jets játékosai tehát hazai pályán játszanak, akárcsak a múlt héten.
Időjárás tekintetében semmi különös nem várható: napsütés, 6 Celsius fok.

Packers előzmények
5-8-1 mérleggel áll a csapat az idei szezonban. Mint minden évben, most is volt lehetőség átélni izgalmas és szép győzelmeket, csúnya veszteségeket, mélypontot. Az optimista szurkoló folyamatosan reménykedett, hogy elérhető a PO, azonban ez a remény egyre halványodott. Nem megszokott esemény, hogy a szezon közepén edzőváltás történjen. A vezetőség elhajtotta M. McCarthy-t, azonban az merész gondolat lett volna, hogy ezzel megoldódik a csapat teljesítménye is, minden rendben lesz, és bár kevés az esély a tovább jutáshoz, de az mégis valóra válhat. Mindenesetre jobb lett volna, ha legalább innentől a győztes meccsek száma gyarapodik.
Csapatjátékról van szó, így nem lehet kategórikusan kijelenteni, hogy a szezon kin vagy min ment el. Változtatni nem lehet már rajta, viszont szépíteni még igen.

Jets előzmények
4-10 mérleggel állnak, és így kb. elmondhatjuk, hogy egy hasonló kaliberű csapattal állunk szembe.
Ebben az évben draftolt irányítójuk, S. Darnold ígéretes karrier előtt áll. Hátrálatató tényező volt azonban sérülése, ami miatt három meccset is ki kellett hagynia. Visszatérése után teljesítménye javult: 62 passzból 40 sikeres, 3 TD, és csak 1 INT, míg korábban 3 meccs alatt hetet is dobott. Az amúgy is örök mozgásban levő irányító 10 futásból 45 yardot gyűjtött be. Rookie még, van mit tanulnia, főképp segíteni az együttműködést csapattársaival.

 

A mérkőzésről
Mivel mindkét csapat tét nélkül lép pályára, így esélyes, hogy az elsőszámú játékosok kispadra kerülnek, és olyan játékosok fognak játszani, akik a szezonban kevés/kevesebb lehetőséget kaptak arra, hogy megmutassák tehetségüket. Az sem kizárt, hogy A. Rodgers helyett Kizer kapja meg az irányítás lehetőségét.
Amennyiben mégis a teljes létszámból lehet csemegézni, íme néhány játékos, akikre érdemes figyelni:
Packers oldalról kiemelendő (WR) Davante Adams neve, aki ebben a szezonban 100 elkapást, 1315 yardot és 12 TD-t szerzett. TD területén 2016-ban is ezt a teljesítményt hozta, így ha sikerül még neki hozzátenni, saját egyéni rekordját dönti meg. POTW szavazatotok alapján két alkalommal is a kupa mellett olvashattuk nevét.
(ILB) Blake Martinez szinte minden meccsen megvillantotta tudását. Erre a szezonra eddig 80 tackles és 4 sack íródott be neve mellé.
Jets játékosok közül figyelemre méltó (WR) Robby Anderson, aki ebben a szezonban 588 yardot, és 5 TD-t tudhat magáénak eddig.
Másik (WR) pozícióban játszó A. Roberts szintén megnehezítheti a Packers dolgát, illetve ott van még (LB) J. Jenkins, aki eddig 7 sack-et és 23 tackle-t tudhat magáénak.

Érdekességek
– A már említett Davante Adams biztosan ki lesz élezve az elkapásokra, hiszen eddig kereken 100 elkapása van, és ha a hátralévő két meccsen még szerez hozzá 13-at, akkor nem csak saját határait lépi túl, hanem megdönti S. Sharpe egyéni rekordját is, aki 1993-ban 112 elkapással tartotta a rekordot.
– Ha a Packers ezt a meccset behúzza, megvan az első idegenben nyert meccse a 2018/19 – es szezonban.
– Decemberben nem gyakran zavar le találkozót a két csapat, ez lesz a harmadik alkalom 1981 és 2002 után.
– A MetLife Stadion utoljára 2013-ban fogadta a Packerst.

shop giay nuthoi trang f5Responsive WordPress Themenha cap 4 nong thongiay cao gotgiay nu 2015mau biet thu deptoc dephouse beautiful