Packers Hungary Club

Week 16 – Értékelő

Green Bay Packers  - New York Jets

44 - 38

 

Ez ám a meglepetés! Pontzuhatag és igazi rájátszás hangulatú szuper izgalmas csata lett a Jets elleni mérkőzésből, amit mi szurkolók kicsit sem bánunk. Az elején kissé elveszettnek tűnt a csapat, de aztán kétszer is sikerült 2 TD hátrányt ledolgozni és a rendes játékidő döntetlen állása után egy remek drive-al és Adams elkapott TD-vel végre összejött ebben a szezonban is az idegenbeli győzelem.

A mérkőzés

A hangulatra egy rossz szó se volt mondható a vasárnapi találkozó kapcsán, hisz a MetLife Stadion közönsége a Jets idei gyenge szereplése ellenére is telt házzal és óriási lelkesedéssel várta kedvenc csapatát. Mivel New York nem fényévnyi távolság Green Bay-től, így nem meglepő, hogy Packers drukkerek is akadtak szép számmal a mérkőzés nézőterén. Az időjárás ugyan hűvös volt (Karácsonykor milyen legyen?), de alapjában véve nem volt semmi rossz tényező, mely negatívan befolyásolta volna a meccs kimenetelét (Hó, jég, nagy fagy)

Statisztikák

 

Most aztán érdemes újra nézni a meccs legszebb pillanatait, hisz bőven akadtak szép momentumok:

Pozitívumok

Végre akadt bőven pozitív momentum:

 • Legelőször karmesterünket, Aaron Rodgerst kell, hogy kiemeljük, a számok magukért beszélnek! Ezzel a győzelemmel Rodgers elérte a 100. NFL alapszakasz győzelmét. 
 • Jamaal Willaims vállára nagy súly nehezedett, hisz egyedül vitte a futó játékunkat ezen a héten is. Panasz nem lehet rá, odatette magát becsülettel, 95 yard és egy futott TD került be a neve mellé a statisztikákba. 
 • Végre az elkapóinktól is láthattunk szép játékokat, főként az újonc Equanimeous St. Brown villantotta meg tudását, 5 elkapásból 94 yardot teljesített, de mellette a közönség kedvenc Jake Kumerow is bemutatta első NFL TD elkapását, illetve a másik újonc Marquez Valdes-Scantling is össze szorgoskodott 75 yardot elkapásokból. 
 • Davante Adams továbbra is külön említést kíván, hisz az immár elit kategóriába sorolható elkapónk, most se kellett csalódnunk benne, hisz a meccsnyerő TD-t most is ő kapta el a hosszabbításban, de emellett a métkőzés folyamán is nagyon hasznosan dolgozott (71 yardot kapott el) és messze ő kapta a legtöbb átadást Aaron-tól, ami jól jelzi, hogy ő a legbiztosabb célpontja. 
 • A meccs végére jó volt látni újra azt a lendületet, amelyet korábban megszokhattunk a támadó egységünk játékában. Rodgers szemmel láthatóan régebbi önmagát idézte játékával és a küzdeni akarásának szép eredménye lett. Ebből  jól látszik mennyit számít a vezér alak motivációja, mely sokat lendíthet a többi játékos morálján. 
 • A fiatal és beugró játékosaink integrálódása ugyan nem pótolhatja teljes mértékben a rutint és az éveket, ám mégis meg kell, hogy jegyezzük, ezen játékosok szépen helyt állnak, igyekezetük, agilitásuk és küzdeni akarásuk megkérdőjelezhetetlen. 
 • A védelmünkből most Josh Jones emelkedett ki (persze csak Blake Martinez mellett), 12 szereléséből 6 egyéni volt, ezzel az egyik leghatékonyabb védőnk volt a Jets ellen.

Negatívumok

A győzelem ellenére akadt jó pár negatívum:

 • A speciális egységünk katasztrofális mélységekbe süllyedt, a 99 yardos Andre Roberts TD  mellet további, több mint 140 yardot engedtek visszahordásokból és emellett 2 fumble-t is csináltunk a mi visszahordásainknál. 
 • JK Scott punter-ünket úgy látszik a baba pelenkázás nagyon kimeríti, ugyanis az utóbbi meccseken ehyre gyengébben teljesít, most is mindössze 34 yardot átlagolt és a 3 rúgásából egy sem szállt be az ellenfél 20 yard-ján belülre.
 • A passrush-unk továbbra sem muzsikál valami jól, igaz most Kyler Sackrell beköszönt Sam Darnold-nak egy zsákolással, de ettől függetlenül a legtöbbször rengeteg ideje volt a fiatal irányítónak, szinte zavartalanul megcsinálni a játékokat.
 • Továbbra se tud a secondary-nk felnőni a feladataihoz, most 341 elkapott yardot és 3 elkapott TD-t szedtek be, egy elitnek igencsak nem nevezhető újonc QB vezette Jets offense ellen.
 • A támadó falunk továbbra sem képes megfelelően védeni Aaron Rodgerst, ennek ismét meglett az eredménye, 4 sack és 12(!) QB hit landolt karmesterünkön a mérkőzés folyamán. 
 • A sérülések még most sem kímélik a csapatot, ezen a derbin is kiesett pár fontos kezdő játékosunk, köztük (CB) Jaire Alexander, (WR) Equanimeous St. Brown és (G) Lane Taylor.
 • Sajnos a szabálytalanságok terén sem voltunk valami jók, 10 alkalommal dobtak ránk zászlót amelyekből összesen 86 yardot vesztettünk ami tetemes! 
 • Jimmy Graham játéka egyre nagyobb csalódás. Az elitnek számító TE ahhoz képest, hogy szinte minden támadó snap alkalmával fent van, alig észrevehető a pályán. Ráadásul az igazi erősségéből, az endzone target funkciójából pedig még mondhatni semmit se láthattunk. Lassan Lance Kendricks túllép Graham-en és ez nem túl jó ómen a 32 éves sztár tight end-nek.

Összefoglalás

Nem igazán lehet mit összefoglalni ezen a meccsen, hiszen tétje nem volt, s ezzel tulajdonképpen le is írtunk mindent. A presztízs persze megkívánta a jó szereplést, de valljuk be őszintén önmagunknak, hogy a fiatal játékosok rutin szerzésén kívül ez a meccs már nem sok hasznot hajthatott. Az idegenbeli győzelem tétje nem volt igazán mérvadó, de szívderítő látvány volt látni, ahogy küzdött a csapat annak ellenére is, hogy valójában igazi tétje már nem volt a találkozónak. Bizonyára sokan úgy gondolják, hogy ezzel a győzelemmel csak rontottuk a jövő évi draft pozíciónkat, ám nem szabad elfelejteni, hogy sokaknak (nem csak a játékosoknak, hanem edzőknek és egyéb szakembereknek)  ezek a maradék meccsek a jövőjük megalapozásának lehetőségei, szóval nekik még továbbra is bizonyítaniuk kell, így az utolsó fordulóban a Lions ellen sem várható alibizés, pláne a Lambeau Field-en a szezon záró meccsén.

shop giay nuthoi trang f5Responsive WordPress Themenha cap 4 nong thongiay cao gotgiay nu 2015mau biet thu deptoc dephouse beautiful