Packers Hungary Club

Weekly Vince – week 14

Szia, Lehet hogy többre megy most a csapat ezzel a drámai leolvadással, mint egy PO-ba jutással és onnan kizúgással, mert még egy évig menne az agonizálás. McCarthy nem tudott megújulni ennyi évet eltöltve abban a székben, de ettől még jó edző, az eredményeit nem lehet megkérdőjelezni. Egyetértek hogy menni kellet (sok szerencsét egy másik csapatnál, akivel lehetőleg nem akadunk össze gyakran!), de tavaly vagy lett volna szerencsés a menesztés – de gondolom nem találtak jobb opciót vagy hezitáltak. Ez a döntés most így a szurkolók és Rodgers nyomására/hisztijére született? Mi értelme van nekifutni egy ideiglenes edzővel. Mit lehet építeni / átmenteni ebből a következő évre? Nekem Rodgers viselkedése nem tetszik, bár megértem több év frusztrációját. Remélem még időben észbe kap majd, mert el kell döntenie majd 1 éven belül hogy nagy pénzt vagy gyűrűt akar magának. Akárki jön HCnak is a következő évre, építkeznie kell és kevés sapka alatti pénzből csak kisebb csodával lehet nagy csapatot építeni a GM-nek és akármelyik felálló edzőcsapatnak. Mit gondolsz? Köszi! – Zoarden

Az egész edzőváltás abszolút érett idénre az idei év lejtmenete után, de az időzítés valóban nagyon meglepő. Igazából nagyon racionális magyarázat hogy miért így szezon közben nemnagyon szivárgott ki. Egy olyan dologra tudok gondolni amit nagyon remélek hogy a valóságban nincs így: Joe Philbinnek adni egy esélyt hogy megragadja az állást. Mielőtt a Miaminél leszerepelt Philbint nálunk nagy tehetségnek tartották, ő koordinátorkodott Rodgers rekord döntő évei alatt. El lehet képzelni hogy esetleg neki egy házon belüli esély adása ez a pár hét, de nagyon remélem hogy nem, mert az nem lenne igazából megújulás, abban pedig mindenki egyetért hogy most arra van szükség.

Építeni a következő évre jelenleg azt kell, hogy személyi döntéseket kell hozni egy kazal játékosról – a múlt heti Weeklyben kifejtettem kikkel kapcsolatban mi jelenleg a véleményem, de meg kell nézni az amerikai kifejezést használva kinek a tankjában mennyi benzin maradt, mennyire fizetnénk múltat és mennyire jövőt ha az adott játékosokkal hosszabbítunk. A mi székünkből nézve ez a legfontosabb szempont. Benne lenni, átélve, nyilván fontos a jövő évi csapat mentalitása szempontjából hogy az idei év hogyan fejeződik be. Más szellemiségű lesz a jövő év eleje ha most kikapunk még több meccsen és tegyük fel egy 5-11es csapatként megyünk neki a jövő évnek, és más hogy ha 8-7-1el, ami nem playoff, de győztes record. Ez egyébként a helyzet egyik faramucisága, amiről szintén beszéltünk már – a csapatnak draft szempontból jobb lenne ha innen csak rosszul szerepelne, hiszen magasabban pickelhetnénk, vagy jobb játékost, vagy ugyanazt plusz értékeket halmozva a letradel (mint idén tettük). A pszichológia és a játékosértékelés, illetve az NFL természete (mindenki a saját kontraktusáért játszik) nem teszi lehetővé a tankolást, de ebben a helyzetben nem jönne rosszul. A nyilatkozatok alapján egyértelműnek tűnik hogy mi is a pszichológiai rendbetevés felé hajlunk, és egy jó szezonvéget akarunk összehozni.

Rodgers most kötötte a szerződését, most még semmit nem fog változtatni vagy lemondani. Ha két éven belül nincs Super Bowl és már 37 éves lesz, úgy gondolom akkor elkezd majd jobban gondolkodni azon hogy mit tud tenni azért hogy több gyűrű legyen. A kevés pénzből jó csapat alapelve a kiváló draftok, ennek az elmúlt három évben elég jó draftokkal megágyaztunk. Ha jövőre hozunk egy olyan impact draftot mint idén – és két első körünk is lesz rá! – akkor ez meglehet, ideiglenesen. Hosszú távon ugye ugyanúgy meg kell fizetni a draftolt sztárokat is….

Felröppentek olyan pletykák, miszerint Rodgers is rátett arra, hogy MM elmenjen. Erről mi a véleményetek? Szerintem egy QB-nak nem ez a feladata, és hiába GOAT meg franchise QB azért ő mégis csak egy játékos, és azt kéne tennie amit az edző mond neki. Ha tényleg ilyen a mentalitása, hogy fognak új HC-t találni? Majd Rodgers fogja interjúztatni? 😀 Mert kérdés, hogy ha idehoznak egy kemény HC-t, akkor Rodgers mennyire fog “behódolni” neki. Ugyan így, egy fiatal egyetemi edző esetén, ahogy azt már Vince korábban kifejtette. Köszi a választ! – TokenD

Hogy Rodgers mennyit tett direkt az edzőcseréért, az egy nagyon ellentmondásos kérdés. Nem zörög a haraszt ha nem fújja a szél alapon biztosak lehetünk benne, hogy konfliktusok voltak az edző és QB között. Ezt tudva megdöbbentő volt nekem megnézni Rodgers öltőző interjúját McCarthy elengedése után. Egy végtelenül szomorú ember beszélt abban, McCarthyval való nemcsak szakmai kapcsolatáról, de barátságáról is, ami nagyon fog hiányozni neki. Ez alapján úgy tűnik, hogy vélhetően ezek normális, kisebb munkakonfliktusok voltak inkább, amiket a sajtó fújt fel, és Rodgers nem akarta edzője távozását. Nem direkt azonban mindenképpen szerepe van benne neki is, ahogy sok más csapattagnak is – ők játszottak. Ha jobban tették volna, nincs edzőváltás. Többször írtam már a kockázatvállalást, nagy play keresési faktort Rodgersnél ami sérüléshez és biztos checkdownok kihagyásához vezet – ezek pedig a west coast rendszer alapjai. Akárki lesz az új edző, az szinte garantált hogy a csapat a jövőben is west coast rendszert fog futtatni, így ezt a problémát a következő edzőnek ugyanúgy meg kell majd oldania. És ebben valóban kulcskérdés hogy Rodgers mennyire fog rá hallgatni – nézzük ezt meg egy másik kérdés lencséjén keresztül.

Az lenne a kérdésem, hogy szerinted egy fiatal, esetleg NCAA edző vagy egy már kipróbált szakember legyen a HC? – Bálint

A valós kérdés ugyanis szerintem nem ez. Akárkit is hozunk, nem lesz meg alapból a tisztelet, “behódolás”, azt ki kell érdemelni az első időszakok közös munkája alapján. Valójában tehát olyan személyiséget, karaktert keresünk, aki meg tudja ezt oldani Rodgerssel. Tud annyi időt nyerni a legelején, hogy a játékosok (elsősorban Aaron), megértsék a koncepciók, beálljanak mögé, és lássák is hogy az sikeres.

Azt már kifejtettem hogy én a kipróbált szakemberben az NFL-ben nemnagyon hiszek. Nagyon szerencsés körülmény kellene ahhoz, valamilyen személyes összeveszés, családi helyzet stb, hogy egy bizonyítottan jó és jelenleg is jó edző elérhető legyen. A kipróbált szakemberek akik elérhetőek általában épp leszerepeltek utolsó időszakukban, és onnan kell újra felépíteni magukat – lásd pont olyanok mint Mike McCarthy. A szomszéd fűje mindig zöldebb, de minek nekünk más csapat Mike McCarthyja? Inkább azt a következő Mike McCarthyt kell megtalálni akit felvettünk, egy feltörekvő koordinátort vagy esetleg egyetemi edzőt. Fontos megjegyezni, hogy Gutekunstot annyira nem ismerhetjük még ezért nem egyszerű megítélni, de úgy gondolom amit a csapat tenni fog és amit én tennék, azok bőven különbözhetnek – a fenti olyan szempontból közelíti meg, hogy én mit tennék.

 

shop giay nuthoi trang f5Responsive WordPress Themenha cap 4 nong thongiay cao gotgiay nu 2015mau biet thu deptoc dephouse beautiful