Packers Hungary Club

2019 keretértékelő és szezonelőzetes

Miután az előző draftra való készülés nagy részét még Ted Thompson végezte, Brian Gutekunst első teljes offseasonját vezethette idén, mindezt teljesen új szakmai stábbal a mostanra megelégelt és megfásult Mike McCarthy helyett. A feladata egyértelmű: bajnokcsapatot építeni Aaron Rodgers köré, megadni a lehetőséget hogy ki tudjunk használni egy generációs irányító tehetséget. Az első próbálkozással, vagyis a 2019es Packers rosterrel és stábbal kapcsolatban kicsit szkeptikusak vagyunk, de nézzük át kikről is van szó és miért érzünk így.

1. Coaching staff – Matt LaFleur HC, Nathaniel Hackett OC, Mike Pettine DC

McCarthy menesztése után válaszút előtt állt a csapat. Hozzunk egy védekező felfogású vezetőedzőt hogy kiegészítse Rodgers zsenialitását a másik oldalon, vagy inkább támadót hogy együtt dolgozzon vele? Mivel Pettinel a csapat elégedett volt, így utóbbi mellé esett a döntés. Lehetett volna hozni valami “nagy öreget”, de a csapat egy fiatal tehetségnek akart lehetőséget adni. Ez Pederson, McVay és hasonszőrű társai sikereit elérve egy jó iránynak tűnik, azonban a konkrét emberválasztás egészen kérdőjeles. Matt LaFleur, a “támadó guru”, a Titans tavalyi rettegett offensét vezette, egészen a 25. legjobb offense dicsőséges címéig. Aki nézett tavaly Titans meccseket (például mert Mariotával vagy Corey Davisel átkozta meg tavaly a fantasy sors, vagy csak szimplán mazochista), hogy nevetségesen döcőgősen ment a passzjáték, a 3000 yardot sem sikerült átlépni. Az egyetlen fénypont a szezon második felében elővett Derrick Henry feléledése volt. Ezzel lényegében ki is merítettük a LaFleur pozitívumokat: hátha jobban fogja használni Aaron Jonest mint elődje. Nyilvánvalóan nagy szerepet játszott hogy ő volt McVay mellett a QB coach Atlantában (Shanahan alatt), és  OC az első Ramses évben. Reméljük többet lesett el tőlük, mint amit tavaly megmutatott.

Az OC személye egy támadó vezetőedzőnél általában kevésbé hangsúlyos, de azért gondolhatnánk hogy ide valaki olyat neveztünk ki, aki talán kicsit rutinosabb. Ezesetben tévednénk, Nathaniel Hackett is mindössze 39 éves, így akár sokáig is a szolgálatunkban állhat – ehhez mondjuk érdemes jobb offenset a pályára tennie majd, mint 2016 és 2018 között sikerült a Jaguarsnél.

A védelem koordinátora ismét Mike Pettine, aki hármójuk közül mindenképpen kiemelkedik. Azon edzők közé tartozik akinek a vezetőedzői szék túl nagynak bizonyult, de a védelmekből összetett rendkívül kemény egységeket a Jetsnél és a Billsnél.

Összességében óriási kérdőjel a stáb, kiderül fel tudnak e nőni a feladathoz. Amennyiben a válasz nem, nem lepne meg minket ha nem lenne túl sok türelem irántuk, eddigi munkájukkal nem vívtak ki magunknak ehhez az angol kifejezést használva “hosszú pórázt”. De nézzük mivel is dolgoznak az úriemberek.

1. Irányítók – Aaron Rodgers, Tim Boyle – 2

Nagy meglepetésre a 2017-ben Browns által kezdő irányítónak pickelt Deshone Kizert egy 2018-as undrafted free agent megverte a csere irányítóért folytatott harcban. Tekintve hogy azt a Damarious Randallt adtuk annak idején Kizerért, aki még ha sztár nem is lett, de stabil teljesítményt le tudott hozni cornerben, és a Brownsnál azóta safetyben is, ez nem egy örömteli hír, jelentős tőke süllyedt el a semmibe. Persze ha Rodgers egészséges marad, akkor mindennek semmi jelentősége. Gigantikus új szerződése első évében jár, ennek hatását tavaly többször kiveséztük: az hogy nem kötött “team friendly” alkut és viszi amit megérdemel az a pénztárcájának jót tesz, az ékszerkollekciójának nem biztos. Kicsit meglepő hogy LaFleur új rendszerét a pályán egyetlen drive erejéig sem próbálta ki, az egész előszezon során 0 snapet  játszott. Ez az egészsége szempontjából hasznos, kockázatelkerülő módszer meglátjuk mennyire rozsdás első heteket eredményez majd.

 

2. Futók – Aaron Jones, Jamaal Williams, Dexter Williams, Danny Vitale (FB) – 4

Régóta mantráztuk Aaron Jones jobb képességeit a keret többi tagjához képest, és ezt tavaly bizonyította is – a használata azonban relatíve kevés snapre korlátozódott. Többet között ez vezetett McCarthy bukásához, így idén a legnagyobb kérdés Jonesal szemben hogy bírni fogja-e a terhelést. Ha igen, a liga jobbik felébe tartozó, elkapni és futni is jól tudó workhorseá válhat, mert a keret többi futója túl nagy konkurenciát nem jelent. Jamaal Williams már sokszor megmutatta hogy nem képes semmi extrát hozni ahhoz képest amit kiblokkolnak neki, Dexter Williams előszezonja pedig nem volt túlságosan zseniális, persze hatodik körös rookieként nem is vártuk hogy megváltsa a világot. Tra Carson volt még a keret határán, de a csapat három futó mellett döntött. Danny Vitale, egy a Brownsban két évig főleg blokkolásra használt fullback egészíti ki az egységet.

3. Elkapók – Davante Adams, Marquez Valdes-Scantling, Geronimo Allison, Jake Kumerow, Trevor Davis, Darrius Shepherd – 6

Adams a liga egyik legjobb elkapójává nőtte ki magát, ehhez méltő szerződést is kapott, de gyakorlatilag ő az egyetlen biztos pont az egységben. A tavalyi pickek közül J’Moon Moore teljesen alkalmatlannak bizonyult arra hogy a felé dobott labdákat el is kapja, Marquez Valdes-Scantling viszont kellemes meglepetést okozott. Ennél idén több kell, de talán ő van a legjobb pozícióban hogy szinten lépjen. Geronimo Allison sokat szerepelt a korábbi években a sérülések miatt slotban, idén kezdővé avanzsálhat. Aki valós veszély e két játékosra az egyrészt szinte akárki free agent akit az utcáról behozunk, másrészt Jake Kumerow. Utóbbi nagyon ritka sikersztori lenne, sokadik éve ez training campekben, tavalyi és idei jó preseason szerepléséhez hozzá kell vennünk hogy 2015 óta gyakorol NFL játékosokkal. Mindezek ellenére tavaly ha nem sérül meg, keretbe került volna, és idén ez sikerült is neki. Rengeteg dícséretet kap Rodgerstől, így biztosak lehetünk benne hogy nem kell hozzá sok, hogy ilyen konkurencia mellett kezdő lehessen. Trevor Davis rajongóit egy kezünkön meg tudjuk számolni, de az ő hitük töretlen, és ebben a mezőnyben ő is segítség lesz – ha máshol nem, special teamben mindenképpen. Darrius Shepherdre is főleg ez a szerep vár, érdekesség hogy ő Carson Wentztől kapott el annak idején passzokat Észak-Dakotában. Az aktív kereten kívül Equanimeous St Brown még a csapatnál van, de előszezonbeli sérülése miatt IR-re került, idén szinte biztosan nem látjuk.

Az egység pozitívuma, hogy relatíve olcsó pénzért van megoldva. Nézhetjük úgy is a kérdést, hogy Rodgers eldönthette hogy kér-e még egy elkapót, vagy inkább készpénzben kéri az árát és megoldja-ő, ezek közül az utóbbira voksolt. Ha valóban naggyá tud tenni egyet a kérdőjelek közül, akkor megérte.

4. Tight endek – Jimmy Graham, Marcedes Lewis, Robert Tonyan, Jace Sternberger – 4

Annak ellenére hogy Jimmy Graham teljesítménye és fizikai állapota nagyon messze van a Saintses időktől, ez egy elég jónak tűnő egység. Nem biztos hogy ez a yardok számában fog megmutatkozni (bár kapacitás van rá, az elkapók helyett lehet a TE-k felé kacsingatni), de az egység a liga legjobbjai között van red zoneban, és főleg Marcedes Lewis jó blokkolási karriert tudhat maga mögött. Robert Tonyan a tight endek Kumerowja, Jace Sternberger harmadik körös rookie pick pedig a draft környékén a szakértők egyik kedvenc sleepere volt. Bár ebből az előszezonban sokat nem csillogtatott, a tight endeknek kell az idő (évek) míg belelendülnek az NFL-be. Összességében a neveket elnézve több két tight endes felállást várunk mint fullbackeset.

5. Támadófal – David Bahktiari, Lane Taylor, Corey Linsley, Billy Turner, Bryan Bulaga, Elgton Jenkins, Lucas Patrick, Alex Light, Cole Madison – 9

Tavaly a két guardunk Lane Taylor és Justin McCray voltak, ők majdnem napokon belül távoztak. Taylor végül valahogy megmenekült, és bár Elgton Jenkins eddig jól teljesít, de nem bánjuk hogy megmarad az eddig stabilan teljesítő, olcsó szerződésen lévő rutin. Ha másnak nem, cserének hasznos lesz az, hiszen egy teljes támadófal úgysem tud sérülés nélkül lehozni egy szezont. Linsley és Bakthiari a liga legjobbjai között vannak posztjuk, rájuk túl sok szót nem kell pazarolni, az új ember Billy Turnerre viszont érdemes kicsit kitérni. Az elmúlt 5 évben összesen 25 mérkőzést kezdett, főleg a Broncos színeiben miután a Dolphins és a Ravens is kivágta az eredetileg harmadik körös picket. Tavalyi teljesítményét a PFF a 33. legjobb guardnyira értékelte, a csapat ezt egy 4 évre 28 milliós szerződéssel honorálta. Justin McCray ugyanezen értékelésben a 28. lett, és ő veterán minimumon volt (az ő éveivel ez 650 ezer dollár körüli összeget jelentett). A guard a liga egyik legkevésbé megfizetett és talán az egyik relatíve kevésbé fontos pozíciója, így mi fejvakargatva állunk ez előtt a döntés előtt (spoiler alert: nem ez lesz az utolsó ilyen). Egyébként Lucas Patrick sem vallott szégyent a múltban a poszton, így a guardokkal kapcsolatban különösebben nem aggódunk.

Ami miatt már inkább, hogy az egyébként kiváló Bulaga mögött nem látunk minőségi mélységet, ő pedig abszolút nem a sérülések elkerüléséről híres. Kiesésénél könnyen bajban lehetünk, mert vagy guardnak kellene tacklet játszani (erre a jelenlegi guardjaink közül igazán senki nem alkalmas, a legtehetségesebb Jenkins például kimondottan centert játszott collegeben, olyan messze a fal szélétől amennyire elképzelhető), vagy az eddig csak pár snapet játszó tavalyi UDFA Alex Lightot kellene bevetni. Az egységet Madison zárja le, akit tavaly bár draftoltunk, gyakorlatilag nem hallhattunk róla, mert mentális problémák miatt egy évet rögtön ki kellett hagynia.

6. Védőfal – Dean Lowry, Kenny Clark, Montravius Adams, Tyler Lancaster, Kingsley Keke, Fadol Brown – 6

Következő fejvakarós pillanatunk a védőfalhoz kötődik, de nem azt kell figyelni a fenti listán hogy ki van rajta, hanem hogy ki nincs. Mike Danielst, a védelem elmúlt évekbeli vezérét, azt a falembert akit általában duplázott az ellenfél, aki 2018-ban az NFL top 100 játékos listába is bekerült és akiről régóta ismert tény hogy bírkozó múltja miatt a védelem harapását, harciasságát, felspanolását leginkább erőltette, kivágtuk. A pénzből nem igazoltunk egyéb játékost, vagy hosszabbítottunk valami mást. Hogy van-e emögött valami színfalak mögötti sztori azt nem látjuk, de a Detroit Lions azonnal lecsapott a lehetőségre, és megkínálta 8 millió dollárral. A Packersnél 2,4 milliós dead money maradt utána, és a kivágással 8 milliót spóroltunk meg. Mivel a piac ezt a 8 milliót megadta, csodálkozunk hogy nem lehetett divizión kívülre eltradelni, vagy neadjisten megtartani, hogy jövőre mikor más csapat leigazolja, kompenzációs picket kapjunk érte (kompenzációs pick lejáró szerződésű játékosok után járhat, cutoltak után nem). Ha Daniels maradt volna, ligaelit falról beszélnénk, de így is erősségnek tünik. Ez főleg Kenny Clarknak köszönhető, aki a csapat egyik legjobbja (végre egy nem elpazarolt első körös pick). Dean Lowry elég stabil, de nem kiemelkedő, Montravius Adamsból pedig sérülések miatt sajnos keveset láthattunk eddig – de az rendben volt. A többiek jelenleg mind csak ígéretek, semmi rutinnal. Amíg Clark egészséges, az egységgel nem lesznek gondok.

Oct 9, 2016; Green Bay, WI, USA; Green Bay Packers defender Kenny Clark celebrates after recovering a fumble by the New York Giants in the second quarter at Lambeau Field. Mandatory Credit: Dan Powers/The Post-Crescent via USA TODAY Sports

7. Külső linebackerek – Za’Darius Smith, Preston Smith, Kyler Fackrell, Rashan Gary – 4

Teljes kicserélődés jellemzi az egységet, egyedül a szituációs pass rusher Kyler Fackrell maradt a korábbi évekből. Ő a rotációnak egy olyan eleme, akinek egyetlen fegyvere a sebessége, így lassabb falak ellen hasznos, egyébként súlytalan. Persze nem tőle várja senki a csodát, a csapat 30 milliót költött a két free agent Smithre, és az első körös pickjét Rashan Garyre. Gary az a típusú pick, akiért mi nagyon nem lelkesedünk: projekt játékos. Kiemelkedő atletikusság, de a college számok elmaradtak, és a csapat abban bízik hogy majd itt kiforrja magát. Főleg az első körös pickjeinkkel mi jobban örülünk ha esetleg kicsit kevésbé top fizikai embereket, de főiskolán kiválóan teljesítőket viszünk, azokban az esetekben bár a szupersztárrá válásra is kevesebb az esély, a teljes bustra is. Mindazonáltal a pass rusher óriási szükséglet volt, így legalább annak örülhetünk hogy jópár év hasonló helyzet után végre szántunk erre komoly picket. A két Smith kontraktusa is elég ijesztő. Za’Darius a liga 3. legjobban fizetett külső linebackere, még akkor is ha ez a szám csalóka, mert sok csapatnál az OLB nem pass rusher (4-3ban a DE tölti be ezt a szerepet). De az EDGE pass rusherekhez viszonyítva is 9., csak a csoportban körbenézve többet keres mint a Vikings bármelyik elit defensive endje. Preston sincs sokkal lemaradva, ő 18. a listán. Ekkora befektetéssel a csapat legnagyobb erősségének kellene lennie az egységnek, de sajnos alapvetően átlagos játékosokról van szó – egyikőjük sem szerzett soha több mint 8,5 sacket egy szezonban. Khalil Mack borzasztóan drága volt tavaly a Bearsnek, de látva hogy hasonló erőforrásokat mire költöttünk, valószínűleg jobban jártunk volna egy Mackel es három undrafted free agenttel. A megmentő joker Gary lehet, ha rácáfol a korai kritikákra és gyorsan felveszi az NFL ritmusát.

7. Belső linebackerek – Blake Martinez, Oren Burks,  Ty Summers, B. J. Goodson – 4

Eredetileg James Crawford volt a keretszűkítéskor a 4. linebacker, de a csapat tradelt a Giantsel és nominális áron elhozta B. J. Goodsont (megcseréljük az egyik 7. körös draftcetlinket a Giantsével, attól függően melyik lesz magasabb). Erre azért volt nagy szükség, mert a várt kezdő páros, Blake Martinez és Oren Burks közül utóbbi megsérült az előszezonban, és egyelőre bizonytalan hány hétig nem számíthatunk rá. Mögöttük így az idei 7. körös pickünk, Ty Summers kellett volna hogy kezdjen – a 7. körös rookiedat pedig nem biztos hogy nyerő formula kezdetni ha playoffba akarsz jutni. Goodson Ogletree megszerzése előtt alapkezdő volt a Giantsnél, és utána is sok snapet játszott. Nyilvánvalóan nem tartozik a liga jobbjai közé, de használható játékos egy szükségposztra. Amikor Burks felépül és az egység ereje teljében lesz, akkor jó dolgokat várhatunk – Martinez sztár linebackerré nőtte ki magát, Burks pedig olyan cover skilleket hoz a pozícióba, amivel rég nem rendelkeztünk.

8. Cornerbackek – Jaire Alexander, Kevin King, Tony Brown, Tramon Williams, Josh Jackson, Ka’Dar Hollman, Chandon Sullivan – 7

Jaire Alexander Kenny Clarkhoz hasonlóan telitalálat első körös picknek bizonyult, az NFL All-rookie csapatába is bekerült, és a tavalyi ellenfeleink edzői mind kiemelték hogy a következő cornerback sztárgeneráció egyik tagját sikerült megfognunk. Az ő helye teljsen biztos a kezdőben, a továbbiak kicsit kérdésesek. Kevin King  is jó picknek tűnik amikor a pályán vannak – sajnos ez az elmúlt két szezonban csak 15x fordult elő, és csak 10 meccset tudott ezek közül befejezni. Így a helye a másik kezdőként nem biztosított, vagy Josh Jackson (aki tavaly remek labdaérzéket mutatott, kicsit kevésbé remek cover skillekkel), vagy a nagy öreg Tramon Williams, esetleg a kiváló nyarat maga mögött tudható Tony Brown lehet. Tekintve a sok sub packaget, és az NFL irányát, ők mindenképp sokat fognak játszani 3 illetve 4 corneres felállásokban, akár kezdőként, akár nem. A fiatalok közül vagy Jacksonnak, vagy Kingnek meg kell tennie a következő lépést a fejlődésben, és kimondottan erős cornerback csoportunk lehet. Ka’Dar Hollman és Chandon Sullivan mélység akikre a special teamben is lehet számítani.

9. Safeties  – Adrian Amos, Darnell Savage Jr., Raven Greene, Will Redmond – 4 

A korábbiakhoz képest ez már egészen picike fejvakarás, de azért itt se értettük teljesen miért fizetünk ennyi pénzt Adrian Amosnak. 9 milliót átlagol 4 év alatt, miközben a tavaly eltradelt Clinton-Dix egy egyéves, 5 millió szerződést kapott épp. Kettejük közül pedig kevesen mondanák Amost a jobb játékosnak. Mindenesetre probléma szerintünk a teljesítményével nem lesz, egy jó, nem kiváló strong safetyről van szó. Darnell Savage jó választásnak tűnik mellé, sebessége miatt Amos bátran előrébb húzódhat majd a futás ellen jobban figyelni, Savage oda tud érni free safetyként a secondary minden szegletébe. Greenetől és Redmondtól túl sokat nem várunk, valószínűleg Tramon Williams fog safety poszton is be-be segíteni első számú csereként. Ibraheim Campbell korábbi kezdő Browns safety a sérültlistára került.

10. Specialisták – Mason Crosby, JK Scott, Hunter Bradley – 3

Crosby olyan kicker, aki sokáig lehoz ligaelit teljesítményt, majd egy-két hétre teljesen összeomlik, ezután pár évig megint ligaelit. Reméljük idén az elit évében lesz. Mondhatni prémium punterünk van JK Scott személyében, egy ötödik körös cetlit áldoztunk rá. A training camp és preseason alapján annyit már tudhatunk róla, hogy szép nagyot rúg a labdába! Tűkön ülve várjuk a továbbiakat. A long snapperünk még inkább prémium, a tavalyi 7. körös pick mindössze a 9. long snapper az NFL történetében aki drafton került kiválasztásra. Tavaly rendben teljesített, nincs okunk feltételezni hogy idén ez másképp lenne.

Na de mire is lesz elég ez a keret?

A liga csapatai évről évre változnak, így ezt a kérdést nem önmagában szeretnénk megválaszolni, hanem a közvetlen riválisokra is kitekintve. Nehéz helyzetben van a csapat, hiszen a Vikings gyakorlatilag all-in évben van (jövőre több embert ki kell vágniuk hogy a salary cap alatt legyenek) egy minőségi kerettel, és a a csoportgyőztes Bears is felfelé ívelőben, miközben a Lions …. létezik. Az NFC North összességében nézve az egyik legkeményebb csoport lesz, sokkal biztosabbak lehetnénk a playoffban ha mondjuk az NFC vagy AFC East lenne a megütendő szint. Régen mentünk így neki a szezonnak, de idén nem mondhatjuk el hogy “ha nem sérül meg Rodgers, a playoff szinte garantált”. Amit egy Rodgers szintű irányító megad, hogy biztosan meccsben leszünk minden héten. Hogy ez mennyi győzelemben fog realizálódni, az persze megjósolhatatlan, de próbálunk egy borzasztóan korai számolást!

Az első két héten a Bearshez megyünk idegenben, és a Vikingst fogadjuk itthon. 1-1-et tippelünk két hét után, a csoportrangadók közül nemhiszem hogy mindkettőt be tudjuk húzni, de két vereséggel kezdeni is ritka lenne. Tekintve hogy a schedule pont a továbbjutás szempontjából kulcsrangadókkal kezdődik, érdemes visszagondolni a fentebb írtakra, hogy lényegében a preseasonban nem játszattuk a kezdőinket – ez elég meredek taktikának tűnik, és ha 0-2-vel indulunk akkor garantálom hogy jövőre komolyabban lesznek véve az előszezon meccsek.

A harmadik héten a Denver Broncos jön hozzánk, ezt jó esélyjel be fogjuk húzni. 2-1.

A negyedik és ötödik hét az NFC East jegyében tellik, az Eagles hozzánk látogat, mi pedig a Cowboyshoz. A Zeke holdout közepén úgy gondolom hogy a Cowboysnak van elég problémája ahhoz hogy behúzzuk idegenben is, de az Eaglesel a szezon ezen szakaszában még nem biztos hogy fogunk tudni mit kezdeni. Ezek az eredmények akár fordítva is védhetőek lennének, jó esélyt látok a 3-2re.

Lions  4-2.

A Gruden féle újáépített Raidersnek még mindig nincs védelme, nem kell hogy problémát jelentsenek. 5-2.

A Chiefst idegenben megverni kevesen fogják ebben a szezonban, és azok nem mi leszünk. 5-3

A Chargers újabb nehéz mérkőzés idegenben, és egy olyan csapatról beszélünk aminek gyakorlatilag nincs gyenge pontja. Melvin Gordon holdoutjával az RB-k kevésbé jelentősek, de alapvetően jó QB, jó TE, jó elkapók, jó védőfal, jó secondary, és átlagos linebackerek jellemzik a csapatot. Ez a kiegyenlített minőség 5-4et fog jelenteni.

A két vereség felpaprikázza a csapatot, és bár a Panthersnek is minőségi a kerete, itthon győzünk. Ehhez már csak azt kéne kitalálni hogy védekezzük le Cam Newtont miközben a futó irányítók hagyományosan nehézséget okoznak nekünk, de ha valakiről tudhatni hogy a zsebben kevésbé jó mint azon kívül, az pont Cam. Lezárjuk a széleket, inkább verjen meg belülről – onnan nem fog. 6-4

A jól megérdemelt bye week után jön pár olyan meccs ami hozhatóbbnak tűnik – és ez kelleni is fog a playoffhoz. Ha a korábbi meccsek a jelenlegi tippeknél rosszabbul alakulnának, akkor is bízhatunk itt egy hármas győzelemben, mert a 49ers, a Giants és a Redskins három abszolút hozható meccs – így akár 9-4el is állhatunk.

Ezután jön egy újabb Bears-Vikings blokk, egy Lions elleni zárással. A csoporthármasból itt szerintem 1-2vel jövünk ki. Első tippre ez a Lions miatt lesz, aki akármilyen gyengék, évente egyszer nagyon odarakják magukat ellenünk – ez lesz az. Így 10-6os szezon eredménnyel, a wildcard helyek egyike reális elvárásnak tűnik. +-2 meccs ingadozást könnyű ebben elképzelni, vagyis valahová 8-8 és 12-6 közé várjuk a csapatot. Ez egyébként bőven elég lehet egy sikeres szezonra, mert a playoffba bekerülni kell, ott már bármi megtörténhet.

Kulcskérdések a szezonra

Hogy fel vagy le ingadozik az eredmény az véleményünk szerint leginkább a következőktől fog függeni.

  • Lesz-e nyomás az ellenfél irányítóján, hogy megy majd a pass rush. Ha Gary és a Smithek nem váltják be a csapat reményeit, a védelmünk gyengeség lesz egész szezonban. Tippünk:nem
  • Felnő-e az egyik elkapó Adams mellé, és hoz-e egy 1000 yard körüli szezont. Tippünk: igen.
  • Megsérül-e Aaron Jones, lesz e minőségi pótlása. Tippünk: sajnos szerintünk nem fogja bírni a teljes workloadot, és ki kell hagynia meccseket. A jelenlegi kereten nem látjuk ki pótolhatná.
  • Matt LaFleur megtalálja-e a közös hangot Rodgerssel, vagy utóbbi szabotálni fogja a playhívásokat: McCarthy utolsó éveiben a hírek szerint egyes playek hiába kerültek hívásra, Aaron mindig átvariálta, és nem feltétlenül jobbra. Bár LaFleurnek vélhetően nincs túl nagy respektje Rodgers részéről, a tavalyi szezon után mi úgy véljük hogy ad egy esélyt az edző rendszerének. Tippünk: Amennyire kell, annyira meg.
  • +1 Megsérül-e Aaron Rodgers: ha igen, akkor az egész fenti fejtegetés mehet a kukába, onnantól minden meccsünkön underdog vagyunk. Tippünk: nem, itt az ideje egy teljes egészséges szezonra.

Akármi is lesz, mi itt leszünk idén is, és megpróbáljuk kiszurkolni a jó eredményeket, és végigvezetni titeket a szezon legfontosabb kérdésein. Ennek egyik platformja idén is a Weekly Vince lesz, melyre az első kérdéseket a Bears elleni meccs után tehetitek majd fel. Addig is még egy mérkőzésbeharangozóval fogunk jelentkezni.

 

 

shop giay nuthoi trang f5Responsive WordPress Themenha cap 4 nong thongiay cao gotgiay nu 2015mau biet thu deptoc dephouse beautiful