Packers Hungary Club

Week 1 – Beharangozó

 Green Bay Packers - Chicago Bears

2019.09.06. 2:00, Soldier Field, Chicago

"Itt van az ősz, itt van újra, S szép, mint mindig, énnekem... ", kezdhetnénk e Petőfi klasszikussal, ám mi Packers rajongók nem a lombhullás szépségeiért, az ősz ragyogó színeiért várjuk leginkább a szeptembert, hanem kedvenc csapatunk alapszakasz kezdete miatt. A 100. NFL szezon nem is indulhatna méltóbb párharccal, mint a legrégebbi riválisok csatájával. Hatalmas küzdelem várható a szeles városban, hiszen egy Packers-Bears rangadó már alapban is nagy esemény, pláne ha az centenáriumi szezonnyitó! Százkilencvenkilencedik alkalommal csap majd össze a két gárda, s az örök mérleg pillanatnyilag a mi javunkra billen, igaz csak csekély mértékben (97-95-6), tehát a presztízs miatt is fontos mérkőzés lehet ez mindkét csapatnak.

Packers előzmények

Mivel még csak ez lesz az első alapszakasz mérkőzésünk ebben a szezonban, ezért itt most csak a holtszezon illetve az előszezon történéseit tudjuk figyelembe venni, áttekinteni, kielemezni. S aki ezt megtette nekünk, az nem más mint a Packers Hungary Club legszakavatottabb elemzője, Vince Szymczak eme remek átfogó összefoglalóban:   2019 keretértékelő és szezonelőzetes <---- Klikk ide!

Utolsó összecsapás

A két csapat utolsó mérkőzése 2018.12.16-án volt Chicago-ban, ahol sajnos a Packers egy feledhető, részünkről szenvedős-nyögvenyelős meccsen  24 - 17 arányban maradt alul a házigazda Macikkal szemben.

Bears előzmények

A Macik holtszezonja se telt tétlenül, s bár a tavalyi Khalil Mack trade jól megkurtította az idei draft húzásaikat, mégis sikerült a maradék öt lehetőségből a leggyengébb csapatrészeiket erősíteni. Mivel a védelmükben a cornerback egységük volt a legsebezhetőbb az utóbbi időben, így nem csoda, hogy erre a posztra két pick-et is elhasználtak (Duke Shelley és Stephen Denmark), míg a támadó oldalukra (Jordan Howard távozása miatt) szükség volt futók pótlására

(David Montgomery és Kerrith Whyte Jr.), illetve az amúgy se elhanyagolható( Allen Robinson, Taylor Gabriel, Anthony Miller) WR brigádjukba még egy plusz elkapó is érkezett a 4. körben Riley Ridley személyében. A keretük tavaly óta viszonylag elég jól egyben maradt, sőt a jónéhány FA-ről újonnan érkezővel  mint például (WR)Cordarrelle Patterson, (RB)Mike Davis, (CB)Buster Skrine, (S)Haha Clinton-Dix még jelentősen erősödött is.

A defense-ük a Colts vezetőedzői posztjáról távozó Chuck Pagano révén kapott egy igazi védelmi gurut is, emellett jelen pillanatban a hivatalos depth chart-juk alapján a védelmük kezdő sora bitang erős, főleg a Khalil Mack, Danny Trevathan, Roquan Smith, Leonard Floyd linebacker tengely félelmetes, tehát lesz mitől (illetve kitől-kiktől) tartanunk. Igaz, a Mitch Trubisky vezette támadó oldaluk is szépen alakulgat(talán abban reménykedhetünk egy kicsit, hogy Trubisky még mindig nem tanult meg jól dobni), pláne kiegészülve a holtszezonban érkező játékosokkal, ám ennek ellenére várhatóan továbbra is arra számítunk, hogy alapvetően a védelmük dominál főként majd ellenünk. Végül nagy nehezen megszületett a házi place kicker versenyük győztese is, a 23 éves másodéves rúgó

Eddy Pineiro ellenünk debütál majd NFL alapszakasz mérkőzésen, ami némi bizakodásra adhat számunkra okot. A speciális egységüket még a tavasz során a Patriots-tól hozzájuk érkezett  (WR)Cordarrelle Patterson turbózhatja fel, aki köztudottan jól alkalmazható visszahordásoknál. Mindent összevetve egy jól összerakott és Matt Nagy révén rendkívül jól koordinált csapat vár majd ránk Chicago-ban.

A mérkőzés

Idegenben sosem könnyű (tavaly például csak egyetlen meccset sikerült nyernünk idegenben), a Medve barlangban pedig kifejezetten nehéz győzelemre játszani.

Viszont nem lehetetlen, ezt a statisztika is alátámasztja, hiszen az utóbbi 10 meccsből amit a Soldier Field-en játszottunk a Bears ellen, nyolcat megnyertünk. Ennek ellenére a hazai pálya előnye azonban nem elhanyagolható tényező. Ami pozitívum talán számunkra is lehet, az az időjárás, ami ilyen kora ősszel remélhetőleg nem befolyásolja majd semmilyen módon a mérkőzés kimenetelét.

Ami döntő lehet

Mivel teljesen újra formálódott a csapatunk, ezért elég sok dolog lehet döntő tényező ezen a mérkőzésen.

 • Első és talán a legfontosabb a támadó sorunk hatékonysága lesz, amit nehezít az a tény, hogy a Bears mostanság is alapvetően a védelmével dominál, a tavalyi győztes meccseinek is zömét a remek defense-üknek köszönhették és nem valószínű, hogy egy jól működő dolgon változtatnának. Tehát nagy kérdés mire jut karmesterünk és vezetőedzőnk e jól működő védelmi gépezet ellen. 
 • A fent említettekből kifolyólag rendkívül fontos szerepek hárulnak majd a fiatal elkapóinkra, akik meccsnyerőkké léphetnek elő ha hiba nélkül, drop-ok nélkül tudják abszolválni a passzolt átadásokat.
 • Ugyancsak sarkalatos pontja lehet a rangadónak a védelmünk ütőképessége, különös tekintettel a szerelések pontos kivitelezésére. Sajnos az előszezon során horribilisan sok elvétett szerelést láthattunk a másod-harmad vonalas védő játékosainktól, amit remélhetőleg a kezdő csapatunk tagjai nem fognak folytatni.
 • Aaron Rodgers nagy nyomás alatt lesz az egész derbi során, ez szinte borítékolható, ezért nagyon sokat fog számítani mennyire tudják őt megvédeni, illetve időt biztosítani neki az előre megadott játékok kivitelezésére. Fontos szerepe lesz a támadó falunknak ebben, ami kissé aggasztó lehet, hogy ez az O fal ebben a felállásban még sosem játszott élesben együtt.
 • A másik oldalon ugyanúgy nagy jelentőséggel bír, hogy mennyire tudjuk siettetni-zavarni majd Mitch Trubisky játékát. A passz siettetésünk tavaly szinte nem is létezett,most az első körben draftolt Rashan Gary-vel és az újonnan érkezett edge rusher-ekkel (Za'Darius  Smith és Preston Smith), továbbá az átszervezett OLB gárdával remélhetőleg ez sokat változik majd pozitív irányba.
 • Sorsdöntő lehet akár egyetlen extra pont, vagy mezőny gól is, ezért a veterán kicker-ünk Mason Crosby lába se remeghet meg egyetlen egyszer sem!
 • A speciális egységük továbbra se számít elitnek, ezért kicsit tartunk a visszahordásoktól, illetve a gunner-eink hatékonysága se kápráztatott el minket az előszezon során. Csak reménykedni tudunk, hogy nem ezen egység hibáján, esetleg hibáin megy el majd a hajó. Trevor Davis felemelkedésére még mindig várunk a visszahordások terén 🙂 
 • Az új vezetőedzőnk játékhívásaira nagyon kíváncsiak leszünk, mivel rengeteg múlhat a jól átgondolt, jól eltervezett, akár meglepő vagy éppen sematikus-sablonos, előrelátható play hívásokon.

Érdekességek

 • Ez lesz a negyedik alkalom a két csapat történetében, amikor a Packers a Bears otthonában kezdi a szezont (1979, 1981, 2015)
 • Ez lesz a 18-ik alkalom az utóbbi 19 szezonban, hogy a Packers egy NFC rivális ellen kezdi meg az alapszakaszt
 • A két csapat örökmérlege Chicago-ban:  49-53-2  ( a Bears javára)
 • A két csapat legelőször 1923-ban csapott össze
 • Amióta Aaron Rodgers a kezdő irányító a Packers csapatában, azóta a mérleg 17 - 5 a Green Bay javára.
 • A két vezetőedző (Matt LaFleur vs Matt Nagy) egymás elleni NFL mérlege 0 - 0

Összegzés

Nagyon nehéz, küzdelmes mérkőzés vár a szinte teljesen átalakult-kicserélődött-megújult csapatunkra. Az előszezon meccsek alapján sajnos nehéz, szinte lehetetlen megjósolni hogyan fog szerepelni szeretett gárdánk a Soldier Field-en, ahol egy jól összekovácsolt, masszív Bears várja majd Matt LaFleur keretét. Mindenesetre nagyon bízunk benne, hogy a szezonkezdet ellenére minden játékosunk maximálisan odateszi magát és a sérülések is elkerülnek minket az első mérkőzésen. Nem lehet elégszer hangsúlyozni azt sem, hogy milyen fontos lehet ennek a meccsnek a végeredménye az alapszakasz végén a végelszámolásnál! A csoport meccsek mindig kulcsfontossággal bírnak.

Mindent összevetve optimistán tekintünk előre erre a találkozóra, reméljük a legjobbakat!

Go Pack Go!

A mérkőzést (mivel szezonnyitó, fő műsoridős meccs) a magyar Sport tv közvetíti 2019.09.06-án pénteken hajnali 2-től.

shop giay nuthoi trang f5Responsive WordPress Themenha cap 4 nong thongiay cao gotgiay nu 2015mau biet thu deptoc dephouse beautiful