Packers Hungary Club

Week 1 – Értékelő

Green Bay Packers  - Chicago Bears

10 - 3

A védelem minden várkozást felülmúló teljesítményének és erőfeszítésének köszönhetően sikeresen kezdtük a szezont, és legyőztük legnagyobb riválisunkat, a tavalyi csoportgyőztes Bearst. A 100. szezont beindító mérkőzésen van egy különleges romantikája annak, hogy ez a meccs a védelmekről szólt, ahogy a liga történelmének nagy része a mai támadóbarát szabályok előtt.

A mérkőzés

Ézsau a beharangozóban nagyon küzdelmes mérkőzést jósolt, ez abszolót be is teljesült: nehezen találtak egymáson fogást a csapatok, gyakorlatilag két szép Packers drive elég volt ahhoz, hogy Matt LaFleur legyen az egyetlen idei új edző, aki győzelemmel debutált (Vic Fangio a Broncossal még játékban van, de Zac Taylor, Freddie Kitchens, Brian Flores, Adam Gase és Bruce Arians elbukott, míg Kliff Kingsbury X-elt). Nem mi voltunk a meccs előtt a favoritok, és a kivonult nagyszámú közönség nehezen viselte az eredményt és a Bears mutatott játékát - a harmadik és negyedik negyedben hangosan zúgtak a boo-k, és a go pack go-k.

Statisztikák

Pozitívumok

 • Ahogy Rodgers is fogalmazott a mérkőzés után, kiderült hogy van védelmünk. Reálisan nézve persze ez a Bears offense nem fog a liga felsőházába tartozni, de az elmúlt években a szedett vedett támadósorokat sem tudtuk soha 3 ponton tartani. A Bears offense 15 3. downból csak 3-at tudott konvertálni.
 • Ennek a védelmi sikernek fontos résztvevői voltak gyakorlatilag az összes fontos defense oldali free agent igazolásunk: a Smithek és Amos. Nagyon drágának tűnt és tűnik a szerződésük, de ha így folytatják akkor megérte.

 

 • Mike Pettine kiválóan megoldotta a krónikus ILB hiányunkat, és úgy is tudtunk futás ellen védekezni hogy a meccs nagy részén egyedül Martinez került bevetésre a poszton. Hogy egy 3-4 hogy tud működni belső linebackerek nélkül, arra a választ péntek hajnalban a safetyk jelentették: elsősorban Raven Greene volt akire számított.
 • A védő coordinator szintén jó érzékkel hívta a blitzeket, ezzel Trubiskyt teljesen összezavarva.
 • Ki kell emelni David Bakthiari teljesítményét Khalil Mack ellen - a lige egyik legjobb pass rusherének kevés momentuma volt ellene, a harmadik negyed végére el is kezdték pakolgatni Macket a felállásban hogy hátha máshol tud rést ütni a falon. A variálások miatt Bakthiari Floydnak engedett végül egy sacket, de összességében kevés tacklenek sikerül majd ennyire megfogni a Bears ligaelit pass rushát.
 • JK Scottnál sokat emeltük már ki az úgynevezett hang timeot, vagyis hogy milyen erővel, milyen magasságra tudja a labdát elrúgni, ami egyenes következménye hogy a labda sok időt tölt a levegőben, és a gunnerek oda tudnak érni megállítani a visszahordást. Sokat kellett puntolnunk, impresszív hogy ennek ellenére sem a punter láb nem remegett meg, sem nem tudtak visszahordani pár yardnál többet.

 • Nem emlékszem mikor volt olyan Packers szezonkezdet, ahol ilyen kevés mistacklet láttam.
 • Szintén nem szoktam hozzá hogy ilyenkor megnyerjük a büntetések különcsatáját. Bár a mi 10 büntetésünk 71 yardért szintén nem volt piskóta, a Bears erre 10-107el fejelt rá, és általában kritikus pillanatokban (field goal távolságból ki, sikeres nagy playnél, stb.)
 • A liga tavaly legtöbb labdát szerző védelme ellen nem adtuk el a labdát (bár Rodgers kétszer közel volt hozzá).
 • Csoportrivális elleni győzelem rengeteget érhet a végelszámolásnál! Sokkal hasznosabb ez, mint mondjuk a Chiefs elverése lenne.
 • Egészen furcsa az idei scheduleünk, így most ha a szokásosan jó hazai formánkat hozzuk, akár szépen el is húzhatunk. A következő 6 meccsünkből 5 hazai lesz.

 • A mobilis irányítók, és a Cohen féle catch and run szerű screen futók általában rendesen megizzasztanak minket. Most egyiknek sem volt momentuma.

Negatívumok

 • Gyakorlatilag ide bevéshető az egész offense. Az első negyed beigazolta amit mondtunk az előszezonról: oké hogy vigyázni kell a sérülésekkel, de főleg ha jön egy új edző, csak edzéseken nem fognak tudni felpörögni a játékosok. Nem is tették, az az offense részéről gyakorlatilag a preseason 5. hete volt. Szerencsére ugyanez volt igaz a Bears offensere is - a Chicagoi szomszédok szintén úgy döntöttek hogy Trubisky és a kezdők pihenjék végig az offseasont.
 • Néhány konkrét, megdöbbentő szám is ezt alátámasztani: az első két driveünkból -17, az első teljes negyedben -12 yardot hoztunk.
 • A szezon beharangozóban említettük hogy Aaron Jones kérdéses mennyire fogja bírni a terhelést, rögtön az első héten ránk is ijesztett egy kisebb vállsérüléssel - szerencsére tudta folytatni.
 • A free agentek közül Billy Turner guard csalódás volt, több futásblokkolási hibát is vétett, és pressureket is bőven engedett. Egy top fizetett guardtól ennél több kell. Legalább a csapatképe elit.
 • Lane Taylor sem volt jobb a másik oldalon, közel sem az eddigi teljesítményét hozta. Reméljük nem azért akartuk eltradelni, mert már az edzéseken is kitűnt hogy valami nincs rendben vele.

 • Tramon Williamsnél mindig a rutint szokás kiemelni, és hogy helyezkedéssel és ésszel még hasznára tud válni a csapatnak. Bár ez ma is így volt, egy rutinos játékos nem adhat két ilyen first downt zászlókkal.
 • Kevin King és Tony Brown felváltva játszott az egyik kezdő szélső cornerback poszton (Tramon Williams és Alexander minden snapet fenn töltöttek), és nemigen bírtak Allen Robinsonnal. King ráadásul kiejtett egy interceptiönt, ennél több kell tőlük. Volt egy pillanat amikor Robinson üresen ugrálva integetett, öt méterre tőle a legközelebbi cornerre (szerencsére a jó Mitch ezt nem látta). Ha nincs bennük több, akkor inkább Josh Jacksont szeretnénk látni. 

Összefoglalás

Összegezve elmondható, hogy az igazság mind a védelmünket mind a támadósorunkat tekintve valahol a nyitómeccsen látottak, és az előző szezonok között van. Nem hisszük el sem azt, hogy a védelmünk ennyit javult volna, sem azt, hogy a támadósorunk hirtelen teljesen elromlott volna: valószínűleg a támadósorok szezon eleji formája és a preseason hanyagolása is erősen közrejátszott abban, hogy ennyire a védelmek tudtak a meccsen dominálni. Persze kívánságként inkább azt fogalmazzuk meg, hogy a defense tartson ki a mutatottak mellett, az offense meg idézze fel a korábbi évekbeli önmagát - az egy nagy playoff menetelés receptje lenne.

A szezont boncolgatva a Vikings és a Bears elleni csoportrangadókból 1 win 1 lossal kiegyeztünk volna. Evés közben jön meg az étvágy azonban, ha már idegenben meglett a Bears, inkább a hazai Vikings is legyen meg! A támadósornak jövő héten se lesz könnyebb dolga, erről Matt Ryan és a Falcons tudna mesélni. Mivel a Lions nyomott egy Lionst, így az első hét után csak a Vikings és mi állunk két győzelemmel, más szóval aki nyer, az egy meccsel el is húz a csoportgyőzelemért folytatott harcban.

shop giay nuthoi trang f5Responsive WordPress Themenha cap 4 nong thongiay cao gotgiay nu 2015mau biet thu deptoc dephouse beautiful