Packers Hungary Club

Week 2 – Beharangozó

Minnesota Vikings - Green Bay Packers
2019.09.15.  Lambeau Field, Green Bay

Második hetéhez érkezett az alapszakasz és a Packers jó hosszú időre hazatér a Lambeau Field gyepére, ugyanis az idei sorsolás úgy hozta, hogy az elkövetkezendő három mérkőzést hazai pályán játssza majd csapatunk.

Packers előzmények

Egy rendkívül kemény, brusztolós meccsen birkóztuk ki a győzelmet múlt héten a Bears ellen idegenben, ahol legfőként a védelmünknek köszönhettük a diadalt, ám ez ellen a Vikings ellen ez már nagy valószínűséggel nem lesz elég, hiszen a minnesotai gárda támadó oldala jelenleg jóval erősebb mint a chicago-i csapaté. Az offense-ünk, főleg a futó játékunk rendkívül gyengén muzsikált a szeles városban, míg a passzjátékunk is csak rövidebb időszakokban tudott hasznosan érvényesülni, viszont jó volt látni, hogy éppen a tavaly gyengén szereplő sztár TE-ünk Jimmy Graham villantott nálunk eddig szunnyadó klasszisából.

Ami nagy pozitívum még a szezonnyitó rangadó után, hogy megúsztuk komolyabb sérülés nélkül, bár (RB) Aaron Jones jól ránk ijesztett egyszer a meccs közben amikor egy keményebb szerelés után nehézkesen állt fel és erősen grimaszolt. Szerencsére mint utóbb kiderült nem történt nagy baj, csak beszorult neki a levegő egy pillanatra és ez okozta a látványos megnyilvánulását.

 

A csapat másik (elég régóta) gyengélkedő része a speciális egység munkája is vegyes képet mutatott továbbra is. Míg visszahordásban (WR) Trevor Davis nem tudott robbantani, addig viszont (P) JK Scott bitang jól rúgta a punt-okat és Mason Crosby se hibázott az állított rúgásoknál. Igazából az ellenfél visszahordásait is viszonylag jól védekeztük le, néhány sikeresnek mondható Tarik Cohen próbálkozást leszámítva.

A vezetőedzői tevékenységünk a legelején kifejezetten kaotikusnak tűnt, a play hívások nem igazán ültek, akadozott is a támadó gépezetünk rendesen. Szerencsére kis idő elteltével elkapta a fonalat Matt LaFleur (nem kizárt, hogy Aaron Rodgers segített be neki) és sikerült némi életet verni az offense-be, éppen annyit amennyivel meg tudtuk csinálni azt a pár pont előnyt, ami elegendőnek bizonyult a sikerhez.

Végül azért essék szó a remek teljesítményt nyújtó védelmünkről is, hiszen egy olyan meccsen, ahol mindkét oldalon a defense dominál, gyakorlatilag a védelmek munkája határozza meg a meccs végkimenetelét, mint az történt ez esetben is. A front7 tevékenysége meglepően megállta a helyét, jól tartottuk a futásaikat, összesen 46 yard-ot tudtak csak előrehaladni ellenünk futásokból. A secondary ugyan benyelt 228 yardot passzokból, ám a Macik nem sokra mentek vele, hiszen TD-ig nem sikerült eljutniuk vele. Külön említést érdemel a frissen (pont a Bears-től) igazolt safety Adrian Amos munkája, aki 5 szereléssel (ebből 4 egyéni) és a végén egy nagyon fontos INT-el járult hozzá a csapat győzelméhez.

 

Utolsó összecsapás

Utoljára 2018 november 25-én csapott össze a két gárda, akkor sajnos a Vikings tudott győzni ellenünk hazai pályán 24 - 17 arányban.

Vikings előzmények

Jól kezdte az idényt a csoport riválisunk is, meglepően lehengerlő győzelmet arattak az Atlanta Falcons csapata felett. A mérkőzésen főként a Kirk Cousins vezette offense-ük remekelt, rögtön az első negyedben felpakoltak 14 pontot a gyenge formát mutató Falcons védelem ellen. Bár a Cousins - Thielen kémia továbbra is nagyon jól működik, ezen a meccsen kissé talán meglepő módon a Dalvin Cook nevével fémjelzett futó játékuk volt felettébb hatékony. Cook 21 átadásból 111 yard-ot és ezzel 2 TD-t abszolvált, s e mellett még a második számú futójuk Alexander Mattison is összenyargalt 49 fontos yard-ot.

A védelmük ugyan nem csinált kiemelkedően nagy dolgokat, de azért az mindenképpen megsüvegelendő, hogy hiába passzolt Matt Ryan 304 yard-ot a mérkőzés folyamán abból mindössze két elkapott TD született. A futások ellen sem voltak rosszak, hiszen az Atlanta 17 próbálkozásából mindössze 73 yard-ig jutott. Nem tűnik olyan keménynek mint a Bears "D", de azért semmiképpen se lebecsülendő, hisz például, hogy csak pár nevet említsünk, (LB) Anthony Barr, (S) Harrison Smith, (LB) Eric Kendricks, (DE) Danielle Hunter és (DT)Linval Joseph még mindig erős felhozatal. A speciális egységük stabilnak tűnik, igaz visszahordásban ők se jeleskedtek (ez mondjuk nekünk csak jó lehet), de az ő punter-ük se egy "futotttak még" kategória (a Browns-ból érkezett Britton Colquitt 49, 4 yrd-ot átlagolt a Falcons ellen).

A mérkőzés

A hazai szezonnyitó mindig nagy ünnepség Green Bay-ben, most még kiemelkedőbb esemény lesz, hiszen ennek a meccsnek a nagy szünetében tartják majd meg a nemrég elhunyt Packers legenda Bart Starr tiszteletére a hivatalos megemlékezést is a csapat részéről.

Ami döntő lehet

 • Mivel a Vikings jelenleg Kirk Cousins-al egy kifejezetten támadó felfogású csapat, így továbbra is nagy hangsúly lesz majd a védelmünk hatékonyságán. Cousins ugyan már rutinos vén rókának számít sok NFL szezonnal a háta mögött, de ennek ellenére az ő játéka is jól zavarható nagy nyomásgyakorlással. A passrush-unk megfelelő agilitása sokat nyomhat a latba ezen a mérkőzésen, tehát fontos szerep hárul a két frissen igazolt edge rusher-ünkre Preston és Za'Darius Smith-re, illetve az újonc elsőkörösünkre Rashan Gary-re. A secondary-nknak sem lesz könnyű feladata féken tartani a két kiváló Viks elkapót Steffon Digs-et és Adam Thielent, illetve a kissé alábecsült, ugyanakkor néha igen hasznosan játszó (TE) Kyle Rudolph-ot.
 • A múltheti Dalvin Cook futás parádét elnézve, rendkívül ügyelnünk kell ezen a meccsen a futás elleni védekezésünkre!
 • A Vikings védelem nem számít elitnek a ligában, a támadó egységünknek fel kell  nőnie a feladathoz, pontokat kell folyamatosan szereznünk ellenük, ez kulcs fontosságú lesz!
 • Fegyelmezetten kell játszanunk, nem engedhetjük meg magunknak a felesleges büntetéseket még a rutinosabb játékosainktól sem (Pl. múlt héten Tramon Williams)
 • Ki kell használni a hazai pálya adta előnyt, mert a végelszámolásnál minden csoport meccs végeredménye kiemelten fontos, ráadásul vereség esetén lépéshátrányba kerülnénk a jó formában kezdő Vikingek mögött.
 • Valamelyik elkapónknak szintet kell tudnia lépnie Davante Adams mellé, mert a passzjátékunk eredményessége meccsdöntő lehet abban az esetben, ha a futásaink most se vezetnek számottevő eredményre,ebből adódik, hogy a futó játékunkat gatyába kell rázni.
 • A pontrúgásainkat továbbra se ronthatjuk, mert most is kiélezett meccsre számítunk, ahol ismét akár egyetlen pont is döntő lehet.

Érdekességek

 • 2016.12.24. óta nem tudtuk legyőzni a Vikings csapatát. (csak egy döntetlen volt azóta ellenük 2018-ban)
 • Aaron Rodgers vezette Packers eddigi mérlege a Vikings ellen  12-8-1
 • A két csapat eddigi alapszakasz örökmérlege: 59-53-3 , rájátszásbeli: 1 - 1
 • Lambeau Field-en játszott eddigi egymás elleni meccsek örök mérleg: 23-19-3
 • Mike Zimmer Vikings vezetőedző eddigi mérlege a Packers ellen: 5-4-1

Összegzés

Két győztes csapat nagy csatája várható a green bay-i hazai szezonnyitó meccsen, ahol megkockáztatjuk, hogy sok pont fog esni. Jó mérkőzés, izgalmas találkozó várható, de könnyű győzelem nincs a Vikings ellen, még hazai pályán sem, szóval összegezve mi várható? Foci a javából! Mostantól februárig, minden héten háború!

A mérkőzést a Sport 2 TV közvetíti vasárnap (2019.09.15.) 19:00-tól élőben, de akinek ez nem elérhető, azoknak lesz stream az oldalon és persze a szokásos chat!

Go Pack Go!

shop giay nuthoi trang f5Responsive WordPress Themenha cap 4 nong thongiay cao gotgiay nu 2015mau biet thu deptoc dephouse beautiful