Packers Hungary Club

Week 2 – Értékelő

Minnesota Vikings  - Green Bay Packers

16 - 21

Két meccs két győzelem, ráadásul a legértékesebb fajtából - a közvetlen csoportriválisok ellen. Hibák voltak, vannak és lesznek, de ez a szezonkezdés felülmúlja a realisztikus várakozásokat, és korai előnyt nyújt a playoffért vívott harcban.

A mérkőzés

Persze ahogy a mérközés elindult, azt hihettük hogy történelmi verést adunk a Vikingeknek. Ahhoz képest a meccs átfordult a várt nagy rangadóba, és az első három drive után nem is tudtunk több pontot szerezni. Ehhez általában azonban viszonylag kevés hiányzott: egy bravúros védekezés itt, egy buta büntetés ott, vagy a legszüreálisabb esetnél egy Rodgers hiba. Az elhibázott 4&1-ről van szó, amely a mérközés utáni interjúkból kiderítve nem egy LaFleur húzás volt. A 12-es abból ahova a bírok letették a labdát azthitte hogy megkaptuk a first downt (és úgy érzékelte hogy valójában nem értük el azt a spotot ahová letették), ezért no huddleban gyorsan el akart indítani egy playt.

Statisztikák

Ez a play ebben az esetben bármi lehetett, hiszen a lényeg az volt hogy ne tudjon az ellenfél challengelni, és visszavonni a first downt. Sajnos Rodgers elnézte, és nem első, hanem negyedik kísérletre hívta a Williams futást, amit az ellenfél könnyen lekapcsolt - így lett field goal helyett nulla pont. Ezt és az egyéb kulcsjeleneteket lásd az alábbi összefoglalóban.

Pozitívumok

 • Az offense úgy kezdte a meccset, mint fénykorában.
 • Ebben nagy szerepe volt hogy működtek a rövid passzos timing routeok, nem kellett mindig időt nyerni az elkapók elszakadásához.
 • Kenny Clark, WOW. Nemcsak a futásokat robbantja fel, de már konzisztens pressure forrás is.

 • Aaron Jones ha labdát kap, mindig termel. Esetleg kapjon labdát.
 • Trevor Davistől sok embernek beugrik egy Titans elleni mérkőzés ahol nagyon bizonytalanul és félve muffolt egy puntot. Ma a Vikings gunnerei több puntnál centikre voltak, mégis stabilan behúzta mindet. A visszahordó csapatnak sokat kell javulnia, de jó hogy legalább lehet bízni annak a kezében aki alááll.

 • Két meccs után +3 a turnover mutatónk, ezzel holtversenyben harmadikak vagyunk a ligában. Amikor jó volt a Packers D, ez szinte mindig azon kategóriák egyike volt amelyben tündökölt.
 • A meccs végét profin menedzseltük.

Negatívumok

 • Valamelyik edző magyarázza meg a secondarynek, hogy egy hosszú passznál 3. és 13nál az is elég ha leütjük a labdát, ne adjuk már oda az ellenfél addig nullát mutató elkapójának a labdát egy ajándék TD-re. Ha csak incomplete, a punt után nagyjából onnan jövünk mintha megvan az INT.

 • Oren Burks linebackert lényegében nagyrészt Raven Greene safety pótolta idáig, aki sajnos a mérkőzésen megsérült. A sérülés sajnos rossz hír, mert Greene jól tette a dolgát (a helyét egyébként a frissen igazolt Goodson vette át).
 • Sérülésekről szólva, Rodgersnél ma volt ráeső ember, bicegés, kézfájlalás. Látva ligaszerte a QB mészárlást, vigyázzál már magadra ember.
 • Nem közvetlenül a mérkőzéshez kapcsolódik, de LaFleur azóta lenyilatkozta hogy jobb munkát kell végeznie a labda Aaron Jones és Jamaal Williams közötti  elosztásában, utóbbinak több touch kell. Ouch.
 • Billy Turner és Lane Taylor guardok továbbra sincsenek a topon. Taylor rotálva játszott a második körös pick Elgton Jenkinssel, hogy ez jó vagy rossz azt egyelőre nem tudjuk.
 • Rashan Gary igazolja minden félelmünket: 1/12es pick létére alig van pályán. Továbbra sem szeretjük a projekt pickeket az első körben (!) főleg annyira az elején (!!) amennyire ritkán járunk. Jövőre reméljük szintet lép, annál korábban nem látjuk.

Összefoglalás

Nekünk szurkolóknak jó rápillantani a tabellára oldalt, hiszen nemcsak egy teljes meccs előnyünk van, de a tiebreakerek is nekünk kedveznek. Reméljük a csapatot azért ez nem téveszti meg, mert sokmindent kell még mindig kijavítani mindhárom fázisban - de így van ezzel a liga összes csapata a szezon ezen stádiumában. Az eddigiek alapján az biztosan kijelenthető ami a szezon előtt inkább csak remélhető volt: a Packers idén ismét a legkomolyabb playoff contenderek közé tartozik.

Hazai sorozatunkban az abszolút nyerhető kategóriába tartozó Denver következik - ha arról, vagy az előző meccsekről bármi kérdés, észrevétel merült fel benned, mindenképpen katt ide és írd meg a Weekly Vincébe!

shop giay nuthoi trang f5Responsive WordPress Themenha cap 4 nong thongiay cao gotgiay nu 2015mau biet thu deptoc dephouse beautiful