Packers Hungary Club

Week 4 – Beharangozó

          Philadelphia Eagles - Green Bay Packers 

2019.09.27. 02:15, Lambeau Field

 

Rövidke pihenő volt csupán  a vasárnapi győzelem után, újabb csütörtök éjjeli rangadó vár a Lambeau Field-en a Zöld-Arany legénységre, méghozzá a Philadelphia Eagles csapata érkezik a következő megmérettetésre. Bár ez az Eagles már messze nem ugyanaz a csapat mint amely tavaly előtt Super Bowl-t nyert és az idei szezonban elért eredményük se valami rózsás, ám ettől függetlenül még mindig egy rendkívül nehéz és kellemetlen ellenfél lehet. Lássuk mire számíthatunk.

Packers előzmények

A lehető legjobban alakult eddig a csapatunk szezonja, mindhárom meccsünket győzelemmel zártuk, ráadásul két nagyon fontos csoport meccset is behúztunk "W"-re. Ami viszont sokkal fontosabb, hogy kezd összeérni a teljes csapat, talán egyedül a special team lóg még ki a sorból, amely a szezonkezdet óta gyengélkedik. Nagy segítség lehet majd ennek az egységnek a nemrég leigazolt (CB) Tremon Smith, aki amellett, hogy használható cornerback, még ráadásul visszahordó specialista is.

A védelmünk teljesen rendben van, nem is kell túl sok szót ejteni itt most róluk, talán csak a sérülésekről érdemes néhány említést tenni. Blake Martinez még továbbra sem teljesen egészséges, a hát sérülésével bajlódik továbbra is, ám nagy valószínűséggel játszani fog a péntek hajnali rangadón. Rajta kívül (DT)Montravius Adams és (LB)Kyler Fackrell és (LB)Za'Darius Smith szenved (váll és térd) sérüléssel, előbbi biztosan nem fog pályára lépni, utóbbi kettő státusza jelenleg "kérdéses". A Broncos elleni mérkőzés után még (DT)Kenny Clark is felkerült a sérült listára, de az ő játéka elég valószínű, mivel a  sérülése nem komoly az első jelentések szerint.

A támadó oldalunkon szerencsére nincs említésre érdemes sérült (Jimmy Graham most is kérdéses státuszban volt, de ő mindig abban van), így ez az egység teljes ilyen szempontból. Szinte minden támadó játékos lekerült a sérült listáról a szerdai nap végére(Aaron Jones-váll, Jamaal Williams-nyak sérülése sem vészes) A vasárnapi "O" teljesítmény már bizakodásra ad okot, Rodgers végre a régi formáját villantotta és a támadó falunk is jól tartott. A szezon előtt liga elitnek kikiáltott Eagles passrush egység viszont komoly erőpróba lehet most majd a támadó falunk számára. Remélhetőleg a futójátékunk továbbra is hatékony tud maradni az igen jónak számító (jelenleg a ligában negyedik helyre rangsorolt) Eagles futás elleni védelmével szemben.

A passzjáték kerülhet előtérbe nálunk, ugyanis a Sasok  dobások ellen jóval gyengébben szerepelnek, a liga rangsorban jelenleg csak a 22. helyen jegyzik a passz elleni védelmüket. Ezért a Davante Adams, Marquez Valdez Scatling, Geronimo Allison kezdő  WR sorunk jó játékára is nagy szükség lesz, szerencsére a legutóbbi mérkőzésen (Allison kivételével) már elég jól muzsikáltak elkapóink. Ami aggasztó lehet az a WR brigád mélységének hiánya, mivel Jake Kumerow is sérüléssel bajlódik (jelenleg az ő státusza is kérdéses), mellette pedig csak a Jaguars-tól érkező, de a Packers támadó sémát (és play book-ot) még kevésbé ismerő Allen Lazard és az újonc Darrius Shepherd áll rendelkezésre egy (vagy ne adj Isten több) sérülés esetére.

Eagles előzmények

A Philly csapat szezonnyitó meccse jól sikerült, igaz a jelenleg nem éppen mérvadó Redskins gárdáját gyűrték le 32-27 arányban hazai pályán, ráadásul úgy, hogy a Rézbőrűek az elején jól meglepték, majd utána keményen megizzasztották őket.

Második héten aztán Atlantában a Falcons már túl nagy falatnak bizonyult a regnáló bajnoknak és a madarak csatájában a Sasok maradtak alul 24-20 arányban. Aztán ha ez nem lenne elég, a következő héten hazai pályán kaptak ki nagy meglepetésre 27 - 24 arányban a mi csoportunkban lesajnált Lions-tól. Ami rögtön szembetűnő az eddigi három meccsük statisztikáit elnézve, az a futó játékuk gyengesége. A Bears-től érkező Jordan Howard eddig nem tudta megváltani a világot új csapatában, míg a rutinos, de már erősen "megkopott fényű" 36 éves veterán Darren Sproles se brillírozik már úgy mint pár éve, ráadásul az örök beugró Corey Clement pedig sérüléssel bajlódik, így jóformán az újonc Miles Sanders próbálja a hátán vinni a futó játékuk zömét.

Természetesen ettől függetlenül mindegyik futójukra nagyon oda kell figyelnünk, pláne, hogy a mi futás elleni védekezésünk jelenleg elég harmatos, így nem elképzelhetetlen, hogy ezt próbálják majd megragadni lehetőségként a vendégeink a támadások nagyobb részében. Az elkapósoruk sem túl acélos, DeSean Jackson sérülés miatt nem fog pályára lépni ellenünk, tehát Alshon Jeffery mellet csak Mr. Vajkéz, azaz Nelson Agholor illetve a másodvonalukból Mack Hollins vagy az újonc JJ Arcega-Whiteside jöhet még szóba a péntek hajnali derbin ellenünk.

Rendelkezésre áll viszont egy nagyon ütős és veszélyes fegyvere Carson Wentz-nek a passzjátékoknál és ő nem más mint a kiváló tight end Zach Ertz, aki ugyan még nem szerzett TD-t idén, de rendkívül biztos pont a támadó gépezetükben, melyet az eddigi  három meccsükön általa összesen elkapott 190 yard is igazol. Rá is nagyon kell majd ügyelnünk. A speciális egységük szerencsére majdnem annyira gyenge mint a mienk, őket jelenleg a 25. helyre taksálják a ligában, míg mi a 26. helyen tanyázunk. Visszahordásoknál a nagyöreg Sproles (punt return) és az újonc Sanders (kick return) próbálkozik náluk, ezidáig nemsok sikerrel.

A mérkőzés

Újabb hazai meccsen szurkolhatunk kedvenc csapatunknak, ami ismét teltházas mérkőzést sejtet előre, tehát a hangulattal most se lesz gond, amire nagyon kell viszont figyelnünk az az, hogy véletlenül sem szabad lebecsülni a vendég csapatot, ugyanis az Eagles-nek mondhatni a specialitása az "underdog" státuszból meglepni az ellenfeleit, tehát nem szabad félvállról vennünk ezt a meccset sem!

Ami döntő lehet

Mivel ez az Eagles elég sok sebből vérzik, így a legkézenfekvőbb gyengeségeit kellene alapvetően kihasználnunk.

 • A komplett Eagles védelem messze nem számít jelenleg liga elitnek, mindössze a 21. helyre rangsorolják őket, igaz a futás elleni védelmük a 4. legjobb most a statisztikák szerint, de a passz elleni védekezésük csak a 21. Ebből adódóan véleményünk szerint egy jól megkomponált támadó sémával (ahol alapvetően a passzjátékainkra építenénk) meglephetnénk a nem túl acélos Philly secondary-t és hamar pontokat szerezhetnénk. Ehhez természetesen nagyon fontos lenne a pontos és hatékony passzjátékunk, minden szereplőjével együtt.(igen itt Jimmy Graham-re is gondolunk)
 • A védelmünk ütőképességét maximálisan ki kell használnunk, nem szabad sok időt hagynunk Wentz-nek a játékok kivitelezésére, tehát ismét nagy hangsúly lesz a jó passrush-on, amiben remélhetőleg a két Smith és az újonc Gary továbbra is remekelni tud majd.
 • Mint az az eddigi meccseik alakulásán látható volt, viszonylag könnyű meglepni a Sasokat változatos, váratlan játékokkal- játékstílussal, azonban az is jól látszott, hogy képesek felvenni a kesztyűt és vissza tudnak kapaszkodni hátrányból is. Ezért nem szabad hátradőlnünk esetleges nagyobb arányú vezetésnél sem, végig pontokat kell felraknunk az eredményjelzőre, mert az Eagles nem fogja feladni, az utolsó pillanatig küzdeni fognak.
 • Mivel két gyenge speciális egység találkozik majd egymással, ezért ha nem is tudunk számottevően visszahordani, legalább azt el kell érnünk, hogy az ellenfél se tudjon így extra yardokat szerezni. Emellett továbbra is fontos a pontrúgásaink hiba nélküli végrehajtása.
 • A támadófalunkra nagy feladat vár, még akkor is, ha az Eagles jelenlegi passrush hatékonysága meglehetősen gyengélkedik, az eddigi 3 mérkőzésen szerzett mindössze 2 sack-el most csak a liga 31. helyén vannak a rangsorban. Ettől függetlenül a Fletcher Cox, Brandon Graham, Zach Brown, Nigel Bradham, Derek Barnett, Tim Jernigan és (nem) Kamu Grugier-Hill alkotta front seven semmiképpen se lebecsülendő játékos állomány.
 • Bár a futás elleni védelmük nagyon erősnek számít, mégis érdemes lesz próbálkoznunk, mert ők se tökéletesek és néhány váratlan futó próbálkozással még ők is meglephetők, amelyek (főleg a redzone-jukban) akár értékes pontokat is hozhatnak nekünk.                                 
 • Nem szabad szabálytalanságokkal segítenünk a játékukat, ezért fegyelmezetten és higgadtan kell játszanunk, megakadályozva ezzel a nem kívánt yard büntetések elszenvedését. Féken kell tartanunk az indulatokat is esetleges vitás helyzetek esetén.
 • A Lambeau Field még mindig egy nagyon nagy plusz számunkra, a teltház és a felfokozott hangulat továbbra is a segítségünkre lehet, főleg az ellenfél támadásai során.
 • A secondary-nknek felül kell kerekednie az ellenfél elkapói fölé és dominálniuk kell végig őket (főleg Alshon Jeffery-t és Zach Ertz-t), nem akarunk telhetetlenek lenni, de egy labdaszerzés most is jól jönne és lehet, hogy a meccset is eldöntené.
 • Nem engedhetünk meg magunknak annyi elrontott szerelést mint amennyit eddig produkáltunk, mert az ilyenekből komoly gondjaink adódhatnak.
 • A futás elleni védelmünknek féken kell tudnia tartani ezt a messze nem liga elit Eagles futó egységet, ez rendkívül fontos lehet, mivel nem kizárt, hogy a vendégeink erre alapozzák majd a támadó játékukat, tudván, hogy futás ellen nem vagyunk a legjobbak.

Érdekességek

 • Ez az első alkalom, hogy a Packers csütörtök esti rangadót játszik az Eagles ellen.
 • Először fordul lő, hogy a Packers két csütörtök esti meccset is játszik szeptember hónapban.
 • Utoljára 1990-ben volt olyan szezonja a Packers-nek ahol szeptemberben három hazai meccse volt a csapatnak az alapszakaszban.
 • Az utóbbi öt csütörtök esti rangadójából négyet meg tudott nyerni a Packers.
 • A Packers legutóbbi négy csütörtök esti rangadóján egyetlen interceptiont se dobott Aaron Rodgers.
 • Aaron Rodgers eddigi profi pályafutása során 12 alkalommal lépett pályára csütörtöki mérkőzésen a Packers csapatában.
 • Jimmy Graham eddigi profi pályafutása során összesen hat TD-t szerzett csütörtöki mérkőzéseken, amely 1948 óta ezidáig ligacsúcs.
 • Tramon Williams négy INT-et szerzett eddig csütörtöki meccseken összesen, amivel megosztva a második a liga örök ranglistán jelenleg.
 • A két csapat eddigi örökmérlege alapszakaszban: Packers - Eagles  26 - 14 -0, rájátszásban: 1 - 2
 • Örökmérleg a Lambeau Field-en: 9 - 5 a Packers javára
 • A két csapat legutóbbi egymás elleni mérkőzése 2016 november 28-án volt az Eagles otthonában, ahol a Packers 27 -13 arányban győzött.

Összegzés

Az Eagles nem tűnik túlságosan erős ellenfélnek, pláne hazai pályán, de ne essünk abba a hibába, hogy alábecsüljük őket. Ezért óvatosan, de optimistán nézünk a mérkőzés elé és azt se bánnánk ha szoros eredmény születne, a lényeg, hogy mi örülhessünk a legvégén. A mérkőzést, mivel csütörtök esti rangadó, így a magar Sport2 TV élőben közvetíti majd, de a meccs ideje alatt továbbra is lesz elérhető élő chat, és stream link a meccshez az oldalon azoknak, akik esetleg nem tudnak TV elé ülni a találkozó idejére.

shop giay nuthoi trang f5Responsive WordPress Themenha cap 4 nong thongiay cao gotgiay nu 2015mau biet thu deptoc dephouse beautiful