Packers Hungary Club

Weekly Vince – week 1

Üdv újra! Jó, hogy vége az uborkaszezonnak! Mivel még nagyon az elején vagyunk, én inkább a holtidőszakról kérdeznék. Hogyan értékelnéd Gute munkásságát (free agent, draft, szerződések, stb.)? – DT

Az offseason értékelésünkben relatív szkeptikusan láttam a helyzetet, főleg azt tekintve hogy mennyibe kerültek a behozott free agentek. Az első mérkőzésen rögtön mind igyekezett rám cáfolni, ha így folytatják akkor még ennyi pénzért is megérték (persze ez egy elég nagy ha, ne ragadtassuk el magunkat az első héten!).

Az nyilvánvaló, hogy igyekszik rámenni a free agent piacra, és maximalizálni Rodgers primeját. A fő probléma az “árak” mellett, hogy nem játssza okosan a kompenzációs játékot (jó mintáért lásd Bellichick, Bill). A Ted Thompson éra alatt hozzászokhattunk draftonként plusz 2-4 pickhez, ezt nem érzem hogy fenn tudjuk tartani.

 

Szia, csak a meccs összefoglalóját láttam. Aaron későn szabadul a labdától: ahhoz képest hogy az ellenfél milyen passrush nyomással rendelkezik és jött is, sztem a fal egész elfogadhatóan védte. Nekem az jut eszembe hogy ez így az alapszakaszra nézve is kockázatos lesz, sérülés nélkül lehozni a szezont. Hogy az elkapók nem tudának-e elszakadni sokszoror vagy a statisztikáját nem akarja rontani nem tudom. Mi a véleményed? Egy meccsből nehéz megítélni, de vajon mennyivel lesz az idei playbook kevésbé kiszámítható, mint a korábbiak? Talán Graham éledezik, az elkapók felnőnek Adams mellett? A Bears gyenge támadójátékához hasonló csapattal nemtudom találkozik e még a csapat a szezonban. Márpedig akkor kicsit több kell mint 10 pont. Persze ez most egy furcsa együttállás ahol erős védelem és gyenge támadók ellen kellett játszani. Kell még egy-két meccs hogy jobban láthatóvá váljanak a változások – pl. hogy a védelmünk tényleg ennyit erősödött? Mindensetre kellemes csalódás volt, mert előzetese egy szoros vereségre számítottam. – Zoarden

Egyetértek a megállapítással Rodgersről, ez jellemző rá az elmúlt évekből is. A legnagyobb probléma ezzel természetesen hogy nagy sérülésveszélynek teszi ki magát, de a play szempontjából is ki-ki maradnak biztos játékok. Alapvetően én úgy érzem, inkább pozitív irányba mozdul el Rodgers, vagyis tavaly a szezon végén és idén a Bears ellen kicsit jobban próbál szabadulni a labdától mint eddig.

Az elkapók közül szezon előtt lehetett találgatni hogy Allison, MVS vagy esetleg Kumerow lép elő és lesz igazi második számú elkapó. A Bears elleni meccs alapján most leginkább Valdes-Scantlingban látom a fantáziát, de őszintén szólva jövőre mindenképp draftolnék az első három kör valmelyikében egy jó elkapót. Grahamre szerintem ebben számíthatunk amit ma is láttunk: az end zoneban a rá feldobott labdákat ügyesen halássza majd le – nagyobb yard mennyiséget nem érzek benne már.

Valószínű hogy az egész szezonban senki nem szerez ellenünk ilyen kevés pontot, de az is hogy mi is szinte mindig fölé megyünk a 10 pontos álomhatárnak.

Ki az NFC North fő esélyese most? – Józsi

Az első meccs előtt Vegasban a Bearsnek voltak a legjobb oddsai. Jelenleg az első forduló hatására egy hajszálnyival nekünk kedveznek a Vikingshez képest, de ez úgyis egy pillanatnyi állapot már csak – a holnapi mérkőzés győztese jelentős előnyre tesz majd szert mind a valóságban, mind a fogadásokban.

Szerinted melyik távozó hiányát érezzük meg a legjobban? – Tímea

Ez azért érdekes kérdés, mert egyértelműen a legjobb távozó játékosunk Mike Daniels. Az ő hiányát ráadásul a támadósorunk is megfogja érezni, hiszen a Lions színeiben pont ellenünk fog rohamozni. Én mégsem őt emelném ki, hanem Randall Cobbot, aki nemcsak egy sikeres Cowboys bemutatkozáson van túl, hanem egy olyan űrt hagy maga után, amit a jelenlegi lehetőségeinkkel és keretünkkel nehéz pótolni: a biztos rövid/közép távú célpont, aki lendületével és irányváltoztatásaival plusz yardokat is tud ebből kiharcolni. Tehát bár ősszességében ő ligaszerte sokkal egyszerűbben pótolható mint egy elit falember, a mi keretünkben mégis ez tűnik most nagyobb lyuknak.

Nagyon ünnepelték a játékosok Pettinet a meccs végén – ti is neki tulajdonítjátok a győzelmet? – Bambi

Kétségtelenül óriási szerepe volt, ne feledjük el hogy rengeteg új érkezőből kovácsolt össze egy már a kezdetre ütőképes védelmet. Hogy ez így marad-e azt nem tudhatjuk, de azt igen hogy ők nem lazsálással töltötték az offseasont, és nem úgy mentek ki az első negyedre hogy azt sem tudták milyen sportpályán vannak (khmm offense, khmmm).

 

shop giay nuthoi trang f5Responsive WordPress Themenha cap 4 nong thongiay cao gotgiay nu 2015mau biet thu deptoc dephouse beautiful