Packers Hungary Club

Allen Lazard előrelépése

Davante Adams eleve sérült volt, Geronimo Allison a meccs közben dőlt ki, ráadásul Marquez Valdes-Scantling is sántikált, Darrius Shepherd meg sorra ejtette el a labdákat – Aaron Rodgers pedig fogta magát és a Lions elleni meccs negyedik negyedében odament Alvis Whitted elkapóedzőhöz, és megkérte, hogy küldje fel Allen Lazardot is a pályára.

A kérésnek persze voltak előzményei. Az valószínűleg kevesebbet számított, hogy Lazardnak eddig összesen egy darab, hétyardos elkapása volt az NFL-ben, még a tavalyi szezon utolsó meccséről. Idén, az első öt héten összesen 21 snapet töltött a pályán, az edzéseken azonban meggyőzte az irányítót, hogy képes lehet nagy játékokra. Sőt, ahogy a meccs után Rodgers elmondta, mivel a csapatmegbeszéléseken a mezszámuk miatt egymás mellett ülnek, a többieknél sokkal jobban ismeri Lazardot.

Így aztán Lazard a pályára került, és ugyan az első alkalommal még nem tudta elkapni a labdát, a következő játékból 35 yardos TD-t ért el, hiába tapadt rá a védő. “Ezt csinálja az edzéseken folyamatosan. Jó látni, hogy végre lehetőséget kapott, hogy nagy játékokat mutasson”, mondta Rodgers a meccs után az ESPN-nek. Végül négy elkapásból szerzett 65 yarddal és egy TD-vel zárt – kevesebb, mint egy negyed alatt.

Lazard, hiába nem került be az eredeti 53-as keretbe, csak a gyakorlócsapatba, Shepherd és Jace Sternberger sérülése miatt hamar az aktív rosteren találta magát, közben keményen odatette magát az edzéseken és önbizalma is van. Annyira, hogy az utolsó drive közben ő maga szólt, hogy milyen route-ot akar futni.

Matt LaFleur két játékhíváson gondolkodott ekkor, Rodgers mondta neki, hogy ezek közül legyen az, amit Lazard szeretne, mert neki akar passzolni. Így is történt, az eredmény pedig egy újabb first down lett.

Ha ilyen fiatalon ezzel jön, akkor hogyan ne bízzunk benne?”, kérdezte Rodgers a meccs után. LaFleur szerint pedig Lazard folyamatosan fejlődik, és “Aaron nagyon bízik abban a képességében, hogy a megfelelő időben a megfelelő helyen tud lenni”.

Ez utóbbi mondat még Lazard teljesítményénél is jobban előrevetíti, hogy a következő hetekben várhatóan a korábbinál sokkal többet látjuk majd a pályán.

shop giay nuthoi trang f5Responsive WordPress Themenha cap 4 nong thongiay cao gotgiay nu 2015mau biet thu deptoc dephouse beautiful