Packers Hungary Club

Week 4 – Értékelő

Philadelphia Eagles - Green Bay Packers

34 - 27

 

Ha egy rövid mondatban akarnánk összefoglalni az Eagles elleni meccset, akkor az valahogy így"hangzana": mészárszék a Lambeau Field-en. Gondoltuk, hogy kemény meccs lesz, de a valóság ismét túltett a képzeleten. A foghíjas vendég csapat brutális keménységgel (és rengeteg szabálytalansággal) pótolta hiányosságait, sajnos a dolog végül működött nekik.

A mérkőzés

Nem is lehetett kérdéses, hogy most is csurdig lesz nézőkkel a Szentély, ám a Philly csapat ennek ellenére bizony nem feltett kézzel jött ki a Lambeau Field zöld gyepszőnyegére, nem rettentek meg a közel nyolcvanezres szurkolótábor hangorkánjától. Viszont olyan (nem túl meglepő) hírek is érkeztek, hogy a maroknyi Eagles szurkoló nem igazán tudott viselkedni, előfordultak rendbontások, még stadionból kivezetés és letartóztatás is volt a mérkőzés ideje alatt.

Statisztikák

 

 

A mérkőzés legfontosabb történéseinek összefoglalója egy videóban:

Pozitívumok

Akadt néhány pozitív momentum:

 • Davante Adams kiemelkedőt nyújtott annak ellenére, hogy nem sikerült TD-t szereznie ezen a találkozón.Teljesítményével egyéni rekordot is döntött.
 • Blake Martinez továbbra is stabil pontja a védelmünknek, ezen a derbin is messze ő csinálta a legtöbb szerelést, számszerint 15-öt, melyekből 10 egyéni volt.
 • A secondary-ből most Kevin King-et méltatnánk, aki rendre odaért és megcsinálta a szerelést a kritikus szituációkban szinte minden esetben a ráeső emberen, pedig Alshon Jefferey-t és Zach Eartz-t fogni bizony nem kis feladat.
 • Aaron Rodgers játéka is végre a régebbi (MVP) formáját villantja időnként (most 422 yard és 2 TD), s bár a támadó fal előtte még mindig nem az igazi, mégis látszott, hogy így is minden játékból próbálta a maximumot kihozni play-ről play-re.
 • Habár a futásaink nem igazán működtek, a passzjátékunk szerencsére megállta a helyét. 422 passzolt yard mellett 2 elkapott TD-t jegyzett a támadó egységünk, minimum ennyit szívesen látnánk a jövőben is a hátralevő meccseken.
 • Jó volt látni, hogy a vendégek kőkemény játéka ellenére a mi játékosaink viszonylag higgadtak tudtak maradni és nem mentek bele felesleges szabálytalanságokba. Igaz kisebb kakaskodások előfordultak, de nem volt több a részünkről mint ami egy akármilyen másik meccsen megszokott lenne.
 • Igaz, a futó játékunk harmat gyenge volt (összesen csak 77 yardig jutottunk, amiből Rodgers futott meg 46-ot), de azért Aaron Jones begyömöszölt egy futott TD-t és mellette a maga részéről mindent megtett a futásainknál a sikeres yard szerzések  érdekében.
 • Mason Crosby nem rontott pontrúgást.
 • Geronimo Allison végre mutatott valamit agilitásából és tehetségéből, ez azért fontos, mert Marquez Valdez-Scatling és Jimmy Graham mellet most ő kaphat nagy szerepet a passzjátékaink során a közeljövőben Davante Adams bizonytalan ideig tartó kiesésének időszakára.

Negatívumok

Rengeteg hibával játszottunk, a legszembetűnőbbek véleményünk szerint ezek voltak:

 • A futás elleni védelmünk egyszerűen képtelen felnőni a feladatához. A három Eagles futóból gyakorlatilag kihoztuk a maximumot ezen a meccsen. Igen, mi. Borzasztóan hiányzik Martinez mellé még egy jó belső LB, aki hatékonyan be tudna segíteni az ellenfél futásainál a lyukak tömködésébe. Szerencsére a legfrissebb hírek szerint Oren Burks már edzésbe állt, tehát reményeink szerint hamarosan javulni fog a helyzet e téren.

 

 • Red Zone pánik. Talán ez a megfelelő kifejezés arra, amit az ellenfél utolsó pár yard-ján műveltünk. Hihetetlenül impotens játékot mutattunk az ellenfél gólvonalának közelében, melyben legfőképpen a vezetőedzőnk ügyetlenségét éreztük, hiszen ő maga nyilatkozta nemrég, hogy preferálni fogja a futó játékokat  támadásaink során, ennek ellenére  6-7 lehetőségből egyetlen egyszer sem próbáltuk futva megcsinálni a TD-t az Eagles 10 yardosán belülről. Az pedig mindent elmond az egész meccset tekintve a futójátékunkról, hogy a legtöbb futott yard-ja Aaron Rodgersnek volt (szám szerint 5 próbálkozásból 46 yard)
 • Valamiért szinte teljesen elsikkadt a pass rush-unk, a múlt hetekhez képest mintha pályán se lettek volna a passzsiettetőink. Carson Wentz egyetlen egyszer se került a zsákba, ráadásul szinte szabadon ficánkolt a védőink között és mindig talált magának utat a játékai kivitelezéséhez. Egyedül Za'Darius Smith hiánya ekkora űrt hagyott volna az OLB egységben? Aggasztó.
 • Nem szokásunk "bírózni", de azt azért meg kell, hogy említsük: Véleményünk szerint borzalmas volt a játékvezetés és a meghozott ítéletek egyes szituációkban (mindkét oldalon). Ami kifejezetten bosszantott minket, hogy hagyták a zebrák eldurvulni a mérkőzést, ahelyett, hogy még idejében elejét vették volna a később bekövetkezett durva dolgoknak.
 • A vendégek rendkívül agresszíven és szabálytalankodva játszottak és így is csak kilenc alkalommal dobtak rájuk zászlót, melyből összesen 93 yard büntetést kaptak.
 • JK Scott elég gyenge napot fogott ki, igaz csupán kétszer kellett punt-olnia, de ebből a két rúgásából is mindössze  41,5 yardot átlagolt, míg a leghosszabb punt-ja 52 yard volt.
 • Két labdavesztésünk is volt a részünkről a meccsen (egy fumble és egy INT) ez meg is bosszulta magát, sajnos nagyban hozzájárult a végeredmény alakulásához. Nem engedhetünk meg ilyen könnyelműséget a jövőben, jobban kell vigyáznunk a labdára!
 • Sajnos előbukkant, vagy inkább úgy írjuk visszatért a régi nagy mumusunk, a sérülések ismét lecsaptak ránk, a legelején (RB) Jamaal Williams esett ki, majd a támadó falból (OL) Bryan "üvegtest" Bulaga  hagyta el végleg a pályát, végül a legjobb elkapónk, Davante Adams is az oldalvonal mellé kényszerült egy lábfejsérülés miatt. Szerencsére mint utóbb kiderült, egyikük sérülése se túl komoly, de néhány meccsre sanszos, hogy nélkülöznünk kell majd klasszisainkat.
 • Szegény Jimmy G-t már hetek óta savazzuk, ráadásul ezen a meccsen statisztikailag jól is szerepelt (6 elkapásból 61 yard,  TD), de ennek ellenére meg kell, hogy említsük itt a negatívumoknál, mert a legfontosabb szituációkban az ellenfél endzone-jában (amiért tartjuk tulajdonképpen) többször is hibázott. Ez egy ilyen rutinos TE-nél már nem férhet bele.
 • Természetesen most is szót kell, hogy ejtsünk a special team-ről. Sajnos eddig nem tudott csodát tenni a visszahordásainknál a friss szerzemény (CB) Tremon Smith, bár 2 próbálkozásból összesen 45 yard-ot összehozott, mégis a másik oldalon "bekapott" 77 yard marad emlékezetes számunkra, ami továbbra is megengedhetetlenül sok. ráadásul gunner-einket minősíti az a tény is, hogy Mason Crosby-nak kellett egyszer tackle-t csinálnia az Eagles visszahordón (Miles Sanders-en) majdnem utolsó emberként, hogy ne legyen visszahordott TD belőle.
 • Néhány újoncunk eléggé beleszürkült a mezőnybe a védelmünk oldalán, (S)Darnell Savage-t és az első körös passrusher (OLB)Rashan Gary -t se nagyon vettük észre meccs közben. Rajtuk kívül a Giants-tól csere útján nemrég megszerzett (LB) BJ Goodson se mutatott valami sokat, pedig az ő jó játékára is nagy szükség lett volna (mivel belső linebacker, pont a futás elleni védekezéseinknél kellett volna maradandót alkotnia)

Összefoglalás

Egy rendkívül durva mérkőzésen és vereségen vagyunk túl, a három győzelem-egy vereség mérlegünk ugyan még nem ad túl nagy okot az aggodalomra, viszont a sérültjeink és az a tény, hogy Dallas-ba megyünk a hétvégén, már erős homlokráncolásra késztet minket. Megijedni azért nem kell, hisz az utóbbi időben győzni járunk a Cowboys otthonába, ám ez a túra se lesz azért sétagalopp. Igaz, hogy a Cowboys is jól kezdte az alapszakaszt, ám a három csapat akit eddig legyőztek, jelenleg a liga gyengébb kategóriájába sorolandók(Giants, Redskins, Dolphins), ráadásul az is mutatja a texasi csapat esendőségét, hogy még a vezérét (Drew Brees) vesztett Saints is képes volt legyűrni őket, igaz hazai pályán. Tehát maradjunk optimisták, nem lehetetlen újra bevenni az AT&T Stadiont!

shop giay nuthoi trang f5Responsive WordPress Themenha cap 4 nong thongiay cao gotgiay nu 2015mau biet thu deptoc dephouse beautiful