Packers Hungary Club

Week 5 – Értékelő

Green Bay Packers - Dallas Cowboys

34 - 24

Jó iramú, pontgazdag mérkőzésen sikerült ismét nyerni az At&T Stadionban, a dallasi csapat lassan tényleg elkönyvelhet minket a hivatalos mumusának, de ez legyen az ő bajuk. Ami számunkra a lényeg, hogy megint sikerült egy nagyon fontos győzelmet szereznünk, ami ráadásul biztató csapatjátékkal is párosult.

A mérkőzés

A rendkívül modern és valljuk be felettébb szemrevaló kereken százezer férőhelyes dallasi AT&T Stadion teljes teltházzal fogadta a pályára érkező csapatokat, viszont külön öröm volt látni, hogy szép számmal képviseltették magukat és csapatukat a Packers rajongói is a helyszínen. A két csapat találkozóit nemes egyszerűséggel csak "Amerika rangadójának" szokták titulálni, mivel ezt a két csapatot tartják a két "legamerikaibbnak" az egész USA-ban. Ennek megfelelően a hangulatra se lehetett panasz.

Statisztikák

A mérkőzés legfontosabb mozzanatainak videós összefoglalója:

Pozitívumok

Nem meglepő módon, most sok pozitív dolgot tudunk elmondani a meccsen látottakról:

 • Az első természetesen nem lehet más, mint az időközben a hét NFC  támadó játékosa címet is bezsebelt Aaron Jones, aki egészen elképesztő munkát végzett ezen a mérkőzésen.
 • Aaron Rodges játéka is kifejezetten tetszett nekünk, igaz nem hozott kiemelkedő számokat a stat-jában, de a lehívott játékokból mindig a maxmumot hozta ki minden helyzetben.
 • A meccsközben lesérült (S) Darnell Savage helyére beálló Will Redmond teljesítményét külön méltatnánk, ugyanis a másodvonalas safety kiválóan helytállt. Ezúttal még az egyébként tackle machine-ként üzemelő Blake Martinezen is túl tett a szerelések számában. BRAVO!
 • A Smith duo végre újra teljes sebességre kapcsolt, aminek meg is lett az eredménye, ketten összesen 3 sack-et és 6 QB hit-et hoztak össze ezen a találkozón. A kettejük eddigi egész szezonos mérlege is impozáns:
 • Három labdaszerzésünk volt ezen a meccsen, ami nagyon örvendetes és itt az ugyancsak beugró szerepben remeklő cornerback Chandon Sullivan nevére hívnánk fel a figyelmet (Jaire Alexander és Kevin King mellett).
 • Végre javult a futás elleni védelmünk, a ligaelit (RB) Zeke Elliot 12 próbálkozásból mindössze 62 yard-ot tudott összehozni ellenünk, ami azonban részben a (szemmel láthatóan) gyengébb napot kifogott Cowboys futónak és a nagyrészt passzhívásokat alkalmazó hazai támadó koordinátor Kellen Moore-nak  volt köszönhető.
 • Végre a mi futójátékunk is hatékony volt és ami a legfontosabb, az ellenfél redzone-jában is jól működött (köszönhetően elsősorban Aaron Jones-nak)
 • Elég jól tartott a támadó falunk, ez főként a vállsérülés után visszatérő Bryan Bulaga-nak volt köszönhető, karmesterünket mindössze kétszer tudták sack-elni, de mindkét eset már a zseben kívül történt.
 • Mason Crosby továbbra se rontott pontrúgást.
 • Nem vesztettünk labdát a meccs folyamán, ez nagyon fontos és pozitív dolog, reméljük a jövőben is így marad minden összecsapásunkon.
 • Folyamatosan pontokat tudtunk szerezni mind a négy negyed folyamán, ez vitathatatlanul a támadó sorunk játékának javulását igazolja.

Negatívumok

 • Sajnos a hazaiak passzjátéka elég jól működött(főleg a meccs második felében), ezt az elkapott 463 yard és a két bekapott passzolt TD is bizonyítja. Amari Cooper még Jaire Alexander mellett is megmutatta,hogy nem véletlenül ő a dallasi csapat elsőszámú elkapója.
 • A speciális csapategységünk továbbra se remekel. Ezen a meccsen mi mindössze 23 yardot tudtunk visszavinni Tremon Smith jóvoltából, a másik oldalon viszont összesen 91 yardot szedtünk be visszahordásokból és JK Scott-nak is csak két alkalommal sikerült (a hat próbálkozásából) bejuttatnia a disznóbőrt az ellenfél 20 yardosán belülre.
 • Meglehetősen sokat szabálytalankodtunk ezen a derbin, kilencszer dobtak ránk sárga zászlót, melyekből összesen 78 yard veszteségünk volt. Ez bizony jelentős és megengedhetetlen a továbbiakban.
 • Nagyon látszott az elsőszámú elkapónk Davant Adams hiánya, ugyanis elkapott TD-t nem ünnepelhettünk a részünkről, igaz ennek legfőbb oka a (meglepően jól működő) futó játékunk előtérbe helyezése volt. Ráadásul a passzjátékba bevont Aaron Jones alkalmanként elkapóként is jól megállta a helyét.
 • Rashan Gary felemelkedésére továbbra is várva várunk,persze tudjuk, egy ilyen jó formában lévő Smith páros mellett nehéz érvényesülni, de ettől függetlenül Gary-től is várunk már némi kézzel foghatót azért az 1/12-ért cserébe. Mellette a veterán (DE) Dean Lowry  gyengécske produkcióját jegyeznénk fel, akinek a játéka úgy vettük észre eléggé halovány az utóbbi időben. Rájuk most inkább csak azt írnánk: (3,6) Nem jó, de nem is tragikus. 
 • A második nagy játékrészben továbbra se tudjuk fenntartani az elején jól működő offense teljesítményünket. Igaz most már azért tudtunk folyamatosan pontokat szerezni a harmadik-negyedik negyedben is, de érezhetően gyengébb még mindig a támadó sorunk a mérkőzés második felében. Ez gyengébb csapatok ellen még elég lehet, de például egy ponterős Chiefs ellen idegenben már valószínűleg kevés lesz.

Összefoglalás

Nagyon fontos győzelmet szereztük Dallasban, nem csupán a csoportunkban betöltött pozíciónk, hanem a konferencián belüli későbbi besorolásunk szempontjából is. A csapategység nagyon jól formálódik, ez rendkívül biztató a jövőre nézve, ám nem szabad hátradőlnünk a remek 4-1-0 mérlegünk ellenére sem, mellyel bár vezetjük a csoportunkat pillanatnyilag(és lépéselőnyünk is van mindenkivel szemben), de ha jobban megnézzük, bizony jól látszik, hogy ennek ellenére az egyik legerősebb csoportban vagyunk és itt várható majd  a legkiélezettebb verseny a ligában a rájátszásba jutásért. A következő két mérkőzést újra hazai pályán játszhatjuk majd, rögtön elsőre az a Detroit Lions látogat el hozzánk, akiket a szezon előtt eléggé lesajnált mindenki, erre most egyetlen vereséggel, mögöttünk állnak az NFC North második helyén. Szóval ez se lesz gyenge rangadó, de ez már a következő történet...

shop giay nuthoi trang f5Responsive WordPress Themenha cap 4 nong thongiay cao gotgiay nu 2015mau biet thu deptoc dephouse beautiful