Packers Hungary Club

Week 5 – Beharangozó

Green Bay Packers - Dallas Cowboys

2019.10.07 22:25, AT&T Stadium

Nem sikerült sorban a negyedik győzelem, de a Cowbyos ellen legalább a még anno McCarthy által így elnevezett "mini bye week" után érkezünk. A játékosoknak kicsit több ideje volt pihenni és készülni, és erre az időre szükség is volt. Az Eagles szétfutott minket, és most Ezekiel Elliott és az évek óta kiváló Cowboys futójáték otthonába látogatunk. A jó hír az, hogy még soha nem kaptunk ki ebben a stadionban, és hogy a Cowboysnak mi vagyunk a mumusa - az előző 8 meccsből 7-en szereztük meg a győzelmet, de a héten nagy teszt elé lesznek állítva ezek a sorozatok.

Packers előzmények

A csapat várakozásokon felül kezdte a szezont három győzelemmel, köztük két közvetlen csoportrivális ellenivel, és egy határozott, erős védelemmel. A mézeshetek azonban az Eagles héten vége szakadt, nemcsak az első vereség csúszott be, de az Eagles átadta a ligának a tervrajzokat hogyan kell a védelmünket semlegesíteni: futás, futás és meg egy kis futás. Nemcsak a yardok és a first downok gyűlnek ennel segítségével az ellenfélnél, de lelassítja a kiválóan kezdő pass rush egységünket is a hezitálás, a futójáték elleni készülés, és amikor play action vagy passz van belekeverve az ellenfél részéről, rosszabb százalékban érnek oda.

Mindez valahol törvényszerű is, több cikkben írtunk már arról hogy gyakorlatilag Blake Martinez az egyetlen épkézláb belső linebackerünk jelenleg, safetykkel és cornerekkel pótoljuk a mellette lévő lyukat.  Oren Burks épülget fel, ha szerencsénk van akár már a Cowboys ellen is bevethető lesz, és végre lesz két belső linebacker a base defensebe.

Offense oldalon is szomorúbb a hét mint az elmúlt hetekben, mindez elsősorban a kiemelkedően legjobb elkapónk, Davante Adams sérülésének köszönhető. A támadósor vele is döcögött, nélküle még riasztóbb a kép, de öröm az ürömben hogy bár a sérülése a rettegett turf toe ami miatt sokan kényszerülnek akár a szezon kihagyására is, neki a legenyhébb verziója van, így hamarosan ismét számíthatunk majd rá.

Cowboys előzmények

A hagyományokhoz híven idén is sok a meglepetéscsapat az NFC-ben, és talán az egyik legmeglepőbb a Cowboys teljesítménye. Az eddig is erős futójáték mellé idén felnőni látszik a passzjátékuk és a védelmük is, és 3-1-el vezetik az NFC Eastet. A támadósoruk a 3. védelmük a 7. legjobb a ligában - de az igazsághoz hozzátartozik hogy az első három héten rendkívül kedvező volt a schedule számukra - az akkor még Eli "vezette" Giantst, a Keenum féle Redskinst és a senki által nem vezetett Dolphinst döngölték a földbe. A Teddy Bridgewater féle Saints már túl nagy falatnak bizonyult az előző héten, és most hozzánk hasonlóan ők is igyekeznek elkerülni egy két meccses vereség szériát.

A Cowboys körüli legnagyobb kérdés egyébiránt nem is a pályán mutatott teljesítmény, hanem a kulcsjátékosok szerződései. Ezekiel Elliott sztrájkjának jutalma az NFL legjobb futószerződése lett, így egy hosszútávú elem évekre előre le van kötve - az előtte lévő falból az elmúlt két évben 5-ből 4 ember hosszú távú szerződést kapott, 2024-ig (!!!) szinte az egész egységük le van kötve. Példátlan ez a stabilitás a futójátékban, nem véletlenek a pályán látottak. A kérdés viszont az, hogy emiatt és a védelem új sztárjainak szerződései miatt (Demarcus Lawrence szállítja a zsákokat és Jaylon Smith a draft előtti sérülése után felnőtt arra a szintre amit vártak tőle) marad e pénz az újonnan kialakult dinaimus passzduójuknak. Dak Prescott és Amari Cooper kapcsolata nagyon jót tett egymásnak és az egész offensenek, de egyikük sem lesz olcsó, és mindkettejük szerződése lejár idén. A munkájukért harcolás olyan extra motivációt ad nekik minden héten, aminek az ellenfeleik nem örülhetnek.

Fontos megemlíteni hogy bár nem Adams szintű a probléma, de a sérülésekkel kissé Texasban is meggyűlt a bajuk. Amari Cooper játéka erősen kérdéses volt de úgy tűnik tudja vállalni, és Michael Gallup második számú elkapó is felépült kihagyásából. A komoly hiányzójuk így végül csak Tyron Smith ligaelit bal oldali tackle, aki viszont kihagyja a meccset.

A mérkőzés

Három hazai hét után utazunk idegenbe, még ha egy számukra nagyon szerencsés stadionba is tesszük. A tét magas, aki kikap, vélhetően nem vezeti tovább a csoportját, és az egymás elleni eredmény a playoff seedingnél is számíthat. Így érthető hogy parázs hangulatú meccsre számítunk, nem fognak egymással a csapatok kesztyűs kézzel bánni, a line of scrimmage fizikális dominilása egyébként is a mindenkori Cowboys egyik védjegye.

Ritka hogy ennyire sok egyértelműen intő jellel érkezünk egy meccsre (ezek miatt egyébként minden fogadóirodánál a Cowboys az esélyes), de az alábbi észrevételeket így biztosak lehetünk benne hogy a csapat edzői is megtették, és idő is volt kihozni a lehetősgek keretein belül a maximumot a rájuk való felkészülésre.

Ami döntő lehet

 • Tudunk e valamit kezdeni a futás ellen? Nehéz teszt lesz ez a liga legjobb futója és fala ellen, a box scoreban szinte biztos hogy nem fog szépen mutatni, de a kérdés hogy kulcshelyzetekben hogy szerepel a majd a run defense. Ha minden első kísérlet hoz 4-5 yardot, és az 1-2 yardos 3. downuk szinte automatikusan lesznek megszerezve egy egy középső futással, akkor nehéz lesz pozitív eredményel hazamenni.

 • Mike Pettine szerint az Eagles futóteljesítménye nem a séma miatt volt (bár ugye félig kényszerből, de gyakorlatilag végig nickelben voltunk, ami passzjáték ellen ideálisabb), hanem az ilyen esetekben sokszor hallható "poor fundamentals" kifejezést alkalmazta. Ez azt jelenti, hogy a játékosok fegyelmezetlensége, a lyukak nem betömése vagy korai otthagyása, a megnyerhető blokkok nem áttörése volt a probléma. 10 napja volt ezt gyakoroltatni, meglátjuk ért e valamit.
 • Segítene ebben persze a special team fejlődése: ha tudunk plusz pontokat nyerni visszahordásból, vagy az ő visszahordásuk/rúgásuk alatt labdát szerezni, az egy módja lenne a problémák mitigálásának. Trevor Davis Raiders bemutatkozását látva nem biztos hogy jól jártunk eddig a változtatással.
 • Kiemelkedik-e valaki biztos célpontnak Rodgers számára? Jimmy Graham, Marquez Valdes-Scantling és Geronimo Allison közül az elfogadható offense teljesítményhez egyikőjüknek be kell töltenie az űrt.

 • Aaron Jonest jobban be kell vonni a passzjátékba. Ahány meccsen megpróbáltuk, ez eddig mindig működött, de valamiért mégis ritkán használt fegyverünk.
 • A támadófalunknak ígérni kell egy all you can eat kupont a legjobb wisconsini étterembe hogy adjanak esélyt a futóinknak, mert ha nincs gap, nemigen van futójáték sem.
 • A fentiekből látható, hogy alapvetően nem a Dallas passzjátéktől kell leginkább félnünk, de a fókuszunk Zekére fog megnyitni Amari Coopernek és a felépülő Michael Gallupnak olyan lehetőségeket, amelyeknél a cornereknek észnél kell lenniük. Mindkét játékosnak elég egy passz egy 80 yardos TDhez, de még a csere elkapó Devin Smithre is igaz ez.
 • Az NFL-ben hagyománya van már annak, hogy akivel nem hosszabbítanak, az mindent odarak hogy megmutassa volt csapatának. A héten reméljük ez nem lesz igaz Randall Cobbra.

Érdekességek

 • Bár mindannyian emlékezhetünk pár nagyon szoros Cowboys elleni mérkőzésre (Cook elkapása utáni Crosby field goal, Adams touchdownja), az érdekes helyzet az, hogy az utolsó 15 alapszakaszbeli mérkőzésből 13-ban több mint 10 pont volt a különbség.
 • Tavalyelőtt is az ötödik héten utaztunk ide, akkor 35-31re nyertünk.
 • Október a Packers és Rodgers hónapja: karrierje során ilyenkor vezeti a hónapot touchdownokban és passer ratingben, és 28-12-es csapatmérleg az NFC második és a liga negyedik legjobb mérlege.
 • Az Eaglessel holtversenyben a Packers pass rusha helyezi a második legtöbb nyomás alá az ellenfél irányítóit (Khalil Mackék az elsők a szeles szomszédban).
 • Preston Smith ismerős területre tér vissza, a Redskins játékosaként közvetlen csoportriválisa volt, így jól ismeri a Cowboys falat.

 • Cobbról már beszéltünk, de van más Packers múltú játékos is a tehenészeknél: Joe Thomas belső linebacker, bár őt vélhetően keveset látjuk majd a pályán.

Összegzés

A csapat eddig idén gyakorlatilag minden meccsen meg tudta cáfolni a várakozásokat: a nehezebb meccsek könnyebben, a könnyebb meccsek nehezebben alakultak. Ez reméljük ma még kitart, mert az előjelek nem feltétlenül nekünk kedveznek, és az egész NFC North a nyomunkban liheg - a liga egyik legerősebb csoportjának tűnünk idén.

A Sport tv közvetíti a mérkőzést, de lesznek stream linkek  oldalon azoknak, akik esetleg nem tudnak TV elé ülni a találkozó idejére, és persze a chat is szokás szerint nyitva lesz.

 

shop giay nuthoi trang f5Responsive WordPress Themenha cap 4 nong thongiay cao gotgiay nu 2015mau biet thu deptoc dephouse beautiful