Packers Hungary Club

Week 6 – Értékelő

Detroit Lions - Green Bay Packers

22 - 23

Nem adta magát könnyen a kék oroszlán, óriási csatában, végig futva az eredmény után, de végül (némi bírói segédlettel) sikerült kiharcolni a győzelmet hazai pályán. Így egy négy vereséges sorozatot tudtunk végre megszakítani a Detroit ellen, de ami még fontosabb, hogy ezzel a sikerrel a csoportunkon belül 3-0 a mérlegünk, vagyis eddig minden csoport ellenfelünket sikerült térdre kényszerítenünk. Ez rendkívül fontos fegyvertény lehet a csoportunk végső sorrendjének alakulásakor az alapszakasz végére.

A mérkőzés

A hűvösödő idő ellenére természetesen most se volt sehol üres a lelátó Green Bay-ben, egy Detoit elleni csoport rangadót senki nem hagyna ki, pláne, hogy ki volt minden Packers szurkoló "éhezve" a négy legutóbbi Lions elleni vereség  után a revansra. Meglepően sok kék mezes szurkolót is fel lehetett fedezni a lelátókon, elég meglepő módon még a Lambeau Leap "szektorban" is feltűntek az oroszlánok drukkerei. A hangulatra nem lehetett panasz, a nyolcvanezres közönség ismét  igazi foci fiesztát varázsolt a Lambeau Field stadionba a hétfő esti rangadó tiszteletére.

Statisztikák

Aki szeretné újra átélni az izgalmakat, vagy esetleg kicsit tüzetesebben megnézni, megvizsgálni egy-egy fontosabb play-t, az megteheti a következő összefoglaló videóban:

Pozitívumok

A legfontosabb pozitívumok, amikre felfigyeltünk:

 • Támadó oldalon Jamaal Williams visszatérése volt az egyik legnagyobb pozitívum, óriási szerencsénk van, hogy egy ilyen remek futó párossal rendelkezünk mint Aaron Jones és Jamaal Williams, akik szinte tökéletesen kiegészítik egymást.
 • Rendkívül nagy pozitívumnak értékeljük, hogy mint kiderült, képes a csapat hátrányból is visszajönni és küzdeni. Ez azért fontos, mert ebben a szezonban ezidáig még nem volt olyan mérkőzésünk amelyen végig futnunk kellett az eredmény után és a  legvégén tudtunk csak fordítani. Tehát kitartásból és küzdeni akarásból jeles az egész csapatnak!
 • Allen Lazard. A szezon elején a Jaguars csapatától hozzánk került fiatal elkapó nevét érdemes lesz megjegyeznünk, hiszen ezen a mérkőzésen bebizonyította, hogy ő egy remek WR és kiélezett helyzetekben is megállja a helyét. Valószínűleg nagy szükségünk lesz a tehetségére a közeljövőben.
 • A futás elleni védelmünk (főként Dean Lowry-nak köszönhetően) elég jól működött, igaz a Lions futó játéka Kerryon Johnson vezérletével nem tartozik éppen a liga élvonalába, de ettől függetlenül összesen csak 56 yardot tudtak összehozni ellenünk a földön egy (erősen véleményes) TD-vel.
 • A támadó falunk viszonylag jól muzsikált, csak egyszer sikerült az ellenfélnek bezsákolni Aaron Rodgerst és csupán három alkalommal értek oda rá úgy, hogy QB hit lett a vége.
 • Másik oldalon viszont a két Smith tovább tolta a sack szekeret, Preston 1,5-et jegyzett, míg  Za'Dariuos egyszer döngölte a földbe a vendégek irányítóját, s mellette előbbi négy, utóbbi további 5 szerelést is produkált a meccs folyamán.
 • Mason Crosby hibátlanul rúgta a pontrúgásokat és ez most (főleg a legvégén) meccsnyerő emberré tette.
 • A passzjátékunk a kieső elkapóink ellenére is meglepően jó volt, 283 passzolt yardból két TD-t szereztünk (Jamaal Williams futott TD-je is előre passzból indult) és itt már Marquez Valdez-Scatling nevét is meg kell, hogy említsük, aki bár TD-t nem szerzett ezen a találkozón, de rendkívül hasznos munkát végzett a támadó oldalunkon és volt egy nagyon szép hosszú elkapása is.
 • A time management nagyon jól működött az edzői stáb részéről, illetve  játékosaink is nagyon okosan viselkedtek a végjáték folyamán (lásd például Williams lecsüccsenését TD helyett).
 • A kemény meccs ellenére nem szabálytalankodtunk többet az átlagosnál, mindössze 6 alkalommal dobtak ránk sárga zászlót, amelyekből összesen 48 yard büntetést kaptunk. (az más kérdés, hogy a bírok mennyit vettek észre, mennyit nem és mit, hogy ítéltek meg)

Negatívumok

Sajnos a győzelem ellenére akad bőven említésre méltó negatívum is:

 • Három alkalommal vesztettünk labdát a meccs folyamán. Ez rengeteg. Sokkal jobban kell vigyáznunk a disznóbőrre, mert bár most a Lions nem tudott élni a lehetőségekkel, ám egy ponterősebb csapat (és megint csak a Chiefs gárdáját tudjuk példaként említeni) kegyetlenül megbüntethet a jövőben minket az ilyen hibáinkért.
 • A múltheti szárnyalása után Aaron Jones most elég rossz napot fogott ki (szegény pont akkor amikor a szülei a lelátóról figyelték élőben), a tiszta helyzetben drop-olt elkapása mellett egy nagyon csúnya fumble-t is összehozott, amiután nem meglepő módon Jamaal Williams kapott több szerepet a mérkőzés további részében.
 • A speciális egységünk teljesítménye továbbra se kielégítő. Igaz most főként az újonc elkapónk Darrius Shepherd hibái voltak kirívóak, ám összességében nézve a special team még mindig  gyászos munkát végez. (eltekintve persze a két rúgónk teljesítményétől)
 • A sérülések most sem kíméltek minket, igaz Marquez Valdez-Scatling vissza tudott térni a meccsbe, de Geronimo Allison kénytelen volt végleg elhagyni a Lambeau gyepszőnyegét ezen az estén (hajnalon)
 • Sikerült minket meglepnie az elején a vendégcsapatnak, nem voltunk eléggé felkészülve (főleg a secondary-nk) a gyors, hatékony (és néha trükkös) passzjátékaikra.
 • A vendégek kiváló elkapóját Kenny Golladay-t csak nagy nehézségek árán tudta levédekezni Kevin King és Jaire ALexander, s bár Golladay  TD-t nem szerzett, de 5 elkapásból 125 yardot szorgoskodott össze, ami számottevő.
 • Jimmy Graham játéka továbbra se nyűgözött le minket, lassan már az egykori Jaguars veterán Mercedes Lewis is "lejátsza" a pályáról Jimmy G-t. Mellette Jake Kumerow-tól vártunk kicsit többet, igaz ő nem kapott túl sok lehetőséget a mérkőzés folyamán, érdekes módon Allison kiesése után is inkább Allen Lazard került előtérbe a passzjátékaink során.
 • Végül, de nem utolsó sorban szót kell ejtenünk a hibás bírói döntésekről, melyek most főként a Packers csapatát segítették, ám ettől függetlenül elfogadhatatlanok! Sajnos nem az első (és valószínűleg nem is az utolsó) alkalom volt, hogy a zebrák csúnyán benéztek bizonyos szituációkat, melyek nagyban befolyásolták a mérkőzés végeredményét. Nagyon nem örülnénk annak, ha odáig fajulna ez a dolog, hogy a végén már folyamatosan a bírók döntenék el a meccsek végkimenetelét.

Összefoglalás

Nem volt szép győzelem, s hogy megérdemelt volt-e, azt úgy véljük nem a mi feladatunk megítélni. Ami azonban tény, hogy nagyot küzdött a csapat ezért a kétes győzelemért. Még mindig akadnak hibák (nem csak a bírók részéről), de összességében nem kell szégyenkeznünk a Lions ellen látottakon. Szerencsére nagyon érezhető a csapaton a győzni akarás és külön szívmelengető azt látni, hogy még hátrányban is képesek tovább küzdeni a fiúk a legvégsőkig. Ez a mentalitás, ez a hozzáállás, ez a tűz már régóta hiányzott a Zöld-Arany legénységből, most végre lángra kapott. Reméljük kitart majd a szezon végéig.

shop giay nuthoi trang f5Responsive WordPress Themenha cap 4 nong thongiay cao gotgiay nu 2015mau biet thu deptoc dephouse beautiful