Packers Hungary Club

Week 8 – Beharangozó

Green Bay Packers – Kansas City Chiefs 2019.10.28.

Kansas City Arrowhead Stadium, 01.15.

A mérkőzésről

A Packers utoljára  2011-ben, a 15. játékhéten volt vendég a Kansas City Chiefs otthonában, az Arrowhead Stadionban. 2015-ben játszottak utoljára, akkor a Packers nyert 38-28-ra.

Izgalmas mérkőzésre lehet számítani, hiszen két erős csapat fogy egymással szembe nézni. Mindketten divizio vezető helyzetben vannak, és ez nem véletlen.

Bár a hazai pálya általában előnyt jelent, idén a Chiefs ezt nem igazán használta ki. Három mérkőzésből kettőt hasalt el. Ezzel szemben a Packers minden vendégpályán játszott mérkőzését győzelemre vitte ebben a szezonban.

Packers előzmények

6-1 a W-L állása. Az egyetlen vereséget az Eagles tudta ránk mérni, de annak is már 3 hete. Az első olyan meccs, amivel talán még a legkritikusabb szurkolók is elégedettek lehetnek, a múlt heti, Oakland elleni volt. A Raiders 24 pontot ugyan fel tudott pakolni az eredménytáblára, de ez még mindig csak kevéssel több mint a fele a Packers 42 pontjának.

Ezen a meccsen Rodgers az idei legjobb formáját mutatta meg számokban is: 429 passzolt yard, 5 passzolt TD, és a tökéletes 153,3-as passer rating. Ez az eredmény pedig ismét MVP váromány listába juttatta az irányítót, amire 3 éve volt példa.

Chiefs előzmények

5-2 a W-L szerinti állásuk. A két vesztes meccsüket a Colts és Texans ellen szenvedték el, egymást követő két héten. Majd megrázták magukat, és a múlt héten már magas pontszámmal győzték le a Broncos csapatát. Ez  a meccs egy viszonylag könnyen emészthető volt számukra, hiszen a Broncosnak annyira nem megy az idei szezon. Örömük nem maradhat felhőtlen, mert P. Mahomes lesérült, és out státuszba került. Helyette a veterán másodirányító, M. Moore vette át az irányítást, aki 12. szezonját tölti az NFL-ben. A pályán rendben megállta a helyét, mert az addigi előnyt nemcsak megtartotta, hanem további pontokat is szerzett.

Védelmük a meccsen a legjobb formáját mutatta meg. 9 sack és ebből duplázott (LB) A. Hitchens, (DE) F. Clark, (DE) A. Okafor. J. Flacco- t gyakorlatilag a földbe alázták. Nem hagyták kibontakozni az ellenfelet, 205 yardot engedtek nekik.

Ami döntő lehet

  • Mahomes hivatalosan is kihagyja ezt a mérkőzést. Kérdés, hogy M. Moore hogy tudja őt helyettesíteni.
  • A Chiefs D-je remek munkát végzett a múlt héten. Lássuk, mire jutnak egy erős támadófallal. Bízzunk benne, hogy Aaron Rodgers védelmére alaposan felkészültek a srácok, és esélye sem lesz az ellenfélnek az irányító közelébe kerülni.

Érdekességek

  • A legjelentősebb találkozásuk beírta magát az NFL történelembe: az első Super Bowl-t a két rivális amerikai futball liga (AFL, NFL) győztesei között játszották a Los Angeles Memorial Coliseumban, Los Angelesben 1967. január 15-én. A Green Bay Packers nyerte a mérkőzést a Kansas City Chiefs ellen.

  • Ez lesz a 13. találkozó az előbb említett mérkőzést követően.
  • Andy Reid 1992-’98 között segédedzőként dolgozott Green Bay-ben.

A mérkőzést a magyar csatornák közül a Sport 2 közvetíti, de a szokásos stream is biztosítva lesz oldalunkon.

Go Pack Go!

shop giay nuthoi trang f5Responsive WordPress Themenha cap 4 nong thongiay cao gotgiay nu 2015mau biet thu deptoc dephouse beautiful