Packers Hungary Club

Weekly Vince – week 5

Szeva! Többször láthattuk már, akár ellenünk is, hogy az olyan ellenfél akik 2-3 negyeden keresztül fogalmatlanul játszottak hirtelen megtáltosodnak. Előtte semmi nem sikerült nekik, aztán egyszercsak minden ülni kezd, minden passz megy, minden futás 1st down. Ez hogy az istenbe lehetséges? Mi történik ilyenkor a csapattal? Mert ránézésre olyan, mintha addig lesz#rták volna a meccset, aztán egyszer csak gondolnak egyet és “nah jó, kezdjünk játszani”… – TokenD

Soktényezős ez a kérdés, de valóban egy megfigyelhető jelenségről van szó. Általában az alábbi okok valamilyen kombinációjára vezethető vissza:

  • Ahogy fogy az idő, a védelmi koordinátor elkezd passzívabban játszani, a valós fordítási veszélyt jelentő hosszabb, nagy játékokra jobban figyelni, míg a rövidebb, időt húzó játékokat jobban engedni. Ilyenkor az ellenfél haladása kicsit illúzió is, hiszen közben a vezető csapat kezére is játszanak.
  • Volt játékosokból képzett kommentátorok és riporterek szokták emlegetni, hogy ilyenkor a játékosok koncentrációja is lankadhat a biztos vezetés tudatában.
  • Nem véletlen van minden padon kismillió tablet – végig videózza az egész stáb a meccset, és keresi a módosítanivalókat, hibákat. Még ha a kezdeti gameplan tökéletes is volt a másik oldalt, biztos hogy 4×15 perc során van idő kikezdenie azt a hátrányban lévő csapatnak.
  • Ha ezek a módosítások sikeresek, kérdés hogy az eredetileg vezető csapat stábja tud-e reagálni.
  • Sokat emlegetett fogalom a momentum is – akiké az utolsó periódus, azok egy kis pszichológiai előnyt kovácsolnak, ami segít a további playekben. Egy-két jó/rossz play is elég lehet hogy a momentum megforduljon.

Kedves Vince! Ha a múlt heti levelem és kérdésem után, ha valaki azt mondja, hogy a futójáték és a futás elleni védekezés a következő hétre ilyen mértékben feljavul, hát nagyon komolytalannak tartottam volna az illetőt. A kérdésem ezzel kapcsolatban az lenne: Mi kellett ahhoz, hogy egyik hétről a másikra két ilyen fontos területen is ekkora javulás álljon be egy csapatnál, amely a megelőző időszakban csapni való teljesítményt nyújtott mindkettő területen? Tartósítható-e ez színvonal hosszabb távon? Másik észrevételem a következő kérdéshez. Úgy látom, hogy ebben a szezonban Rodgers – kívülről látható – hozzáállása, mentalitása, test-beszéde lényeges változáson ment keresztül a TT+MM korszakhoz képest, bár én némi bizonytalanságot (frusztrációt) is érzek még nála játék közben. Szerintem ezek a változások, valamint – megint csak a sajtóban megjelentek alapján – csapattársakhoz való viszonya, a fiatal játékosoknak adott visszajelzések pozitív irányba hatnak a csapatszellemre, amely kihat a csapat küzdőképességére, eredményességére. Példaként: a korábbiakban olyan megnyilvánulás, mint amit a Dallas meccs után az újságíróknak tett nyilatkozata, nem hiszem, hogy elhangozhatott volna: “Days like today, it’s not the greatest statistical game for myself, but I feel like I played my best game of the season,” Rodgers said. “The way that I was moving and seeing things. I’ve accomplished a lot statistically in this league. I just want to win now.” A lényege, hogy nem a QB statisztika érdekli, hanem a csapat eredményessége. Helyesen látom, vagy csak belelátok valamit abba, ami nincs? A kérdéseken kívül lenne egy felvetésem. Az utóbbi időben felfigyeltem rá, hogy a honlap legjobb esetben is csak kétszemélyes. Visszatekintve azért kettőnél többen vettek részt ebben a munkában, vagyis jelentős lehet a leépülés. Tudom, hogy jelentős elfoglaltságot jelent a honlap üzemeltetése és egyre nehezebb lesz és mindez hobby-ból. Remélem, azért kitartotok, és sok sikert kívánok! A felvetés pedig: Javaslom egy Olvasói rovat létrehozását, ahol észrevételek, hozzászólások, stb. kerülhetnének fel a honlapra, természetesen felügyelt formában csak azok jelennének meg, amelyeket te (ti) megfelelőnek tartotok. Félreértés ne essék, nem plusz munkát szeretnék a nyakadba varrni, csak változatosabbá és folyamatosabbá lehetne tenni a honlap kommunikációját, úgy, hogy bevonjátok az olvasókat is. Lehet, hogy vakvágány az egész, mert az Élő Chat-et figyelve, a korábbiakhoz képest elég nagy a visszaesés az érdeklődésben, de talán egy misét megér. – gogopackers

A futójátékunk sikerességéhez elsősorban az kellett, hogy ne az Eagles ellen játsszunk. Ahogy a múlt heti kérdésedre is írtam, az a front 7 elég nagy falat akárkinek, és alapvetően a futójátékunk miatt annyira nem kell aggódni. Szerintem sokkal érdekesebb a futás elleni védelmünk jobb szereplése. Bár itt is el kell ismernünk a segítő körülményeket – az ellenfél mindkét tacklejének kidőlése, illetve a biztos vezetés miatt az ellenfél passzcentrikus játéka -, mindenképpen figyelemreméltó hogy nem engedtük Zekének a nagy gaineket, amiket korábbi találkozásainkkor megszokhattunk tőle. Persze ahogy írtam a futás elleni védekezés alapvetően fegyelem kérdése, de nagy fegyvertény hogy ezt egy hét alatt sikerült így átszabni. Hogy minden mérkőzésen jól védekezzünk a futás ellen az szerintem lehetetlen elvárás, de úgy érzem a playoffra nagyon össze tud majd ez állni.

Rodgers nyilatkozata valóban szimpatikus szurkolói szempontból, bár őszintén szólva azt gondolom ebben a helyzetben nem is mondhat mást. De én is úgy érzem rajta hogy tényleg így gondolja, különben a korábbi évekhez hasonlóan a line of scrimmagen áthívhatott volna valamelyik Aaron Jones red zone futás helyett egy passzkísérletet magának.

Nyilvánvaló hogy igen, mindannyiunknak egy kicsit közbeszól most az élet (továbbképzés, költözés, gyerekvállalás, kinél mi), de igyekszik mindenki hozzátenni ami belefér az adott időszakba. Praktikus szempontból a tartalommal kapcsolatban főleg az változott, hogy a kisebb hírek mostanában főleg Facebookon vannak megjelentetve, így mindenképp érdemes ott is minket bekövetni – az oldalon a nagyobb cikkeket hozzuk. Olvasói cikkeket pedig mindig szívesen fogadunk, akinek ilyen vénája van, küldje el bátran, illetve természetesen a tartalommal kapcsolatban is szívesen konzultálunk ha még csak ötlet formájában van meg 🙂

Régóta várom a Packerstől a trükkös játékokat, jó volt látni hogy kétszer is közvetlenül a futónak snapeltünk! – Peti

A trükkös játékokat nagyon várom én is, így nem akarlak nagyon elkeseríteni, de a mérkőzés utáni interjúkból kiderült hogy mindkét, szép haladást elérő játék véletlen hiba eredménye volt :). Mindkét snapet valójában Rodgersnek szántuk, csak Linsley helyét az alapvetően guard Lucas Patrick vette át. A 12es mindenesetre külön megdícsérte Jonest, akit figyelve ki nem találhattuk volna hogy nem pont ez volt a játékterv.

shop giay nuthoi trang f5Responsive WordPress Themenha cap 4 nong thongiay cao gotgiay nu 2015mau biet thu deptoc dephouse beautiful