Packers Hungary Club

Weekly Vince – week 6

Kedves Vince! A héten sajnos nem a játékról, inkább a szabályokról és a játékvezetésről kérdeznélek, mivel a mérkőzés alatt és után igen túlfűtött hangulatú vélemények hangzottak el a bíráskodásról, valamint a kérdésekben szereplő eseményekről.

1. A T.Flowers ellen ítélt szabálytalanságokkal kapcsolatban, helyes a Fűzővel Kifelében megjelent szabályértelmezés? “A szabály egyébként arról szól, hogy a fej- és nyakrésszel nem lehet erőteljes kapcsolatot létesíteni. Bakhtiari hátrahajtott fejéből valószínűleg úgy ítélték meg a bírók – pontosabban konkrétan az umpire -, hogy felnyomta Flowers a kezét a nyak/áll részhez, ami szabálytalan lenne, ezért repülhetett a zászló.”

2. Az Allison elleni sisak-sisak elleni szabálytalansággal kapcsolatban olvastam valahol (elnézést már nem emlékszem hol), hogy a sisak-sisak ütközésekor – a szándéktól függetlenül – amennyiben a támadó játékos szándékossága nem bizonyítható, a védőjátékos ellen kell ítélni. Helyes-e ez az értelmezése a szabálynak? – gogopackers

Igen, alapvetően jól írják, csak magyarul valóban elég bénán hangzik: itt az eredeti leírás az idei NFL szabálykönyvből.

A mérkőzés után a liga is nyilatkozott utólag a két Flowers illegal hands to the face büntetésről, az első jogossága mellett kiálltak, a másodikat hibának ismerték el. A visszajátszásokon egyébként jól látszik hogy miért lehetett megtévesztő a bíró számára – tudjuk más kamerából hogy a vállán van a keze, de az alábbi képen tényleg úgy tűnik mintha az állánal nyomná fel Bakthiari fejét.

A második szabály értelmezése nem teljesen pontos. A szabály lényege, hogy a büntetendő fél az, aki “megkezdi/keresi a kontaktust”, köznyelven szólva aki épp elkezdi a tacklet, ráveti magát a másikra, stb. Ez mindegy hogy a támadó vagy védő oldalon van, hiszen lehet futásblokk vagy egy interception utáni szerelés is, amikor az offense kerül ebbe a pozícióba.

Szia Vince, Grahamről mi a véleményed? Az első sikeres elkapásánál 3. és hosszúnál, olyan lassúnak tűnt, mint anno Payton a labdával. Annyira nem tudom jól értékelni a blokkoló munkáját, de mint célpont az elejétől alulteljesít, és számomra megy lefelé. Másik témám a KC esete. Nagyon sajnálom Mahomest. Jobb lenne a legerősebb Chiefsszel játszani. – Viktor

Bár nagyon szeretném hogy Graham rám cáfoljon már végre, egyelőre nem sokat tesz azért hogy javuljon a jelenlegi képességeiről a vélményem. Blokkoló munkája karrier szinten gyakorlatilag nincs és ha van nem jó, azt felesleges is értékelni, ezt tudtuk előre mikor fizettünk neki. A szerintem reális elvárásunk idénre az volt hogy oké, mezőnyben, yardokat hozni a megkopott atletikussága már nem lesz elegendő, de a red zoneban a magassága és méretei miatt fontos célpont lehet, amire az offensenek szüksége is lenne, hogy ne csak Adamsre kelljen figyelnie az ellenfélnek. Sajnos kriminálisan teljesít ebben is, több megfogható labda ment át a kezein (elég az Eagles ellenei meccsre gondolni), és egyetlen TD-je egy óriási védőhiba eredménye. Sajnos relatíve sok capet hagyna maga után így idén nemnagyon lehet mit csinálni, de nagyon meglepődnénk ha jövőre is a kereten lenne.

Mahomes egy szimpatikus figura akit mindenki sajnál, de az elkapógárdánkon szétnézve nemigen tudnánk most egy igazi párbajba belemenni. Találkozzunk majd a Super Bowlon úgy hogy mind a két csapat egészséges, most meg nyerjünk majd egy roncsderbin :). Az egyébként egyértelmű hogy ellenünk mi lesz a kulcs, ezt megmutatta a Texans is: lenyomni a torkukon a futást, még ha vesztésre is állsz. A Texans Chiefs meccsen nem volt Texans punt.

Mit gondolsz az újonnan igazolt Ryan Grantről és a jelenlegi elkapóhelyzetről? – Tímea

Az elkapósor akkor is vékony volt ha mindenki egészséges, most valós esély van arra hogy a kezdő hármasunk egyetlen tagja sem lesz elérhető. Cinikusan mondhatnánk hogy milyen szerencse hogy MVS és Allison egyébként is határeset kezdő, a liga több mint felénél nem lenne ilyen magasan a depth charton. A Redskinsél látott Ryan Grant hasonló színvonalat képviselt mint ők ketten, ezért nagyon meglepő számomra hogy pont az a csapat küldte el, akik még nálunk is botrányosabban állnak elkapókkal – az Oakland Raiders. Nemtudom hogy mi történt vele az edzéseken vagy egészségügyileg, a pályán alig láthattuk idén, így elhamarkodott kijelentéseket nem akarok tenni, de alapvetően mint játékos képességek alapján ő is beszállhat a WR 3-4 poszt közötti limbóba (egyébként perpillanat Adamsen kívül az összes elkapónk ideálisan ez a szint lenne, nyilvánvalóan MVS kora miatt előtte van bőven fejlődési lehetőség). Mivel a képességek hasonlóak, a Rodgershez fűződő kapcsolatok lehetnek döntőek, ahogy arról a héten írtunk is Lazard esetében. Lényegében tehát Grant előtt a playbook tanuláson kívül a Rodgerssel való összespanolás is feladat, ha ezt megteszi pár hét alatt, akkor a pályára is kerülhet.

Az elmúlt hat hét alapján mennyire tudunk levonni következtetéseket azzal kapcsolatban, hogy Matt LaFleur mennyire válhat be hosszú távon? – Zsófi

Nagyon nehezen. Az eredmények jönnek, de a domináló egység inkább Pettine védelme. A támadósor döcög, persze ebben vaskosan benne van a fent már taglalt elkapóhelyzet. Személy szerint nyugodtabb lennék ha egy erősebb offensive coordinatort hozna maga mellé, de igazából van még ideje ezt megcáfolni. Eldőlni akkor tudna a kérdés, ha jobb fegyverekkel is látnánk mit tud letenni az asztalra, de erre idén nincs esély.

Ami nagyon érdekes és említésre méltó, az a Rodgershez fűződő kapcsolata. McCarthy alatt egyértelműen hierarchikus volt a kapcsolat edző és játékos között, és ezt Rodgers a végére megelégelte és sok problémának ez volt az oka. LaFleur inkább partnerként kezeli, kérdezi mit lát, meccs közben taglalja vele a játékokat és a hívandókat, sőt Lazard példáján láthattuk hogy még a személyzetet is. Ez egyelőre abszolút működik, de Rodgers testbeszéde nekem kicsit ijesztő – akármikor nem úgy alakulnak a dolgok, jönnek a viták LaFleurrel, illetve volt hogy egyszerűen otthagyta. Ezt egyelőre nehezen tudom elképzelni hogy hosszútávon egészséges lenne. Igazából azt gondolom LaFleurnek ugyanazt kell tennie Rodgers tiszteletének kivívásához mint a miénkhez: tovább nyernie, és közben egy-két meccsen legalább domináns támadójátékot hoznia.

shop giay nuthoi trang f5Responsive WordPress Themenha cap 4 nong thongiay cao gotgiay nu 2015mau biet thu deptoc dephouse beautiful