Packers Hungary Club

Week 10 – Értékelő

Carolina Panthers – Green Bay Packers 16-24

A meccs

A múlt heti kiábrándító Los Angeles-i vereség után most összeszedte magát a csapat, és bár nem játszott folyamatosan jól, az idei első havas meccsen legyőzte a Carolina Pantherst.

Puntváltással indult a találkozó, aztán viszont a Panthers irányítója, Kyle Allen rendre megtalálta az üresen maradt elkapóit (főleg D.J. Moore-nak és a tight end Greg Olsennek volt nagy meccse), és az első negyed közepén vezettek a vendégek. Erre gyorsan válaszolt Aaron Jones, majd a védelemnek is sikerült mezőnygólon tartania a Pantherst. Bár egy erősen kérdéses bírói döntés (offensive pass interference) megakasztotta a Packers következő támadását, megint jött a védelem: Montravius Adams összeszedte Allen elejtette labdáját, és ezt Jones újabb TD-vel büntette.

Az első félidőbe belefért még egy-egy vitatható döntés a bíróktól (roughing the passer, ami ezúttal a Packerst segítette) és Matt LaFleurtől is: az utolsó másodpercekben biztos mezőnygól helyett futással akart TD-t szerezni, de a játék annyira egyértelmű volt, hogy Jamaal Williamst könnyen megállították a vendégek.

A második félidő viszont újabb hosszú hazai támadással és Jones harmadik TD-jével kezdődött, és hiába vezetett szép drive-ot a Panthers, a kiváló idényt futó Tramon Williams az endzone-ban ellopta Allen passzát. Mason Crosby mezőnygólja már 14 pontos vezetést jelentett, ami viszont a negyedik negyedben Christian McCaffrey touchdownjával 8 pontra csökkent – Ron Riveráék ugyanis furcsa módon kétpontosra mentek utána, amit sikerült kivédekezni.

Az egyre erősödő havazásban nem jöttek újabb pontok egyik oldalon sem, 2 és fél perccel a vége előtt kapta vissza egy utolsó támadásra a Panthers a labdát. Allen passzaival végig is mentek a pályán, de ehhez kellett az is, hogy Alexander elejtsen egy interceptiont, a két Smith pedig lesre ugorjon – különösen a második volt fájó, mert egy kivédekezett negyedik kísérletnél történt. Az utolsó másodpercben azonban McCaffreyt sikerült centikre a gólvonaltól megállítani (Fackrellt, Preston Smitht, Clarkot és Martinezt is lehetett itt dicsérni), így 24-16 maradt a vége.

Ha valaki mindezt videón is szeretné átélni:

Pozitívumok

 • Magához tért a futójáték, mind Jones, mind Williams remekül játszott, 26 futásból 156 yardot hoztak össze.
 • Ehhez persze kellett a blokkolás a támadófaltól is: Elgton Jenkins ismét megmutatta, hogy draftolása nagyszerű húzás volt, ritka, hogy újonc falemberek ennyire jól teljesítsenek. Futásblokkolása most is kiemelkedő volt.
 • Davante Adams játékban is visszatért: rendszeresen megverte emberét, 7 elkapásból 118 yardot szerzett. TD-je még nincs a szezonban, de remélhetőleg már azokra se kell sokat várni.

 • Allen Lazard egyre megbízhatóbb, lassan már ki lehet jelenteni, hogy ő a második számú elkapó Adams mögött. Ugyan Allisonnál valamivel kevesebb snapet volt a pályán (42 illetve 30), de kétszer annyi (6) labda ment felé.
 • Kenny Clark most játszotta idei legjobb meccsét: rendszeresen megverte emberét (vagy embereit), folyamatosan átért a backfieldre. Reméljük, ez annak a jele, hogy végleg maga mögött tudja sérülését.
 • Hiába kapott megaszerződést, Preston Smith kis túlzással alulfizetettnek tűnik: a mostani kettővel már 10 sackje van a szezonban (egyéni csúcs), emellett még négyszer megütötte az irányítót, és az utolsó másodperces védekezésnél is kulcsszerepe volt.
 • Kevin King is megint jól játszott: egyszer-egyszer ugyan lemaradt az emberéről, de viszont most magabiztosan szerelt, a végén pedig volt egy nagyon fontos leütött passza az endzone-ban.

Negatívumok

 • Többször is lehetőség lett volna megtörni a Pantherst, és még nagyobb előnyt kiépíteni, de ez mindig elmaradt: az első félidő legvégén a játékhívás teljesen érthetetlen volt, a negyedik negyedben pedig két drive-ban is volt esély lezárni a meccset, de nem sikerült pontot szerezni.
 • Matt LaFleurt eddig főleg dicsérni lehetett, most viszont ő is elkövetett olyan hibákat, amiket eddig nem. Az első félidő vége hatalmas hiba volt, a Lazard elleni OPI pedig még akkor is challenge-elhetőnek tűnt, ha tudjuk, hogy az ilyeneket meccsről meccsre máshogy ítélik meg a bírók.
 • Marquez Valdes-Scantling megint szinte teljesen eltűnt. Ehhez a sérülésének is köze lehet (mindössze 11 snapet volt a pályán), ami lelassíthatja, ezzel a fő fegyverét elvéve, de továbbra is rá várna elsősorban a feladat, hogy hosszában megnyújtsa a pályát.
 • A tight endeken való védekezés továbbra is borzalmas: Greg Olsen idei egyik legjobb meccsét hozta, emberezésnél a védői folyamatosan lemaradtak róla, és a zónavédekezés hibáit is ki tudta használni.
 • Jaire Alexander úgy kezdte a szezont, hogy már idén elit cornerback lehet belőle, de az utóbbi hetekben kezd ettől messzebb kerülni: most is többször megverték és az elejtett interception is kerülhetett volna sokba. Az ilyen labdákat muszáj lenne behúznia.
 • Oren Burks továbbra sem nagyon tud pályára kerülni. Összesen 4 snapet volt a pályán, a hibrid linebacker-safety poszton a frissen aktivált Ibraheim Campbell, úgy tűnik, megelőzi őt Mike Pettine-nél (42 snap).
 • Megint nagyon sok volt a büntetés (összesen 10), és több most is fegyelmezetlenség miatt jött. A legbosszantóbb a delay of game miatt érkező zászló: idén nem először láttunk ilyet, pedig erre nem nehéz odafigyelni.
 • Most is nagyon sok volt az elrontott szerelés, összesen 10 ilyet vétettek a védők, és erre az se mentség, hogy ebben a Panthers is felvette a versenyt, 9-cel.

Összefoglalás

A győzelemhez ezúttal a kiegyensúlyozottabb támadójáték mellett az is kellett, hogy a védelem, bár sok (401) yardot engedett és Allen is 307 yardos karriercsúcsot ért el, a kulcsszituációkban odatette magát. Valamennyire Christian McCaffrey-t is sikerült kordában tartani: 108 futott és 33 elkapott yardot hozott össze, egy touchdownnal.

A Packers ezzel a győzelemmel 8-2-vel áll és továbbra is őrzi vezető helyét a csoportban. A következő meccs megint a nyugati parton lesz, az eddig veretlen San Francisco 49ers otthonában, de a csapatnak a jövő heti bye week miatt a szokásosnál kétszer több ideje lesz arra felkészülni.

shop giay nuthoi trang f5Responsive WordPress Themenha cap 4 nong thongiay cao gotgiay nu 2015mau biet thu deptoc dephouse beautiful