Packers Hungary Club

Week 9 – Beharangozó

Green Bay Packers – Los Angeles Chargers, 2019.11.03.

Carson, Dignity Health Sports Park, 22:25

A meccsről

A Chiefs elleni győzelem után újabb idegenbeli meccs vár a csapatra, bár a most vasárnapi csak a helyszín miatt jelenti majd ezt: a Chargers hazai meccsein ugyanis nem ritka, hogy jóval több a vendégszurkoló. Szinte biztos, hogy ez így lesz most is, Kaliforniában ugyanis nagyon népszerű a Packers, ez látszott a tavalyi, Rams elleni idegenbeli meccsen is.

Mindenképpen izgalmas meccsre lehet számítani, a Chargers ugyanis évek óta az egyik legkiszámíthatatlanabb csapat a ligában: bárkit képesek megverni, ugyanakkor bárkitől képesek kikapni, a formájuk gyakran hétről hétre változik.

Packers előzmények

A szezon felénél 7-1-gyel áll a csapat, ez 2011 óta a legjobb szezonkezdetet jelenti. A múlt héten a Patrick Mahomes-t nélkülöző Kansas City Chiefs ellen sikerült nyerni. A meccs legnagyobb pozitívuma a két Aaron, Rodgers és Jones játéka volt, a negatívuma pedig a rengeteg elrontott szerelés, összesen 11 ilyen volt a meccsen.

Szintén pozitívum, hogy bár a szezonnak ebben a szakaszában már nem nagyon van olyan játékos, akinek ne fájna valamije, a meccsre mindössze ketten kaptak kérdéses besorolást: az edzéseket újra elkezdő Davante Adams és Robert Tonyan.

Chargers előzmények

A Chargers mérlege sokkal rosszabb, ők 3-5-tel állnak (hazai pályán 1-3). Az utolsó öt meccsből hármat elvesztettek, igaz, a múlt héten Chicagóban egy ponttal nyertek, de ehhez az is kellett, hogy az utolsó pillanatban a Bears rúgója elrontson egy nem túl nehéz mezőnygólt.

A Chargers szenvedését az is mutatja, hogy Chicagóban mindössze 231 támadóyardot szereztek, miközben 388-at engedtek (ez utóbbi Bears-szezoncsúcs). Ugyan a passzjátékuk hatodik a ligában, és Philip Riversnek van a harmadik legtöbb passzolt yardja a szezonban (Rodgers a második), viszont az elmúlt négy meccsen sorozatban 40 futott yard alatt tartották őket, hiába tért vissza a szezon eleji holdout után Melvin Gordon – ilyen az 1947-es Detroit Lions óta nem fordult elő egy csapattal sem. A Bears ellen összesen 12 futójátékuk volt, úgyhogy Anthony Lynn vezetőedző ki is rúgta Ken Whisenhunt támadókoordinátort.

Sérültek terén a Chargers sokkal rosszabbul áll: öt potenciális kezdőjátékosuk van a sérültlistán, köztük a ligába tavaly igazi „game changerként” berobbanó Derwin James. Rajtuk kívül várhatóan két kezdő DT, Brandon Mebane és Justin Jones, valamint az idén meglepően jó teljesítményt nyújtó safety, Roderic Teamer sem játszik majd.

Ami döntő lehet

 • Magára talál-e a Chargers futójátéka az új OC-vel, a futás ellen eddig nem túl jó Packers-védelemmel szemben?
 • A Packers védelmének, különösen Blake Martineznek eddig a tight endek többször okoztak problémát a szezonban, így Hunter Henryre nagyon oda kell majd figyelni.
 • Mindkét csapat szereti elkapásoknál használni a futóit: a Chargers futói kapták el a legtöbb passzt (73), a Packers a harmadik ezen a listán (63). Főleg Austin Ekelerre érdemes figyelni, 51 elkapása és 507 yardja van már, igazi matchup-rémálom lehet ezen a meccsen is. Nem elképzelhetetlen, hogy elsősorban valamelyik safety figyel majd rá.
 • Mindkét csapat nagyszerű passzsiettető párossal rendelkezik, a két Smith, illetve Joey Bosa és Melvin Ingram személyében. Kérdés, hogy ellenük Bryan Bulagát mennyire zavarja majd a kificamodott ujja.
 • Ha Adams tud is játszani (ezt csak a meccs előtt döntik majd el), várhatóan a volt Packers-cornerback Casey Hayward vár majd rá, így a többi elkapónak is elő kellene lépnie.
 • A Chargersnek két remek elkapója van Keenan Allen és Mike Williams személyében, így Jaire Alexandertől és Kevin Kingtől is nagyon összeszedett játék kell.
 • Aaron Jonesnak és Jamaal Williamsnek viszont újra nagy napja lehet: a Chargers futás elleni védelme hasonlóan gyenge, mint a Packersé, ráadásul több fontos játékos nem játszhat sérülés miatt.

Oct 27, 2019; Kansas City, MO, USA; Green Bay Packers running back Aaron Jones (33) runs past Kansas City Chiefs inside linebacker Anthony Hitchens (53) during the first half at Arrowhead Stadium. Mandatory Credit: Jay Biggerstaff-USA TODAY Sports

Érdekességek

 • A Chargers stadionja a legkisebb a ligában, mindössze 27 ezren férnek el benne.
 • Eddig 11-szer találkozott a két csapat, a Packers 10-1-re vezet.
 • Az utolsó meccsen, 2015-ben Rivers karriercsúcsot ért el 503 passzolt yarddal, de így is a Packers nyert 27-20-ra.
 • Anthony Lynn és Mike Pettine dolgozott együtt a New York Jetsnél, Lynn a futók edzője volt, Pettine pedig védőkoordinátor.
 • Casey Hayward mellett még egy ismerős játékos szerepel a Chargers keretében: a tight end Lance Kendricks.
 • A Chargers ellen hibáztak a legtöbbet a rúgók idén: az ellenfelek 9 mezőnygólt és négy extra pontot hagytak ki eddig.

A mérkőzést a magyar csatornák közül a Sport 2 közvetíti, de a szokásos streameket is megtaláljátok majd oldalunkon.

Go Pack Go!

shop giay nuthoi trang f5Responsive WordPress Themenha cap 4 nong thongiay cao gotgiay nu 2015mau biet thu deptoc dephouse beautiful