Packers Hungary Club

Week 13 – Beharangozó

Green Bay Packers - New York Giants

2019.12.01. 19:00, MetLife Stadium New Jersey

Az előző héten még a bye week hatása alatt volt a csapat és bár a vereség még elfogadható lenne a liga egyik legjobb csapatától idegenben, de a mutatott játékunk már nem volt az. Az NFC első helye így elég távolinak tűnik már, de nekünk nem is igazán erre, hanem a csoport megnyerésére kell összpontosítanunk. Ennek egy elég fontos állomása New York lesz ahol a bukdácsoló Giants lesz az ellenfelünk.

Míg a 49ers otthonában tulajdonképpen a vállunkon teher nélkül léphettünk pályára, addig most szinte kötelező lenne a győzelem.

Packers előzmények

Remélhetőleg egy kijózanító pofont sikerült kapnunk Santa Claraban a múlt héten. Míg a védelmünkre pár hibát leszámítva nem nagyon lehetett panasz addig a támadósor szinte teljesen csődöt mondott. Saját bőrünkön tapasztalhattuk, hogy milyen is egy elit védelem aki darabokra tudja szedni a támadósorunkat. Aaron Rodgers a szezon leggyengébb játékát produkálva a csapatunk egyik legrosszabb játékosa volt. A PFF oldalon 37,9-es osztályzatot kapott ami lássuk be egy évi átlagosan 33 500 000 dollárt kereső irányítónak ez eléggé elfogadhatatlan. Persze neki is lehet rossz napja. (Bár ennyi pénzért akkor legalább a saját puntunkat visszahordhatná. 🙂 - Bocs a szerkesztői viccért)

Ismét felszínre került a WR problémánk. Tulajdonképpen van egy épkézláb elkapónk Adams, aki sajnos nem igazán hoz valami jó szezont. Összehasonlításképp a Dallasba elengedett Cobbnak jobb számai vannak. (Igen, tudom, hogy több meccset játszott, de azt is, hogy Cobb nem WR1...) Rajta kívül a többiek átlagban egy közepes teljesítményt hoznak. Vannak jó pillanataik és vannak szörnyű elejtett labdáik. Gutekunstnát látható, hogy a védelemre helyezi a hangsúlyt és ezt a részt sikerült is megerősíteni. Viszont a támadósor szépen elkopott. Ted Thompson pont az ellenkezője volt. Ő azt vallotta, hogy ha van egy Aaron Rodgers a csapatban akkor kellenek fegyverek neki. Hát akkor még voltak... (Nelson, Jennings, Driver, Cobb, Jones...)

De ne csak a támadósort érje kritika, megemlítenénk a special team munkáját is. Ott tartunk, hogy a visszahordásoknál már annak is örülnünk kell, ha nem termelünk negatív yardokat. Idén arra nem nagyon számíthatunk, hogy sok pozitív dolgot tesznek hozzá a csapat eredményéhez, de az vigasztalhat minket, hogy 3 onside kicket még azért nem kaptak be egy meccsen mint a Saints (igen, tudom... egyet zászló miatt visszafújtak). Összesítésben a 32 csapatból ez az egységünk a 27. helyen található. Hát van mit fejlődni.

A védelmünkben is előfordult több hiba és a 37 kapott pont azért nem magyarázható jónak, de legalább ott látható valami amire azt mondhatjuk, hogy ebből lehet SB menetelés. De nyilván dolgozni kell sokat ami nem is meglepő egy szezon elején teljesen felforgatott csapatrésznél.

Sérültlistánk szokás szerint hosszú, de a többség teljes edzésmunkát végzett a héten. Bryan Bulaga, Tony Brown és Will Redmond játéka került eddig kérdéses státuszba.

Giants előzmények

Az idén három első körös játékost is húzó Giants nem igazán ilyen szezonról álmodott. A 6. picken szerzett Daniel Jones eddig nem váltotta meg a világot és jelenleg 2-9-es mutatóval még komoly harcban vannak az 1/1 megszerzéséért. Mind a támadósoruk, mind a védelmük a liga második feléhez tartoznak (természetesen a specal teamben magasan vernek minket). Az előző héten Chicagoban a csoport riválisunktól szenvedtek vereséget 19-14-re ahol az eredmény szorosnak tűnhet, de ismerve a Bears támadósorát még az is csoda, hogy nyerni tudtak. Elég sok sérültjük van, többek között az a Golden Tate akinek a neve hallatán minden Packers szurkolónak égnek áll a haja a Fail Mary elkapása miatt. De Rhett Ellison TE, Even Engram TE, Jabrill Peppers S és Zak DeOssie LS sem fog pályára lépni a héten.

Érdekességek

  • Mérleg az alapszakaszban 28-23-2 a Packers javára
  • 2016 októberében találkoztunk utoljára alapszakaszmeccsen ahol 23-16 arányban győztünk
  • Pat Shurmur és Matt LaFleur vezetőedzőként még nem találkozott egymással
  • Tavaly is jártunk a MetLife stadionban és akkor a Jets ellen sikerült győznünk

Összegzés

 

Néha a kötelező győzelmek a legnehezebbek és most pont egy ilyen mérkőzés vár ránk. Az NFL egyik szépsége az, hogy senkit nem lehet leírni és egy-egy mérkőzésen bárki tud meglepetést okozni akár pozitív akár negatív irányban. Az esélyesek mi vagyunk, de ne lepődjünk meg akkor sem, ha ez egy nehéz és szoros mérkőzés lesz.

A Sport TV nem adja a találkozót, de a szokásos oldalunkon stream linkekkel és élő chat ablakkal várunk mindenkit szeretettel.

Go Pack Go!

shop giay nuthoi trang f5Responsive WordPress Themenha cap 4 nong thongiay cao gotgiay nu 2015mau biet thu deptoc dephouse beautiful