Packers Hungary Club

Week 14 – Beharangozó

Washington Redskins – Green Bay Packers

2019.12.08., 19:00, Lambeau Field, Green Bay

A meccsről

A múlt heti, Giants elleni magabiztos győzelem után ismét az NFC East egyik, idén nem túl fényesen szereplő csapata lesz az ellenfél: a Washington Redskins látogat a Lambeau Fieldre. A fogadóirodáknál a hazai csapat a meccs esélyese, a szakértők többsége is fölényes Green Bay-sikert vár, de szinte hétről hétre láthatjuk, hogy az NFL-ben bárki képes meglepetést okozni.

Packers előzmények

9:3-as mérleggel várja a Packers a meccset, és a Minnesota Vikings Seahawks-elleni veresége miatt egymeccses előnnyel vezeti a csoportjtt. A múlt héten a Giants elleni játék ugyan sima győzelmet ért, de azért bőven van még min javítani: a futások nem mentek, és a védelem is elnézett néhány játékot – igaz, közben sorra szerezték a labdákat.

A Packers mellett szól, hogy, bár a szezonnak ebben a szakaszában már mindenkinek fáj valamije, de idén a Green Bayé az egész liga egyik legegészségesebb kerete: a kezdők közül most is mindössze Kevin King játéka kérdéses, mellette még Tony Brown kapott hasonló besorolást.

Az egyetlen lényegesebb változás a keretben, hogy a puntvisszahordások terén New Yorkban hiába döntött szezoncsúcsot a csapatban Tremon Smith egy háromyardos „vágtával”, a csapat megköszönte neki az eddigi munkát, és a helyére érkezett a Jaguarstól kitett visszahordó, Tyler Ervin, aki már az ötödik játékos lesz, aki szerepet kap a poszton (Trevor Davis, Darrius Shepherd, Chandon Sullivan és Smith után).

Redskins előzmények

A Redskins mérlege pont fordított, 3:9-cel állnak. A szezonjukat azonban két részre lehet bontani: a 0-5-ös kezdés után kirúgták Jay Gruden vezetőedzőt, és Bill Calahan kezébe került az irányítás. Idén három irányító is kezdett már a csapatban, végül az újonc Dwayne Haskins nyerte a csatát, pedig korábban arról volt szó, hogy hiába nagyon tehetséges, neki kell legalább egy szezon, amíg beletanul az NFL-be. Ez egyébként látszik is a játékán.

A fővárosi csapat két győzelem után érkezik a Lambeau Fieldre, előbb 19-16-ra verték a Detroit Lionst, majd a múlt héten meglepő sikert arattak a Carolina Panthers otthonában. 29-21-re nyertek végül egy elég hektikus meccsen: előbb elég gyorsan 14-0-ra elhúzott a Panthers, ezután viszont 29 pontot szereztek a vendégek, amire csak két perccel a vége előtt tudtak a hazaiak válaszolni. Sőt, még az egyenlítésre is volt esélyük, de a gólvonalnál végül nagyszerűen védekezett a Redskins.

A vendégeknek most több játékost is nélkülözniük kell majd: két kezdő elkapó, Paul Richardson és Trey Quinn is sérült, mellettük a safety Deshazor Everett sem játszhat. Viszont láthatjuk a liga talán legjobb punterét: Tress Way idén majdnem 50 yardot átlagol.

Ami döntő lehet

 • A Redskins jobban szeret a futójátékra támaszkodni, ráadásul a sérültek miatt egyetlen igazán veszélyes elkapójuk maradt, Terry McLaurin – egy olyan stílusú elkapó, amilyenek ellen Jaire Alexander eddig a legjobban játszott. Futóposzton viszont a végre egészséges Derrius Guice mellett még ott van Adrian Peterson is, mindkettőjükre figyelni kell. Ha őket sikerül megállítani, Dwayne Haskins passzjátékával aligha tudnak nyerni a vendégek.
 • Haskinsen ugyanis látszik, hogy időre van még szüksége: bár fejlődik, de sokszor hoz rossz döntést és olvassa rosszul a védelmeket. Ugyanakkor figyelmeztető jel, hogy könnyedén dob akár 50 yardos passzokat is, a Packers védelme pedig bántóan sokszor enged idén nagy játékokat.
 • A futás megállításához az újra Pro Bowl-formában játszó Kenny Clark mellett az idén erősen hullámzó teljesítményt nyújtó Blake Martineztől is jó játékra lesz szükség. Neki van a legtöbb elrontott szerelése a csapatban (14), ezen mindenképp javítania kell.
 • A Redskins védőfala Jonathan Allennel, Da’Ron Payne-nel, Matt Ioannidisszel és Ryan Kerrigannel a liga legjobbjai közé tartozik. A múlt héten a Giants ellen passzblokkolásban kitűnően teljesített a Packers támadófala, most viszont jóval nagyobb feladat vár rájuk: a Redskins a 9. legtöbb sacket szerezte (az elmúlt két meccsen 13-at), és a 4. legtöbb nyomást gyakorolta idén az ellenfél irányítójára.
 • A vendégek támadófala ugyanakkor nem a legnagyobb erősségük: Haskins hat meccsen játszott, de azalatt 22-szer sackelték, pedig ebből is csak négyszer kezdett és egyébként pedig kifejezetten jól tud menekülni. Az egész szezonban 40 sacket engedett már a fal, a két Smithnek így akár ismét nagy napja lehet.

 • Davante Adamst várhatóan az idén nagyon jól játszó Quinton Dunbar őrzi majd a legtöbbször, így Allen Lazard mellett végre a többi elkapónak is elő kellene lépnie, valamint a futókat is újra be kellene vonni a passzjátékokba, hogy sikeresen tudjon haladni a támadósor.
 • A Packers kifejezetten hatékony idén az ellenfél vörös zónájában: amikor sikerült oda eljutni, abból 70%-ban touchdown lett. Ez a második legjobb mutató az egész ligában. A Redskins viszont az egyik leggyengébb ebben: ők hátulról a másodikak. Ez is hozzájárul ahhoz, hogy az egész ligában a Redskins szerezte a legkevesebb pontot idén.
 • A vörös zónás védekezést is érdemes kiemelni: a Packersé mindenképp a jobbak közé tartozik, 6., a Redskinsé viszont a középmezőnyben található, 16.
 • A meccset a turnoverek is eldönthetik: ebben a mutatóban a Packers szintén a liga legjobbjai közé tartozik, de a Redskinsnek is ez az egyik erőssége: hat labdát szereztek az előző két meccsen.

Érdekességek

 • Preston Smith korábbi csapata ellen lép pályára: a 2015-ös drafton a Redskins választotta ki a második körben, majd négy szezont játszott a fővárosban.
 • A két csapat eddig 37-szer találkozott egymással, és elég szoros az összesített állás: 20 Packers-siker mellett 16-szor nyertek a washingtoniak, egyszer döntetlen született.
 • Az utolsó négy, Green Bayben megrendezett találkozón hazai győzelem született, legutoljára viszont a fővárosban játszott a két csapat tavaly szeptemberben, és 31-17-re a Redskins győzött.
 • Aaron Rodgers passer ratingje a decemberben és januárban játszott hazai alapszakasz-meccseken 111,2 – ezzel (is) vezeti az NFL örökranglistáját.
 • A hírek szerint a Redskins többek között úgy készült a meccsre, hogy az edzéseken a csereirányító, Case Keenum próbálta eljátszani Aaron Rodgers trükkjeit, amelyekkel be szokta ugrasztani a védőket.
 • Ez az utolsó meccs az alapszakaszban, amikor a Packers nem csoportellenféllel játszik.

A meecset a FOX közvetíti, magyar adó ezúttal nem, viszont a szokásos streameket természetesen most is megtaláljátok majd oldalunkon.

Go Pack Go!

shop giay nuthoi trang f5Responsive WordPress Themenha cap 4 nong thongiay cao gotgiay nu 2015mau biet thu deptoc dephouse beautiful