Packers Hungary Club

Week 13 – Értékelő

Green Bay Packers - New York Giants

31 - 13

Meglepően jó játékkal rukkolt elő a csapat a múltheti 49ers elleni vereség után, s ami leginkább örvendetes volt, az a támadó oldal feléledése. Mintha egy teljesen kicserélődött támadó sor lépett volna pályára az Óriások ellen, amely lelkesítően hatékonyan termelte a pontokat szinte végig a mérkőzés folyamán, miközben ezúttal a védelem is hozta a jó formáját.

A mérkőzés

Eléggé foghíjas volt a MetLife Stadion lelátója, ami a hazai csapat 2-9-es mérlegét tekintve nem annyira meglepő, viszont minden bizonnyal a wisconsini kisváros klímáját idéző időjárás is otthon tartott jópár Giants szurkolót. Ettől függetlenül a Sajtfejek szurkolói kitettek magukért és szép számban tiszteletüket tették a nagyváros futball arénájában. Nekik bizonyára nem volt szokatlan a meglehetősen téliesre fordult időjárás 🙂

Statisztikák

A mérkőzés legfontosabb történései egy rövid videóban összefoglalva:

Pozitívumok

Akadt jó pár pozitívum:

 • Első és legfontosabb a támadó egység feléledése és remek munkája volt. Aaron Rodgers ugyan nem hozott kiemelkedően nagy számokat, de a vezérletével 31 pontot sikerült felpakolni az eredményjelzőre.
 • A támadó oldal hatékony működéséhez nagyban hozzájárult a támadó fal helytállása, most olyannyira jól sikerült védeni Rodgerst, hogy Ogletree-ék egyetlen egyszer se tudták sackelni a klasszis irányítónkat, és elérni (QB hit) is csak kétszer sikerült nekik az egész meccs folyamán.
 • Beindult végre a passzjátékunk, elkapóink brillíroztak, Davante Adams végre újra a tőle elvárható teljesítményt hozta, s bár elkapott yardokban nem hozott kiugróan magas számokat (összesen 64 yardot kapott el, 10,7-es átlaggal), de 2 TD-t is szerzett.
 • Adams mellett Allen Lazard építgette szépen tovább karrierjét és remek játékával egyre inkább megszilárdítja a második számú elkapó szerepét a csapatban. Egyre megbízhatóbb célpontjává válik karmesterünknek, amit az impozáns statisztikai számai is igazolnak:
 • A védelem ismét kitett magáért és nem csak a pass rush volt hatékony a Smith "brothers" jóvoltából (igaz ők most nem tudták sackelni egyszer sem a hazaiak irányítóját, de rendre odaértek rá és egy pillanatig se lehetett nyugodt Daniel Jones a zsebben),végre a secondary is újra "harapott". Három interceptionnel (King, Savage, Willams) jelezték, hogy még mindig képesek bármikor uralni a levegőt (eltekintve persze az egyetlen Shepard TD-től) és a backfieldet. Ráadásul az INT-ek mellett még egy fumble-t is kiharcolt a defense-ünk.
 • Mason Crosby tökéletesen rúgta a pontrúgásokat, ami alapjában véve nem lenne nagy szó, de ismerve a családjában történt tragédiát (a sógornője nem sokkal a meccs előtt hunyt el fiatalon rákbetegségben) ez mindenképpen elismerésre méltó mentális erőre és lélek jelenlétre vall.
 • JK Scott is végre újra a szezon eleji jó formáját hozta, 3 puntjából kettő is az ellenfél 20 yardosán bellül landolt és 46 yard felett átlagolt.
 • A futás elleni védelmünk remekül működött, 100 yard alatt tudták tartani a hazaiakat (96 yard) és TD-t se kaptunk futó játékból. A New York-i gárda  már-már liga elitnek számító RB-je, Saquon Barkley összesen 86 yard-ig jutott ellenünk, mely köszönhető volt többek közt az egyre jobb formát mutató Kenny Clarknak is.
 • A mostoha időjárás és pálya viszonyok ellenére megúsztuk komolyabb sérülések nélkül a találkozót, igaz az újonc első körösünk, Rashan Gary összeszedett egy bokasérülést, de szerencsére csak ez volt az egyetlen említésre méltó eset.

Negatívumok

Akadt néhány dolog, ami hagy némi kívánnivalót maga után:

 • A speciális egység (a rugóink jó teljesítményétől eltekintve) továbbra se képes felnőni a feladataihoz. Igaz, hogy Tremon Smith-nek sikerült összesen 75 yardot visszahordania, de egyszer elfumblizta a labdát, s a mérkőzés után a vezetőség meg is köszönte az eddigi munkáját és elköszönt tőle a csapat. Az ellenfél visszahordásainál még gyászosabb volt a helyzet, ugyanis Cody Latimer hat próbálkozásból összesen 116 (!) yardot tudott visszahordani a mi endzone-unk irányába.
 • Nem vigyáztunk eléggé a disznóbőrre, két fumble-ünk is volt a meccsen. Ez most belefért, de egy kiélezettebb mérkőzésen végzetes lehet.
 • Szegény (TE) Jimmy Graham sírját már ásogatjuk egy ideje, sajnos azt kell, hogy írjuk, lassan belefeküdhet, ugyanis mi már temetjük. A három évvel öregebb félnyugger Marcedes Lewis ismét simán felülmúlta ezen a derbin is.
 • A futójátékunk eléggé döcögött, mindössze 59 yardig jutott a két kiváló RB-ünk és most a passzjátékok során se kaptak akkora szerepet, mint korábban.
 • Hová tűnt Marquez Valdes-Scantling? A szezon elején még szép reményekkel induló fiatal elkapó valahol útközben elveszett (Lepsénynél még megvolt), olyannyira beleszürkült a mezőnybe, hogy még a statisztikában is keresgélni kellett a nevét, hogy egyáltalán pályán volt-e.
 • Sajnos még mindig előfordulnak elvétett szerelések, árnyékra mozdulások, és nem csak a fiatalabb védőjátékosainknál. Jó lenne végre levetkőzni ezeket a gyermeteg hibákat.

 

Összefoglalás

A San Francisco elleni csúnya vereség után kellett ez a győzelem, mint egy falat kenyér. Szerencsére nagyon úgy fest, hogy nem vették a szívükre a játékosaink a 49ers elleni vereséget és hamar túl tudták tenni magukat az előző heti nyugati parti fiaskón. Persze azért nem szabad túlértékelni ezt a győzelmet, hisz a 2 győzelem mellett 9 vereség mérleggel álló Giants csapata nem meghatározó tényező idén a ligán belüli erőviszonyok tekintetében, ugyanakkor mentálisan nagyon jól jött ez a plusz motiváció a Zöld-Arany legénységnek. Ezután ismét egy verhető ellenfél következik, ráadásul hazai pályán, ám nem lebecsülendők a fővárosi Rézbőrűek, hisz, bár gyenge szezont futnak (főként az irányítóhiányuk miatt), ám ettől függetlenül  ők pont most kezdenek éledezni az alapszakasz végére (utóbbi két meccsüket megnyerték), függetlenül attól, hogy nem sok (szinte semmi) esélyük maradt a rájátszásra.

shop giay nuthoi trang f5Responsive WordPress Themenha cap 4 nong thongiay cao gotgiay nu 2015mau biet thu deptoc dephouse beautiful