Packers Hungary Club

Weekly Vince – week 13

Sternbergerrel mi van? Már több hete aktív de nem sok mindent lehet hallani róla. Ráadásul most olvastam egy hírt, hogy a gyakorló egységből aktivaltak egy mas poszton játszó játékost TE posztra. Erről mi a vélemenye? Válaszát köszönöm. – MM

A TE az a poszt, amelynek híresen sok idő kell beilleszkedni egy csapatba. A legmagasabban pickelt, legnagyobb rookie sztár tight endek sem azonnal robbannak be, és Sternberger ugye nem is ez a kategória. Ennek a beilleszkedési nehézségnek az okait abban kell keresnünk, hogy leegyszerűsítve a tight endeknek ugyanúgy meg kell tanulniuk a routeokat és a pass koncepciókat mint az elkapóknak, de emellett a futásblokkolásban és az irányítóvédelemben is jeleskedniük kell. Ez egyrészt a playbook nagyon mély ismeretét feltételezi, másrészt technikailag is rengeteget kell fejlődniük. Mikor Sternbergert aktiváltuk, figyelmeztettem is az olvasókat, hogy ne várjanak instant impactot – nagyon meglepő lenne ha idén letenne bármi jelentőset az asztalra. Pár snap, egy-két szép mozzanat ami benne lehet, ha bíztató jeleket látunk az már öröm lesz, de az is lehet hogy ez sem lesz, és az sem lenne probléma. A hagyományos okosság ezzel kapcsolatban, hogy a harmadik-negyedik évben kell beérnie a tight endnek. Az a pick nem az idei szezonnak szólt, azt Jimmy Grahamnak kellett volna hoznia, és a problémánk inkább az ő lagymatag teljesítménye, nem Sternberger lassú fejlődése – utóbbi az megfelel a várakozásoknak. 

Van-e rá esély, hogy a ST elkeserítő játéka jövőre javuljon? Ez elsősorban emberanyag vagy edzői kérdés? Te hogy látod? – Gáspár

Ez szerintem is-is. Nyilvánvaló hogy alapvetően a szolid blokkolás a mi visszahordásaink során és az ellenfél blokkjairól való lejövetel az ellenénél nagyrészt edzői felelősség, de az is hogy hiányzik egy-két kiemelkedő ST sztár a csapatból – az elmúlt évekből elég csak olyan nevekre gondolni mint Jeff Jannis vagy korábban Jarrett Bush. 

A jó hír az, hogy jövőre ez mindenképpen orvosolható. A special teambe általában a draft hátsó köreiből, sőt, undraftedként érkezhetnek meghatározó emberek, és természetesen az edzői stábváltás is könnyen elképzelhető. Nem kell nagy pénzügyi vagy draft befektetés a megjavításhoz, csak megfelelő scouting és edzői munka. A probléma az, hogy ezek annyira javítható dolgok, hogy a szezon első hete óta már bőven eltelt elég idő ahhoz, hogy megfelelő fókusszal ki kellett volna hogy tudjuk javítani. Értetlenül állok a helyzet előtt, hogy hogy lehetünk ilyen történelmileg rosszak, és mutathatunk 0 bíztató jelet ezzel kapcsolatban ennyi idő után – nem tudtam volna a szezon elején elképzelni hogy a playoffra ezt ne tudja egy csapat rendbetenni. Így bár a kérdésed nem erre vonatkozott, idénre már én is elengedtem a javulást, pedig nagy szükség lenne a csapat ezen fázisára is egy esetleges playoff meneteléshez.

Allen Lazard 100 yardos meccset hozott! Lehet ő a megoldás az offense számára? – Peti

Mindenképpen segítség, az összhang ahogy korábban már írtunk róla megvan Rodgerssel. Persze azt is látni kell, hogy összesen három elkapásból hozta ezt a mennyiséget, de ez az offense mostani állapotát talán jobban tükrözi mint az ő egyéni képességeit. Az most számomra nagyon valószínűnek tűnik, hogy a minimum amit kiharcolt magának, az egy kerethely jövőre. Az előszezonban sokkal nagyobb fanfárral és hypeal rendelkező Kumerownak ezután szerintem nem szabad hogy maradása legyen, mikor az éles meccseken őt sehol nem láthatjuk, ellenben Lazard kritikus touchdownokat szerez.

Ugyanakkor abban is szinte biztos vagyok, hogy fog jönni erősítés – azt majd meglátjuk honnan. Ted Thompson irányítása alatt a draft második körét már most beírtam volna egy elkapónak, az öreg nagyokat alkotott ott Greg Jenningsel, Jordy Nelsonnal vagy Davanteval. Gutekunston látjuk hogy agresszívabb a free agencyben, de ár/érték arányban nemtudom hogy kit lenne érdemes hozni, így egyelőre nehéz prognosztizálni. A legnagyobb név nyilvánvalóan Amari Cooper, de rá nem lesz pénzünk és Adams mellé túlzás is lenne. AJ Green egészségügyi állapotából és korából adódóan vélhetően relatív olcsón megszerezhető lenne egy egy éves szerződéssel, kérdés bevállaljuk e ezt a rizikót.

 

shop giay nuthoi trang f5Responsive WordPress Themenha cap 4 nong thongiay cao gotgiay nu 2015mau biet thu deptoc dephouse beautiful