Packers Hungary Club

Weekly Vince – week 15

Üdv! Az alapszakasz végére a Vikings egy elég komoly formát kezdett el mutatni. Van-e reális esélyünk nyerni Minnesotában? Továbbá fog-e számítani Crosbynak a fedett stadion? Zavaró tényező lehet ez remek rúgó játékosunknak? – Victor

Zavarni biztosan nem fogja, hiszen a fedett stadion és a szélcsend alapvetően kedvez a rugóknak, könnyebbé teszi számukra a rúgást. Más kérdés hogy ez az olyan kickereknek mint Crosby – aki hóban fagyban képes rúgni – kevésbé jelentős előny, hisz már hozzászoktak a mostoha körülményekhez. Lényegében így számára a fedett stadion bár mindenképp jobb mint kinn, de kisebb javulást jelent ez neki mintha egy “benti” kicker érkezne hozzánk.

Esélyünk mindenképpen van, de az nem véletlen hogy a fogadóirodáknál a Vikingst veszik esélyesebbnek – a két gárda közel hasonló erősségű, aki otthon van az van előnyben. A jó hír hogy a csoportgyőzelemhez nem kell nyernünk ma (elég a Lions ellen), és abban az esetben is a playoffban itthon lenne a wild card meccs – de erről részletesebben alább.

Szia! Én úgy érzem (statokat nem néztem), hogy az elmúlt meccseken erősen feljavult a futás elleni védekezésünk. Szokták mondani, hogy a passzvédekezés a fontosabb, hiszen azzal lehet jobban megakadályozni a haladást. Elég sok yardot szoktunk engedni, de a red zone-ban jól működik a csapat (már a szezon eleje óta), amit szerintem a javuló futásvédekezés csak tovább erősít. Véleményed szerint mennyire aggasztó a sok benyelt yard a PO meccsek szempontjából (területvesztés, kiszorított pozíció, gyors haladása az ellenfélnek game winning drive-ok esetén)? – Gáspár

Szerintem több ez mint az elmúlt meccseken, a szezon elején volt borzasztó gyenge a futás elleni védelem, azóta egy átlagos/jó szintre felkapaszkodtunk – ezzel párhuzamosan sajnos romlott a passz elleni mutatványunk is. A héten tesztelve lesz a run defense rendesen, a Vikings abszolút erre építi az offensét. Mondhatnánk hogy szerencsénkre nem lesz Dalvin Cook, de a futásteljesítményben szinte nagyobb a szerepe a falnak és a sémának mint magának az embernek, így én így is 100 yard feletti futóteljesítményt várok Boonetól (vagy Mattisontól ha mégis tud majd rendesen játszani).

A PO szempontjából a total yardok annyira nem rémisztenek meg, még a Packers védelem legjobb korszakaiból sem emlékszem olyanra aki ebben a kategóriában jeleskedett volna – inkább a “bend dont break”, vagyis a “hajolj ne törj meg” elvet követik a védelmeink, és a terület fogytával jönnek elő a nagy playek. A mostani gárda is inkább erre alkalmas, részben a secondary rutintalansága miatt, részben hogy sajnos az újonnan igazolt pass rusher párosunk egyetlen gyenge pontja hogy ilyen olyan húzodásokkal több snapet ki-ki hagynak.

 

Azt látom hogy most második seedek vagyunk, de elég döntő meccsek vannak hátra – hol végezhetünk még? – Zsófi

Gyakorlatilag szinte bárhol! A 4. seed elkelt, az Eagles és a Cowboys közül az egyik kaparintja azt meg, de a többi még igen képlékeny, és szinte bárhová befuthatunk.

Első seed úgy lehetünk, ha nyerünk a Vikings és a Lions ellen, és a Seahawks megveri a 49erst (vagy döntetleneznek). Ez egyébként korántsem lehetetlen forgatókönyv, és azt gondolom senki se hitte volna el ha szezon elején ezt tippeljük. Kicsit túl szép álom is lenne az, azt gondolom hogy a Saints és a 49ers előttünk jár (utóbbi bizonyította is a pályán), egy kicsivel szerintem a Seahawks is (bár talán hanyatlik a formájuk), és a Vikingsal egy szinten vagyunk (ez mondjuk pár óra múlva egész pontosan kiderül :D).

Ha megnyerjük mindkét meccsünket, de a 49ers is nyer, akkor maradunk második seed. Elég specifikus eset lenne de azért megemlítem, hogy ha 1-1el végzünk, de kikap a 49ers és a Saints is, akkor szintén.

Harmadik seed úgy lehetünk, ha egyet nyerünk, egyet kikapunk, és a Saints nyer az utolsó körben a Panthers ellen. A Seahawks és 49ers meccs csörtéje ebben az esetben irreleváns lenne – a fogadóirodák ezt hozzák a legvalószínűbb seednek.

A negyediket már említettem, és mivel a Seahawks és a 49ers is jobb tie breakerekkel rendelkezik nálunk, az 5. seedet sem tudjuk elérni. Vagyis ha nem nyerjük meg a csoportot, akkor csak a 6. seed a miénk (ez, vagyis a PO részvétel már biztosított).

Lényegében amiért harcolhatunk az két győzelemmel a bye week, egy győzelemmel pedig a hazai wild card mérkőzés. Ha nem sikerül nyerni a Vikings ellen, akkor lényegében a Lions elleni meccs arról dönt hogy otthon vagy idegenben akarunk ismét a Vikings ellen játszani. Azt gondolom nem nagy spoiler hogy erre a válasz az, hogy mindenképpen otthon 😀

Valós super bowlba jutási esély szerintem csak abban az esetben elképzelhető, ha nem kell a 49ershez vagy Saintshez utaznunk. Jelenlegi formánkkal nehezen tudok idegenbeli győzelmet elképzelni ezek ellen a csapatok ellen, így mondhatjuk hogy a playoff számunkra elkezdődött: most kellene nyerni hogy később jó esélyt hagyjunk magunknak.

Utolsó karácsony előtti rovatként mindenkinek szeretnék a jó szurkolás mellett kellemes ünnepeket is kívánni 🙂

shop giay nuthoi trang f5Responsive WordPress Themenha cap 4 nong thongiay cao gotgiay nu 2015mau biet thu deptoc dephouse beautiful