Packers Hungary Club

NFC döntő – Értékelő

Green Bay Packers  - San Francisco 49ers

20 - 37

 

A nagy ígérgetések és fogadkozások ellenére mégcsak megszorongatni se sikerült a 49ers gárdáját, akik a lehető legjobban  használták ki a védelmünk leggyengébb pontját a futás elleni védekezést. E mellé párosult a támadó oldalunk három negyedes tehetetlensége, s ez éppen elég volt a Kyle Shanahan vezette Aranyásóknak.

 

 

A mérkőzés

A házigazdák nem bízták a véletlenre a dolgokat, az elejétől fogva kézben tartották a mérkőzést és kihasználva a nyilvánvaló gyengeségeinket (főleg a futás elleni védelmünk hiányosságait) kegyetlenül megbüntettek minket ahogy csak tudtak. Hihetetlen, hogy egy egész félidőn keresztül csupán futó játékkal lealázták a Zöld-Arany gárdát, gyakorlatilag ott és akkor futottak első kísérleteket, ahol éppen kedvük tartotta. Az iram leginkább a hazaiaknak volt köszönhető, a Packers csupán loholt az eredmény után szinte a kezdetektől. Az akadozó támadó gépezetet a lehető legrosszabbkor sújtották végzetes (egyéni) hibák, melyekből rendre a kaliforniai csapat került ki  nyertesen. A negyedik negyedre kissé magához térő offense már hiába vezetett néhány szép és eredményes támadást, az már kevésnek bizonyult a közben folyamatosan pontokat gyártó 49ers ellen.

Statisztikák

 

 

 

Szívfájdító videó összefoglaló a mérkőzésről:

Pozitívumok

Nem könnyű találni, de azért akadt néhány pozitív momentum:

 • Aaron Jones nem futott kiemelkedően sok yard-ot ezen a találkozón (összesen 56-ig jutott 12 próbálkozásból), de egy gólvonalas szituációt simán megoldott és még egy elkapott TD-t is jegyzett, így az ő teljesítménye mindenképpen említést érdemel pláne, hogy a futott TD-al franchise rekordot állított be az egy szezonon belül szerzett futott TD-k kategóriában a Packers háza táján.
 • Klasszis irányítónk a meccsen látottak alapján első ránézésre gyengének tűnő játékot mutatott, ám a statisztikáit elnézve ez azért nem igazolódik(még a 2 interception ellenére sem), 326 yard 39-ből 31 pontos átadás 97,2-es QB rating és egy külön szép eredmény, meglett a negyvenedik play off TD-je.
 • Jimmy Graham határozottan összekapta magát a rájátszásra, ezen a mérkőzésen megint jól kivette a részét a küzdelemből, 4 átadásból 59 yard-ot abszolvált és volt egy nagyon szép és fontos gólvonal közeli elkapása. Graham mellet még az újonc Jace Sternberger nevét kell felhoznunk, aki biztos kézzel szedett le egy A-rod passzt az ellenfél end zone-ban, megszerezve ezzel élete első NFL (és play off) TD-ját.
 • A védelemből nehéz kiemelni bárkit is, de azért pár nevet méltatnánk: Kevin King a statisztikai adatok szerint nemsokmindent csinált a pályán, ám a valóságban rendkívül hatékonyan és hasznosan játszott. Több fontos szituációban is remekül odaért az emberére és meghiusította az ellenfél sikeresnek tűnő játékait. King mellett Kenny Clark játéka volt nagyon hasznos a védő falban, illetve az egyetlen Packers sack-et jegyző Kyler Fackrell-nek voltak még szép megmozdulásai(például sokszor jól besegített az igencsak gyenge napot kifogott Blake Martinez-nek) a meccs folyamán. Jaire Alexander se játszott rosszul amíg le nem sérült és még BJ Goodson második félidei futás elleni védekezésben történt villanásaira figyelhettünk fel.
 • A mérkőzés második felében (sajnos eléggé későn) Aaron Rodgers rátalált a legmegbízhatóbb célpontjára, Davante Adams-re, aki TD-t nem szerzett, viszont 9 elkapásból 139 rendkívül hasznos yard-ot teljesített, amikkel jól haladt előre az offense.
 • Mason Crosby nem hibázott a mezőnygól kísérleteinknél.  😀  (az extra pontoknál se)

Negatívumok

Nem meglepő módon akadt jó pár negatívum:

 • A legelső és legnyilvánvalóbb, már-már abszurditást súroló gyengeségünk a futás elleni védelem volt. Raheem Mostert egymaga futott 220(!) yard-ot ellenünk(összesen 285 futott yard-ot szedett be a csapat), melyből 4 TD-t pakolt be az end zone-unkba a hazai 31-es, ez valami elképesztő.
 • A szezon folyamán sorra, szinte minden értékelőben szóvá tettük az  elvétett-késői szereléseinket és mindig bosszankodtunk miatta, hogy ezek bizony előbb utóbb nagyon megbosszulhatják magukat. Bár ne lett volna igazunk, de sajnos az lett. Ez az átok rajtunk maradt a play off-ra és most se tudtuk levetkőzni. Elkeserítő volt látni, ahogy többször a második-harmadik védőnk tudta csak megállítani az ellenfél játékosait. (Olyan is volt, amikor Mostert-et a deffensive back-jeink se érték utol és szégyen szemre az utolsó pillanatban egy szerencsésen odaérő védőfal emberünk vitte földre). Nem írjuk, hogy ezeken ment el a meccs, de az biztos, hogy az egyik fontos tényezője volt ez is a vereségnek. S, hogy tényekkel igazoljuk alá, a számok tükrében: 12 elrontott szerelésünk volt a meccsen! A hazaiaknak kettő.
 • Nem szokásunk az igáslovat ekézni, de most Blake Martinez-t a negatívumokhoz kell besorolnunk. Igaz megint messze ő csinálta a legtöbb szerelést a meccsen, viszont a rábízott lyukakat képtelen volt megfelelően tömködni a védőfalban a futásoknál és a szélre kitolt futó játékoknál se volt képes időben leválni a blokkjáról és kiérni a futóra.
 • A pass rush-unkat szinte teljesen ellehetetlenítette a hazai csapat a sok futó játékkal. Ebből látszik, hogy Kyle Shanahan-ék nagyon jól felkészültek Pettine védelméből. A Smith Brothers javarészt csak a futás elleni védekezésben tudott némi segítséget nyújtani a defense-nek.
 • Mivel hamar hátrányba kerültünk, futnunk kellett szinte végig az eredmény után. Ebből adódóan gyorsítani kellett a játékunkat, ahol rögtön kibukott a támadó oldalunk legfőbb hiányossága. Davante Adams mellé nem tudott egyik WR se fellépni, s bár Lazard és Kumerow egy-egy villanással ígéretesnek tűnt, de nem tudtak stabil megdobható célponttá válni a szorosan tapadó hazai corner-ek mellett.
 • Míg a mi oldalunkon elsikkadt a pass rush, addig a 49ers oldalán Nick Bosa, K'Waun Williams és Arik Armstead révén nagyon is jól működött. A fent említett trio minden egyes tagja egyszer bezsákolta karmesterünket a mérkőzésen.
 • Háromszor annyit szabálytalankodtunk mint a házigazdák(2 sárga zászló, mínusz 10 yard), hatszor repült sárga zászló a Sajtfejekre, amelyekből összesen -46 yard büntetést kapott a csapat.
 • Aaron Rodgers sajnos itt is kell, hogy szerepeljen, mivel háromszor vesztette el a disznóbőrt a meccs folyamán, a két interception mellet még egyszer el is fumblizta a labdát, ez bizony tőle egyáltalán nem megszokott.
 • Most a speciális egység produkciójától se ájultunk el, Tyler Ervin sajna nem fogott ki jó napot. Igaz az utóbbi meccseken el voltunk kényeztetve már kicsit a sok visszahordott yard-al, de most ez az összesen két próbálkozásból huszonkilenc eléggé hervasztó volt a nem túl acélos 49ers ST ellenében.
 • Nem tudtunk labdát szerezni. Igen, tudjuk, ilyen extrákat hiú ábránd felemlegetni, ám ez a védelem az alapszakasz során a negyedik helyre volt rangsorolva a turnover ranglistán. Ennek tükrében talán mégsem lett volna annyira irreális elvárás legalább egyetlen egy?

Összefoglalás

"Csúnyán összetört egy álom, lassan megszokom,de mégis fáj..." idézhetnénk a közismert régi Pierrot nótát. Ám azt nem szabad elfelejteni, hogy ez  egy eleve nem várt kellemes álom volt, melyből bár keserű volt az ébredés, de amíg tartott, minden perce lélekmelengető volt. A szezon kezdetén az új edzővel, újjá formálódó csapattal vélhetően mindenki szó nélkül kiegyezett volna egy esetleges wild card körös meccsel is a végére, nemhogy az NFC döntővel. Ennek fényében igazán nincs miért szégyenkeznie a csapatnak, LaFleurnek és a vezetőségnek sem. Azt is el kell, hogy ismerjük, a 49ers csapata megérdemelten jutott a nagy döntőbe, ebben a szezonban ők voltak a jobbak, ezt kétszer is bizonyították ellenünk. Reméljük nálunk tovább folyik majd az építkezés, csapatformálás a holtszezonban és idén még erősebbé válik majd a Packers, hogy aztán újult erővel futhasson neki a soron következő szezonnak. Köszönünk minden eddigi csodaszép órát, percet, pillanatot a csapatnak, továbbra is GO PACK GO!

shop giay nuthoi trang f5Responsive WordPress Themenha cap 4 nong thongiay cao gotgiay nu 2015mau biet thu deptoc dephouse beautiful