6. Hét Értékelő – 7. Hét Beharangozó

Arizona Cardinals @ Green Bay Packers

13 – 34

Erről a mérkőzésről sok mindent nem lehet írni, gyakorlatilag lesimázta a Packers a meglepően gyengén játszó Cardinalst, s amelynek a támadó sora nem volt képes felvenni a versenyt a pontgyártásban, hazai offense-el, amely végig tartani tudta a lépéselőnyt, mitöbb a végére tetemes előnyre is szert tudott tenni, amely már elegendő volt a meccs megnyeréséhez. . E mellé még párosul a védelem kiemelkedő teljesítménye, mely a Murray vezette vendég támadókat nagyon jól féken tudta tartani. . Amiket mindenképpen meg kell említeni az Arizona elleni meccsről.

Kezdjük az offense oldalon.

  • Jordan Love parádés játékot mutatott, igaz dobott egy interceptiont, viszont emellett 10 futott, 258 passzolt yard és 4 TD került be a neve mellé a statisztikába ezen a találkozón.
  • Az összes elkapó kitett magáért, mindhárom kezdő WR TD-t szerzett, az eltiltásból visszatérő Doubs pedig duplázni tudott..
  • TE poszton Ben Sims is megmutatta mire képes, Musgrave helyén kiválóan helyt állt a pályán és nem csupán blokkolásban jeleskedett, volt 2 átadásból 38 fontos elkapott yardja is.
  • Josh Jacobs ugyan futott TD-t nem tudott szerezni, de mezőnyben rendkívül hasznos munkát végzett. Az általa összesen megfutott 62 yard nagyon sokat segített a támadásoknál az előrehaladásban. Mellette Wilson 54 yardja sem volt kevésbé hasznos, ebből jól látszik milyen jól egészíti ki egymást a két futó a pályán.
  • A támadófal jól tartott, s bár három alkalommal odaértek a Cardinals védői Lovera, de sackelni egyszer sem tudták. Jordan végig kapott elegendő időt a játékok kivitelezésére.

A védelem

  • Labdaszerzésben továbbra is nagyon jó a védelem, ezen a találkozón három fumble-t sikerült kierőszakolni és összeszedni Clark, Alexander és Brooks révén.
  • Sajnos némileg negatív dolgot is meg kell, hogy említsünk, a passrush nemigazán működött úgy, ahogy azt vártuk. Nem tudtunk elég nagy nyomást helyezni Murrayre, ezt az is bizonyítja, hogy egyetlen egyszer sem sikerült sack-elni a vendégek irányítóját. Kissé szégyenletes módon csak a második sorból érkező Walker és Williams tudott egy-egy alkalommal odaérni a vendég irányítóra a meccs folyamán, de ők is csak “megütni” tudták, földre vinni nem.
  • Levegőben 214 yardot engedett a secondary, amelyből egy TD született, ennek ellenére mi úgy látjuk, ez nem feltétlenül rossz eredmény, hisz összesen 13 pont született csak a vendég oldalon.
  • Futás ellen is jól védekeztünk, összesen mindössze 89 yardot engedtünk James Conneréknek és futott TD-t nem tudtak szerezni.
  • Nem teljesen a védelemhez tartozik, de itt említjük meg a special team munkáját, sajnos visszahordásokból összesen 156 yardot engedtek a gunnereink, ez nagyon sok.

7. hét Beharangozó

Houston Texans @ Green Bay Packers

2024. 10. 20. 19:00. Lambeau Field, Green Bay, Wisconsin, USA

A 7. fordulóban a Packers a Houston Texans csapatát látja vendégül. A két csapatnak hasonló a mérlege, viszont messze nem ugyanolyan a helyzete a csoportjában. Míg a Texans az igencsak gyengélkedő AFC South-t vezeti toronymagasan 5 – 1-es mérleggel, addig a Packers szoros versengésben csak a harmadik jelenleg 4 – 2-es mérleggel az NFC North-ban. A vendégek nincsenek feltétlenül győzelmi kényszerben a vezető pozíciójuk megtartásához, a hazaiaknak viszont életbevágóan fontos minden győzelem a versenyben maradáshoz. Ennek ellenére biztosak lehetünk benne, hogy a houstoni gárda nem feltett kézzel fog a pályára lépni vasárnap Green Bayben.

Történelem

Mivel a Houston Texans (ezen a néven) igen fiatal franchise-nak számít az NFL-ben, ráadásul az AFC soraiban küzd, így nem meglepő, hogy 2002-es profi ligába kerülésük óta mindössze öt alkalommal mérte össze tudását a Green Bay Packers csapatával. A Packers négy győzelemmel dicsekedhet eme rövid párharc terén, mellyel szemben a Texans mindössze egyetlen győzelmet tud felmutatni. Több mint másfél évtizedet kell visszaforgatnunk az idő kerekén egészen 2008-ig, amikor (először és eddig) utoljára sikerült a houstoni gárdának nyerni a Sajtfejek ellen. A legutóbbi egymás elleni találkozója 2020 októberében volt a két csapatnak, akkor a Packers idegenben 35 -20 arányban bizonyult jobbnak. A Lambeau Fielden 2016-ban mérkőzött meg legutóbb a két gárda, akkor is a Packers bizonyult jobbnak, 21 -13 lett a végeredmény.

Packers előzmények

Magabiztos győzelemmel folytatta a Packers a felzárkózást a csoportjában, ahol egyre jobban éleződik a verseny, s amely csoport ebben a szezonban a legerősebbnek tűnik és nem csak az NFC-ben, henem az egész ligában. Az offense minden egysége hozta a tőle elvártat, igaz futásban nem sikerült kimagasló eredményt felmutatni, de mezőnyben a földön is szépen tudott haladni a Packers Jacobs és Wilson révén. Kettőjük összesen 116 yardot teljesített és ehhez még Brooks is hozzá tudott tenni további 21 yardot a meccs végén amikor már csak az időt kellett húzni a futásokkal. Ami viszont igazán jól ment, az a passzjáték. Mindhárom kezdő elkapó TD-t tudott szerezni és összesen 258 yardot teljesítettek a levegőben, melyből 4 elkapott TD született.

Nemcsoda tehát, hogy az offense felállása nem változik a Houston ellen sem:

Támadó fal: Rasheed Walker, Elgton Jenkins, Josh Myers, Zach Tom és Sean Rhyan lesz. Őket időnként válthatja Andre Dillard, Jacob Monk, Kadeem Telfort és a sérülésből felépült idei első körös újonc Jordan Morgan. Jordan Love kezdő pozíciója nem kérdés , a kezdő elkapói Christian Watson , Jayden Reed, Romeo Doubs lesznek, őket válthatja alkalomadtán Dontayvion Wicks, Malik Heath és Bo Melton. Wicks státusza még kérdéses, tehát ha ő nem tud pályára lépni akkor Melton vagy Heath kaphat majd több lehetőséget a második sorból. TE poszton Tucker Kraft és Ben Sims a két kezdő, tartalékban a veterán John Fitzpatrick áll rendelkezésre. Running back poszton pedig természetesen Josh Jacobs viszi a prímet, őt Emanuel Wilson válthatja időnként. Mindketten egészségesek, tehát jó futó játékot várunk mindenképpen. Vész esetén Chris Brooks vethető be még futásoknál.

A védelem oldalán sincs sok változás, a falban továbbra is a Kenny Clark, T.J. Slaton páros a kezdő felállás középen, a két szélen pedig Preston Smith illetve Rashan Gary a két edge. Mögöttük középen Isaiah McDuffie és Quay Walker a két középső linebacker, de McDuffie helyén valószínűleg egyre többet láthatjuk majd az újonc Edgerrin Coopert. A secondaryban strong safetyként Xavier McKinney, free safetyként pedig az újonc Evan Williams állhat majd fel kezdőként. Cornereknél Keisan Nixon kezd bal szélen, őt Carrington Valentine rotálhatja, Jaire Alexander a másik oldalon lesz elsődlegesen fent, az ő backup-ja Eric Stokes lesz. A special team felállása mint köztudott némileg változott, Daniel Whelan punttol, viszont az újonnan érkezett veterán Brandon McManus rúg földről. A visszahordásainknál Jayden Reed és Keisan Nixon serénykedhet.

Texans előzmények

Idegenben győzte le nagy fölénnyel a nem éppen bivalyerős Patriots csapatát az elmúlt fordulóban a Texans, ezzel bebiztosítva a vezető pozícióját a csoportjában. A támadó egységük elképesztően jól “összeáll” ebben a szezonban, CJ Stroud egyértelműen “beérett” NFL irányítóvá, ráadásul olyan kiváló fegyverei vannak a támadó sorban mint (WR) Tank Dell, a még mindig liga elit (WR) Stefon Diggs továbbá a Dallasban már korábban bizonyított (TE) Dalton Schultz.

Igaz, innen nagyon hiányozhat ellenünk az IR-re került (WR) Nico Collins és a veterán (WR) Brandin Cooks, akik sérülés miatt biztosan nem lépnek pályára vasárnap. Emellett azonban rendelkezésére áll egy kiváló futó Joe Mixon személyében, akinek a lábain kívül a kezeiben is bízhat, hisz Mixon szükség esetén elkapásokban is jeleskedik. Másodvonalban pedig olyan neveket tudnak felvonultatni mint például (RB) Daemon Pierce , aki éppen a Patriots ellen villantott egy szép nagy futást és TD-t, az újonc TE Cade Stover, illetve (WR) Xavier Hutchinson, a tavalyi hatodik körös pick. A támadófalukból a bal oldali tackle Laremy Tunsil eshet ki, az ő státusza jelenleg kérdéses, a helyét az idei második körös újonc Blake Fisher veheti át. A fal további kezdő felállása a Kenyon Green, Juice Scruggs, Shaq Mason, Tytus Howard lesz. TE poszton Schultz és az idei negyedik körös újonc Cade Stover mellett a harmadik számú TE pedig Teagan Quitoriano. A védelmük legnagyobb hiányzói a két kezdő linebacker Azeez Al-Shaair és Henry To’oTo’o mellett a secondaryből kieső rutinos strong safety Jimmie Ward és (CB) Kamari Lassiter lesznek. Hiányukat minőségben csak a safety poszton Eric Murray pótolhatja, ugyanis a linebackereknél a másodvonalban Jake Hansen és Neville Hewitt nem éppen elit kategória. A passrush viszont nagy erősségük, e téren a legkiemelkedőbb teljesítményt a tavalyi első körös választottjuk (DE) Will Anderson Jr.-tól láthattuk eddig náluk. Ő igazi sack machine üzemmódba kapcsolt, rá nagyon kell majd ügyelni. Mellette az ex Viking Danielle Hunter se a futottak még kategória, neki is van még a tankjában bőven mit elégetni.

Nagy szerencséjük viszont, hogy a védő faluk egyben van és teljesen egészséges, az egyetlen kérdéses státuszú játékosuk innen (DT) Folorunso Fatukasi, ám az ő játéka szinte borítékolható. A D line kezdő felállása ez lehet náluk: Will Anderson Jr., Denico Autry, Folorunso Fatukasi, Danielle Hunter. Akik pedig válthatják őket: (DE) Derek Barnett, (DT) Khalil Davis, (DT) Tim Settle Jr., (DE) Dylan Horton. A corner sorukban a tavalyi első körös CB Derek Stingley Jr. és (CB / NB) Jalen Pitre megemlítendő még, utóbbi leginkább nickelbackként van fent az utóbbi időkben a védelmükben. A speciális egységükben Tommy Townsend punttol és Ka’imi Fairbairn rúg földről. Utóbbi bár jó kickernek számít, mostanában hajlamos a hibákra, a Patriots ellen is vétett egy mezőnygól kísérletet 40 yardról. A visszahordásaiknál Steven Simsre, Tank Dellre és a második számú futójukra Dameon Piercere kell majd nagyon ügyelni.

Ami döntő lehet

  • Első és legfontosabb, nem aludhatunk bele a meccs elejébe, mert ha a Texans előnybe tud kerülni, akkor extra nyomás alá kerülhet a csapat mindegyik egysége, ez annak ellenére is végzetes lehet, hogy a második félidőkben mindig fel tudott eddig állni a csapat a padlóról.
  • Futnunk kell. Sokat. Ki kell használnunk Josh Jacobs kiemelkedő adottságait és a rövid passzok is mehetnének feléje, hisz mit azt a Cardinals ellen láthattuk, a kezei sincsenek fából. A Texans futás elleni védelme nem a legjobb, az eddigi fordulók során csak két csapat nem tudott 100 futott yard fölé kerülni ellenük, a többi meccsen minden csapat megfutotta minimum ezt a yard mennyiséget.
  • Az elkapóinknak ha nem is hibátlanul, de legalább olyan jól kell játszaniuk, mint a Cardinals ellen. Nem engedhető meg annyi drop mint a Vikings ellen, illetve továbbra is be kell vonni a tight endeket a passzjátékainkba, mivel bizonyították az utóbbi meccseken, hogy nagyon hasznosak tudnak lenni a mezőnyben előrehaladáshoz. Levegőben lesz mit keresni, ugyanis a Texans secondary meglehetősen foghíjas lesz ellenünk.
  • A védelemnek harapnia kell. Stroud rendkívül jól és pontosan passzol, ennek tetejébe az ő specialitása Love-hoz hasonlóan a tempóból (kitámasztás nélküli) dobás, amit kiválóan tud kivitelezni az esetek nagy részében. Nagyon erős karja van, tehát a mélységi passzoknál sincs gondja az erő belevitelével a dobásaiba. Az elsődleges cél tehát az kell, hogy legyen, ne maradjon ideje célozni. A hatékony passrush jelentősége nagyon nagy lesz ezen a találkozón. Mivel Stroud még fiatal irányító, ha nagy nyomás alá kerül biztosan több hibára késztethető.
  • Az O line sem lesz könnyű helyzetben, a vendégek passrush egysége nagyon jól muzsikál ebben a szezonban, Andersont és Huntert valahogy féken kell tartani, mert különben Love sokszor kényszerülhet a menekülésre…
  • Sebezhetőnek tűnik a vendég O line, Stroud pedig nyomás alatt tuti hibákra késztethető. Ki kell kergetni a világból a fiatal QB-t, vagy a földbe döngölni ahányszor csak lehet. Gary, Clark, Preston Smith vagy az egyre jobb formát mutató Van Ness sokat tehet a végső sikerért (persze csak ha az offense se alszik be egy félidőt)
  • Levegőben nem lesz egyszerű levédekezni a két remek elkapót Stefon Diggset és Tank Dellt. Óriási feladat vár Jaire Alexanderre és Keisan Nixonra, remélhetőleg mindig lesz segítségük (nickelback vagy safety), hogy ne 1 – 1 -ben kelljen megvívniuk a párharcokat a kiváló vendég WR-ekkel.
  • Fegyelmezetten kell játszani, a kakaskodás, felesleges szabálytalankodások (főleg játékok után) és a figyelmetlenségekből adódó hibák (pl. false start, vagy védelem oldalán offside) nem férnek bele. Eddig ezeket a hibákat fel lehetett róni a játékosok fiatal korának és tapasztalatlanságuknak, ám a szezon felénél ezeket a gyermeteg hibákat le kell tudni vetkőzni profi szinten.
  • A special teamnek nem szabad tetemes mennyiségű yardokat engedniük visszahordásoknál. Sajnos a Cardinals ellen nem tudtak elég hatékonyan fellépni , remélhetőleg Steven Simst és Tank Dell jobban féken tudják majd tartani.
  • Ha adok – kapok meccsbe megy át a dolog (amire meglehetősen nagy az esély), akkor a szoros eredmény miatt ismét előtérbe kerülhetnek a pontrúgások, amelyek akár a végeredmény kimenetlét is nagyban befolyásolhatják a végjátékban. Ennek fényében az új igazolás, Brandon McManus biztos lábaira nagy szükség lehet. Reméljük nincs formavesztése, mivel elég sokat kihagyott mióta nem volt csapata.

A meccset a CBS közvetíti, de a Discordon most is jelentkezünk a szokásos meccs alatti élő stream linkekkel.

Kommentek